Söderhamn Tur&Retur

Hej! 
Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg och berätta att jag klarade av halkbanan (eller trafikövningsplatsen som det nu kallas). Det var riktigt roligt faktiskt, även om jag verkligen var nervös innan. Men nu har jag i alla fall ett intyg och förhoppningsvis är man en ännu bättre förare också.

Skriver mer imorgon… måste snart lägga mig och sova (hur nu det ska gå?) för imorgon bitti måste jag kliva upp klockan 04.00 för att hinna cykla till järnvägsstationen och ta tåget till Stockholm…

Ciao, 
Ida Josefin

Don’t drink and drive

Idag var jag och gjorde momentet ”Riskettan” på körskolan tidigt på morgonen. Det var en rätt så lång föreläsning med diskussioner i grupp. Något som grep mig väldigt starkt på utbildningen var historien om Jacqueline Saburido. 

Varning för starka bilder!

Det är en väldigt gripande historia och hemskt är att i bara Sverige sker minst 15 000 rattfyllekörningar VARJE dag.

Jag önskar att den siffran gick att ändra på.

Men man kan ju alltid försöka påverka genom att se till sig själv, att man själv inte kör rattfull eller att stoppa kompisar och bekanta som är på väg att sätta sig bakom ratten full.

Don’t drink and drive!

P.S. nu ska jag och Micke sätta oss och se ett avsnitt av 4400 … jag ska försöka tänka på något annat än trafik och trafikregler annars blir det nog svårt att lugna ned. För imorgon ska jag upp med tuppen för att ta tåget till Söderhamn 06.27.

oj oj så man ställer till!

Utanför fönstret singlar snöflingorna ned mot marken… Jag har precis haft ett samtal med Försäkringskassan efter att flera gånger ha ringt och efter några minuter, när man väl knappat in allt och följt alla anvisningar möttes man av rösten ”Vårt system är för tillfället överbelastat var god försök igen senare”.

BLÄÄ!! jag kände mig lagom irriterad då jag väl ringde och efter att ha stått i kö lääänge väl kom fram. Kan inte vara kul att jobba på försäkringskassan.

Tydligen har det varit en hel del krångel med mina papper, delvis på grund av slarv från andra, men jag ska ska i alla fall tydligen snart få hem papper i brevlådan så jag hoppas att det löser sig.

Imorgon ska jag i alla fall köra två körlektioner med körskolan och även göra bort Riskettan.  På torsdag är det dags för halkbanan i Söderhamn… det känns verkligen som att körkortet närmar sig att infinna sig i min börs.

Jag kommer vara så himla himla glad när jag väl får det!!

fast förhoppningsvis kan man hålla en ”normal min” på körkortsfotot, hihi.
Jag ringde i alla fall runt till lite trafikskolor i Umeå idag för att se om jag skulle kunna göra bort den sista biten av körkortet där. Jag kunde inte sluta tänka på hur brett alla människor jag ringde till pratade. Inte pratade jag sådär brett när jag bodde i Umeå!?

Just ja, satt och läste lite nyheter på nätet nyligen … Tydligen är man runt och härjar och förstör i USA, huvva.

NEW YORK. Miljontals människor hotas av en ny orkankatastrof.
Orkanen ”Ida”, som kan nå USA:s kust redan i natt, uppför sig lika oberäkneligt som ”Katrina” 2005.
Louisiana har utfärdat undantagstillstånd och ytterligare fyra stater är beredda på det värsta.

Läs mer om orkanen HÄR.

Fast som tur är har Ida olika betydelser, och förhoppningsvis kommer kanske inte amerikanarna att förknippa ens namn med död när man väl flyttar dit som au pair nästa år.

För Ida är faktiskt:

ett kvinnonamn, se Ida (namn)
Kretas högsta berg, se Ida (berg)
ett berg i Mindre Asien, se Ida (turkiskt berg)
Bernicias förste kung, se Ida av Bernicia
en asteroid, se 243 Ida
en nymf, se Ide (nymf)
ett fossil av en primatart, se Darwinius
IDA, förkortning för The International Dyslexia Association

Nu ska jag fortsätta jobba med min nya bloggdesign! Jag har nu bestämt mig för att såsmåningom flytta över till blogg.se

Hoppas att ni får en fin kväll (utan orkanen Ida)!

Hej, ni har väl inte missat?

Jag brukar ta 330:- för ett kol/blyertsporträtt (inkl. frakt).

Den här stora oljemålningen gjorde jag t.ex. 2007 till en vän. Det är den enda oljemålningen jag någonsin gjort. Det är ett motiv ur filmen 300.

Ibland när jag har idétorka och någon frågar om jag kan rita något speciellt brukar jag självklart tycka det är kul. Just nu har jag också idétorka. Jag har ingen aning vad jag ska rita nu… Något förslag?

Jag har funderat på Michael Jackson och Hugh Jackman som Wolverine med flera (såg för övrigt X-Men Origins: Wolverine igår, så himla bra film!!) men jag vet inte riktigt…

Har ni något förslag på vem som ska bli mitt nästa teckningsoffer?

Eller om ni själva vill beställa en målning till er själva eller till present till någon är det bara att lämna en kommentar så kan vi pratas vidare!

Ha en fin söndag!

P.S. Stort grattis till alla pappor idag!

smink och ny blogg?

tänkte bara uppdatera snabbt och säga att jag fick jobbet som sminkös till denna teateruppsättning! Det kommer vara några träffar under våren och sommaren.
Det kommer nog bli riktigt kul. ^^.

För övrigt funderar jag på att byta blogg till blogg.se … men det som känns så tråkigt är att alla inlägg i denna blogg inte går att föra över. Men man kanske ska starta på ny kula efter nyår? Blogg.se känns just nu mer lockande…

Vad tror ni?

snö, körlektioner, möte

Idag är det verkligen vinterväder här, det är kallt och hurvigt ute och utanför fönstret singlar snön ned.

Imorse var jag på körskolan och körde tre stycken lektioner. Jag fick testa lite landsvägskörning och även testa på lite stadstrafik här i Gävle. Det gick faktiskt rätt så bra, även om jag i morse var så trött att jag gärna kunnat lega kvar och värma mig under täckat klockan halv sju.

Nu har jag tre lektioner kvar i mitt paket som jag köpte. En imorgon och sedan två nästa vecka då jag även har Riskettan och Halkbanan. Men läraren ville att jag skulle köpa ett paket med tio lektioner till innan uppkörning. Jag hoppas verkligen att jag kommer ha tillräckligt med pengar så jag kan köpa ett till paket, det är verkligen inte billigt med körkortslektioner.

Ikväll ska jag fortsätta bläddra i Cosmopolitan och även fortsätta med förberedelserna inför castingen.

Imorgon ska jag efter körletktionen på en träff i Sandviken för att se om jag eventuellt ska vara sminkös i en teateruppsättning. Jag hoppas att det går bra.

P.S Dagens skratt:

På bussen sitter en luffare bredvid en fin dam. Han frågar: 

Har damen fem kronor till bussen?

– Nej det har jag inte, blev svaret.

När konduktören kommer säger luffaren:

– Jag ska be att få betala för mig och damen här, för hon har inga pengar.

Ha en fortsatt fin dag! ?

 

panikbroms, dagens kolporträtt och castingdags!

Tjoho! 
Idag har här också varit fullt upp. Jag har haft tre körlektioner idag. Jag fick bland annat öva på att panikbromsa på en 70-väg. Först ville jag inte alls göra det utan trodde att jag skulle få Whiplashskador eller nåt, men då sa läraren att jag inte skulle få åka hem förrän jag hade testat. Och så tog han av sig bältet också till råga på allt! Galet!

Det var i alla fall inte så farligt som jag trodde. Jag tryckte ned kopplingen och stampade samtidigt allt vad jag hade på bromspedalen. Det var lite läskigt till en början. Huvva! Men min bromssträcka blev mycket kortare efter att ha gjort det två, tre gånger.

Nu ikväll har jag suttit och ritat lite grand. Mitt gula laptopstöd har visst flera användningsområden.?

Så här blev kolporträttet på Dalia, det ska finjusteras lite sedan.

Jag har även bokat en resa ned till Stockholm idag. Nästa vecka, på Fredag den 13:e ska jag nämligen på casting inför en film. ?
Det är något jag verkligen kommer se fram emot. Jag måste bara lära mig stycket jag blivit skickat, och det med bra amerikanskt uttal på de engelska replikerna. Shit. Jag kommer nog vara skitnervös, och att det är fredag den 13:e hjälper inte heller. Men jag får skylla på det om det inte går bra.

Hoppas att ni har haft en trevlig tisdag!

P.S Jag är en av de nominerade i Veckans blogg tävlingen inne hos Niklas, gå jättegärna in och rösta på mig HÄR om ni vill!

körlektioner, idolgranne och tisdagsmys.

Idag har det typ varit full rulle här. ? Jag har hunnit:

  • köra två lektioner på körskolan

  • plugga körkortsteori

  • lämna tillbaka böcker på bibblan

  • lämna in uppgiften ”Svensk Smak – myter om den moderna formen

  • posta brev till försäkringskassan

  • samt att jag och Micke har städat och hunnit vara iväg på Coop och handla.

Imorgon väntar ännu mer av detta… Dessutom har jag tre körlektioner att se fram emot. ?

Just ja, gissa vem som satt bredvid mig då jag pluggade körkortsteori!?

Jo, bredvid mig satt Alice Svensson från Idol 2008.

Nu ikväll ska jag nog mysa ned i soffan med en kopp grönt te och titta på Hells Kitchen och Halv åtta hos mig.

Bubblan kommer nog också titta på tv, hon älskar att sitta framför den även om hon helt plötsligt kan hoppa upp och slå till tv-rutan om det sker någon hastig rörelse på bilden.  

Visst är hon fin i sitt rosa halsband med bjällra från Whiskas? ?

jag och Micke lyxade även till denna tisdag med gofika..

måndag.

Hej! Idag har jag suttit med plugget. Usch vad jag tycker boken Svensk smak är tråkig!

Helst skulle man vilja sitta inne på något mysigt café eller fik som jag och Micke gjorde tidigare i höst då vi åt god husmanskost inne på gallerian Nian.

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till körskolan. Har en lektion 07:30, jag undrar hur pigg man är då när man sätter sig bakom ratten!?

Fast nu dröjer det säkert inte länge innan ni ser mig cruisa runt i stan med en sån här:

eller sån här? Eller vad tror ni?