Annons:
 
 

NYA BLOGGEN!

Då var det dags! Flytten är genomförd och jag presenterar stolt min nya adress:

http://www.mahas.blogg.se

och hoppas att ni alla följer med mig dit för oerhört mycket trevlig läsning!

Lämna kommentar

capzar för lite…?

Jag har stor anledning att tro att den senaste tidens otroliga trötthet beror på brist av några viktiga ämnen i kroppen. Ett sånt är D-vitamin, men det kommer min kropp att börja producera själv nu när våren kommer. Jag skall dessutom ta en tur till solariet nästa vecka och se om det kan hjälpa lite.

Ett annat sånt ämne är järn. Då jag som de flesta andra kvinnor har… eh, ja… kvinnliga funktioner… läcker man rätt mycket järn. Lägg då till att fullkomligt avskyr allt vad blodmat och inälvsmat heter, och ytterst sällan äter kött, speciellt rött (dyrt) sådant, och det hela står ganska klart.

Så detta paket var vad jag bland annat införskaffade på min och L’s runda på stan igår. Jag håller tummarna att det hjälper, blandat med en lagom dos träning och en syning av maten, och ser glatt fram emot en vår av roliga fysikkurser! (berättar mer lite senare…)

PS. Ett annat bra sätt att öka järnnivån i blodet är att suga på rostiga kapsyler. Låter inte så gott kanske, men om man ser på det som en del av capz låter det inte alls så farligt längre. Slutsats: jag capzar för lite, och gick precis miste om ännu ett tillfälle.

1 Kommentar

<3 L

Min fina L hjälper mig idag. Igår tog hand hand om mig när jag var trött och ledsen, och idag hjälper han mig med de 8 stora maskinerna tvätt jag har. Och i framtiden skall han hjälpa mig att få tid till omtenta plugg. Haha, han är allt bra fin, min L.

Lämna kommentar

Marble

ord. 399;- + frakt…. jag klämde ner dem till 300…

På grund av en plötslig och högst tillfällig inströmning av pengar som jag förmodligen kommer att behöva mycket bättre senare har jag beställt dessa underbara och hypade leoparddojjor från Nelly. Med lite fiffiga studentrabatter, kampanjkoder och gratis frakt fick jag dessutom 150 kr rabatt. Får hoppas att de är fina och passar i verkligheten då…

Lämna kommentar

stressar vidare…

Imorgon har jag presentation av mitt ihopimproviserade projekt om nervimpulser och elektriska kretsar. Stressen ligger som ett grått sjok över hela min tillvaro, när inlämningsuppgifterna hopar sig, det andra projektet, muntan och tentan kommer inom ett par veckor, lägenheten är stökig, kylskåpet står tomt…

Jag tänker verkligen se till att jobba arslet av mig resten av veckan:

  • onsdag: jobba med demonstration
  • torsdag: jobba med inlämningsuppgifter i Elfält
  • fredag: jobba med inlämningsuppgifter i Transform
  • lördag: jobba med gemensam projektredovisning
  • söndag: vårstäda hela lägenheten (och ignoerar snön)

Sen på söndag kväll skall jag ta mig ett lååångt, långt bad, smörja in mig, göra en hårinpackning och fixa naglarna. Det kommer att bli så otroligt skönt.

1 Kommentar

Beachgasque!

Fördrink på sandstranden.

foto: Linda Ta

God eftermiddag kära vänner! Förstår att ni vill höra mer om gårdagen. (klart ni vill! kom igen då). Lite smått ironiskt är det ändå att årets sommrigaste party ägde rum under årtiondets värsta snöstorm. Men sånt är livet; konstigt, oväntat och totalt meningslöst egentligen.

Hur som helst var det en ytterst trevlig kväll, som dock började på ett mindre trevligt sätt. En seg bussfärd med 3 byten och 30 minuters väntan mellan varje gjorde mina tår bortdomnade och mitt glada humör falnande. Detta löste sig dock så fort jag kom till Isobaren, mötte upp lite roligt folk och joinade in i ölspelet.

Beachsittningen bjöd på mat av ovanligt god kvalité; fisksoppa och hemgjorda hamburgare med citronfromage i ett ”hav” av blå jelly. Mycket roligt, och ganska speciellt att gå på sittning där jag och en till var de enda ReKoisterna. Mycket chalmerister och annat löst folk, vilket självklart resulterade i att sångerna sjöngs i ”fel” ordning, fel melodi och med fel text. Men det gör inget! Det är ju olikheterna som gör folk intressanta.

Efter några timmars barfotadans på det sandfyllda dansgolvet började jag dock känna det i vaderna, och i halsen (man kan inte dansa utan att sjunga med för full hals samtidigt; skrålar högst skrålar rätt) och jag tog mitt pick och pack och traskade genom den halvmeterdjupa snön hem till L.

Tidigt imorse gick vi upp igen, eftersom min bror fyller 7 år idag. Men som allt annat blev även resan till Uddevalla inställt på grund av den jäkla snön. Jag tycker att den kan ta och sticka tillbaka till Norrland där den hör hemma, eller till de stackars isbjörnarna i Arktis De behöver den nog mer än jag.

Och tack Linda för lånet av bilderna! Awsome!

1 Kommentar

of to the beach

Ikväll är det Beachgasque! Förra årets roligaste strandfest, inomhus i Gasquen på Chalmers där Zexet och MatNat6 släpat in sand, palmer, vridit upp värmen och satt på sommardängor. Sitta där och dricka öl och äta mat i värmen med sin bästa strandoutfit är en svårslagen paus från snökaoset på 40 cm som åt upp hela min tidbuffert (55 min) imorse innan tentan. För övrigt är jag sjukt stressad eftersom jag precis kom hem (bussfärden hem, via Systemet tog fler timmar än nödvändigt) och har exakt 33 minuter på mig att duscha, fixa beachlooken och packa ölen innan jag måste dra igen. Förförfest i Hilbert, förfest i Isobaren, sittning i Gasquen och därefter party… Jag är sjukt stressad, och Facebook håller tydligen med. Ha det bäst, kära läsare!

Lämna kommentar

presenter på posten

Efter att vart på språng i 36 timmar har jag äntligen kommit hem och fått slängt av mig den 10 kg tunga väskan, av med alla kläder, ner i morgonrocken och upp i soffan med ett glas pepsi max och en bok. Inte vilken bok som helst dock.

Igår hade jag en lång dag som började klockan 9 med tentaplugg i Hilbert-rummet, därefter handledartid för min fysikaliska demonstration (skall prata om nervsystemet och dra paralleller med elektriska kretsar). Sedan väntade ytterligare lite plugg i Hilbert och middagslagning, för att sedan dra iväg på sy- och planeringsmöte med Häv6. Vi sydde alltså på våra studentoveraller och planerade vårt kommande Cortége-bygge! Mötet avslutades efter 9 då jag släpade mig hem uppför backar genom snö till L, fick en kopp te, däckade i sängen och hann precis slänga i mig lite mat innan dagens föreläsning började. Och nu är jag hemma. En Cortégepub hålls ikväll, men med tanke på en sjukt jobbig nackspärr, ett stressat schema och tenta tidigt imorgon är det inte troligt att jag hinner släpa mig dit. Jag tänkte istället visa er lite kul saker jag fick oväntat på posten idag.

Ett litet kit från Face Stockholm med schampoo, balsam, bodylotion, duschgel och badskum, allt i små prydliga plastflaskor. Jag som precis i dagarna gjort en badrumsinventering och konstaterat att jag behöver reseförpackningar av allting, om jag ska fortsätta flänga runt på detta vis mellan hemmet, L, gymmet och skolan. Perfa!

En bok jag beställde förra veckan, att ha som inspirerande kvällsläsning. Ni vet, fysikböcker man har som läroböcker blir lätt tråkiga även om de tar upp intressanta saker. Det är mycket matematik och fantasilöst språk (dvs ingen torr natur-humor), och när dagarna redan är fyllda av sådant kan det vara skönt att ha någon populärvetenskapligt att luta sig tillbaka med, som man fattar utan att vricka ihjäl sin hjärna, och som inspirerar och håller glöden för fysiken levande. En recension kommer garanterat senare (skall försöka att inte läsa ut den för snabbt så att den räcker länge) men jag har höga förväntningar eftersom den andra bok jag läst av samma författare var riktigt bra. Den tog dock fyra genomläsningar innan jag förstod den helt, vilket iofs kan försvaras med att jag bara hade tillräckligt med kunskaper vid sista genomläsningen.

Lämna kommentar

Minimarket Goggles

Utöver dessa sandaler måste måste måste jag ha dessa underbart fulsnygga solglasögon från Minimarket (som för övrigt vann stort pris på årets ELLE-gala). Min sommarlook kommer bli en härlig blandning av futuristisk hippie, psykadelisk blomsterabatt och cheerleader. Kärlek!

Lämna kommentar

Sam Edelman Sandals

Dessa underbara godingar finns på Luisa via Roma till priser som även en fattig student kan ha råd med om hon kämpar lite/önskar sig strategiska pengar i 22-årspresent. Föreställ er dem matchade med en kahkigrön maxiklänning i silke, en liten jeansjacka och runda insektsgalsögon en solig dag på en uteservering i juli. Jag är totalt kär och vill ha allihopa, men jag måste såklart hålla mig till ett par.

Vilket par tycker ni är finast?

1 Kommentar
Annonser:
Laga iPad i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet