Så sorgligt…..

Igår morse gick en av mina arbetskamrater bort. Han hade varit sjuk i många år. Han somnade in på morgonen. En hjärntumör som inte gick att operera bort gjorde att hans kropp tillslut inte orkade längre. Han efterlämnade fru och två barn. Det är så fruktansvärt. Han blev bara 46 år. Jag saknar honom väldigt mycket. Varje gång jag går förbi hans arbetsrum så tänker jag på honom. Nu sitter en annan person där. Det känns lite konstigt.

Livet är så orättvist. Man måste verkligen ta vara på varje dag som går, inte hänga upp sig på saker som man ändå inte kan göra något åt. Vara lycklig över att man är frisk.

Önskar er alla en härlig dag!

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Hjorthagens natur- och kulturstig del 1a

Jag har börjat visa er vår jättefina natur- och kulturstigskarta för ett tag sedan. Tyvärr fick jag inte med alla de olika årtalen som visar hur Hjorthagen kom till. Därför tänkte jag visa bara den skylten i detta inlägg.
DSC_0037

Publicerat i Hem | Lämna en kommentar

Ny regering och nya arbetskamrater

Ja, då har det gått snart två veckor sedan den nya regeringen tillträde. På det departement där jag arbetar har vi fått två ministrar. Vi hade tre tidigare. Än så länge är våra två staber ganska små, bara 2 ministrar, två statssekreterare varav en inte börjar förrän på måndag samt två pressekreterare. När alla i varje stab är på plats kommer de att vara tillsammans ca 12-14 st. De personer som vi väntar på nu kallas politiskt sakkunniga. Sedan är vi naturligtvis många fler, både på chefsplanet och i departementet som helhet. Tror att vi kommer att vara runt 400 personer. Mitt departement är som ni förstår ganska stort.

Det känns lite märkligt att gå genom korridorerna, titta in i några rum och se att nu sitter det andra personer där än tidigare. Annars är det ganska tomt just nu, när inte alla är på plats.

På måndag kommer också en gammal arbetskamrat tillbaka. Hon gick i pension för flera år sedan, men i nuläget behöver vi en vikarie under några månader och då blev hon tillfrågad om hon ville täcka upp fram till årsskiftet. Det ska bli jätteroligt att träffa henne igen.

I morgon söndag måste jag jobba under några timmar. Regeringen ska fatta beslut om budgeten. Jag ska vara där i fall något behöver ändras på osv.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Invigning av natur- och kulturstig del 1

För ett antal veckor sedan, när det fortfarande var varmt och skönt ute invigdes Hjorthagens natur- och kulturstig. Det har verkligen satsats på att göra fint här i Hjorthagen. Bland annat har dem gjort en trevlig promenadväg genom området med 15 skyltar där det finns information just om Hjorthagen. Jag tänkte visa dem skyltarna här så kan ni läsa om hur Hjorthagen byggdes mm. Vi börjar vid skylt nr 1.
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032

Publicerat i Hem | Lämna en kommentar

Provar nya produkter Buzzador

Hej!

Jag har berättat tidigare om att jag är en Buzzador. Det betyder jag får möjlighet att prova olika produkter, ibland gratis annars till ett mycket reducerat pris. Nu har jag fått ett erbjudande om att prova SwissBeautyPearls. Tabletterna ska hjälpa hud, hår och naglar att bli spänstigare och starkare. A- och E vitaminer, selen, zink, olivextrakt mm finns i de 2 tabletter som jag ska inta varje dag under en månads tid.

Nu har jag ätit SwissBeautyPearls under 10 dagar och jag måste säga att min hy känns lite bättre. Mer lyster och mjukare. Naturligtvis tar det längre tid för tabletterna att verkligen visa om de gör någon nytta, ca 2 -3 veckor.

DSC_0001

Jag kommer att återkomma om några veckor och berätta om mitt hår, mina naglar och min hud har visat fortsatta förbättringar.

Vill du också få möjlighet att prova nya produkter, gå in på www.buzzador.com och anmäl dig.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Konstig känsla på jobbet

Ja, det kändes lite märkligt att komma till jobbet imorse. Skulle alla vara på plats eller inte? Men vi hade stabsmöte som vanligt kl 09.00 med ministern. De politisk sakkunniga var naturligtvis nedstämda efter valresultat igår. Vi diskuterade en hel del. Vad ska hända med regeringen, med Sverige mm? Ja, det kommer antagligen att dröja fram till i början på oktober innan vi vet hur den nya regeringen kommer att se ut.

Jag har tur som har jobbet kvar, men några utav mina närmaste arbetskamrater vet inte hur det blir för dem. Det måste kännas både oroligt och konstigt. Vi är ett sådant bra gäng som arbetar tillsammans, så det kommer att kännas väldigt tråkigt om några skulle försvinna. Hoppas inte att det blir så.

Publicerat i Allmänt | 1 kommentar

Tvungen att byta läkare igen

Det var ett tag sedan som jag skrev något om hur min dotter mår. Hon mår bra. Det är fullt upp som vanligt med eget företag, jobb på två ungdomsgårdar och läsa in de tre sista ämnena för att sedan även ha ett studentbetyg. Ja, som ni märker så är det knappast en lugn stund för henne.

När min dotter gick på behandlingarna för sin cancer och ett bra tag efter att hon var klar så fick hon gå hos samma läkare. En läkare som visste vem hon var och hade hela hennes sjukdomsbild. Det kändes naturligtvis väldigt tryggt både för henne och resten av familjen. När det sedan blev dags för att bara gå på återbesök 2 ggr om året fick dottern byta läkare och även sjukhus. Nu blev det Ersta sjukhus, men hon hade sådan tur att läkaren som hon skulle träffa framöver var samma läkare som hade opererat henne. Det kändes också väldigt tryggt.

Nu för några veckor sedan fick hon reda på att avdelningen på Ersta som hon har gått på ska läggas ned och dottern blir hänvisad till en ny läkare och ska tillbaka till KS/Radiumhemmet. Fast det är ca 2 månader kvar tills hon ska på återbesök så börjar hon känna ett obehag. Att behöva gå in genom dörrarna till Radiumhemmet igen, att känna lukterna osv. Ja, ni förstår kanske att det inte känns lätt.

Jag fattar inte att man inte tar hänsyn till människor och deras behov. Allting kändes lugnt och tryggt på Ersta, varför ska patienter som min dotter behöva ryckas upp och återgå till det sjukhus som väcker så många jobbiga minnen? KS och Radiumhemmet är ett toppensjukhus men helt underbar personal, så det är inte därför, utan att den svåra tiden hon hade 2011 ska på något sätt komma tillbaka.

Jag hoppas verkligen att hon får en läkare som hon kan känna förtroende för.

Publicerat i Dotterns kamp mot cancern | Lämna en kommentar

Besök på Årsta holmar

Hej igen,

Jag jobbade under Prideveckan, sedan var det dags för semester igen. Nu är jag inne på min sista vecka. Har alltså haft snart 3 veckors ledighet. Det har varit så skönt. Vädret har varit toppen nästan varje dag. Visst har vi haft en underbar sommar? Att det skulle bli så varmt trodde man inte runt midsommar, eller hur?

I förra veckan tog min kompis IW och jag en tur ut till Årsta holmar. Hade aldrig varit där tidigare och det beror på att det har varit svårt att ta sig över om man inte haft egen båt. Men i år har det gått och går fortfarande fram till slutet av september att per båt åka dit. Resan tar ca 7 min och är gratis. Båten tar högst 12 personer per tur.

082
Här är en bild från Årsta holmar.

Det var väldigt orört och ibland lite svårt att ta sig fram. Inget för personer med rörelsehinder tyvärr.

076

078

084

Lite fakta om Årsta holmar:
Årsta holmar består av tre öar. På grund av landhöjningar så har öarna nuförtiden gått ihop. Öarna heter Alholmen, Bergholmen och Lillholmen. Det finns en gård kvar, den byggdes 1737.

Den här bron östra Årstabron invigdes 1929. Det finns en inskription på södra pylonen som lyder
DENNA BRO UPPFÖRDES UNDER KONUNG GUSTAF Vs REGERING 1925-1929

086

Jag hoppas att det i fortsättningen kommer att vara möjligt att ta sig över med båt. Det finns tankar om att bygga en bro över, men då tror jag att den fina naturen inte kommer att finnas kvar speciellt länge. Det var så underbart att kunna gå omkring i ett område där man slapp se massa skräp runt omkring.

Håll tummarna att Årsta holmar förblir en liten oas i Stockholms innerstad.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Under mina första semesterveckor

Hej allihopa!

Nu när nästan mina semesterveckor är till ända, tänkte jag berätta om vad jag har gjort under dessa veckor. Jag hade först två veckor i mitten utav juli. Tyvärr blev jag förkyld då, så jag fick mest stanna hemma. Men några små utflykter blev det i alla fall.

Jag har en kompis som har en kolonistuga ute vid Sköndal. Dit brukar jag åka några gånger varje sommar. Jag har själv ställt mig i kö för en stuga i detta område. Kön är på ca 100 personer, så det kommer nog att dröja innan jag får en stuga.

Jag och alla hundarna tog tunnelbanan till Gullmarsplan. Där mötte jag min kompis IW och en gammal skolkamrat TH. Vi tog en buss från Gullmarsplan till Orhem.

Vädret var toppen. Hundarna kunde springa fritt i trädgården. Min kompis TH hade även sin hund med sig.

007
020

Vi tog en tur till vattnet. Visst är det fint?
013
008

När vi var tillbaka vid stugan åt vi lite goda ostar mm.
023

Det blev en underbar dag ute på landet. Både jag och hundarna var helt slut när vi kom hem på kvällen.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Ny eltandborste

image

Jag har fått hem en ny eltandborste som jag ska testa. Det är från Buzzador som erbjudandet har kommit. Den här eltandborsten finns ännu inte i handeln. Ska bli intressant att se hur den fungerar.

Forts.
OralB TriZone 5000 är en bra eltandborste som verkligen går igenom varje tand. Tänderna känns underbart rena efter 2 min borstning.

Publicerat i Allmänt | Etiketter , | Lämna en kommentar