Björkaska

Nu är det äntligen här – inlägget som många av er väntat på. Ni som följt bloggen ett tag vet att jag intar en liten drink varje morgon (nu även kväll) i form utav Björkaska. Jag har länge lovat här i bloggen att skriva lite om det hela då många undrat – och det är inte förrän nu jag känner mig redo att dela med mig lite info till er.

Mina produkter kommer från märkte KANI, och jag använder mig utav deras Syra-Baspaket; Björkaska Vital, KaMa Vital och KaniBas Vital. Alla tre är komponenter i en syra-bas återställning, man reglerar helt enkelt kroppens surhetsgrad och grunden för denna dryck är just rening och att återställa pH-värdet.

De beskriver det såhär:

”Syra-bas balansen är en av kroppens absolut viktigaste jämvikter. Orsaken är att alla funktioner och kemiska reaktioner i kroppen styrs av enzymer som är fullständigt beroende av kroppens pH-värde. De allra flesta enzymer i kroppen arbetar effektivast vid ett pH på drygt 7. Avvikelser från det optimala pH-värdet gör att enzymerna arbetar sämre och alla reaktioner sker långsammare. Till slut kan kroppen inte längre fungera tillfredsställande och på sikt uppstår symtom och sjukdomar. Om t ex energiproduktionen blir långsammare blir du trött och orkeslös. Om kroppen inte kan eliminera slagg och gifter lagras dessa upp och du blir förgiftad.”

Vi tar en sort i taget.

—————————————————–

Björkaska Vital

Historia och legender

”Björkens helande kraft är kanske mest känd från vikingarna och deras runa ”Bjarka”, som betyder just björk. Bjarka-runan är vikingarnas ”hälso-runa” och de hade olika ritualer för att hedra och tacka björken för dess helande krafter.

I legender om trädens krafter står björken för förnyelse, att födas på nytt, att börja på en ny resa, en ny väg både fysiskt och spirituellt. Eftersom björken renar och berikar jorden där den växer så att andra växter kan blomma ut, har den alltid varit förknippad med rening, vitalitet och förnyat liv. [Tillägg: En sak jag lagt märke till hemma hos mamma är just detta – att björken berikar jorden så att andra växter kan blomma ut. Det växer nämligen fullt utav nässlor runtomkring björkarna där, och nässlan är en av de mest nyttigaste växterna vi har.]

Björkens rotsystem symboliserar stabilitet och kontakten med jorden och dess rörelser. Det sägs att björken följer jordens freqvens.”

Innehåll:
Kalium, koppar, magnesium, mangan, kalcium, molybden, natrium, fosfor, järn, selen, zink, krom och kobolt

——————————————————

KaMa Vital
Innehåller cellsalter som förstärker effekten när man reglerar pH-värdet.

En semester i solen

”Solens strålar skänker oss det viktiga D-vitaminet, som stärker både ben, tänder och blod. Magnesium ger oss den lugnande och muskel-avslappnande effekten i både kropp och sinne som man kanske förväntar sig på en solsemester.

MSM’s utrensande, renande, uppbyggande och stärkande kraft kan också ge kroppen en mer vital känsla. Eftersom det har visat sig att MSM även ger ett skydd mot både strålning och föroreningar, säger man att MSM fördröjer åldrandet.”

Innehåll:
Kalcium karbonat, magnesium hydroxid karbonat, MSM (Metylsulfonylmetan) och vitamin D3

——————————————————-

KaniBas Vital
En kombination av mineralsalter

Legend

”Långt, långt tillbaka i tiden använde man kristaller för att förbättra kommunikationen med allt levande. Saltkristaller sägs öka och förbättra kommunikationen i både kropp och själ. Både den inre och yttre miljön har en stark påverkan på kommunikationen och flödet i kroppen. Syra-bas balansen eller pH-värdet ligger som ett fundament för den inre miljön.

Aloeveran säger:
”I hold the power to repair and replenish the aura”
Över 3500 år tillbaka i tiden finns det beskrivet hur den sköna Cleopatra badade i helande bad med Aloevera. Indianerna kallar den för ”wands of heaven”. De säger att växten har givits gåvan att kunna reparera ”skador” som orsakats av händelser i livet.”

Innehåll:
Natriumbicarbonat, magnesiumcitrat, kaliumbicarbonat, kalciumfosfat, kalciumcitrat och Aloevera koncentrat 200:1

————————————————

Jag gör först ett avkok på björkaskan – som jag sedan dricker utblandat med vatten, KaniBas Vital och KaMa Vital. Skål!


KANI’s syra-baspaket

Om Lina Bengtsson

Är en nu 20-årig, positiv tjej med mycket livserfarenheter! Berättar främst om vägen från 136 kg och att leva som överviktig tonåring. Hoppas jag kan hjälpa andra som lever i denna sockrade världen - för är det nåt som denna bloggen är, så är det söt UTAN socker! :)
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Björkaska

 1. anita skriver:

  Hej och tack för infon
  om björkaskan.
  Det var intressant att läsa
  om den.

 2. Ethel Loberg skriver:

  Jodå Karin, LCHF innehåller både mineraler och vitaminer genom att LCHF är en varierande kost som består av alla ovanjordgrönsaker som tänkas kan plus ägg,fisk,kött och mättat fett.

  Dessutom ytterligare småplock just för att komma åt alla nyttigheter. Om allt detta finns läsning på våra kända LCHF- kostrådgivares bloggar.

  Hej Lina! intressant det Du skrev om björkaskan, har inte sett det förr. Däremot vet jag att avkok av björkaska förr användes som blekmedel i samband med vittvätt. Jag provade det själv en gång av nyfikenhet, visst det fungerade så klart men det var ju lite förarbete att framställa avkoket så nästa tvätt blev det tvättpulver igen. Men det var roligt att göra som förr i tiden

  • Lina Bengtsson skriver:

   Karins kommentar är mer riktad till mig, då hon anser att jag har dubbelmoral gentemot vad jag sagt förr om just vitaminer och mineraler. Dock finns det inte så mycket mer att säga om det hela än att man får det dit man vill. Dessutom är jag mycket övertygad om att naturfolket använde sig av naturens krafter, kanske tillochmed björken. Men tillbaka till dig Ethel! Kan tänka mig att avkoket funkar perfekt för sådana saker också. Förr användes endast naturliga ingredienser i t.ex. tvättmedel och andra rengöringsprodukter. Idag tar vi förgivet att något som funkar bra att rengöra med är giftigt. Häftigt att du testade! Såpa funkar också bra, om man vill köra vidare på det naturliga 🙂 Kanske något smidigare också.

 3. Rebecka skriver:

  Jag tror inte heller på kosttillskott och det inkluderar även detta. Ser sånt här och allt annat som ett sätt för företagen att tjäna pengar på ingenting. Precis som alla pulverdieter och allt annat. Att tro att man behöver frossa i frukt för att få i sig mineraler och vitaminer etc. är dock en stor myt det också. Även om jag lockas mer av att äta en frukt än piller, drycker osv. Jag väljer dock att inte se detta inlägget, dina matinlägg och övriga inlägg gillas skarpt! 🙂

  • Lina Bengtsson skriver:

   Jag är helt med på din sida. Dock ser jag inte detta som ett kosttillskott på samma sätt som t.ex. vitamin-brustabletter eller proteinpulver är. Detta är inget komplement för en naturlig råvara, detta är en hjälp för kroppen att både renas och återställa sitt pH-värde, och även en hjälp för att höja sin medvetandenivå. Jag, som inte tror att det endast handlar om att äta en bra kost för att få en god hälsa, tror det är svårt att optimera sig själv med endast kosten då världen innehåller såpass mycket gifter idag. Björkaska är något man skulle kunna göra själv – en ren naturprodukt. Man tar tillvara på björkens krafter, precis som man använder torkade örter eller andra växter för deras kraft och hjälp.

 4. Anette Ottosson skriver:

  Hej Lina
  Lite sent att kommentera kanske men kunde inte låta bli. Läste inlägget därför att jag blev nyfiken på björkaskan. Hade aldrig hört talas om det förrän i onsdags då min yogalärare nämnde det. Egentligen är det inte inlägget i sig jag vill kommentera utan kommentarerna. Alltså….Var och en gör som den vill och mår bäst av!
  Heja Lina, du är duktig och tack för alla inspirerande recept.

 5. Syster skriver:

  Hej! Tror aldrig jag har kommenterat något någonstans förut men kände att jag måste.. Jag jobbar som sjuksköterska. Och vad jag vet är det ganska ovanligt att Ph rubbas om man inte lider av en metabolisk eller respiratorisk störning tror nog att ditt kosttillskott kan va lite onödigt. Vet du ens om du har ett högt eller lågt Ph? Du kanske ska kolla det först? Bara en tanke…

  • Lina Bengtsson skriver:

   Hej ”syster”! Kul att min blogg fick äran att bli den första. Jag dricker Björaska för att det ska hjälpa min kropp att renas. Jag tror att det är fler människor än vi tror som behöver detta, det är bara att höja huvudet och se på hur världen vi lever i ser ut. Dessutom hjälper björkaskan till med det spirituella arbetet jag gör, det hjälper till att öppna upp.

  • Anonym skriver:

   Jag hade så lågt ph att inte ens stickan reagerade:( nu är ph uppe på 5 gröna smoothies greengräs och björkaska är min rädding:-)

 6. karin skriver:

  Men du som varken behöver vitaminer, mineraler eller motion, varför behöver du ta kostillskott, eller gick jägarna ochkså och köpte björkaska? Enligt dig behövs ju ingeting bara man är kött, hm, och nu behöver man aska av björk. Varför håller inte din fantastiska kost måttet när det gäller syrabalansen? I förra inlägget så skriver du att man inte behöver mineraler och vitaminer och här beskriver du hur bra att du får D vitamin magnesium etc. Hm, du har just argumenterat för att Nchf/Lchf behöver vitamin och mineraltillskott, intressant. Själv intar jag mina mina vitaminer och mineraler ur naturen genom grönsaker och en varierad kost och inte via en burk.

  • Thomas Andersson skriver:

   Bönder tillför endast NPK, Natrium Fosfor Kväve på åkrarna där grödorna vi äter växer, detta betyder att alla mineraler, spårämnen mm är long gone…förr la man marken i träda och gödslade naturligt…inte numera, odla varje år på samma plätt och tillför endast de ämnen du får bidrag från staten/EU=NPK, NPK är det enda som behövs för att växter ska växa, varför gödsla med silver mm när det endast är en extra kostnad, tror ni någon bonde slänger ut pengar på något som inte ger avkastning? Nä, tyvärr så blir det att komplettera kosten med kosttillskott för EU och Svenska staten vill inte att vi ska må bra…varför tillåter de annars aspartam, flour mm? Thomas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.