Söker hundpassning!

Jag har som ni kanske vet fyra stycken underbara chihuahuahundar hemma. Jag skulle behöva hjälp med hundpassning ca 2 timmar måndag-fredag från mars-juni. Det gäller mitt på dagen ca kl 10.30 – 12.30 eller 11.00 – 13.00.

Hundarna är otroligt enkla att ha att göra med. En promenad och sedan att man ger dem mat.

Känner du någon som har lite tid över så hör gärna av er på mail hundisthlm@hotmail.com

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

I måndags var en spännande dag

Jag hade tagit semester hela dagen, för att kl 15.00 skulle jag befinna mig i Norrköping. Tog tåget som gick 13.24 från Stockholms Central. Resan tog en timme och femton minuter. När jag kom fram till Norrköping vräkte snön ner, lite annorlunda mot vädret i Stockholm den dagen. Ja, nu undrar ni säkert varför jag skulle till Norrköping en måndag. Jo, jag hade blivit kallad till en intervju på Kriminalvården.

Jag sökte i början på januari en tjänst som chefsassistent på huvudkontoret. Sista anmälningsdagen var den 7 januari. Veckan efter ringde dem från huvudkontoret och ville att jag skulle komma på intervju. Oj, vad jag blev förvånad. Jag tyckte att det gick så fort från det att jag hade skickat in ansökan till dess jag skulle få komma på dit.

Jag fick reda på att 89 personer hade sökt och 5 skulle få komma på intervju. Allt gick bra, så nu väntar jag bara på besked om det blir jag eller någon annan som har fått tjänsten.

Håll en tumme!

Det skulle vara både roligt men också väldigt intressant att få byte arbetsplats, få lära mig nya arbetsuppgifter, träffa nya arbetskamrater osv. Det är inte så att jag inte trivs där jag är nu, det gör jag verkligen. Vi får ser hur det går.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Om alla kunde hjälpa till

Snön vräker ner, gator och trottoarer blir hala. Ja, så ser det ut på de flesta platser runt om i vårt avlånga land. Där jag bor har vi bra väghållning. Den vill jag absolut inte klaga på. Men det är det här med hur det ser ut precis utanför våra portar. Visst, det skottas och sandas där med, men om alla som bor i husen kunde hjälpa till att hålla snön borta, skulle det bli ännu bättre.

Alla portar skulle ha tillgång till skyfflar, borstar osv. så att det blir enkelt att hålla snön borta. När snön fortfarande är ganska porös är det lätt att ta en skyffel och skotta undan den. För vi vet alla hur det blir när temperaturen sjunker snön blir till is. Så när snön precis har fallit, då tar alla som kan en skyffel och skottar bort snön. Då skulle det aldrig bli så halt.

Jag tänker på min mamma som snart är 82 år, hur rädd hon är för att ramla under vintern. Vad skönt för henne och alla äldre om de kunde känna sig säkra när de vill gå ut för att ta en promenad, eller bara gå till affären.

Jag har själv börjat försöka ta bort så mycket snö som det går utanför vår port, men det räcker inte. Alla skulle behöva känna sitt ansvar och hjälpa till.

Ja, det var några tankar från mig en vintrig dag i Stockholms innerstad.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Testar Braun Silk épil 3

Hej igen,
Ja, så var det dags att berätta lite om Brauns Silk épil 3 Epilator som jag har fått förmånen att testa genom att jag är en Buzzador.

SE3270

Jag tycker den är väldigt effektiv och håller håren borta väldigt länge. Man får vara lite försiktig i början om man inte är så van, för det kan göra ganska ont. Som tur är finns det två olika inställningar: extra varsam och extra effektiv

Bra produkt helt enkelt.

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Buzzadortest – kaffebryggare

Jag får nu för tiden ganska många erbjudanden om att testa nya produkter genom Buzzador. Det är väldigt roligt och när det blir för ca halva priset, eller ibland mer, då är det svårt att tacka nej. Den här gången var det absolut inte svårt att bestämma sig. Jag har haft min gamla kaffebryggare i snart 30 år, så det var verkligen dags att införskaffa en ny. Och då blev jag erbjuden en Melitta Aroma Signature Deluxe
melitta
Den har automatisk avstängning, den säger till när kaffet är klart, när det är dags för avkalkning. Det går även att programmera varmhållningstid med 30, 60 eller 90 min.

Jag är supernöjd.

Publicerat i Tips | 1 kommentar

Hur mycket kan en människokropp tåla?

Ja, den frågan ställer jag mig ibland när det gäller min dotter. Hon måste ha en kropp som tål hur mycket som helst. Eller gör den det? Det är ingen som vet. Att hon är en fighter med stor F det är det inget tvivel om. Om jag skulle sammanfatta vad hon har gått igenom hittills så blir listan ganska lång. Hon är
* född ca 1 månad för tidigt
Hon har haft
* hjärnhinneinflammation vid 3 års ålder
* lunginflammation vid ett flertal tillfällen
* kikhosta
* påssjuka
* vattkoppor
* röda hund
* hjärnskakning
* brutit ett ben i armen
* brutit en fot
* har allergier
* diskbråck
* haft cancer
* och nu bältros

Ja, sedan ska vi väl inte glömma vanliga förkylningar som har poppat upp lite då och då.

Om det finns någon på denna jord som är en survivor så är det min dotter. Om 21 dagar fyller hon 40 år. Jag önskar och hoppas att alla sjukdomar nu är slut för hennes del.

Jag älskar dig min underbara dotter som sprider sådan glädje omkring dig fast du får kämpa så mycket.

Publicerat i Familjen | 2 kommentarer

Buzzadortest – Steamcleaner

Hej igen,
Nu har jag fått ännu en produkt från Buzzador att testa, nämligen en SteamCleaner Multi från Philips.

FC7008_01-RTP-global-001

SteamCleaner Multi ska rengöra ytor på ett hygieniskt sätt med hjälp av ånga.

Jag har testat produkten under ett tag nu, men tycker tyvärr inte att den uppfyller det jag hade förväntat mig. Bl.a. måste den vara inkopplad till ett strömuttag för att fungera, då blir man ganska låst till den yta man ska rengöra. Jag hade också förväntat mig att den skulle vara starkare, att det skulle vara mer tryck i ångan som kommer ut.

Det är synd, men jag kan inte rekommendera denna produkt.

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Buzzador-test /Mofibo

Som ni vet sedan tidigare så är jag en Buzzador och får därför testa på olika varor och tjänster. Den här gången har det varit Mofibo. Att kunna ladda ned böcker till sin mobil eller padda.

mofibo

Jag har tidigare använt Mondo genom Adlibris, men jag tycker den var ganska omständig att ladda ned och kostnaden för böckerna har varit väldigt varierande. Mofibo är superenkelt att ladda ned och det går så snabbt. Om man vill kan man prenumerera på Mofibo och det kostar bara 99 kr i månaden. Väldigt bra pris, eller hur?

Det lutar nog åt jag jag iallafall ska prova att prenumerera på denna tjänst under en tid. Jag tycker du ska gå in och kolla på Mofibo. Kanske tycker du också det är en bra tjänst för e-böcker.

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

En arbetsvecka på departementet

Hejsan!

Vissa veckor händer det massor av olika aktiviteter och den här veckan är just en sådan.

Måndag: Först arbeta sedan kurs i franska på kvällen hos Medborgarskolan
Tisdag: Informationsmöte ang. Meetings & Events och sedan arbeta
Onsdag: Kurs i franska på morgonen och sedan arbeta, speciellt med information inför regeringssammanträdet
Torsdag: Idag har jag bara varit på jobbet. Det händer saker hela tiden.
Fredag: Seminarium om härskartekniker kopplat till lönesamtal. Det ska bli intressant. Sedan ska det arbetas resten utav dagen.

Låter det kul? Ja, det är det faktiskt.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Kan andas ut lite…

Som jag skrev igår så fick jag en akuttid hos min gynläkare idag kl 08.30. Allt gick bra, han kunde inte känna något ovanligt. Så nu skickar han en remiss till Sophiahemmet så jag om några veckor får komma på mammografi. Det känns skönt.

Nu ska jag ta och sätta igång med arbetet här på jobbet. Igår fick vi en ny medarbetare, ja egentligen en nygammal, men som har fått en helt ny befattning. Så roligt att hon är tillbaka.

Vi hörs snart igen.

Publicerat i Familjen | Lämna en kommentar