Gay? Homo? Det kvittar väl!

mars 12th, 2011 Comments off

Jag hade lite funderingar om det där med Anton Hysén. Läs mer på Anders Frihamn :)

Categories: Okategoriserade Taggar:

Lite musiktips kanske?

september 17th, 2010 Comments off
Categories: Okategoriserade Taggar:

Frågestund!

juli 3rd, 2010 Comments off

Om det nu är någon som undrar något över mig, vilket jag ju tvekar på, men jaja…nu har ni chansen!

Anders Frihamn

Glöm inte att lägga till mig på Bloglovin

Categories: Okategoriserade Taggar:

Kvinnorna tar över.

juni 21st, 2010 Comments off

…och männen får nog skylla sig själva…

http://andersfrihamn.wordpress.com/2010/06/21/kvinnorna-tar-over/

Categories: Okategoriserade Taggar:

10 funderingar i natten

juni 13th, 2010 Comments off

Ibland är det svårt att sluta fundera på tusen saker…

http://andersfrihamn.wordpress.com/

Categories: Okategoriserade Taggar:

Vad händer i bloggosfären?

juni 12th, 2010 Comments off

Jisses, folk har verkligen saker på gång….

http://andersfrihamn.wordpress.com/

Categories: Okategoriserade Taggar:

Anders letar bland preventivmedel

juni 3rd, 2010 Comments off

Det är en djungel ”out there” ska ni veta….o väldigt ojämlikt.

Categories: Okategoriserade Taggar:

Anders besöker Blondinbella

juni 1st, 2010 Comments off
Categories: Okategoriserade Taggar:

Nakenhet & sex i bilen

maj 28th, 2010 Comments off

Hahaha, ja jag säger då det

Categories: Okategoriserade Taggar:

Test av 3 bloggar + överraskning.

maj 24th, 2010 6 kommentarer

Nu har jag varit i farten igen och testat olika bloggportaler; Metrobloggen, Blogspot och WordPress…. Här är utvärderingen av alla tre.

Metrobloggen.

  • PLUS: Detta är nog den enklaste blogg man kan ha och mycket fungerar automatiskt. Man behöver inte kunna något om programmering och om man ställer in grejerna rätt så fungerar det. För det mesta! Mallarna är ganska många och det finns nog en för varje smak.
  • MINUS: Tyvärr fungerar väldigt få gadgets eller extrafunktioner alls och reklamen är väldigt störande. Det gör att bloggen blir långsam att ladda och dessutom har du ingen chans att tjäna ens några korvören, för de går till sponsorerna. De många avbrotten, svårigheter att ladda upp bilder och att man ibland förlorar hela inlägg på grund av brist på Utkast (auto-spar) gör att det blir en hel del minus. Att dessutom pingningen till t.ex. Aftonbladet ibland flippar ur är riktigt kass. Supporten, enligt mina erfarenheter, verkar knappt bry sig. Avsaknaden av etikettsystem på inläggen är även det, en stor miss. Supporten svarade efter 3 dagar och med ett undvikande svar.
  • BETYG: 3 av 5 dels för de många problemen man kan stöta på, att så få extrafunktioner fungerar, brist på etikettsystem och auto-spar.

Blogspot.

  • PLUS: En bra bloggportal för den som har lärt sig lite hur saker o ting fungerar. Här finns det massor av gadgets och extra funktioner och det mesta fungerar väldigt bra! Lätt att lägga till och ta bort. Här finns det även en chans att tjäna pengar genom ”riktade” annonser som anpassar sig efter vad du skriver om. Ett stort plus för auto-spar så att man inte förlorar inlägg. Likaså över etikettsystemet.
  • MINUS: Mallarna är få och inte så värst snygga. Dessutom finns det några av dem som inte accepterar olika gadgets, av vilket det inte upplyses om. Om man vill tjäna pengar via AdSense-systemet så får du ha tålamod för det är en hel del inställningar att göra. Likaså om du ska koppla bloggen till Bloggportalen, det kan vara lite trixigt då manualen inte stämmer. Ibland är det vissa störningar som kanske beror på överbelastning av för många användare, men över lag så fungerar den 9 gånger av 10. Supporten brydde sig inte om att svara på mina mejl. En ganska allvarlig brist och irritationsmoment var att alla uppgifter skulle fyllas i av besökare som ville kommentera och som inte var registrerade på ställen som t.ex. Google.
  • BETYG: 4 av 5 men bara för att mallarna var så fula. Kan man programmera lite i CSS så fixar det sig ju.

WordPress.

  • PLUS: En bloggportal som är något mellan ”lagom” och ”svår” beroendes på vad man vill ha ut av den. De flesta extrafunktioner accepteras. Ett stort plus är att pingningen fungerar både snabbt och lätt! I övrigt väldigt lätt att navigera i, att göra om layout o.s.v. och deras support är både snabb och vänlig. Väldigt utförlig statistik är även det, ett stort plus. Överlag måste jag säga att jag är väldigt nöjd med WP för det har aldrig krånglat det allra minsta för mig. Etikettsystem finns vilket är en välsignelse.
  • MINUS: Mallarna kunde varit lite snyggare och med fler teman. Tjäna pengar kan man göra om man vill göra på det enkla sättet, men då måste man vara en storbloggare. M.a.o. ha många besökare men var gränsen går vet jag inte. Ett litet minus är att det finns tusen knappar och inställningar, vilket lätt kan göra en förvirrad. Att dessutom allt inte är översatt till svenska är lite halvdåligt men det går att lista ut hur det fungerar om man har lite ork och tid.
  • BETYG: 4,5 av 5 och inte en full femma på grund av att man inte är tillåten att ha AdSense-systemet så enkelt som det skulle kunna ha varit och att man måste betala för att ändra i sin mall. För närvarande kostar det 118 kr för ett år.

Med detta tackar jag för mig och byter ställe till Anders Frihamn där jag upplever att jag får många fler besökare på det jag skriver. Det mesta fungerar alldeles utmärkt och supporten är både artig och hjälpsam. Jag har redan fixat Bloglovin-knappen där så det är bara att besöka mig och klicka på den haha  Sedan kan man även prenumerera via e-mail om man föredrar det.

Fortsättningsvis tänker jag använda Metrobloggen enbart till att göra reklam för mina senaste inlägg. Det tänker jag göra så länge jag känner det meningsfullt och märker någon effekt av det. WP-bloggen är under uppbyggnad så det kanske ser lite rörigt ut just nu men jag jobbar vidare. Självklart!

Tack Metrobloggen, det var kul så länge det varade, men nu drar jag vidare och jag hoppas jag får med mig åtminstone en eller två av mina läsare haha.

Hasta la Vista!

Categories: Okategoriserade Taggar:
css.php