Annons:
 
 

Bloggpaus

Nu tar jag en bloggpaus….Känner inte att det är lika roligt att blogga längre  p g a brist på inspiration och tid. Tiden räcker helt enkelt inte till allt jag vill göra.  Och när det känns som ett måste då är det dags att ta ett steg tillbaka. Det finns så mycket att göra just nu, i trädgården, med huset och barnen och jobbet att jag måste prioritera  min tid på det. Jag hoppas att jag kan hitta tid eller lära mig hantera den och att min inspiration snart återvänder.

Ta hand om er och varandra!

3 Kommentarer

Visst är det kul med uppskattning?

Det behöver vi alla ibland. Jag har blivit utvald av Drömmar av Silver som en bland flera bloggar att få denna fina blogaward. Jag blir så klart

överlycklig!!

Det är min första blogaward och jag tackar Anna-Lena å det varmaste för att ha förgyllt min dag, ja flera dagar, veckor, framöver. Som den inspirationskälla du är med din kreativa blogg som jag ofta läser sänder jag den tillbaka till dig samt tillägnar den alla härliga inredningsbloggar i cyberrymden.

3 Kommentarer

Pingstliljor och blå stjärnmatta

Det har varit mycket fokus på trädgården den senaste tiden. Det är ju där allt händer nu. Knoppar som väntar på att slå ut. Grönskan som smyger sig på. Gräsmattan liknar en stjärnhimmel med all scilla. I morse jagade vi iväg ett rådjur för första gången som stod precis utanför fönstret och åt blomma efter blomma. Den stirrade med förvånad blick….jag brukar ju få äta här eller?

En ny trädgård men en ganska tom sådan har vi. Gräsmatta och många fruktträd men inte så mycket mer än några syrener och en jasminbuske. Björnbärshäck och rododendron. Det tar nog lite tid och en del pengar att få tomten på 1200 kvadratmeter prunkande.

Tipsa mig gärna om fina växter som växer snabbt, gärna med rekordfart, är lättskötta och tåliga….och rådjurssäkra!

Trevlig tisdagkväll!  

Lämna kommentar

En madonna i huset

Det har ju varit riktigt kallt ett tag nu men i dag när jag steg ut från jobbet slog vårvärmen emot mig. Vinterkappan som åkt på igen åkte raskt av. På verandan väntade en latte som lillan och maken gjort. Vi stannade ute i trädgården hela eftermiddagen, lillan lekte i sandlådan och jag vattnade mina nyplanterade växter. Sedan grillade vi kycklingfileer.

I tisdagskväll tog jag en sväng till Flitiga Fredrikas butik. Jag har länge velat ha en vacker madonnastatyett men inte hittat någon. Eftersom Flitiga Fredrika enbart har vackra saker i sin butik hoppades jag att finna en där.

Och i sin trevliga gårdsbutik med den likaledes trevliga butiksägarinnan stod madonnan och väntade. Inte nog med det så hade hon även 25% rabatt på hela sortimentet. Nu står hon här på spiselkransen och vakar över oss med sitt gåtfulla lugn. Husets beskydarinna.

Trevlig helg!

2 Kommentarer

Blomsterlådan

Kylan fortsätter och i morgon ska det tydligen bli regn, men det gör inget för enligt väderprognosen ska det bli 15-18 grader framåt helgen!

Gissa om jag tänker plantera! Här har vi tagit fram stora planteringslådan och det är fler än jag som är förtjusta.

Julrosen står fortfarande i kruka, det är ju så kallt så jag vågar inte plantera den än och har inte riktigt hittat rätt plats. Hoppas jag gör det innan den dör. Märkte förresten att mitt rosmarinträd sett lite slokande ut i ungefär en vecka och det reste sig inte av vatten. Dessvärre misstänker jag att det dött mitt framför näsan på mig. Snopet va.

Är alltså hemma även i dag p g a vab, men i morgon bär det av till både dagis och jobb.

Hej så länge!

1 Kommentar

Tussilago

Små söta tusselussar växer bakom vårat hus. Det såg jag idag när jag tittade ut genom köksfönstret. Var bara tvungen att springa ut, barfota och allt och rycka av några, fast det sved lite i hjärtat. Dom är ju finast ute i naturen.  Enligt Linné kunde denna växt lindra hosta, tussilago betyder just hosthävare.

10 tusselussar växte bakom huset 3 rycktes av och nu är dom bara 7.

1 Kommentar

Min nya följeslagare

I dag är jag hemma med sjukt barn. Nu har jag äntligen lyckats få henne att somna efter nästan två timmars gråt och gnäll. Direkt sprang jag till min pyssellåda och knåpade ihop ett litet nytt arrangemang till knopphyllan i köket. Omväxlning förnöjer.. Under tiden gjorde jag iordning en välförtjänt latte som jag svepte raskt. Nu väntar en till, den dricker jag mer långsamt, så jag känner smaken. 

Jag har inte köpt så mycket saker till huset på ett tag. Sist var det väl slagbordet och så en del växter förstås. Men inte några inredningsprylar. Istället har jag sparat till en annan sak, nämligen en ny handväska. Har aldrig haft en riktig skinnväska utan gått omkring med tygväskor och galonväskor. Nu senast har jag använt en portföljliknande gratisväska från ett läkemedelsbolag. 

Jag har haft Mulberrys Bayswater som förebild då jag gillar modellen lite större men skulle aldrig lägga så mycket pengar på en väska. Nu har jag äntligen hittat den väska som ska följa med mig till jobbet i många år framöver(hoppas jag). Märket är Tiger och den är helt i skinn, love it.

Önskar er alla en underbar måndag!

1 Kommentar

Plantera mera

Nu är jag riktigt inne på växter. Jag drömmer om växthus och en prunkande trädgård. På våran tomt finns några stammar efter gamla nedsågade träd. Efter att ha sett bilden ovan med en clematis som ger den gamla trädstammen en fin blomsterdräkt tänkte jag försöka härma detta. Hoppas nu det blir lite varmare väder snart, det ska vara ett nöje att plantera.

Hej så länge!

2 Kommentarer

Magnifikt

bild från echotimes

Mmmmm magnolia.  

Här hemma har vi haft en kylig men solig helg som nu lider mot sitt slut. Pg a kylan har vi inte varit så mycket ute som vi borde också beroende på att lillan är sjuk.  

Bilderna ovan är hämtade från nätet. När vi var på Zetas förra helgen så försökte jag bestämma mig för vilken magnolia vi skulle ha. För något så vackert vill jag bestämt ha i trädgården. Det fanns så många sorter att välja på och dom var inte direkt billiga. Efter att ha gått runt och läst på lapparna blev det totalt omöjligt att slå till på någon. Vill så klart ha en växt som överlever till det priset och hur vet man vilken sort som trivs här?

Läste även att denna växt funnits på dinousariernas tid.  Det är lätt att föreställa sig med dom nästan overkligt vackra näckrosliknande blommorna.Om den nu övervintrat sedan dess borde det rimligen gå bra även här.

Trevlig söndagkväll!

5 Kommentarer

Solöga

Vad skönt att det är helg igen! Vi har hållt oss friska här sedan våren kom. Nu har dock lillan blivit förkyld och lite hostig, men utan feber i alla fall. Hon har blivit riktigt babblig, försöker så gott hon kan att efterlikna ord. Det låter så sött! Men hon vill inte upprepa dom mer än en gång…

På bilden ses våran verandatrapp, i krukorna solöga. På Zetas sa dom att rådjuren inte rör dom så därför tänkte jag göra ett försök. Tror ni inte att dom var där ändå! Dom ljusrosa blommorna var avbitna redan dagen efter men sedan har dom fått växa. Jag antar att dom inte var till herrar och fru rådjurs belåtenhet. 

Verandan skall förresten målas vit, någon gång, en till sak på den långa långa listan. Det ser så torpigt ut nu tycker jag. Men är det inte det vi försöker eftersträva, det lantliga?

Trevlig helg allesammans!

1 Kommentar
Annonser:
reparera macbook
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet