Annons:
 
 

Följ med mig till Blogger

Nu fortsätter jag bara att uppdatera på Blogger och lämnar Metrobloggen. Du hittar mig på http://brittsbetraktelser.blogspot.com/ Jag hoppas vi syns där!

Lämna kommentar

Mannens penis är slät

till skillnad från de andra däggdjuren som har taggar och andra bulor och utstickande grejer. Det läser jag i DN.Orsaken är okänd, men forskarna, som är verksamma vid Stanford University i Kalifornien i USA, tror att det kan hänga samman med det faktum att vi i grunden är monogama till skillnad från de flesta andra primater. Ska vi tacka Gud för den avvikande genen som gav mannen slät penis för cirka sex miljoner år sedan? Eller är det den knöliga vi saknar?

Bild lånad från Ellos.se

7 Kommentarer

Jag håller på att flytta

min blogg från Metrobloggen till Blogger. Just nu kan man läsa mig både här och där. Lite förvirrande men snart blir det bara på Blogger. Men till jag kommit i ordning så hittas jag på båda ställena.

Fotograf: svilen001

5 Kommentarer

Läkaren på landet

En ung läkare hade flyttat ut till ett litet samhälle för att ersätta en läkare som gått i pension. Den äldre läkaren föreslog att den unge skulle följa honom på hans runda, så patienterna vant sig vid en ny läkare.

Vid det första huset bor en kvinna som säger, ”Jag har varit lite sjuk i magen.” Den äldre läkaren säger: ”Tja, du har förmodligen överdrivit ditt ätande av färsk frukt. Varför inte skära ner på den mängd du har ätit och se om det gör susen? ”

När de gått sa den yngre mannen, ”Du har inte ens undersökt denna kvinna? Hur kom du till en diagnos så snabbt? ”

”Jag behövde inte. Du märkte att jag tappade mitt stetoskop på golvet där inne? När jag böjde mig för att plocka upp det, märkte jag ett halvt dussin skal av bananer i soporna. Det var förmodligen de som gjorde henne sjuk. ”

”Ahh,” sa den yngre läkaren. ”Smart. Jag tror jag ska försöka det vid nästa hus. ”

Framme vid nästa hus, tillbringade de flera minuter med att prata med en yngre kvinna. Hon klagade över att hon bara inte orkade lika mycket hon en gång gjorde och sa,

”Jag känner mig fruktansvärt trött nuförtiden.”

”Du har förmodligen gjort för mycket arbete för kyrkan,” sa den yngre läkaren och fortsatte ”Du kanske borde dra ner lite och se om det hjälper.”

När de gått sa den äldre läkaren, ”Jag känner kvinnan väl. Din diagnos är nästan säkert korrekt, men hur kom du fram till det? ”

”Jag gjorde vad du gjorde vid det förra huset. Jag tappade mitt stetoskop och när jag böjde mig ner för att plocka upp det, märkte jag att predikanten låg under sängen. ”

Fotograf: barky

4 Kommentarer

I Fablernas värld

Det var den kallaste vintern någonsin. Många djur dog på grund av kylan. Igelkottarna förstod att situationen krävde att gruppen måste hålla ihop för att hålla värmen. De täckte över sig själva och lade sig tätt intill varandra. Tyvärr så skadade de sig av varandras taggar. Efter ett tag så bestämde de sig för att distansera sig från varandra och de började att dö, ensamma och frusna.

Så de var tvungna att göra ett val: antingen acceptera sår av deras kamrater eller försvinna från jorden. Klokt nog så bestämde de sig för att gå tillbaka till att vara tillsammans. De lärde sig att leva med de små sår som orsakades av de nära relationer de hade med sina kamrater, för att få den värme som kom från den andra. Detta sätt gjorde att de kunde överleva.

De bästa relationerna är inte de som är mellan perfekta människor, utan det är de där varje individ lär sig att leva med bristerna i andra, och kan beundra den andra personens goda egenskaper.

Rulla ner för moralen i den här historien:

.

.

.

.

.

.

.

Ibland måste man bara lära sig att leva med idioterna i sitt liv … ibland känner dina vänner likadant också!

Fotograf: alitaylor

8 Kommentarer

Heminredning

Jag är inte speciellt intresserad av heminredning. Ska jag vara ärlig är jag inte ett dugg intresserad och skulle inte läsa en heminredningstidning om jag så fick den. Jag har inte en aning om vad som är modernt i ett hem. Jag tycker det är ganska onödigt att plöja ner en massa pengar på ett hem man inte är i så mycket, vaken tid. Jag är mer på mitt jobb än jag är hemma. Det som är viktigast i heminredningen är sängen. Där tillbringar jag mest tid hemma. Sängen måste vara skön att ligga i. Den ska inte göra så jag får ont i ryggen eller vaknar på natten. Det spelar ingen roll hur den ser ut…men den måste vara bredare än 105 cm och ha en lagom hård madrass.

Nu protesterar några jag känner och säger att jag ju kan somna överallt….i soffor, fåtöljer, bilsäten, på tåg, flyg och i väntsalar, på toaletter och vid middagsbordet. Jag har sovit på tunna liggunderlag i tält på fjälltoppar och madrasser på golv hos bekanta. Men grejen är den att det gör jag inte varje natt år ut och år in. Så SÄNGEN är viktigast! Så det så. Säg inte emot mig.

6 Kommentarer

Mardi Gras eller Fettisdag

är det idag. Tror de firar sin Fettisdag på ett lite coolare sätt i New Orleans än vi gör här. Missförstå mig rätt – jag har inget emot bruna bönor, fläsk och en semla till efterrätt. Inte nog med att vi firar början på fastan så är det Internationella Kvinnodagen idag. Vilken dag! Vad ni än firar så gratulerar jag er.

Mardi Gras 2009. Bild lånad från Wikipedia

4 Kommentarer

Saknad

Vad gör Lionel Richie nuförtiden?

Bild från The Daily What

10 Kommentarer

Mål och slagsmål

”Det händer aldrig att någon börjar spela hockey mitt i en boxningsmatch” lär visst någon ha sagt…men det händer ofta att hockeyspelare börjar boxas mitt i en hockeymatch. I fotboll kan det hetta till och en och annan får sina smalben avsparkade, medan jag aldrig sett friidrottare puckla på varandra. Även skidor är ju en fredlig sport och de enda känsloyttringarna står Northug för numer. Är det så att lagsport inte bara förbrödrar utan att det även spårar ur lite mer än de individuella sporterna? Grupptillhörigheten gör oss till en mobb?

12 Kommentarer

Allt har sitt pris!

Annonser:
Laga iPhone skärm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet