Resan till Helsingborg

Hej,
Jag lovade att jag skulle berätta om min resa till Helsingborg. Tyvärr har Metrobloggen legat nere, så jag har inte haft möjlighet att skriva något inlägg. Men nu verkar det som om den fungerar igen.

Den 2 maj reste jag med tåg ned till Helsingborg för att titta på min syster som spelade Eliza i My Fair Lady.
Syrran och jag

Som jag nämnde så tog jag tåget från Stockholm centralstation för byte i Hässleholm där jag bytte till Pågatåget. Det var en trevlig resa som gick ganska snabbt. Framme i Helsingborg mötte Annica mig och så gick vi tillsammans till hotel Helsing där jag skulle sova en natt.
hotell

Rummet som Annica hade bokat åt mig var helt otroligt fint, rena lyxen. Se själva

BBBF43FD-F3DB-47A8-84D8-E450D0082848

rum

Klockan 18.00 började föreställningen. Syrran var underbar i rollen som Eliza, både skådespelarmässigt som sångmässigt. Jag är så stolt över henne.

Syrran

Senare på kvällen efter föreställningen tog vi en bit mat på hotellet. Syrrans hund Muffins behövde gå en sista tur för kvällen, så vi tog en promenad och medans vi gick så stötte vi på dessa små kaniner.
Kul

Dagen därpå tog vi en härlig promenad längs strandpromenaden.
Strand

Man kan tro att man är utomlands. Helt fantastiskt!

Vi hann även med att besöka Kärnan som låg precis ovanför hotellet.
Upp
Kärnan

Sedan var det dags för mig att säga hejdå till Syrran, Muffins och Helsingborg. Det var två helt underbara dagar som jag sent kommer att glömma.

Ska väl berätta att på hemvägen efter att ha åkt med Pågatåget till Hässleholm där jag skulle byta till tåget mot Stockholm, så råkade jag kliva på fel tåg. Ja, det var rätt tåg men fel avgångstid. Så jag fick stå i ca 45 min innan jag kunde kliva av i Alvesta och där vänta på det tåget som jag skulle åka med.

Ja, det blev en väldigt trevlig helg och jag hoppas att få möjlighet att se Annica i nästa uppsättning till hösten.

Publicerat i Familjen | Lämna en kommentar

Längtar tillbaka till Hornstull

I fem generationer bodde vi i Hornstull, min dotter, jag o syrran, mamma, mormor och gammelmormor. Nu bor ingen av oss där, men jag, dottern och min mamma längtar tillbaka. Hornstull är verkligen hemma för oss. Där finns allt som affärer, utomhusbad, fina grönområden, kaféer, lekplatser för barnen, rastgårdar för hundar, kyrka, bra med kommunikationer m.m. Men det saknas en sak och det är många hyreslägenheter. Nästan alla lägenheter i Hornstull är bostadsrätter tyvärr. Min dotter bor på en annan del av Södermalm i en hyreslägenhet, och hon försöker hitta någon att byta med vid Hornstull men det är svårt.

Jag har en bostadsrätt, men det är inte heller så lätt att hitta något annat, för det är ganska dyra priser på Södermalm. Jag var och tittade på en lägenhet på 40 kvm i söndags. Utropspriset var 2995000 kr. Jag tror att slutpriset blev 3,6 milj. Är det klokt? Hur har människor råd? Den här lägenheten var inget speciell alls, men ändå blir priset så högt. Jag och dottern får fortsätta att leta, för en dag då ska vi tillbaka till våra hemtrakter.

——————————

Mamma mår ganska dåligt. Hon har hemhjälp varje dag, men hon skulle behöva komma till ett äldreboende. Var i kontakt med Bostadsförmedlingen idag. De skulle ha hört av sig till mig efter att ha varit i kontakt med mammas biståndshandläggare, men så hade inte skett ännu. Nu lovade handläggaren att hon skulle ta hand om detta med detsamma, men jag tvivlar. De bara skyfflar ärendena fram och tillbaka utan att det blir något resultat. Ja, jag får ge dem en vecka, men sedan får jag jaga dem igen.

Jag har glömt att berätta om när jag var på besök i Helsingborg och tittade på min syster som spelade Eliza i My Fair Lady. Det får jag berätta om imorgon.

Publicerat i Familjen, Hem | Lämna en kommentar

Det är spännande på jobbet

Jag arbetar verkligen på en spännande arbetsplats. Idag kl 11.00 statt vi som klistrade framför TV-apparater eller datorskärmar för att titta på utsändningen från Rosenbad där vår statsminister skulle berätta om den nya regeringsombildningen. Vi fick fem nya ministrar, några kände vi igen och någon hade i alla fall inte jag sett tidigare.
Rosenbad

En av våra statssekreterare Ann Linde blev idag EU – och handelsminister. Det var jätteroligt för hennes skulle, men tråkigt för oss. Ann är verkligen en otroligt kunnig person som kommer att göra ett väldigt bra jobb på Utrikesdepartementet.

Jag fick en ny chef i mars, flera enhetschefer har slutat och ska inom en snar framtid ersättas. Några utav våra mest kompetenta assistenter har också gått vidare till andra arbetsplatser, så där väntar vi också på att det ska komma nya.

Jag väntar på besked om vem eller vilka som ska vikariera på min tjänst under mina semesterveckor. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att hitta någon för jag har ett otroligt spännande och omväxlande arbete där jag kan styra mycket över mina arbetsuppgifter själv. Ja, det ordnar väl sig till slut, men det känns lite frustrerande att inte veta vem det blir. Jag behöver tid på mig att informera vikarien om vad som händer under de veckor som jag är borta.

På onsdagar så är jag tvungen att stanna kvar en stund på jobbet för att all information som jag har lämnat tidigare under dagen ska få ett OK. Som längst behöver jag stanna till kl 17.15, så det är inte så farligt.

Ikväll kommer alla nyhetsprogram att vara fyllda av informationen om de nya ministrarna. Det ska bli intressant att titta på.

Imorgon kommer jag att berätta om hur det är att leta efter en ny bostad.

Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar

Det har gått 5 år

Igår den 24 maj var det fem år sedan dottern fick sin sista cellgiftsbehandling. Det var en tuff tid under behandlingen och en lång tid efter. Dottern har verkligen kämpat. Att få cellgifter hjälpte henne att bli frisk, men det förstörde mycket i kroppen också. Vissa saker går aldrig att få tillbaka, som t.ex. känseln i en tå, magmusklerna och synen som blev lite försämrad. Men hon är än så länge frisk. Själv säger hon att hon aldrig har mått så bra som hon gör nu. Och det syns verkligen.

Hon tränar fyra gånger i veckan och har helt lagt om sin kost. Inget mer rött kött eller socker. Hon försöker i möjligaste mån att äta ekologiskt.

Jag är så stolt över henne. Hon är en riktig kämpe.

Nu önskar jag att hon ska få leva ett friskt och rikt liv och att vi ska få uppleva en massa underbara saker tillsammans.

untitled

Publicerat i Dotterns kamp mot cancern | Lämna en kommentar

Kylan tränger in

Hejsan!

Det här blir första inlägget i år. Lyckades bli förkyld på nyårsafton och den har hållit i sig ganska länge. Ja, inte blir förkylningen bättre av att jag har ca +16 grader inomhus. Ja, ni hörde rätt 16 grader! När jag skriver detta inlägg så sitter jag med dubbla sockor på fötterna och dunjacka på mig. Det är så fruktansvärt kallt att det går inte att beskriva.

Jag bor i ett bostadsrättshus, men styrelsen verkar strunta i hur jag än klagar. De tycker bara att jag själv ska ta kontakt med olika företag som ska titta på mina element. Men jag tror inte att det är mina element som det är fel på utan det är något större fel. I trapphuset har de bestämt att plombera alla element så det inte ska vara någon värme alls. Jag hängde ut en termometer i trapphuset under ett par dygn, och den visade på +6 grader. Inte underligt att jag fryser som bor på första våningen och inte har några lägenheter under mig. Som alla vet så stiger värmen uppåt.

När man läser på Folkhälsoinstitutets hemsida ska inomhustemperaturen ligga på ca 20 – 23 grader. Det har jag påpekat för styrelsen men då fick jag till svar “Det är skönt när det är lite svalt”. Svalt! Här är iskallt!

Ja, jag väntar på att något ska hända, vilket jag tvivlar på. Känns ibland som om man levde på 1800-talet.

Håll tummarna att styrelsen tar sitt förnuft tillfånga.

Publicerat i Hem | Lämna en kommentar

Lever på lånad tid

Hej!
Det finns egentligen så mycket jag skulle vilja skriva om här på bloggen, allt som har hänt den senaste tiden, men idag får jag fokusera på den information som min dotter fick av sin läkare igår. Det är lite omtumlande, men allt ska nog gå bra. Det måste bara göra det.

Igår var dottern på sin 6-månaders kontroll. Allt såg bra ut och det kändes naturligtvis skönt. Men sedan berättade läkaren att dottern måste sluta med en hormonmedicin, för tyvärr kan den göra så att hon kan få tillbaka cancern någon annanstans i kroppen. Tänk att bli sjuk av sina egna hormoner, det är ju helt sjukt.

Läkaren berättade att den cancertyp som min dotter fick är en mycket farlig variant. Hon hade tur som hann operera sig mm innan den hade spritt sig. Så från och med nu inget mer östrogentillägg. Det kommer att bli tufft. Men vad gör man inte för att få leva så länge som möjligt. Läkaren sa att min dotter “lever på lånad tid”. Det låter inte allt för upplyftande, eller hur?

Från och med idag kommer jag att lägga till en liten stjärna i varje inlägg som ska visa på hur många dagar det var sedan hon fick det senaste beskedet om hur det ligger till.

untitled

Nästa inlägg hoppas jag blir lite muntrare.
Kram

Publicerat i Dotterns kamp mot cancern | Lämna en kommentar

En förändring i mitt liv

Hej allihopa!

Det jag har gjort nu har länge varit en tanke som äntligen har blivit verklighet. Jag har bytt efternamn. Varför då kanske ni undrar? Nej, jag har inte gift mig.

När jag föddes fick jag min mammas efternamn och sedan vid 7 års ålder när mamma och pappa gifte sig så ändrades mitt efternamn automatiskt.

Varför vill jag byta namn efter alla dessa år? Ja, tanken har funnits länge. För ca 13 år sedan fyllde jag i blanketten för namnbyte, men sedan blev det aldrig av att jag skickade in ansökan. Nu föll det sig lite mer naturligt då mitt tjänste- och ID-kort snart skulle gå ut passade det ganska bra. I fredags var jag hos polisen för att ansöka om pass och id-kort. Det är väldigt smidigt nu förtiden då man kan boka tid i förväg, då slipper man sitta i kö i flera timmar. Det som var svårast var att skriva sin nya namnteckning. Måste öva mer 😉

Varför vill jag ta tillbaka det efternamnet som jag föddes med? Det är min morfars efternamn och vi stod varandra väldigt nära. Vi var som tvillingsjälar. Morfar Arne dog 1968 och jag saknar honom fortfarande väldigt mycket. Ja, precis lika mycket som jag saknar min mormor Kate som dog 1961. Både mormor och morfar var väldigt speciella personer som jag hade önskat att få ha levt tillsammans med under många fler år. Mormor var bara 54 år och morfar 61 år när dem dog.

Att byta efternamn går ganska lätt, men att meddela alla ställen där man finns registrerad är en helt annan femma. Bara på jobbet är det ett flertal ställen som måste få ny information. Sedan alla kompisar, sajter, bloggar osv. Jag skriver upp alla ställen jag har ändrat på, är uppe i 26 ställen hittills och fler lär det bli. Har behållit mitt gamla efternamn på dörren så jag inte missar någon post.

Ni kanske vill veta vad jag har ändrat till? Mitt nya efternamn är HEDENÖ.

Nu ska jag göra mig iordning för att sticka iväg på en “baklucke” loppis ute i Åkeshov.

Hörs snart igen!

Publicerat i Släkthistoria | Lämna en kommentar

Härliga Aloe Vera-produkter

Hej!

För ett par dagar sedan fick jag hem ännu ett paket med produkter ifrån Forever Living Products.

IMG_0327
IMG_0328

Alla produkterna är helt fantastiska. Forever Aloe Berry Nectar och Argi+ är bara några av mina favoriter.

Vill du veta mer om Aloe Vera och Forever Living Products och även hur du skulle kunna bli återförsäljare får du gärna höra av dig. Jag lovar att du kommer inte att ångra dig.

Om några månader kommer jag även att ha en egen hemsida genom Forever. Det ska bli så roligt att kunna berätta om dessa fantastiska produkter och även dela med mig utav mina erfarenheter.

Hörs snart igen!

Publicerat i Hälsa | Lämna en kommentar

Alla borde använda Aloe Vera

För några veckor sedan fick jag hem ett stort paket från Forever Living Products.
DSC_0154

Massor med härliga produkter som Aloe Vera Gel-drycken, Aloe Ever-Shield (deodorant), läppbalsam mm. Önskar att alla människor skulle prova detta. Ska jag vara riktigt ärlig vill jag inte vara utan dessa produkter för en enda dag.

Den här gången passade jag på att även beställa en box med detta innehåll.

DSC_0155

Tänkte jag skulle komma igång med lite träning och ett lite mer hälsosamt liv. Det är så lätt att man trillar dit och stoppar i sig det ena osunda efter det andra. Jag har ett sötsug som inte är av denna värld. Men sedan jag började med produkterna ur denna box så har jag inte känt samma längtan efter sötsaker som jag brukar göra. Det känns bra. Och skulle jag tappa några kilon så är det bara ett plus, även om det inte är det viktigaste målet.

Jag är sedan många år tillbaka återförsäljare hos Forever Living Products. Jag hoppas snart vara igång med min egna hemsida där jag kan berätta mer om dessa härliga och nyttiga aloe vera produkter.

Är det någon utav er som redan nu vill veta mer, hör gärna av er.

Vi hörs snart igen!

Publicerat i Allmänt, Hälsa, Okategoriserade | Lämna en kommentar

En minnesstund för Osvaldo

Idag kl 15.15 samlades vi ute vid Skogskyrkogården för att ta ett sista farväl av min dotters pappa. Den senaste tiden har varit ganska kaosartad. Det är så mycket som ska tas omhand samtidigt som man ska försöka sköta sitt jobb.

Vi hade bestämt att det skulle bli en minnesstund istället för en vanlig begravningsakt. Vi spelade fyra vackra musikstycken, bland andra Lascia ch’io piangia. Allt var så fint och stillsamt. Precis som vi ville ha det. Efteråt gick vi till Minnenas café för att dricka kaffe.

DSC_0159

Ja Osvaldo, nu är du fri. Vi saknar dig och du kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Önskar att du hade fått leva många år till. Men livet blir inte alltid som man önskar.

Kramar!

Publicerat i Familjen | Lämna en kommentar