nouw.com/bilgegul

IMG_1179-Edit_web-2

Hej! Nu byter jag bloggportal från metrobloggen till nouw.com/bilgegul (klicka på länken).

Välkomna!

Besök i Sveriges Radio & möte med Göteborgs Konsthall

IMG_4171

Bild på mig från vackra Södermalm.

Det finns en norm om att du bara skall hålla på med ”en sak” i samhället. Varför det? Har du flera intresseområden, är social, duktig på att nätverka så kan du ju slå ihop allt detta till allas fördel. Det är min tanke. Lika mycket som framgång värderas med pengar… ja, lika mycket värderas det i vilka kontakter du har, din förmåga att skapa framgångsrika ”projekt” och din ledarskapsförmåga.

Jag trodde aldrig att jag skulle få så många positiva svar tillbaka då jag gjorde ett mejlutskick om skolsamarbete till utomstående aktörer. Nu har jag ett tiotal som är intresserade så jag kommer att göra en prioriterings-lista och skapa nydanande projekt som jag har för avsikt att lyfta upp via massmedia one by one. Det är viktigt att dokumentera och belysa framgångsrika arbeten.

I förra veckan gjorde vi ett studiebesök på Sjöfartsmuseet och denna tråd fortlöper med en guidad visning via Älvsnabben i oktober. Dagen efter fick vi en guidad tur i ”Playground – en utställning om normer” på Världskulturmuseet och detta utmynnar i en serie fredagsbesök för att framhäva spännande diskussioner.

Näst på tur blir det ett studiebesök i Sveriges Radio. Jag känner mig privilegierad att få ta med mina kursdeltagare på ett besök dit. Jag hoppas även på ett fortsatt samarbete då jag kanske får möjligheten att läsa högt ur en bok på radio och använda rösten på ett kreativt sätt i egenskap av att vara svensklärare.

Ett annat inspirerande möte som är inbokat är med Göteborgs Konsthall då jag och min kollega skall sitta med flera kreativa själar och bolla idéer om hur vi kan skapa bästa möjliga samarbete.

Det som är nytt med mina projektidéer i år är att jag är öppen för input av andras konstnärliga idéer och avvaktar med att ha en bestämd plan – den får växa fram helt enkelt.

Ps. Missa inte att ansöka till tävlingen som ”årets sociala entreprenör” (här) som SEB efterlyser. Jag skickar in mitt bidrag. ♥

Koreograf på Blå Stället – Angered?

2276646

Yes! Jag har en pågående kommunikation med enhetschefen på Blå Stället i Angered. Det blir en träff till hösten då vi skall prata ihop oss om hur jag kan bidra som koreograf.

Dels vill jag använda mig av min estetiska kunnighet inom dans (oriental/ show/ modern) och gestaltning. Dels vill jag ha ett lite mer övergripande estetiskt ansvar inom teater- och scen. Det får gärna uppta all min lediga tid.

Jag är även mycket intresserad av filmproduktion, ljus- och ljud och vill lära mig mer inom detta område. Det är viktigt för mig att lära mig nya saker och att utvecklas hela tiden.

Denna veckan blir minst sagt crazy. Vem har planerat den, haha? Det blir work 8-17:00 alla dagar. Utöver detta har jag bokat in en fika-träff direkt efter jobbet idag. Mys-måndag.

Imorgon är det kick-off för Göteborgs Kulturkalas då jag skall gå på utomhusbio kl. 21.45.

På onsdag har jag organiserat en AW för hela kollegiet: Efter jobbet ska vi gå och kika på en performance av Benedikte Esperi kl. 17:00 och därefter njuter vi av vernissage på A-Venue. Fram emot kvällen åker vi vidare till Göteborgs Operan för att se på en föreställning kl. 19:00-20:50.

Under torsdag eftermiddag besöker jag Sjöfartsmuseet med mina kursdeltagare för en guidad visning och på kvällen deltar jag på Chalmers Innovation Woman Start Tech 17-20:00. Let’s mingle, baby!

På fredag morgon besöker jag Världskulturmuseet med mina kursdeltagare och det blir då kick-off för vårt roliga samarbete. På kvällen åker jag hem till min kollega för att fixa fredagsmiddag.

Helgen är också fullbokad. På lördag åker min syster och jag in till stan och besöker Göteborgs Konserthus i samband med ”öppet hus”. Vi njuter av ledigheten i stan med en efterlängtad frozen yoghurt.

På söndag bjuder jag ut min blivande sambo Joanna på födelsedags-brunch på Le Pain Francais (här) kl 12:00. Vi åker därefter vidare till Bältespännarparken (Kungsportsplatsen) för att se World Dance Company uppträda. Sist men inte minst förgylls kvällen med Rix FM-konsert och gissa vem som uppträder där till min stora glädje? Loreen. ♡

Samarbete med Världskulturmuseet & Sjöfartsmuseet

IMG_1273

Bild efter avslutat projekt: ”Jag har rätt till min identitet” december 2012.

Ett nytt samarbete är på gång med Världskulturmuseet. Mina elever på Humanus utbildning skall göra studiebesök i en serie då vi skall titta på utställningen ”Normer”. Det känns jättekul då Världskulturmuseet är ett av mina favoritmuseum i Göteborg. Etnicitet, kultur och normer är mycket viktiga frågor att beröra! 🙂

Ytterligare ett samarbete är på ingång och då med Sjöfartsmuseet som har bjudit in oss för studiebesök. Jag skall göra mitt bästa och knyta ihop museilektioner med utbildning och få fram ett gott resultat.

Röhsska Museet som är ett designermuseum hörde också av sig för en dag sedan till min stora glädje och ser positivt på ett projekt med moi. Jag skall skall kika förbi museet en eftermiddag för brainstorming. Röhsska har en speciell plats i mitt hjärta. Museum = ♥.

Det blir även samarbete med Naturhistoriska Museet och Idrottsmuseet lite längre fram.

Under veckan flyttar jag mitt kontor från Svingeln till Järntorget. Nu kommer jag att jobba mitt i centrala Göteborg med utsikt över Järntorget och vattnet tillsammans med ett 20-tal kollegor; utbildare, jobbcoacher och arbetskonsulenter. Voilà.

Ps. I helgen händer det något mycket spännande. Jag skall gå på en provfilmning till Brundins Casting för en reklamfilm till Västtrafik. Vi kör all in!

Loreen @ John Scott’s Palace

IMG_0871-Edit_web IMG_0880-Edit_web IMG_0952-Edit_web IMG_0974-Edit_web IMG_0977-Edit_web IMG_0982-Edit_web IMG_0985-Edit_web IMG_1032-Edit_web

Mina bilder från konserten.

Den 1 augusti klockan 00:00 hade Loreen konsert på John Scott’s Palace (här) i Götelaborg och framförde 10 låtar. Jag stod i Front Row (rakt framför henne) as usual och fotograferade och njöt av att se denna spirituella artist. Vilken energi, scennärvaro och röst denna underbara kvinna har! I am amazed! ♡

Det som var nytt vid framträdandet var att hennes team på scen hade på sig svarta maskar, helt genialiskt, dels skapar det mera mystik och dels riktar det mera fokus på artisten.

Jag passade på att skriva ett personligt meddelande till henne i samband med hennes sound check om min STÖRSTA VILJA att koreografera för henne. Musikvideo, stage performance or you name it. Jag lämnade även ett litet meddelande i slutet på konserten.

Det vore en stor ära att göra en masterpiece of art till denna artist. Musiken, rytmen, scenografin, rösten, pulsen i låten får mig att vilja skapa något stort.

Till hösten är jag aktuell som koreograf inom teater- och scen i Göteborg och kommer att spela in mina verk på videos för att lägga upp dem på Youtube. Jag kommer att skicka dessa till Loreen. Never give up your dream.

Gothenburg loves you, Loreen.

WKD: Falkenberg & Malmö

2291745

Bild från senast hemma hos Zara.

Bokat! Näst på tur står Falkenberg på min WKD-lista i augusti (21-23/8) och i september blir det en WKD med arbetskollegorna i den underbara staden Malmö (12-13/9) med jubileumsfest och hotellvistelse, tjoho! 😎

Det som är nytt är att jag har skickat in en anmälan till Stella Academica för att gå på audition till deras kör under hösten 2015 och har ansökt om ett års medlemskap på statist.se för att medverka i filmer. Jag har även gjort mejlutskick till museer i Göteborg om att få samarbeta med dem i ett skolprojekt genom att koppla detta till min undervisning – vore awesome!

Utöver jobb 8-17 träffar jag Christer från BobbyHouston (här) över en kopp kaffe på tisdag och mitt i veckan träffar jag Elif från ”Antoliens kvinno- och ungdomsförening” som gärna vill att jag ingår i styrelsen. Bjuden på fika hemma hos henne. På torsdag går jag ut på en välbehövlig AW med kollegorna och på fredag blir det fredagsmys med familjen.

I helgen händer det mycket:

På lördag går jag på en fotosession med Nic (för min portfolio) och vid midnatt skall jag in till stan -> John Scott’s Palace inför en Loreen-konsert.

På söndag skall jag shoppa en present i stan tillsammans med min syster och därefter åka hem till min barndomsvän Zara på söndagsmiddag. Peace out! ♡

Ps. Styr upp en Oriental Night i Göteborg till hösten där jag bjuder på gratis dans-workshop och har redan nu över 20 anmälda till festen. Kikar på lokal i veckan.

Koreograf till föreställningar i Göteborg?

2279975

Bild på mig, Göteborg, 2014. 

Guess what? Nu har jag gjort det. Skickat iväg ett mejl till alla kända teatrar i Göteborg om att få agera koreograf inför deras kommande teaterföreställningar. Det vore en dröm att få den chansen.

Måste ta dansen ”to the next step” om jag skall fortsätta med den då jag vill mixa ihop orientalisk dans – showdans – modern dans. Jag slänger ut lite krokar. Nästa naturliga steg blir föreställningar, musikaler eller gigs. Även intresserad av att utvecklas som fotograf på fritiden så har sökt mig till studios för att jobba med modeller och annat runt omkring…

Veckan som kommer består av jobb 8-17, bio: Laleh – jag är inte beredd att dö än (se trailer här), fika med vänner och Roxette-konsert på fredag.

I helgen skall jag koncentrera mig på att skriva 5 sidor på min blivande roman och hoppas att jag vinner författar-tävlingen (här) så att min bok kan publiceras inom en snar framtid. Det vore kul!

Utöver det skall jag ansöka om ett idé- och konststipendium (här) från Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndals stad. ♡

Al-Qadr

IMG_6479

En ny och spännande vecka är på ingång. Längtar på att få flytta in i min nya lägenhet den 28:e augusti tillsammans med min sambo Joanna. Det är en nyproduktion vid ”Kvillebäcken”, en 3:a med walk-in closet, fransk balkong och med bubbelpool (jacuzzi) som tillhör föreningen. Där kommer jag att spendera många kvällar, hehe.

Min 1:a som jag köpt i investeringssyfte (med tillträde 2017) är också nyproduktion fast med en takterrass istället! 😉

Det blir jobb hela veckan (8-17:00) men utöver arbete har jag planerat in en hel del annat. Dagen består av moskébesök på kvällen, då vi bryter fastan i moskén med goda rätter, i en stor gemenskap. Denna dag är extra viktig och heter Laylat al-Qadr (läs mera på Wiki här).

Jag har lite tankar på att i framtiden, kanske redan nästa år, ingå i styrelsen för föreningen som är kopplad till moskén och bidra med innovativa idéer.

På tisdagen träffar jag min nyfunna vän Ramtin över en kopp kaffe på Västra Hamngatan. Ska bli spännande att se hans kontor. Mitt i veckan blir det ett event på Hagabion på kvällen då jag möter upp mina vänner för att se filmen ”Jordens Salt” (se trailer HÄR) som är en uttrycksfull film i fotografisk anda. Mingel inväntas.

På torsdagen blir det AW med jobbet och därefter blir det tjejkväll hemma hos frugan. Veckan sista arbetsdag avslutas med att jag möter upp min kollega då vi lagar middag och har fredagsmys tillsammans. Det är även dagen då den muslimska högtiden Eid börjar firas och som pågår hela helgen eftersom månaden Ramadan tar slut.

Jag förgyller helgen med grillfest i Frölunda på lördag och en middagsbjudning med min mor och hennes vänner på söndag. Eid Mubarak fina vänner! ♥

Följer du mig?

Instagram: @bilgeofficial

Twitter: @bilge_official

Snapchat: @bilgegul

Kik: @bilgegul

Pinterest: pinterest.com/bilgegul

Tumblr: bilgegul.tumblr.com

2017: my new baby – en 1:a på 45 kvm

IMG_5932

#TBT Tunisien 2013. Jag tar troligen semester och åker till Turkiet under sensommaren/ hösten i år. Har ett tajt schema i sommar…

Japp, då är det påskrivet och klart!! Träffade världens trevligaste mäklare Magnus i förra veckan. Det är nämligen så att jag under 2017 blir ägare till en 1:a på 45 kvm på centrala Hisingen ”Kvillebäcken” (investering). My new baby! ♥

Med denna nyhet meddelar jag också att planerna om en lägenhet i Istanbul förskjuts framåt. Why? Jo, om jag köper en lägenhet i Istanbul NU så vill jag också bo där i minst 6 månader och det känns inte aktuellt än. Det får bli en framtidsvision istället… så har jag något att sikta mot.

En rolig grej är att jag var på föreningsstämma i förra veckan till min bostadsrättsförening (flyttar in den 28:e augusti) och blev utvald som valberedare. Tjoho! Jag ville verkligen ha en ansvarsroll och är glad att jag fick det. Ska bli kul att knacka dörrar, hehe.

Denna veckan är fullmatad med jobb + roligheter. Idag träffar jag Martin över en lunch för att prata om fotograf-uppdraget som kan bli aktuellt till hösten och senare på kvällen åker jag till Vasa för en synundersökning inför körkortstillståndet (här).

På tisdagen har jag stämt träff med ”min andra halva” Rune som också blev vald till valberedare. Vi ska ta en kaffe ihop. På onsdag träffar jag min vän Haris för lunch i stan och senast jag såg honom var när min vän Jasmina gifte sig för många, många år sedan.

På torsdagen blir det fika med en ny bekantskap som jag lärde känna på Chalmers Innovation och efter fikat ser vi filmen ”Tracks” på Hagabion (se trailer HÄR). Det gäller att fylla på det kulturella förrådet. 😉

Under veckans sista arbetsdag åker vi iväg med alla kursdeltagare till en vacker ö för omväxling i undervisningen. Direkt efter jobbet slänger jag in handduken och träffar min kursare Ann-Charlotte från GU (masterprogrammet) över en AW i stan.

Helgen som kommer blir lugn med fasta, moskébesök och att umgås med la familia… ♥

Koreografi åt Loreen?

IMG_0490IMG_0491 IMG_0492 IMG_0504 IMG_0513 IMG_0532

Mina bilder från konserten 27/6 med Loreen vid Frihamnen (Volvo Ocean Race).

I helgen som gick, närmare bestämt i lördags kväll klockan 21-22, fick jag äran att stå i front row vid Scenen – Frihamnen och njuta av en timmes Loreen konsert.

Jag blir lika fascinerad varje gång jag ser Loreen uppträda med sin spirituella och helt unika stil. Hon har en röst och ett sound på bandet som fångar mig. Min dröm är att få möjligheten att synka ihop mina kunskaper i orientalisk dans + showdans till en koreografi åt Loreens dansare. Jag vill få chansen att göra en masterpiece of art och fängsla publiken, go a little crazy med innovativa idéer och göra ett avtryck i musikhistorien.

Skickar iväg ett meddelande och frågar om jag kan få denna möjlighet. Det får bli the next step efter att ha arbetat som koreograf (i 10 år) i både Göteborg och Stockholm. Vem vet, kanske får jag skapa en koreografi åt Loreen? Nothing is impossible. ♡

 • Dancingqueen Bella | Metrobloggen

  Dancingqueen Bella | Metrobloggen

 • Google Translator

 • Om Mig

  Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Bilge Gül och är en power woman bosatt i Göteborg; utbildare med fokus på entreprenörskap, nätverkande, personlig utveckling och coaching.

  Jag är även en passionerad koreograf som är aktuell inom teater- och scenkonst. Min blogg handlar om allt som händer i mitt liv. Följ med! ♥

  Sommar - Höst 2015 ♡

  - Övergripande verksamhetsansvar/ Utbildare inom vuxenutbildning i Göteborg: svenska.

  - Skriver en masteruppsats inom Utbildningsledarskap: "Vad som motiverar vuxna till att studera vidare - SFI".

  - Koreograf inom teater- och scenkonst.

  - Tar körkort.

  LinkedIn:

  Visa Bilge Güls profil på LinkedIn Gå till Bilge Güls profil

  Mina tidigare bloggar:
  http://finest.se/bilges
  http://nouw.com/dancingqueenbella

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

css.php
Hoppa till verktygsfältet