Besök på Årsta holmar

Hej igen,

Jag jobbade under Prideveckan, sedan var det dags för semester igen. Nu är jag inne på min sista vecka. Har alltså haft snart 3 veckors ledighet. Det har varit så skönt. Vädret har varit toppen nästan varje dag. Visst har vi haft en underbar sommar? Att det skulle bli så varmt trodde man inte runt midsommar, eller hur?

I förra veckan tog min kompis IW och jag en tur ut till Årsta holmar. Hade aldrig varit där tidigare och det beror på att det har varit svårt att ta sig över om man inte haft egen båt. Men i år har det gått och går fortfarande fram till slutet av september att per båt åka dit. Resan tar ca 7 min och är gratis. Båten tar högst 12 personer per tur.

082
Här är en bild från Årsta holmar.

Det var väldigt orört och ibland lite svårt att ta sig fram. Inget för personer med rörelsehinder tyvärr.

076

078

084

Lite fakta om Årsta holmar:
Årsta holmar består av tre öar. På grund av landhöjningar så har öarna nuförtiden gått ihop. Öarna heter Alholmen, Bergholmen och Lillholmen. Det finns en gård kvar, den byggdes 1737.

Den här bron östra Årstabron invigdes 1929. Det finns en inskription på södra pylonen som lyder
DENNA BRO UPPFÖRDES UNDER KONUNG GUSTAF Vs REGERING 1925-1929

086

Jag hoppas att det i fortsättningen kommer att vara möjligt att ta sig över med båt. Det finns tankar om att bygga en bro över, men då tror jag att den fina naturen inte kommer att finnas kvar speciellt länge. Det var så underbart att kunna gå omkring i ett område där man slapp se massa skräp runt omkring.

Håll tummarna att Årsta holmar förblir en liten oas i Stockholms innerstad.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Under mina första semesterveckor

Hej allihopa!

Nu när nästan mina semesterveckor är till ända, tänkte jag berätta om vad jag har gjort under dessa veckor. Jag hade först två veckor i mitten utav juli. Tyvärr blev jag förkyld då, så jag fick mest stanna hemma. Men några små utflykter blev det i alla fall.

Jag har en kompis som har en kolonistuga ute vid Sköndal. Dit brukar jag åka några gånger varje sommar. Jag har själv ställt mig i kö för en stuga i detta område. Kön är på ca 100 personer, så det kommer nog att dröja innan jag får en stuga.

Jag och alla hundarna tog tunnelbanan till Gullmarsplan. Där mötte jag min kompis IW och en gammal skolkamrat TH. Vi tog en buss från Gullmarsplan till Orhem.

Vädret var toppen. Hundarna kunde springa fritt i trädgården. Min kompis TH hade även sin hund med sig.

007
020

Vi tog en tur till vattnet. Visst är det fint?
013
008

När vi var tillbaka vid stugan åt vi lite goda ostar mm.
023

Det blev en underbar dag ute på landet. Både jag och hundarna var helt slut när vi kom hem på kvällen.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Ny eltandborste

image

Jag har fått hem en ny eltandborste som jag ska testa. Det är från Buzzador som erbjudandet har kommit. Den här eltandborsten finns ännu inte i handeln. Ska bli intressant att se hur den fungerar.

Forts.
OralB TriZone 5000 är en bra eltandborste som verkligen går igenom varje tand. Tänderna känns underbart rena efter 2 min borstning.

Publicerat i Allmänt | Etiketter , | Lämna en kommentar

Du fattas mig….

DSC_5087

Den 16 maj på kvällen fick min älskade hund Yoda somna in efter att ha fått ett antal epilepsianfall. Det var ett svårt beslut, men enligt veterinären så hade Yoda antagligen fått en hjärnskada pga att anfallen hade varit så många och långa. Och vad hade det blivit för hund ifall han hade klarat sig? Jag tror att jag fattade det bästa beslutet.

Jag saknar honom oerhört mycket och jag gråter lite varje dag fortfarande.

Yoda, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

Yoda skulle ha fyllt 9 år nu i juli.

Publicerat i Familjen | 4 kommentarer

Varför känns det så jobbigt att gå till tandläkaren?

Det undrar jag varje gång. Jag avskyr att gå till tandläkaren. Jag måste alltid ta bedövning både när jag lagar och även när det ska tas tandsten. Det gör så fruktansvärt ont.

Kan det vara för hur man blev behandlad när man var liten? Ingen förståelse för att man var ett barn. Ingen empati över huvudtaget. Usch! Tandläkaren vi hade i skolan stod och pratade med sköterskan samtidigt som hon borrade. Helt vansinnigt!

Tänk hur de lagade tänder förr. Borra upp så mycket som möjligt och sedan fyllde i med massor av amalgam. Inte konstigt att tänderna ser ut som de gör och nu börjar gå sönder. För ett par veckor sedan ramlade en bit av emaljen bort från en av mina 6-årständer.

Men jag kanske inte ska klaga ändå med tanke på att jag aldrig har behövt dra ut någon tand och inte heller rotfylla. Jag önskar ändå att jag hade fått min mammas tandanlag. Hon är 81 år och har kanske lagat 5 hål i hela sitt liv. Lite orättvist eller?

Älskar ni att gå till tandläkaren? Ja älskar kanske ingen gör, men tycker ni det är OK?

Publicerat i Allmänt | 1 kommentar

Igår dans och idag musik

Hej igen,

Såg ni Let’s dancefinalen igår? Visst var det spännande? Jag tyckte både Steffo och Benjamin var värdiga vinnare. Steffo hade verkligen gjort en resa under programmets gång. Helt otroligt! Och Benjamin hade också gjort väldiga framsteg med tanke på att han är så ung.

Nu blev det Benjamin och Sigrid som vann och det tyckte jag var helt rätt. GRATTIS! GRATTIS!

Benjamin

Nu ikväll är det dags för Eurovision song contest. Det ska bli spännande att se hur långt Sanna Nielsen kan gå. Jag håller naturligtvis tummarna för att hon ska vinna, för jag tycker både melodin och hennes framförande är toppen. Men Österrikes bidrag har också stora möjligheter, tror jag. Ja, vi får se hur det går.

sn

OBS! Båda bilderna har jag hämtat från Google.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

3-årskontroll

Hej!

Jag har försökt att komma in här på bloggen under hela veckan, men inte lyckats. Men nu äntligen fungerade det.

I måndags var det dags igen för min dotter att gå på kontroll. De senaste gångerna har hon gått på Ersta sjukhus istället för Karonlinska. Nu behöver hon bara gå en gång var 6:e månad. Det är 3, 5 år sedan cancern upptäcktes och 3 år sedan hon fick sin sista behandling.

Naturligtvis var hon lika orolig som vanligt. Skulle allt vara OK eller har den kommit tillbaka. Men hon fick det glädjande beskedet att allt var bra. Cancermarkören låg denna gång på 8.

Min dotter har under en period fått äta små mängder av hormoner för att slippa de fruktansvärda övergångsbesvär som hon drabbades utav. Nu fick hon information av sin läkare att hon kunde minska på intaget, så istället för att ta 2 mg per dag, så ska hon gå ned till 1 mg/d.

Vi är alla så glada att allt bra. Min dotter känner sig så frisk nu.

Hoppas att dessa glädjebesked kommer att följa henne resten av livet.

Hoppas ni mina bloggläsare får en fin helg!

Publicerat i Dotterns kamp mot cancern | 3 kommentarer

Erbjudande om hälsokontroll

Hej igen,

Nu blir det ett inlägg till ifrån mig den här dagen. Måste passa på när ångan är uppe ;)

För ett antal veckor sedan fick jag ett brev ifrån Hälso- och sjukvårdsförvaltningen där de erbjöd mig hälsokontroll för ”tidig upptäckt av tjock- och ändtarmscancer”. Jag är av den meningen att om man får ett sådant erbjudande så ska man ta det. Det är helt kostnadsfritt.

I brevet stod det att jag kommer att erbjudas provtagning vartannat år. Självklart ställer jag upp. Igår skickade jag in mina prover så nu är det bara att vänta och se vad det blir för resultat. Jag känner ingen oro, men det är bra att få klara besked, eller hur?

Publicerat i Familjen | Lämna en kommentar

Fick inte lämna blodprov

Ibland undrar jag vad som har hänt med vårt samhälle.

Ni som har följt den här bloggen ett tag vet att min dotter på hösten 2010 drabbades av cancer i äggstockar och livmoderkroppen. Allt har gått bra hittills och jag hoppas att det ska fortsätta på det spåret. Nu behöver min dotter bara gå på kontroll 2 ggr per år. Innan varje besök måste hon gå och lämna ett blodprov på vårdcentralen. Igår gick hon dit, hon går till samma vårdcentral varje gång. Men personalen verkade som om dem aldrig hade träffat henne tidigare. De påstod att hon inte fanns i deras journaler och fick därför inte lämna något blodprov. Men HALLÅ!!!! Dottern kände även igen sjuksköterskan som brukar ta proven, men även hon såg ut som ett frågetecken. Gissa om min dotter blev upprörd. Hon sa några väl valda ord och gick sedan därifrån.

Nu är hon tvungen att få en ny remiss ifrån sjukhuset och sedan på egen hand leta upp en ny vårdcentral som kan ta emot henne.

Ska det vara på detta sättet? Det är ju inte klokt. Ibland undrar jag vart vi är på väg, hur ska det bli framöver?

Allt kändes som det var tagit ur en thriller.

Fortsättning följer…..

Publicerat i Dotterns kamp mot cancern | 1 kommentar

Rätt låt vann!

sn
Bilden hämtad från Google och ”schlagerfjantens” webbsida

Vad tyckte ni? Jag tyckte absolut att Sanna Nielsen med Undo var det bästa bidraget i Melodifestivalen. Hon kan verkligen sjunga. Ska bli intressant att se om resten av Europa tycker likadant.

Publicerat i Musik | Lämna en kommentar