Fond och frifrånspråklighet

”Karen Gebreab blev 24 år gammal. Hon slogs ihjäl av en intern på häktet i Flemingsberg och familjen vill att någon ska ta ansvar. Nu har de startat en fond till Karens minne.”
Vad fint. Ett konkret och bra initiativ. Då kanske den kan hjälpa till att förändra. Nog bra för de anhöriga att fokusera sin sorg på detta. dn

”Läkare från länder utanför EU måste få godkänt i en svensk språkkurs innan det är möjligt att börja jobba som läkare. Det gäller inte Veronika Mlezivova som kommer från EU-landet Tjeckien – hon fick lära sig språket själv.”
Är det bara jag eller känns inte Eu mer och mer som en koloss på lerfötter? Det är väl för sjutton lika viktigt för en Eu-medborgare, i detta fallet en tjeckiska, att lära sig korrekt svenska för att kunna göra ett bra jobb som läkare i Sverige? svt

1 Kommentar

Ett svar till Fond och frifrånspråklighet

Hennes kollega som inte kunde hantera sin batong på ett effektivt vis gav ju förutsättningen till gärningsmannen att utföra dådet, hon beväpnade gärningsmannen och konsekvenserna blev därefter. Korrekt utbildning skulle avslutat angreppet på Karen Gebreab. Tyvärr saknades kunskapen hos kollegan. Man kan ju fundera på om platsansvarig ska säkerställa personalens kunskap och förmåga. Arbetet är ett högriskjobb och då bör arbetsplatsansvarig agera därefter.

Skrivet av Michael 1 november, 2011 vid 20:44
css.php
Hoppa till verktygsfältet