Annons:
 
 

Miles to go

’’There are multiple sides to all of us. Who we are – and who we might be if we follow our dreams.’’

Miley Cyrus är endast två år äldre än mig, alltså 16 år. Men hon har nått mer än de flesta gör på en hel livstid, eller flera livstider till och med. Hon har fått en hit-show på tv, spelat för tusentals människor, haft en film på topplistan som dragit in miljoner, samt ett antar NR.1 – skivor på Billboard. Jag har lyssnat på hennes musik länge nu, och blev genast intresserad när jag läste att hon skrev en självbiografi. Köpte den när jag var i England, då den inte är utkommen på svenska än.

Boken handlar om Mileys liv, från ranch brud till superstjärna. Om hennes liv i Tennessee, hur hon blev mobbad i grundskola, samt hur hon vann rollen som ’Hannah Montana’. När jag började läsa boken, fick jag ett leende på läpparna. Miley gör den personlig, som sin egen. Ungefär som att läsa hennes dagbok, fast kanske med mer detaljer. Boken innehåller personliga bilder från hennes egna fotoalbum, när hon var yngre, med hennes familj och cheerleading. Varje kapitel handlar om sin egna sak, och på något sätt hänger ju alla självklart ihop. Från början tillslut är den fängslande och själv hade jag svårt att kunna läsa. Möjligheten att se in i någons liv, speciellt en människa som är i rampljuset, är extremt otroligt. Vägen upp är hårdare och allting är inte på silverfat, som de flesta tror. Jag älskar bokens personliga stil, hur Miley har kladdat lite, gjort upp listor på ’De 7 saker som..’’ Att döma en självbiografi är enligt mig svårt, eftersom här går man mycket på känsla av vad som känns äkta och vad som känns mindre äkta. Den här boken, kändes för mig väldigt äkta. Bilderna, den personliga stilen, och kapitel om saker hon tidigare inte talat ut om i media, som förhållanden och mobbning. Boken är enligt mig både för killar och tjejer, då om man är ett fan av Miley är boken överhuvud taget intressant .Men jag tror att boken kan vara intressant för dem som inte heller är ett fan, därför att det är en annorlunda bok. Boken har ännu inte blivit utgiven på svenska, men säljer den bra är jag säker att den ges ut. Jag tycker nog att det är en bok för alla åldrar, faktiskt ingen direkt åldersgräns. Inget svårare språk, inge våldsamhet eller sexuella handlingar. Då boken handlar om en ungdom/barn, kan dem läsa den också. Föräldrar och andra vuxna kan också läsa den, då den inte är en barnbok på så vis.

Förlag: Parragon
Betyg: 5/5
Det saknas helt enkelt ingenting.
Författare: Miley Cyrus med hjälp av Hilary Liftin
Böcker i serien: Endast denna är utgiven.
Köpa: Adlibris.com , men då ej på svenska.

Lämna kommentar

High School Musical på Göta Lejon!

 

                              

High School Musical handlar om Troy och Gabriella, Gabriella är nyinflyttad och Troy är skolans ”it-boy”. Musikalen är baserad på filmen med samma namn. Den handlar om Troy & Gabriella och deras vänner, samt fighten mot att vara som alla andra – än att vara den man vill.

 

High School Musical är en av de mest underbara filmer jag har sett.
Jag är medveten om att det är en barn film, men den har fångat hjärtan över hela världen och är en av de mest sedda musikalerna på tv genom tiderna. Trean kom ut på bio, de var på världs turnè och gjorde promotion för den. Och nu är den även musikal. När jag först hörde att det var musikal, skrattade jag lite smått för mig själv. HSM på svenska? Jag hade hört Du är musiken i mig, och den var skrattretande dålig tycker jag. Inge fel på dem som sjöng den, men jag tyckte allmänt dåligt om den. Sedan flyttades den upp till Göta Lejon, och jag såg att den fick bra kritik och många såg den. Jag hade inte planerat att gå, men sedan vann jag biljetter så jag åkte upp till Stockholm med ett par kompisar.

Från början till slut var jag fångad. Det var den första musikal jag såg och jag bara älskade den. Caroline och David som spelar Troy och Gabriella hade otrolig kemi, och spelade otroligt bra tillsammans. Det var inte töntiga låttexter, utan de var ord som både unga och äldre kan lyssna på. Jag älskar musikal, det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra! Det var två akter. Det öppnades starkt och slutade starkare. De gjorde ett otroligt bra scenarbete, då många av dem som var med i musikalen flyttade på möblerna och annat på scenen själva. De dansade och sjöng, och manuset var fantastiskt skrivet. Eva Rydberg har gjort ett underbart jobb med regi, och hela känslan svämmar över i publiken, när Troy och Gabriella sjunger om deras bristande hjärtan! Stormande ovationer fick dem. För att vara rätt så nya till allt, var de fantastiska skådespelare och artister på scenen. Denna uppsättning har gått i Malmö i ca ett halvår, och man ser hur de trivs med varandra. Jag är inte säker på att allt skulle ha sett så säkert ut på öppningskvällen där nere i Malmö, men denna kväll jag var såg allt bra ut. Man märkte att de kunde göra misstag, men de var så duktiga på att fylla ut dem. Publiken skrattade och vissa grät till och med. De tog tag i våra hjärtan när de sjöng, och kramade dem och allting kändes ut i varenda liten tåspets. Detta är en familjeföreställning, för både barn och vuxna. Jag är rätt så säker att många tonåringar – såna som bryr sig extremt mycket om vad andra tycker – skulle kalla den töntig. För att det är Disney och små barn ser på den. Men om man ser in på djupet i historien, är den mycket bättre än många tror. Jag skrattade ihjäl mig åt den krypande daggmasken och jag höll min väns hand hårt när Gabriella och Troy blev brutna. Min favorit överallt är dansnumren. Nog är de avancerande och imponerande – de sjunger ju också! Jag rekommenderar den här för absolut alla åldrar: killar som tjejer!

Hemsida: http://www.highschoolmusical.se/

Biljetter: http://www.ticnet.se/

Regi: Eva Rydberg
Koreografi: Siân Playsted

Betyg: 4/5.
Inte full pott, därför att jag var inte riktigt nöjd med alla skådespelare för karaktärerna.

Lämna kommentar

Airhead

              

’’Det är utseendet som betyder – ingen bryr sig om insidan.’’

 

Emerson Watts och Nikki Howard har ingenting – absolut ingenting gemensamt. Emerson är en ”pojkflicka” med en hög intelligens nivå, som rent ut sagt skiter i hur hon ser ut. Nikki är en supermodell och världens kändaste airhead. Genom en olycka så förs deras liv tillsammans på mera sätt än ett. Emerson Watts är borta. Nikki Howard är här för att stanna.

 

När jag först såg den här boken på hyllan, var det namnet på författaren som lockade mig. Jag har läst alla Prinsessas Dagbok-böckerna och andra böcker av Meg Cabot också. Det stod ingenting om den här boken på baksidan, sp jag bara slängde mig in i den. Och må jag då säga, att jag blev förvirrad. Det engelska språket var inte problemet; jag förstod inte så mycket alls faktiskt. Jag förstod vad det handlade om och senare förstod jag mer. Boken är väl bra, när man har läst mer. Det kommer en fortsättning, och det störde mig lite att den inte kommer förens i Maj. Saker började hända mer i slutet, då började det hända mer. Det är ju givetvis bra, att jag faktiskt vill läsa mer. Jag är ju otroligt nyfiken. Boken är du om Emerson, också kallad Em, och Nikki. De båda dör men båda lever. Eh, va? Tänker ni förmodligen. Det gjorde jag med. Hjärntransplantation. Ems hjärna lever i Nikkis kropp. Gissa om det blir en chock för henne då eller. Jag förstod inte mycket i början av boken, den var väldigt komplicerad. Nog var den intressant, det var extremt kul att följa Emersons väg, då hon får reda på att hon är dör, ser sin familj, sin kärlek och allting. Men de vet inte att det är hon, hon är tvingad att leva Nikki Howards liv. Vilket inte blir det underbaraste, för hon vet ingenting om mode eller om att vara modell. Boken innehåller inte så mycket kärlek; det handlar i synnerhet mest om de ovannämnda personerna. Boken är väldigt sorglig, enligt mig. Hon lever, men ingen hon känner får veta om det. Nikkis vänner tror att Nikki har blivit galen, men det är ju faktiskt Emerson därinne. Själv blir jag galen och undrar hu det ska lösa sig, allting är ett trassel. Jag får inte mycket beskrivningar, det bara händer saker hit och dit. Karaktärerna är inte noga uttänkta, inte så värst i alla fall. Uttänkta, men de kunde ha varit mer noggrant gjorda. Boken går för både killar och tjejer att läsa, men lutar mer åt tjej sidan. 15+ och uppåt, därför boken är på engelska och inte världens lättaste att förstå, vilket språk det än är.

Förlag: Pan MacMillan
Betyg: 2/5
För dåliga beskrivningar, förvirring och dåligt gjorde karaktärer.
Författare: Meg Cabot
Böcker i serien: En till bok kommer ut i Maj i år, jag vet dock inte namnet på den. 
Köpa: CDON.Com, Akademibokhandeln.

Lämna kommentar

Au Pair

                                              

 

”Melissa de la Cruz har skapat en färgstark första roman som förtjänar sand mellan varje sida och ringar efter kalla glad på omslaget.” – Los Angeles Times Book Review

 

Mara, Eliza och Jackie får Au Pair jobb till en av New Yorks rikaste familjer, och de får då tillbringa sommaren i The Hamptons. Det är ett snobbigt, rikt och elegant paradis, strax utanför New York. De tre tjejerna skiljer sig åt otroligt. Mara får chansen att komma bort från det tråkiga livet i hennes gamla hemstad. Eliza har en gång varit så rik, innan hennes pappa anklagades för bokföringsbrott och hon tvingade då att lämna rikemans liv bakom sig. Detta är hennes chans itllbaka! Jackie, en sann brasiliansk skönhet, söker sin amerikanska kärlek. Han som gav henne ett löfte om att inte förlora kontakten, men hon hörde inte ett knyst. Tanken i alla tre tjejernas huvud; lätt som en plätt! Men för att de alla tre ska få den bästa sommaren någonsin måste de hjälpas åt.. Det är där trasslet börjar.

Au Pair är den första boken i en serie av än så länge, fyra böcker. De har sålt väldigt många exemplar, speciellt i USA. Jag lånade boken av mitt skolbibliotek, då en god vän till mig hade tipsat om serien. Jag blev fast direkt! Det öppnas med Eliza, som aldrig tidigare åkt buss. Att läsa om en upplevelse som tillhör en egens vardag, genom hennes ögon var otroligt roligt. Boken innehåller humor, kärlek och spänning! Man får följa de här tre tjejerna, genom uppförsbackar och nerförsbackar. Jag gillar, när det är flera historier i en. Au pair är då när man tar hand om barn, som en barnflicka, fast man är inte fast anställd utan bara under en viss tid. När jag läser en bok, och jag skrattar och jag tycker det är pinsamt, då är den bra. Den är skriven med bra svenska och en otroligt lätt bok att förstå. Inge läsa-mellan-raderna och inget komplicerat. Detta är definitivt en tjej-bok för tonåringar, 13+ och uppåt. Den innehåller namn på kändisar, exotiska affärer och stranden. Boken talar väldigt mycket sanning, och jag är säker på att många upplever sånt här själva. Man fångas av boken; av de tre tjejernas berättelser och hur deras berättelser blir en. En vänskap skapas, band bildas. En stark bok. Rekommenderar den för 13+, då det kan vara lite ”kärlek” involverad, kanske inte sådant en 8-åring bör läsa. Är man en människa som är mångsidig kan man givetvis läsa den, men också om man gillar så kallade ”tjejböcker”, då denna enligt mig är en stark sådan.
En bok jag verkligen gillar! Dock inte en av de bästa böckerna jag läst, givetvis. Kanske skulle jag velat haft lite mera bakgrund.

 

Förlag: Dam förlag
Betyg: 4/5
Ej full pott, det saknades lite beskrivningar och bakgrund. Annars en otroligt bra bo!
Författare: Melissa de la Cruz
Böcker i serien: Au pair, Au pair; Nya utmaningar, Au pair; Allt eller inget, Au pair; Heta dagar, heta nätter. (De utgivna på svenska.)
Köpa: CDON.Com, Ginza.Se, Akademibokhandeln och Bokia.

Lämna kommentar

Just Listen

     

”Jag är Annabel.
Jag är tjejen som har allt.
Modell utseende, självförtroende, ett fantastiskt socialt umgänge.
Jag är en av dem som har tur, den som har allt. Eller hur?”

Annabel är tjejen som verkar ha allt. Men allting är inte alltid som der ser ut. Hennes såkallade ”bästa vän” sprider rukten. Hennes familj rassar samman. Mamman hennes har precis kommit ut ur en djup depression, henen ssyter har ätstörningar och är förbanand på deras föräldrar för hon tvingas gå i terapi. Annabel möter Owen. En passionerad, fullt fram ärlig kille, besatt av musik. De bildar en underlig vänskap. Men kan Owen verkligen se det Annabel går igenom.. Det hon måste glömma, natten då hela hennes värld försvann åt henens fötter och hon försvann?

Just Listen är en bok jag bara råkade hitta huxflux. Jag kollade runt bland de engelska urvalet av böckerna i skolan bibliotek, och där stod den bara. Baksidan avslöjade inte mycket, framsidan likaså. Men titaln på boken och det lilla som stod på baksidan, drogs jag till. Sarah Dessen är en författare jag aldrig tidigare hade hört talas om innan jag hittade den här boken. Så det intresserade mig också. Och herregud, hade jag tur eller! Just Listen är en fantastiskt bok, en som får dig att sucka och flämta, längta efter mer. Det går inte att sluta läsa – och du måste tänka. Tänka på vad som händer, du försöker själv lista ut pusslet i boken. En riktig bokmal skulle älska den här boken. Som jag gör då! Det är någonting som Annabel tänker mycket på, något som har ändrat allt. Man får inte veta vad det gäller, förens mycket senare i boken. Men det är inte det svåraste att gissa. Owen är en fantastiskt karaktär, en jag bara älskade. Han är helt ärligt; om varenda sak. Fråga om du ser fett ut: han säger vad han tycker. När Annabel är vils ei sig själv, hjälper han henne på något vis. Hon har jobbad som modell – han går i en grupp för att hantera sin ilska. De är inte lika på många vis alls – men samtidigt skapas ett djupt bland dem, ett jag verkligen inte kan förklara, men det känns när man läsar. Boken är helt underbart skriven och jag grät hur mycket som helst. Den har en djup karisma, känsla ut i tåspetsen, kärlek, humor, familj, sorf, tragedi, sanning och lögn, rätt och fel. Man får följa Annabel, genom hennes liv som den yngsta i familjen. Hur familjen sakta faller isär, men de plockar upp bitarna igen. En starkt inflytesrik bok, som får dig att tänka om. Man ställer om sig själv helt, om jag ska vara ärlig. Det finns ingenting som skulle kunna vara bättre med denna bok, enligt mig. Den ligger helt enkelt bland topp tre av de bästa böckerna jag någonsin har läst. Boken finsn dock inte på svenska, vilket är förjäkligt. Översätt den här, och tvinga ungdomar som jag att läsa den! Det är helt enkelt en tankeställare. Den är definitivt inte för de yngre att läsa, då engelskan är svår och boken innehåller saker för äldre. Jag rekommenderar den för 14-16+, och givetvis uppåt. Människor med bra utvecklad engelska och tålamod!

Förlag: Puffin (Engelskt.)
Betyg: 5/5
Författare: Sarah Dessen
Andra böcker av författare: Keeping the moon, Lock and Key, That summer, Someone like you, Dreamland, The truth about forever, This Lullaby. (Inga är dock översatta på svenska.)
Köpa: Jag har ej hittat någon onlinesida, men det finns säkert. Finns och låna på bibliotek.

Lämna kommentar

Mitt nya jag

                              

’’Tänk om du vaknade en morgon.. Och hela ditt liv är perfekt. Men du har glömt de tre sista åren av ditt liv, och precis allting är annorlunda.’’

Lexi är 25 år gammal, har sneda tänder, ett katastrofalt kärleksliv och året är 2004. Eller det var det sist hon kollade.. Men plötsligt, så vaknar hon upp i ett sjukhus efter en bilolycka. Året är 2007, hon är chef på avdelningen hon tidigare jobbade på. 28 år gammal, raka tänder och främst av allt – en ring på fingret. Hon är gift med en snygg miljonär! Men vad sjutton har Lexi gjort för fantastiskt för att detta skulle hända? När hon undersöker sitt nya liv, ser hon att allt inte är lika underbart längre; inklusive henne själv. Vad har hänt med henne? Alla gamla kompisar hatar henne, hon har minst en miljard hemligheter. Vad har hänt? Kommer hon någonsin att minnas igen? Och vad sjutton kommer att hända.. när hon väl minns?

Sophie Kinsella är som sagt en av mina favoritförfattare. Shopaholic-serien har jag ju recenserat och den är himlars kul! Min syster lånade den här boken åt mig, då vi båda delar kärlek för hennes böcker. Nr jag började läsa, bara första meningen, var jag fast. Den går såhär: Av alla jäkla skitkvällar jag någonsin har varit med om i mitt jäkla skitliv.Då är man ju nyfiken direkt! Va? Vadå? Så var det för mig. Boken är extremt välgjord: karaktärerna är betänkta, beskrivningarna är otroliga och humorn är på topp! Man vill bara läsa mer och mer i boken, därför man känner så med Lexi. Stackars människa, här har hon glömt tre år av sitt liv och allt är vridet åt alla hål. Panik, säger jag bara! Boken innehåller kärlek; dubbelt upp. Jag bara älskar den här boken. Jag skrattade och grät, den hade en stark spänning. En sån där bok, att efter jag har läst den är jag så glad att jag städar och skurar hela huset! Man ler tills kinderna domnar bort oh gråter tills munnen är full av saltsmak. För tjejer är det här definitivt en ultimat tjej bok. Men jag är inte så säker att man måste vara tjej, jag tror att vissa killar skulle tycka den var rätt så bra också. Jag rekommenderar den för 11-12+ och uppåt. Det är inte den svåraste svenskan, men en händelse kallad ’’Monte Blanc’’ är inte barntillåten, skulle jag nog säga. Fast tro mig, den får ni ett gott skratt av!

Förlag: Damm Förlag
Betyg: 5/5
Författare: Sophie Kinsella
Andra böcker av författare: Karriar & Köksbesvär, Mina hemligheter, Shopaholics bekännelser, Shopaholic I new York, Shopaholic säger ja, Shopaholic får en syster, (De utgivna på svenska. Jag har läst allihop!)
Köpa: CDON.Com, Ginza.se, Adlibris.Com, Akademibokhandeln & Bokia.

Lämna kommentar

Herrejösses!

Förlåt! Jag har inte uppdaterat på så hemskt länge! Jag har ju läst minst en miljard böcker, och sett ännu mera filmer! 
Men jag ska börja skriva ner recensioner här p ådatan och publicera dem, skriva så fort jag kan.

Förlåt! Förlåt! Förlåt!

Lämna kommentar

Hjälp!

Hjälp mig!:)
Jag behöver lite bok, film tips!
Faktiskt alla möjliga tips!:D
Jag måste hitta något att recensera fysjuttsingen:!

Och så tänkte jag ge er ett tips på en supersajt:  http://www.market2member.com/invitation.jxp?uid=34bf4c2d-4e13-411d-9fc3-92712b9683cb ! 
Den funkar verkligen, jag menar det. 😮

2 Kommentarer

Som jag vill vara

                         
”En skimrande romantisk historia som samtidigt är ett djupt störande debattinlägg. När kom det senast ut en sån provocerande ungdomsbok?” DN

Jessica är endast 15 år och hennes värld förändras på bråkdelen av en sekund. Ena stunden är hon på fest och nästa så spyr hon i toan. Hon har mist sin oskuld och på köpet blev hon gravid. Världen försöker övertala henne att göra abort, pappan till barnet och hans föräldrar går emot henne, samt hennes mamma. De enda stödet hon får är hennes bästa väns mamma. Följ Jessica i hennes kamp mot världen att få behålla sitt barn.

Katarina Von Bredow är författaren av den här boken, och jag måste säga att den griper tag om hjärtat och trycker om det hårt. Jag har läst flera andra av hennes böcker, och alla är gripande och underbara. Själv satt jag och grät, och fastklistrad med näsan i boken. Känslorna i boken är så starka, och Jessiva är en så stark tjej själv. Inviduell, och hon fattar sina egna beslut, vilket jag ser som en väldigt bra egenskap. Den griper som sagt tag om hjärtat, och in i själen. En riktig såndär tankeställare. Att sådant här kan hända precis vem som helst, och det förändrar ens syn på vardagen och alla människor runtomkring en. Ett litet snedsteg kan förändra en själv och alla runt omkring en. Det fick mig verkligen att tacka att ungdomsmottagningen ger ut gratis kondomer när jag väl kommer behöva dom! Haha, nejnejnejdå! Boken rekommenderas för mig till tjejer. Det är en bok ur en tjejs åsyn, och hennes egna kamp och skulle kanske inte intressera det motsatta könet värst mycket. Ålder är inte sådär värst noggrant tycker jag, men jag sätter nog 12+ på den. För nu för tiden, vet de mesta om allting som händer runtomkring oss, men yngre än tolv tycker jag inte att man ska vara eftersom boken handlar om sex och alkohol. Men som sagt, Katarina Von Bredow är förmodligen min svenska favorit författare, med sättet hon beskriver. Man kan läsa en bok en hel natt och sen när man väl inte läser, tänker man på den ändå. För bokslukare som jag, speciellt såna här sorters böcker, rekommenderar jag den starkt. 

Förlag:RABÉN & SJÖGREN
Betyg: 5/5 
Författare: Katarina Von Bredow
Andra böcker av författare: Syskonkärlek, Expert på att rodna, Räcker det om jag älskar dig?
Köpa: Cdon.com , Ginza.se, Akademibokhandeln & Bokia.

Lämna kommentar

Om jag kunde drömma

                    

Om jag kunde drömma är den första boken i serien Twilight av Stephanie Meyer.

Utdrag ur boken:
’’Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom – och jag visste inte hur stark den delen kunde vara – som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom’’ Bella Swan

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. 

Om jag kunde drömma är som sagt den första boken i serien, och en av de mest underbara böcker jag har läst. Jag är själv en sucker-up för kärleks historier, ännu mer onöjliga kärlekshistorier, där flickan svävar i fara, och att Edward själv också är faran gör allt så mycket mer underbart, på något underligt vis. Bella & Edwards förhållande är allt annat än oförutsägbart, och känslorna de känner för varandra är starka, och man känner strykan i deras förhållande genom sättet Stephanie Meyer beskriver. Boken är en bästsäljare runtom i landet vilket jag inte har svårt att förstå, och har precis också gjorts till film som har premiär i höst. Stephanie har ett sätt att beskriva på så man själv blir en karaktär i boken. Man upplever faran, man känner kärleken. Den innehåller allting en bra bok ska innehålla; äventyr, spänning, kärlek, vänskap och så himlans mycket mer. Den innehåller sarkasm, speciellt humor som är sarkastisk och de är något av mina  favoriter när de gäller böcker.  
Att han är vampyr gör allt mycket mer spännande. Jag har alltid varit ett fan av de onaturliga- Buffy the vampire slayer är en favoritserie. Boken innehåller inte den svåraste svenskan, den är enligt mig väldigt lätt. Den här boken ska man kanske inte vara under 15 år för att läsa, det är jag själv, men läser man inte  mycket så är det en väldigt annorlunda sak. Boken innehåller en sexuell spänning som är outhärdlig och egentligen skulle jag kanske inte sätta en åldergräns på boken. Det är en för alla åldrar, men min rekomendation är att man ska iallafall vara mellan 14-15. Kanske 13+. Och enligt mig, kan man nog vara både kille eller tjej om man gillar att läsa om kärlek, även fast huvudinnehavaren är en flicka, och det är ur hennnes POV (point of view).

Förlag: Damm Förlag 
Betyg: 5/5
Författare: Stephanie Meyer
Böcker i serien: När jag hör din röst, Ljuder av ditt hjärta (Dessa är de utgivna på svenska) 
Köpa: CDON.COM , Bokia och Akademibokhandeln

4 Kommentarer
Annonser:
Reparera iPad
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet