glömde en sak.

Glömde totalt bort att tacka Putte ordentligt för att han hjälpte mig att fixa så rubriken till inläggen blev centrerade istället för att ligga till vänster.
Jag har suttit och försökt i 2 dagar och han fixade det på 5 minuter, härligt med kompisar som har huvudet på skaft 🙂

~~~~ http://www.patrik-johansson.se/ ~~~~

Gå in och titta på hans hulken-blogg, valde den gröna färgen ^^

Bye Bye

skolarbete.

God morgon!

Idag började jag med att hoppa upp ur sängen vid tio över åtta för att sätta mig i soffan och plugga. Rättare sagt göra klart min första insändningsuppgift i pedagogiskt ledarskap – handlade om grovplanering, detaljplanering och SMARTa mål. Inte så jätte lätt men det gick ändå tillslut på 1 timme, och nu känns det väldigt dumt att jag har gått och haft ångest över det hela veckan. Har haft lite svårt för att få mig själv att göra det trots att jag visste att sista inlämningsdagen är idag (eller egentligen på söndag men vill ha hela helgen ledig). Men lyckades iallafall svara på alla 4 frågor och få ihop 2 sidor så är nöjd, hoppas bara läraren blir det också. Kommer att bli väldigt glad om jag får ett G.


Håll tummarna för mig!

Dagens idag kommer nog spenderas väldigt mycket framför datorn och skolböckerna. Måste hitta några internetsidor till samhällsuppsatsen så jag kan börja med den någon gång. Skulle egentligen behöva gå upp till biblioteket men jag kan inte låna böckerna och kan inte direkt sätta mig där med min högljudda dator.. sorg. Får lista ut ett annat sätt.

Bye Bye

22 januari.

Djur är mycket trevligare vänner,
därför att de inte ifrågasätter
och inte kritiserar oss.
      (George Eliot)

Sällskapsdjur brukar vara älskade av alla och de tycks inte ha några fiender. Hur kommer det sig? Sällskapsdjur är vänskaliga och intresserade av andra. De blir glada över vår blotta närvaro. De är inte kritiskt inställda till oss. Om de blir illa behandlade eller försummade ett tag, förlåter de oss snart och söker sig till oss igen.
Vi utgår alla en omistlig del av vår familj. Om vi uppskattar varandra och inte ödslar tid på att reta upp oss på varandras fel och brister, blir våra fel och brister till slut färre. Om vi accepterar våra närmaste som de är och uppskattar att få dela deras tillvaro, då blir vår egen tillvaro trivsammare och familjebanden starkare och innerligare.

Vad kan jag acceptera hos andra idag?

biggest loser.

Jag brukar nästan aldrig fastna för reality tv men detta är verkligen ett program som jag har fastnat för. Jag tycker det är så kul att se – mycket för att jag önskar att jag också hade haft den självdiciplinen att träna. Nu är det visserligen så tråkigt att jag inte kan träna för tillfället eftersom jag har något skit i kroppen som gett mig grymt ont i knäna.

Men i vilket fall som helst, vet inte vad det var jag skulle skriva egentligen – det bara försvann 🙂 Men kommer nog tillbaka senare.

Bye Bye

flytta.

Jag vill ha en stooooor lägenhet att inreda 🙂
Ikea har fått in så mycket roligt nytt,
men för det behövs pengar och yta (vilket jag inte har något av det).

(klicka för att få upp i större för att se priserna som blev väldigt väldigt små)

God stressig morgon.

Jag önskar att jag kunde skriva något djupt, inte sånna inlägg som jag bara gjort senaste dagarna.. Men idag kretsar allting kring en j*vla jobbig räkning som jag har fått – inte direkt inräknad i budgeten.
Så just nu sitter jag i telefonkö och väntar på att bli kopplad så jag kan komma till botten med detta. Är så trött på att det aldrig tar slut, mina misstag, som gjordes för 3 år sedan, kommer upp även idag – och det är jobbigt att behöva förklara det för M. Trots att det är han som gör allt så lätt. Skönt att kunna tänka på någon annan än bara mig själv – tackvare 12stegs behandlingen och ACoA.    I’m lucky!
Nej men om jag inte tänker på detta nu så kan jag faktiskt säga att jag mår bra idag – trots att jag inte gjorde det när jag vaknade. Kändes som om jag hade legat med huvudet nerstoppat i en dunkudde hela natten. Halsen och näsan var helt igensvullna av någon anledning. Vore typiskt om jag skulle bli sjuk nu igen.. Men det ska jag inte tänka på nu,    positiva tankar 🙂

Nu ska jag istället sätta mig och göra klart veckans uppgift i pedagogiskt ledarskap – bara 8 veckor kvar sedan börjar jag med de nya kurserna. Rehabilitering & Habilitering och Socialt behandlingsarbete, 200 poäng på 10 veckor = inte mycket tid över till annat. Men det är ett måste för att jag ska kunna hinna få mitt slutbetyg och ha större chans att komma in på utbildningen ska jag söka.

Men nu drar skolböckerna i mig.

Bye Bye

21 januari.

Om man inser att man inte är lika
klok idag som man trodde att man
var igår, då är man klokare idag.
            – Olin Miller

Mopsan hette en liten kattunge som trodde att hon kunde allting. Hon kunde tvätta sig med sin sträva tunga, hon kunde sova, äta och hålla sig varm, och hon kunde vässa sina små klor.
En dag ville Mopsans mamma lära henne att klättra i träd. Det behöver inte jag lära mig, tänkte Mopsan, jag kan redan allt som jag behöver kunna.
Mopsan tittade förstrött på när mamman först klättrade upp i ett högt träd och sen klättrade ner igen. När det var Mopsans tur, sa hon: ”Jag står kvar på marken, det kan inte hända mig något farligt här.” Men då dök en stor, svart hund upp bakom gathörnet.
Är inte vi som Mopsan ibland? Händer det inte att vi är övertygade om att vi kan allt som vi behöver kunna, och att vi inte behöver kunna det som andra försöker lära oss? Om vi kan vara tillräckligt ödmjuka för att vilja lära av andra, kommer vi att känna oss tryggare när det dyker upp stora svarta hundar i gathörn. Och vi har blivit klokare, just genom att inse att vi behövde lära oss mer.

Är jag klok nog att inse att jag behöver lära mig mer idag?

=)

Jag var inne på Denise’s blogg –> http://bunnys.se –> och hittade en länk till Beach Bunny Swimwear –> beachbunnyswimwear.com –> där jag hittade denna underbara skapelse.

Skulle kanske inte direkt gå att bada i men vore verkligen fint att sola i. Överdelen kostar 120$ och underdelen 149$.

Bye Bye

shopping.

Har totalt glömt att visa mina nya grejer denna veckan:

  • rosa plattång från Kinsei
  • Silk Care Spray från Cutrin
  • svarta boots från SthlmDG

efterskickad genom mammas frisörtidningar.

även efterskickat från mammas frisörtidningar

köpta på Wallenbergsskor i Karlskrona

Sen blev det en lång topp från H&M igår också men som jag inte har kort på ännu ^^ får bli senare för nu hinner jag inte, en 15-sidors uppsats om ”utbildningssystemet i England” – inget som jag ser fram emot..

dagens text.

20 januari

Det är inte de enstaka stora kraftansträngningarna som avgör vad en människa går för, utan det är hennes normala prestationer.
Blaise Pascal

Delarna till modellplanet ligger framför oss på bordet. Vi har lim, vi har alla de små träbitarna, och vi har bruksanvisniningen. Vi arbetar i timmar på att sätta ihop delarna, bit för bit. En droppe lim här, en skruvtving där, kanske några gummisnoddar för att hålla ihop de största delarna. Vi arbetar sakta, låter limmet torka över natten, trots att vi helst skulle vilja låta planet flyga genast.
Vi följer instruktionerna steg för steg, trots att vi tror oss kunna sätta ihop det själva på vårt eget sätt. För den här uppgiften ör det viktigt att vi har tålamod – att vi är beredda att ta varje steg vid rätt tidpunkt och på rätt plats.
När vi har fullbordat vårt arbete med omsrog och väntat tills limmet har torkat, tar vi ut flygplanet för en provtur. Och då kan det segla på egna vingar! Vi kan också få använda våra vingar, om vi lär oss att ta ett steg i taget.

Vilken del av min framtid bygger jag på i dag?

Bye Bye