Annons:
 
 

.

Flyttat!

Hej kära läsare!
Jag har nu flyttat till

http://metrobloggen.se/schapendoes

Du är varmt välkommen dit!

/Monica

Lämna kommentar

Vilken skräcknatt!!!

Jag måste också berätta om vår hysteriska skräcknatt här på Ljushem! Nu i efterhand kan jag skratta lite gott när jag tänker på hur det måste sett ut men just i natt skrattade jag definitivt inte. Det var rena skräcken jag kände…

Hade precis gått och lagt mig. Daniel sov redan som en stock liksom barnen (är barnvakt åt Bellas småmattar och Bella). Låg i lugn och ro och klickade runt på min mobiltelefon och skulle precis släcka och sova. Hör ett riktigt oväsen ute, låter precis som katter som har världens vildaste slagsmål och jag hade synd nog släppt ut vår dräktiga Kissie innan jag la mig. For upp ur sängen och fick på mig en t-shirt, ner för trappan och då kommer även dottern Sabina farande ner för trappan. I ett par tofflor och ut! Ljudet är helt hysteriskt så jag klappar händer och tjoar för full hals för att få katterna att sluta. Som tur var så var Chia lite senfärdig och hann inte följa med ut!!!!! Till min stora lycka tog denna hund lite tid på sig för att vakna puhhh… Kom fram på ”framsidan”, den del av trädgården som är helt inhängnad eftersom vi har valparna där när dem kan vara ute. Såg ”katterna” och for fram mot dem, skrikande och hojtande. Tvärstannar!!!! Det var väldigt stora katter upptäckte jag… Nä, det var inga katter…. Det var två stora grävlingar som for runder i vilt slagsmål! Jag ryggade sakta tillbaka varav den ena grävlingen lyckades ta sig ut och över på andra sidan av vår tomt. Då står det en man där och hojtar…. Den är här!!! Vad ska jag göra med den???? Jag var förstummad av skräck så jag svarade inte. Då kom Daniel utfarande i stora stövlar, t-shirt och kalsingar med en stor brädbit i handen höjd över huvudet. Han var helt vild i blicken… Mannen på andra sidan hojtar på med vad han ska göra, Daniel bara virrar runt med sin träpinne över huvudet, jag backar bakåt och Sabbe bara står still i sin t-shirt och trosor och helt barfota. Dessförinnan när jag började backa sprang den ena grävlingen rakt mot mig, jag trodde jag skulle dö av skräck men den vek av innan den kom fram. Ingen visste vad den skulle göra…
Efter någon skräckfylld minut kom ena grävlingen in i andra delen av vår trädgård och den andra försvann utanför vår trädgård. Var den i vår trädgård tog vägen har jag ingen aning om, den hittade väl också någon väg ut antar jag. Kissie kom in efter en liten stund och var välbehållen.
Tror du det gick att sova sen? Nä jag skakade i hela kroppen och i huvudet hade jag bara en tanke… tänk om jag tagit en eller flera hundar med ut för att stoppa slagsmålet som jag tänkt… Vad hade hänt då??? Chia som tar igelkottarna och kastar upp dem i luften. Hon är helt galen på igelkottarna som ibland kommer in i vår trädgård. Jag vågar knappt tänka tanken.

Då grävlingen är människoskygg och nattaktiv är det sällan man får syn på någon i levande tillstånd.

I Europa har grävlingens betydelse för människan starkt gått tillbaka. Köttet hör till de som är mest drabbade av parasiter och finns därför sällan att köpa. Håret användes tidigare till borstar och hattsmycken. Grävling på franska ”blaireau” kan också betyda rakborste. Idag kommer rakborstar av grävlingshår från Kina. Där föder man upp grävlingar i stora anläggningar.

Grävlingen har i vissa länder dåligt rykte. Att kalla någon för grävling i Frankrike är en förolämpning, där betyder grävling en man som är lite dum, lyssnar på alltför hög musik och försöker ragga upp kvinnor.

I sagan Det susar i säven framstår däremot grävlingen som vänlig och vis.

Grävlingen är tillåten att ha som sällskapsdjur i Sverige, förutsatt att den är uppfödd som tamdjur. [11]

En gammal myt om grävlingar säger att om de biter någon låser sig deras käkar tills de hör benknotorna krasas sönder. För att skydda sig mot grävlingsbett skulle man därför stoppa ner äggskal eller knäckebröd i stövlarna. Det finns dock ingen sanning i den myten.[12]

Ja du milde vilken natt det har varit. Hur stora är oddsen att man får ”uppleva” något sådant här??? Nog för att man kan se en grävling på avstånd men att stå bredvid 2 stycken i trädgården??? Tror jag ska köpa en lott idag 🙂

I dag går vår dräktiga tik Elza in i vecka 3 vilket innebär illamående precis som vi människor. Jag har inte fått i henne någon frukost och hon verkar väldigt slö vilket man är när man mår illa. Morgonen började hon med att kräka… precis som vi människor. Så ja… jag är nu helt övertygad om att vi får valpar om 6 veckor 🙂 Härligt!

Önskar dig en bra dag!

/Monica

Lägger också in lite härliga bilder på våra hundar när jag ändå är igång…

https://picasaweb.google.com/bonizashundskola/HundarOFamiljenEnSommardagKvall?feat=directlink

 

1 Kommentar

Ingen bra start

Godmorgon alla läsare!

Hoppas ni vaknade till en bättre morgon än vad jag gjorde. Hela natten har jag vänt och vridit mig i sängen av att jag haft ont i huvudet. Orkade inte gå ner och hämta tabletter utan hoppades på att somna från smärtan och vakna huvudvärksfri men icke… När mannen steg upp för att gå till jobb trodde jag huvudet skulle sprängas och jag bad honom hämta tabletterna till mig. En stund senare somnade jag äntligen för att vakna med ännu värre huvudvärk när klockan ringde och det var dax att stiga upp. Masade mig ur sängen och fick upp sonen under näst intill tystnad. Stackare… först fick han en utskällning i natt för han gick på om plåster då han slog sig. Det blödde inte men gjorde ont minsann… Slutade med att han själv gick ner på nedanvåningen och letade efter plåster. Duktig kille. Sen på morgonen möts han av en näst intill ickeseende och icketalande sur mamma. Tur han skulle till skolan så han slapp tillbringa dagen tillsammans med mig.

Nu sitter jag här och försöker stoppa i mig ett par koppar koffeinrikt kaffe och en macka. Kaffet går ner men mackan är trög. Valde mellan frukost eller gå och sova en stund när jag lämnat sonen men tyckte inte det var lönt att sova då jag alldeles strax måste köra iväg till djursjukhuset med min löpande tik. Hon ska idag äntligen göra fertilitetstest för att se var hon ligger i löpet så vi vet när det är dax att ge oss iväg på parningsresan mot Karlstad.

http://www.lightschaps.se/valpplaner

 

 

 

 

 

 

 

Kanske blir det till att packa väskan illa kvickt eller så räcker det att vi åker upp på fredag. I dag får jag prel. besked och i morgon förmiddag vet jag exakt hur läget är. Känns som lång väntan till i morgon förmiddag ;-/

Nu är det dax att packa ihop mig och Elza och sätta oss i bilen mot Malmö. Egentligen är jag nog inte kapabel till bilkörning då jag känner mig så seg och borta men jag måste åka. Hoppas andra bilister uppför sig på vägen.

Önskar dig en god dag i det höstiga vädret.

Lämna kommentar

Surtant.

Usch vilket morgonhumör jag har vaknat med idag då. Natten har varit pest. Jag har svettats och varit varm och farit runder i sängen. Jag har varit orolig och tankarna har vankat hit och dit och jag har inte kunnat slappna av. När mannen gick till jobb var jag på väg upp ur sängen men jag kände att jag var supertrött och tvingade mig själv till att ligga kvar. Jag fortsatte vända och vrida på mig och slumrade. MEN när det var dax att stiga upp var där minsann en som sov törnrossömnen så det innebar att sonen kom för sent till skolan idag suck. Det gör inget svarade den kloka 7 1/2 åringen, det gör många ofta… Nåja, vi behöver väl kanske inte vara som alla andra 🙂

För att späda på mitt redan dåliga morgonhumör fick jag ett sms med hot om ditt och datt. Grrr… tog telefonen och ringde upp och jag var nog inte så vänlig precis men nu var jag trött på det. Jag har gjort vad jag var skyldig, mer kan man förbaske mig inte göra.

Och så var så klart inte elendet över nu heller… Ett måste har inte fungerat och nu har det blivit ännu mer måste och onödigt måste suck.

Jag har varit vaken i 1 1/2 timme och elenden hopar sig… Hur ska denna elendiga dag sluta? Tror jag kryper ner under täcket igen…

//Monica

1 Kommentar

Första havsdopp och parningsresa på gång.

Då var denna helg snart till ända. Du milde vad veckorna går fort. Känns som om jag börjar varje inlägg med just dessa ord men det är ju så det är. Man hinner inte vakna måndag morgon förrän det är fredag morgon. Man hinner inte vakna lördag morgon förrän det är söndag kväll…Men nu ska jag skriva något annorlunda! Jag har ingen söndagsångest idag! Den finns där inom mig men den är väl inkapslad för jag har bestämt mig för att det får vara slut med det nu. Nästa helg kommer alltid och vardagen är faktiskt också trevlig – alltid. Det är helg, det är vardag – det är så livet är för alla! Har en vän på Facebook och innerligt välkomnar måndag morgon då helgen äntligen är över. Han hatar helger. Denna man lever ensam och tycker att helgerna är pest o pina för då gör ensamheten sig starkt påmind. Så helgen är inte alltid positiv för alla. Något jag försöker fokusera på idag när jag ska försöka känna glädje över att det snart är måndag morgon.

Vardag är inte fel eftersom mina hundar då får vila. När jag jobbar (borta eller hemma) händer det ingenting och dem får sin välbehövliga sovstund. När det är helg och familjen är hemma händer det hela tiden saker och dem har väldigt svårt för att slappna av. Måndag är välkommen ur vilosynpunkt för deras del.

Nog om det… Häromdagen inskaffade jag något jag behövt under dem närmsta veckorna. Jag köpte mig en vattenspruta! Lilla Alize har extrem kli i sina tänder och tycker våra stolsben är perfekt för att klia tänderna mot. Jag håller inte med henne och för att slippa tjata och gnata och säga hennes namn i otrevlig ton titt som tätt ska jag nu åtgärda med STRAFF!!!! Jag ska göra något som egentligen går emot min policy 🙂 Vattensprutan laddas och när trollet sätter tänderna i det goa stolsbenet skjuts en vattenstråle ut från stolen bara så där plötsligt. Alize kommer testa igen och samma sak händer. = Stolsben är inga roliga tycker hon (såvida hon nu inte tycker vattenstrålen är hej lajbans). Jag sitter nu här laddad upp till armhålerna… och Alize har inte alls lust att tugga i något stolsben just nu tydligen. Nåja, det är väl bara att vänta…

I går förmiddag packade jag, Daniel och Adam väskan och for till Skummeslöv där ena dottern firar sin 20-årsdag tillsammans med goda vänner i den ena vännens föräldrars sommarstuga. Du milde vilket läge denna stuga har.


Stugan fotad nerifrån strandkanten.

Vi packade också in några hundar. Chia och Elza fick stanna hemma pga Elzas löp och Chia fick vara hennes sällskap. Dem var i hundgården så det gick ingen nöd på dem. Dem älskar sin hundgård. Bonzo, Alize, Amon och Heidieh fick alltså åka med.

Det finns ett poolhus i denna stuga som är ihopbyggd med själva stugan.

I denna pool låg en kompis och flöt på en luftmadrass. Alize skulle gå till honom och hälsa och vips så tog hon en simtur haha… ni skulle sett hennes min. Hon svängde runt och simmade till kanten och fick hjälp att komma upp. Hej och hå sa Alize och traskade ut och skakade av sig vattnet. Inga konstigheter med det ofrivilliga doppet inte. Härliga hund. Sen var det noggrann koll på hundgänget för jag tror poolen var ganska lockande eftersom dem var ganska varma efter bilturen. Heidieh hade helt klart slängt sig i om hon fått. Har ju ofta badat tillsammans med oss i vår pool förra sommaren.

Vi grillade korv och umgicks och hundarna busade runder.


Lightschaps Amon-Sun


Bonzo myser


Lightschaps Heidieh

Vi tog hundarna och gick ner till stranden som låg ca 100 meter från stugan. Helt underbart vackert var det och hundarna tyckte det var så mysigt att springa runt i vattenbrynet och i sanden.


Vattenälskaren Heidieh.


Kolla in greppet!!!!

Efter badet packade vi ihop och åkte hem med trötta och nöjda hundar.

Hur går det nu med den löpande Elza då?
Jo, det går finemang. Hon har nu kommit in i sin löpdeppighet så snart är hon på väg in i höglöp. Tror det blir färd mot Karlstad på Torsdag. Onsdag ska jag ta fertilitetsprov så jag vet hur hon ligger till. Har en del tingade valpar redan så jag får minsann inte missa alla chanser här och då är det värt varenda krona med noggranna tester.


Alize och Elza, tagen i går förmiddag.

Så nu är vi snart redo för parningsresan mot Karlstad och underbara Gordon.

FINJV-07 JWW-08
SE NO FI UCH
GORDON OF THE GENTLE BEARS
född 02-02-2007, båda föräldrarna gPRA aa

Dax att städa undan helgens röra. Får snart besök av familjer som vill träffa våra underbara hundar. Ser vi framemot.

Önskar dig en trevlig söndag.

//Monica

Lämna kommentar

Intensiv helg

Tänk vad en vecka går fort. Varje söndag morgon vaknar jag med ångest över att helgen snart är slut och att det är sååååååå länge till det är helg igen. Varenda eviga söndag är det samma sak och ändå hinner jag inte blinka förrän det är fredag igen och jag bara tycker jag var löjlig i söndags när jag satt där med min elendiga ånger. En arbetsvecka går så otroligt fort. Denna veckan kändes väldigt intensiv i söndags och jag undrade nästan hur jag skulle ta mig igenom dagarna.

  • Måndag: Möte (blev inställt) på morgonen samt fixa mina naglar. Fixa en massa med hemsida, jobb mm. Ovanpå det ett hem som behövde en ordentlig genomstädning samt hundar som behövde en kamning, kloklippning mm.
  • Tisdag: Jobb på gymnasiet på Storegård fram till kl 16.30. Därefter lite paus och sen en kurs för hundskolan till kl 19.00. Handla och sen stoppa i mig lite mat när jag kom hem innan jag dök i sängen.
  • Onsdag: Jobb hela dagen på gymnasiet. När jag slutar, shopping inför dotterns 20-årsdag.
  • Torsdag: Dotterns 20-årsdag. Anställningsintervju. Laga mat och fira dottern på kvällen samtidigt som jag skulle närvara en kort stund på min kurs som jag ordnat vikarie till.
  • Fredag: Städning efter gårdagen. Handla. Ärende i stan och 80-talsfest  med Clabbe på kvällen.
  • Lördag: Utställning med 2 av mina älskade hundar.
  • Söndag: Besök av ev. valpköpare.

Snacka om intensiv vecka. Jag har tagit mig igenom dem flesta av denna veckans dagar och det har gått med bravur. Har inte varit ett enda dugg jobbigt, enbart kul och trevligt och dagarna har bara sprungit iväg känns det som. Men lite ångest har jag. Har inte hunnit motionera och träna mina hundar som jag bör! Aja baja, känns inte alls bra. Jo, dem har överlevt och ser inte ut att lida på något sätt men mitt samvete lider. Men tur är kanske det för då hade jag nog försvunnit 😉 Har inte haft tid att äta speciellt bra mat på hela veckan utan det har bara blivit snabbmat, mackor och annat onyttigt. Har satt sina spår såg jag i morse när jag ställde mig på vågen. Den visade 49,2 kg till mina 159 cm. Jag känner mig nöjd men det gör inte andra…Dock får den inte gå längre ner för då börjar jag faktiskt känna mig mager.

På bilderna ser du mig och min förändring 😉 Bilden till vänster är tagen maj 2011 och bilden till höger är tagen sommaren 2009. Det skiljer 45 kg på bilderna! Ja, jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv och vad jag lyckats åstadkomma. Tack vare min Gastric Bypassoperation har jag fått en helt ny mening med livet. Bara synd att halva livet typ gick till spillo men man ska inte gråta över spild mjölk så jag lever livet numera istället.

I går firade vi som sagt min älskade dotter som fyllde 20-år (Systemet!). En dag som hon sett framemot så länge och som jag bara kände att jag måste göra perfekt. Inte lätt att göra en dag perfekt när veckan ser ut som denna gjort. Jag gjorde dock allt som stod i min makt och jag tror faktiskt att jag lyckades. Hon önskade sig en enda sak och det var inte vilken sak som helst. Hon ville ha ett Plommonstop!

Kubb eller plommonstop är en herrhatt med rund styv kulle. Hattypen förknippas i dag främst med Storbritannien men var allmänt förekommande i den västerländska mansklädedräkten under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal.

De första plommonstopen tillverkades under 1800-talets första hälft av hattmakaren Lock’s i London på uppdrag av en William Coke. Denne ville få fram en huvudbonad för sina skogvaktare, vilken inte fastnade i träd och liknande eller sveptes av vid blåst. Hattmodellen kallades ursprungligen ”coke” efter beställaren, men sedan firman Bowler & Son år 1850 börjat tillverka modellen för en bredare konsumentkrets blev den snart känd under benämningen ”bowler” eller ”bowler hat”, vilket den alltjämt heter på engelska. Främst i USA är den dock även känd under benämningen ”derby”. På finlandssvenska kallas modellen knall.

Plommonstopet har närmast kommit att bli en symbol för det typiskt brittiska, och var längre en vanlig syn i Londons ”city” där den icke minst bars av börsmäklare och bankanställda men även statstjänstemän. Alltjämt utgör plommonstop, kritstreckskostym och paraply en närmast obligatorisk klädsel för brittiska gardesofficerare då dessa är civilklädda. Kubben var också förr en vanlig huvudbonad för butlers och andra former av betjänter.

Ordet ”plommonstop” är från början ett skämt och syftar på frukthandlarnas rundade kanna som rymde ett stop (1,3 liter) och som de mätte upp bär och frukter i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så numera är min dotter kanske en betjänt 🙂 Hon fick även en resecheck, pengar och en massa byxor. Bra presenter tycker jag och som sagt, hon verkade nöjd. Vi bjöd på räksoppa till förrätt samt Enchiladas till varmrätt. Mina föräldrar kom och döttrarnas pojkvänner på middagen men när det var dax för kaffe och tårta kom även kursdeltagare och instruktör in. Det var riktigt mysigt och jag tror Sabbe blev väldigt glad för det. Det blev en väldigt lyckad kväll faktiskt.

I dag började jag dagen med 3 långa promenader. Först gick jag med Alize och Amon…

Alize och Amon film.

Vi gick ca 30 min så i morgon blir det vilodag för Alize. Sen satte jag dem i bilen och tog Elza och Chia på en 20 min promenad. Därefter var det Bonzo och Heidiehs tur. Totalt gick jag ca 1 timme i raskt tempo. Tur jag älskar motion 🙂

Hemmet ser ut som ett smärre slagfält sen gårdagen så det blir lite städning idag. Framåt kvällen kommer goda vänner för grillning och sen ska vi tillsammans åka till Helsingborg och Sundspärlan för att fira 80-talet tillsammans med Clabbe. Gamla goda tider ska upplevas!

I morgon är det dax för utställning. Hur ska man klara av att gå på utställning efter en festkväll??? Får väl dricka med måtta antar jag 😉 Det värsta är att vi ska in i ringen i första omgången. Måste vara på plats tidigt…hu…

 

 

 

 

 

 

 

Nä, nu är det dax för lite dagsgöra. Önskar dig en bra helg!

Kram Monica

 

 

Lämna kommentar

Äntligen på G!

Äntligen har denna underbart vackra och fina hund tagit sig i kragen och börjat löpa. I dag är det dag 1 på löpet (blödning startat), en hel månad senare än planeringen. Som jag och några till har väntat på denna dag. När jag såg det på topsen i morse så tjoade jag för full hals Tur det är en bit till grannarna haha. Stackars Elza trodde jag fått en knäpp. Först petar jag henne i rumpan med en tops (vilket jag gjort ett antal dagar nu) och sen tjoar jag för fullt. Såg nästan hur hon tittade förundrat på mig och skakade på sitt lilla huvud när hon gick iväg. ”Matte har blivit tokig” tänkte hon nog.

Ja, jag blev nästan tokig, tokig av lycka haha. Jag har väntat och väntat och väntat på denna dag, jag liksom några andra människor som önskar en valp.


Elza och Chia med Elzas första kull – SUN kullen (Amon).

Nu måste det bli ändring i planerna. Om jag räknar med höglöp på dygn 12 så åker vi till Karlstad och Carnac´s Kennel för träff med Gordon the Gentle Bears den 26 maj vilket innebär att jag måste flytta datum för vår planerade kennelträff suck. Vi ska försöka få till 3 parningar så det blir till att stanna ca 5-6 dagar i Karlstad. Den 25 maj åker jag till djursjukhuset för att ta fertilitetstesterna så jag vet hur hon ligger i löpet för att vara riktigt säker. Vill absolut inte missa denna gången och vill inte heller göra parningarna för tidigt vilket jag tror vi gjorde förra gången på henne.


Gordon of the gentle bears. Pappa till min Alize och pappa till Elzas kommande valpkull – STAR-kullen.

Ja, nu har vi åter en spännande tid framför oss. En tid i evig väntan innan man kan veta om Elza blivit dräktig eller inte och sen väntan på förlossning innan den underbara tiden med alla valparna. Vi beräknar att valparna kommer födas runt den 29 juli och då leverans under vecka 30 ca. En underbar sommar väntar!!! Håll nu både tummar och tår för bra parningar och många underbara valpisar!!!

Ha en bra dag // Monica

Lämna kommentar

Ceasar Milans föreställning.

Igår var den stora dagen. Jag skulle åka med mitt jobb – Realgymnasiet till Malmö Arena och se Ceasar Milans stora föreställning.

Som ni säkert förstått sen tidigare är jag inget fan av den här stora hundguden. Jag blir så irriterad varje gång jag ser honom tillsammans med hundar på tv. Jag fick erbjudandet om att följa med skolan och klart jag tackade ja. Var så nyfiken.

Hur blev då upplevelsen? Jo resan dit var i sig en upplevelse 🙂 Vi fick skjuts dit av Sabina. När vi lämnade Eslöv var det sommar, när vi kom till Malmö blev det plötsligt natt och spöregn. Träffade Eleverna och gick sen in och skulade på pressbyrån till det blev insläpp på Arenan. Fy sjutton vad det regnade, himlen var nog öppen.

Så började föreställningen. Ceasar är en showens man, helt klart men budskapet var inget att hurra för tycker jag. Sista halvtimmen blev urtrisst och jag orkade inte lyssna länge så jag har ingen aning om vad han pratade om då suck. Han visade mycket om förhållande mellan hund och människa och här hade han helt rätt. Folk kommenderar sina hundar hit och dit och det är inga vänliga sitt och ligg utan det är sitt så öronen faller av hunden, på en enda gång liksom. Det är inte att man tar hunden med sig snällt och vänligt på promenaden utan man ställer sig intill hunden, samlar sig och så ryter man FOOOT och ett hastigt ryck i kopplet och så marscherar man iväg. Man sätter hunden på sitt kvar med ett ryt och sen smyyyyyyger man iväg från hunden. Mötande människor kommer hysteriskt mot hunden och tjuter OOOOOOHHHHHH MY GOOOOOOOD, YOU ARE SÅ CUTE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hujeda mig säger hunden och så vips så bits den. Han visade och demonstrerade förhållandet på ett väldigt roande sätt så här ger jag absolut + i kanten.

Han tog in några hundar för att visa problembeteende och hur man ska åtgärda. Här ger jag det största – jag kan hitta!!!! Du milde säger jag bara…
En flatte kom in med sin matte. Hon hade stora problem med att flatten hoppade på mötande människor på gatan. Hur många flatteägare har inte detta problem då? Varför åtgärdar man inte det direkt hos valpen genom att belöna fram att inte hoppa???? Nåja, nu hade hon inte gjort det och ville ha experthjälp, hmmm… Ceasar tog in sin scenvana son och lät hunden gå fram till sonen… hunden satte sig ner framför och vägrade totalt hoppa hur sonen än lockade. Så, där gick den visningen i stöpet!
Det kom sen in 2 valpar som jag faktiskt inte riktigt förstod vad dem gjorde där. Ceasar tog fram 2 matskålar och visade hur hunden skulle sitta innan den fick sin mat. Den ena valpen satte sig direkt och fick mates serverad medans den andra visade noll intresse….Var det verkligen detta han ville visa???? Vet inte, fattade inte riktig suck.
En annan hund kom in, en Border Collie där matte hade problem med att hunden la sig ner och stirrade på en leksak och kunde tydligen ligga så i timmar. Vilken ras är Border Collie och vad gör en Border collie som ligger och stirrar???? Jo vallar så klart och väntar på att saken ska ta en utstickare så den får jobba!!!! Det förstod inte Ceasar tydligen och när hunden låg där och stirrade på saken fick den ”ljudet” varje gång den tittade på saken och den rädda hunden slutade titta på saken. Perfekt!!!!!! Tyckte Ceasar. Detta var en hemsk uppvisning enligt mitt tycke, gudomligt för dem som inte förstår suck…Denna hundstackare behöver ju jobba och får förmodligen inte tillräcklig meningsfull stimulering från sin matte och har gjort denna egna hobbie till en mani. Stackare säger jag bara. Kommer denna hund leka med denna leksak fler gånger tro???

Det kom in en blindhund med sin tränare som visade lite fram och tillbaka hur den kan gå. Intressant???? Tja, jo kanske för några som avgudar denna man.

En dam med labradorhane kom in. Hon hade problem med att labradoren drog i kopplet på promenaderna. Hon hade en stor strypkedja på hunden suck. Ceasar tog över kopplet och drog upp halsbandet så det låg precis bakom öronen och sen promenerade dem i sakta mak fram och tillbaka på scenen. Ja, det var det hela… Var satt halsbandet? Jo, där det gör jätteont när det trycker på hunden. Så skulle matte ha halsbandet och hon så skulle dem gå så sakta… Du milde!!!!!

Det bästa på hela showen var när 3 poliser kom in med en polishund. Dem visade lite fot (hmmm här blev jag inte imponerad) men sen visade dem hur hunden kunde ta fast en tjuv samt söka upp människor. Det dem berättade var intressant men fy vad jag hatade sättet föraren kommenderade sin hund på. Varför måste man ryta fram kommandot???? Usch så hemskt det lät i mina öron!!!!

Efter dem här föreställningarna pratade Ceasar samt fick även igång publiken till att stå upp och klappa takten medan han och sonen dansade på scen. Det handlade om energier….. Jag fattade inte meningen hmmmmm men alla gjorde det och det var spännande att se sig omkring….Folk fullständigt älskar denna man… hu så hemskt!

Ja, det var väl det hela. Blev jag imponerad? Nä, inte det minsta. Vill jag se honom fler gånger? Nä, aldrig mer i hela mitt liv. Lärde jag mig något nytt? JA…. hur hemska hundtränare kan vara mot sina klienter!!!!! Hur kan människor låta andra människor få behandla sina hundar så här? Hur kan man betala pengar för att få sin hund behandlad så här? Det värsta är att det finns så många hundskolor runt om i landet som tränar enligt såna här metoder. Hur kan man betala för att traska runt och gå fot i 1 timme med sin hund? Göra samma saker gång på gång? Endast lära hunden tät följsamhet, sitta kvar medan föraren går till Kina osv??? Hur många hundskolor lär hunden och hundägaren rätt förhållande i samhället? Är inte det inte det som är det viktigaste under hundens första år? Varför är det viktigt att lära den lilla valpen att gå FOOOOOT under hot innan en lärt sig hälsa på andra människor och hundar på rätt sätt???? Varför lära in sträng lydnad innan valpen kan umgås med andra likasinnade samt andra människor? Varför lära lydnad innan man lärt valpen vad som är trygghet, att följa sin husse och matte utan tvång utan för att man tjänar på det osv… Jag det var många såna här frågor som dök upp i mitt huvud när jag satt där på den sk föreställningen…  Hur många kontrollerar hur man tränar hundar och vad hundarna får lära sig när man anmäler sig och sin hund. Hur många går på vad kursen kostar istället för instruktörens kompetens???? En fråga jag gärna skulle vilja ha svar på…

Nåja. Jag är ändå så glad att jag fick möjligheten att gå hit igår. Om jag inte varit där så hade jag inte heller visst. Det var några trevliga timmar i härligt sällskap och det gav mig kvitto på vem mannen är och hur han beter sig mot hundar. Energi… pyttsan!!!!

Nu ska jag plocka undan min frukost. Sen ska jag träna vidare med mina kära hundar. Här är det minsann inga hot, ryck eller ryt inte. Här tränar vi för att vi älskar det!!!! Vi ska fortsätta sätta tassarna i skålen. Heidieh och Chia har nu fått i 3 tassar och det fixade dem efter ca 10 min träning. Alize ska få börja i en lite större kartong så jag får igång hennes aktivitet lite mera, samma med en för tillfället väldigt slowmotionaktiv Amon (har ju kroppen full av virvlande manliga hormoner haha). Elza har fått i 2 tassar och är så taggad.

Just det! Elza har börjat närma sig löp med stormsteg. Vulvan har börjat svullna och jag tror hon kommer igång inom några dagar nu. Jipppppiiiiieeeee haha…..

Nä, ha nu en bra söndag för det ska jag ha!

Kram.

2 Kommentarer

Ger mig rysningar!

odmorgon kära läsare!

Äntligen är det helg igen. Tycker det var igår jag satt här med min hemska söndagsångest och nu sitter jag här och det är lördag igen. Var har dem där dagarna jag hade ångest över tagit vägen??? Ingen aning men dem försvann bara så där förbi i en hast. Var veckan något att ha ångest över då? Nä inte ett enda dyft för den har bara varit positiv. Så är det oftast. Jag har alltså bara ångest över att det är söndag och att helgen är över, inte för det som komma ska.

Som sagt så har veckan erbjudit mycket positivt. Ett telefonsamtal jag väntat innerligt på kom igår med hittills positiv utgång. Hur bra eller dåligt det sen blir får jag veta på torsdag när jag ska på efterlängtat möte. Veckan har också bjudit på underbara träningsstunder med mina älskade hundar, kramar från min goa son och småprat med honom, härligt jobb med mina elever samt mycket annat. Dessutom kom ett hett efterlängtat brev till ena dottern som gav oss trevliga planer för framtiden. Ja, veckan har bara varit positiv.

I dag är det lördag. Jag har suttit vid frukostbordet nu i 1 1/2 timme och bara surfat och slöat. Klockan är halv tolv och jag har ännu inte gjort något vettigt av dagen. Tänker inte göra för många knop heller faktiskt. Ska plocka undan frukosten som snart själv går in i kylskåpet, bädda och fixa lite. Eftermiddagen ska bjuda på en skogspromenad med hundarna och en dusch. Kvällen ska bjuda på tågresa till Malmö och en ”show” med Ceasar Milan i Malmö. Jag går dit tillsammans med mina elever på gymnasiet så egentligen är det jobb men jobb med nöje. Min man kan följa med då det blev biljetter över vilket jag tycker är trevligt. Efter showen går vi nog ut och tar en öl innan tågresa hem igen. Jag går inte på denna show för att jag avgudar denna man, tvärtom… jag hatar honom!!!!! Tycker det han gör med hundarna är fruktansvärt och skulle aldrig i hela mitt liv ta mig an hans metoder när det gäller hundträning. Han står absolut inte högt i kurs hos mig. Även om jag inte gått med mitt jobb hade jag nog köpt biljett i alla fall dock. Det av ren nyfikenhet och nog för lite självplågan 😉 Ja kvällen ska bjuda på en massa spänning och känslor tror jag.

Huuuu… han ger mig rysningar!!!!

Jag har även bloggat lite om valpens utveckling och träningstips på min andra blogg. Är du nyfiken är du välkommen till www.lightschaps.se

Nu är det dax att resa ändan från stolen. Önskar dig en bra dag!

//Monica

Lämna kommentar

Ledig dag – Bara så där.

I söndags hade jag min vanliga söndagsångest över att en ny arbetsvecka var på gång. Denna ångest är väldigt märklig. Jag har 3 jobb att sköta – Min hundskola, Bonizas Hundskola (www.bonizashundskola.se), mitt jobb i köttbutiken – Nolgren & Olsson, kött och delikatess i Eslöv (www.nolgrenolssonkott.se) samt mitt lärarjobb på Realgymnasiet i Malmö (www.realgymnasiet.se). Utöver det har jag hem och familj att ta hand om, räkningar och massor med pappersarbete som ska fixas samt mina hundar och min kennel (www.lightschaps.se). Jag kan inte påstå att jag någon söndag går in i en sysslolös vecka med 5 vardagar. Nä, mina vardagar är fullt sysselsatta. Men varför har jag då söndagsångest? Jag älskar alla mina 3 jobb. Det är 3 jobb som ger mig så mycket positiv energi och stimulering. Jag älskar mitt arbete med hundskolan men jag tycker det är lite jobbigt att jobba om kvällarna när familjen kommit hem numera. Har gjort det i 7 år och jag känner att jag missar mycket familjetid när man jobbar så. Men jag älskar hundarna och att lära ut ”sitt och ligg” till kursdeltagarna. Jag älskar att få använda mina kunskaper mm. Ja, jag får positiv energi av mitt hundskolearbete dem dagar/kvällar jag jobbar med det. Sen har jag mitt jobb i köttbutiken. Även det är ett jobb som ger mig mycket. Jag träffar massor av människor som uppskattar mitt arbete och mina råd. Jag säljer världens bästa kött och jag får dela ut mina matlagningskunskaper. Det allra bästa är dock att det är ett så rörligt arbete 🙂 Man går ca 10-15000 steg om dagen en vanlig dag och det känns så gott i kroppen när det är kväll, motionsgalen som jag är. Jag älskar också mitt arbete på Realgymnasiet i Malmö. Här jobbar jag som hundlärare på Naturbruksprogrammet en dag/vecka i nuläget. Det är en dag som är otroligt stimulerande. Även här får jag dra nytta av mina kunskaper samt jag har ett helt underbart gäng gymnasieelever som uppskattar mig som lärare.

Utöver dessa underbara jobb har jag en familj att ta hand om och umgås med. Äldsta dotterna har ”tyvärr” (inte tyvärr för att jag inte vill ha hem henne utan för anledningen till att hon åter bor hemma) flyttat hem igen. En helt underbar dotter som jag kan prata med allt mellan himmel och jord med. Vi gillar båda att ströva runt i butiker och vi kan då och då göra lite små spontana utflykter tillsammans. Vi ”festar” ofta tillsammans och har då hur kul som helst. Hon är en helt underbar person som jag trivs så bra tillsammans med. Sara är 22 år.

Sen har vi ”mellanbarnet”, även det en dotter. Hon är lite mer ”stridig” och eldig och vi har våra små duster då och då. Detta är en tjej som ger mig så mycket mening med livet. Hon är rolig och även henne kan jag prata om allt med. Hon är en öppen person och där hon är händer det alltid en massa saker. Även hon och vi kan åka ut på ha kul tillsammans då och då. Sabina är väldigt kärleksfull och ger mig väldigt stor mening med livet. Sabina fyller snart 20 år. En högt älskad dotter (även om hon stundvis inte tror det).

Och så till minstingen och mysen! Vårt underbara lilla sladdbarn. ”Lille” Adam som nu snart fyller 8 år. Han är familjens gullegris och inte alls bortskämd 🙂 Men det får man vara om man är sladdis sägs det. Han har så mycket kärlek i kroppen och är så underbar. Han är rolig och lättsam. Han liksom dem andra 2 barnen ger mitt liv en mening.

Sen har vi den person som nog faktiskt betyder allra mest för mig… eller hur ska jag förklara det??? Barnen betyder ju lika mycket hmmm… Nåja, han betyder trygghet och massor av kärlek. Han är min store stöttesten och mitt allt. Jag pratar här om min högt älskade make – Daniel. Vi har varit tillsammans 27 år nu och gifta i23 år. Jag måste nog säga att jag älskar honom lika mycket idag som jag gjorde för 27 år sen.

Så en vecka för mig innebär 3 underbara jobb och 3 underbara barn. Mina hundar ska skötas om, tränas och promeneras mm.

Varför har jag då söndagsångest? Allt som ska hända i veckan framför mig älskar jag  ju och ger mig så mycket positiv stimulering. Varför ångest?  Jo, det är ju så otroligt skönt att vara ledig och ha familjen samlad runt mig. Jag har ångest för att maken ska stiga upp från min säng tidigt på morgonen och jag ska ligga kvar där ensam. Jag har ångest för att jag måste lämna sonen från mig på morgonen när han ska till skolan och jag har ångest för att jag måste lämna mina underbara hundar för att åka iväg till jobb och inte kan vara med dem.

Men så kommer måndag morgon och ångesten är som bortblåst. Energin är på topp och jag ”spottar i näven” och kör igång med gott mod och humör. Sonen går gladeligen iväg till skolan, hundarna får sin härliga morgonpromenad och är fullt nöjd med det. Jag fixar till mig och sätter in hundarna i deras högt älskade hundgård (en stoooor hundgård med ett bo att så in i) och beger mig sen till jobb. Kommer hem på kvällen och har antingen en kurs att sköta eller ett hem och familj att sköta och umgås med. Ja, så ser måndag-fredag ut i mitt liv. En måndag – fredag som är helt perfekt enligt mitt tycke när jag väl är där. Söndagen känns det absolut inte så… Ja känslor är märkliga.

Så denna veckan blev det en ledig dag idag bara så där utan vidare. Eller rättare sagt för att jag snurrat ihop lite datum. Trodde jag skulle jobba på gymnasiet idag men det var först nästa onsdag. I går fick jag alltså veta att jag har ledig dag idag. Gissa om jag njuter 🙂 Sonen är på skolan, hundarna har fått promenad och mat och är nu i sin hundgård. Jag har tid att sitta och blogga, tvättmaskinen snurrar för fullt och snart ska jag ta en snabb städning. Sen ska jag plocka med massa papper och fylla i, betala räkningar (med pengar jag inte har hmm) och i eftermiddag kanske det kan bli en liten stund över för solstund i solstolen. I kväll ska jag gå en låååååång promenad med hundarna och sen blir det nog kamning av Amon och Elza som är i stort behov faktiskt. Kloklippning står också på schemat! Så, ja… kan man säga ledig dag eller fullt sysselsatt dag? Tja, vet inte för det spelar ingen roll. Jag jobbar inte och jag gör saker jag gillar i min egen takt. Jo, det är en ledig dag!

I måndags kväll blev det plötsligt ”ledig kväll” då det inte blev någon hundkurs. Jag och Daniel packade in Sara och Adam samt mina föräldrar och deras hund i bilen och for till Saxtorpssjöarna för att bada hundar. Det var underbart väder och hundarna fullkomligt älskar denna plats. Vi tog Heidieh (fick vara i långlina pga löp), Amon, Alize och Elza med oss.

En riktigt skön och avslappnande kväll för både oss och våra hundar.

NÄ, tillbaka till verkligenheten och lite görmål. Tvätten i maskinen är klar och ska hängas ut. Frukosten är avklarad och ska plockas in. Pappershögen väntar liksom städningen.

Önskar dig en bra dag och tack för ditt intresse.

Kram  // Monica

1 Kommentar
Annonser:
laga iPhone 6
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet