Suck

*En djup suck.*
Medborgarrättsrörelsen Charta 2008 anmäler nu domstolens beslut att neka tre kvinnor, klädda i niqab, att vara åhörare vid en rättegångsförhandling i Göteborgs tingsrätt.
I ett pressmeddelande skriver dom: ”Det är oroande om svenska domstolar kan framstå som verktyg för diskriminering och fördomar mot muslimer”.
Vad jag anser? Tackar som frågar. Jag anser som följer:
Det är oroväckande att vissa människor är så totalt som eljest. Det är också oroande att dessa springer fritt på gatorna. Vad som är mest oroande är att inte någon stoppar dem. Jag menar, det är ju inte sunt att hålla på på det viset. Någon myndighet borde reagera. Eller någon form av läkare kanske.
Så med andra ord är det helt i sin ordning att komma maskerad till en rättegång då, enligt dom? Kan vara bra att veta. Skulle också vara intressant att testa i praktiken.
Jag misstänker nämligen att det inte skulle vara okej för någon annan än en troende att maskera sig och då borde ju det faktumet i rimlighetens namn definieras som diskriminering.
Nej usch så islamofobiskt av mig. Det är ju faktiskt bara troende som kan bli diskriminerade på det viset. Ja just det, så var det ju. *Slår mig för pannan i förebyggande syfte.* gp gp

4 Kommentarer

4 Responses to Suck

Rätt av domstolen. Hur ska man veta vem som döljer sig bakom maskeringen? undrar jag.

Skrivet av Elise 31 oktober, 2011 vid 23:07

helt rätt gjort av domstolen. Är du maskerad ska du inte komma in i en domstol.

Skrivet av Roggan 31 oktober, 2011 vid 19:58

Först tackar jag för ditt besök på min blog alltid kul med nya 🙂

Sen håller jag med om att det är skrämmande att detta faktiskt fortgår nu när vi lever på 2000 talet fy skäms på er människor som fortfarande inte fattat att vi idag är ett integrerat samhälle världen över,

Skrivet av Kenneth 31 oktober, 2011 vid 17:27

Ett beslut blir ju också vägledande. Det är bra att denna domare satte ner foten. Som sagt. Vilka ska släppas in sedan. Förklädda terroster. man vet ju inte ens om de är man eller kvinna. kram

Skrivet av Aurora 31 oktober, 2011 vid 16:51
css.php
Hoppa till verktygsfältet