Lär om Prebiotika i din tarm. Art. 290

Antibiotika dödar, Prebiotika ger näring åt alla de goda stammarna nere i tarmen – grovtarmen där hela ditt liv – välbefinnande avgörs.

I princip alla störningar – tillstånd i kroppen har sitt egentliga ursprung i vad och hur din tarm avger till organismen. En skadlig tarmflora kan verkligen ställa till det. Sprickor i tarmväggarna, inflammerade tarmfickor av gamma jäsande mat och mycket mera.

Ändå är det enkelt att åtgärda, man avgiftar och återställer tarmfloran med PREBIOTIKA, här under får ni en sammanställning om vad den mest effektiva näringen till de goda bakterierna kan uträtta i kroppen, den finns i TOPINULIN AKTIV som ni hittar på

Produktsidan Aktiv syn

Funktioner av prebiotika: Fruktooligosackarider – inulin

Finns i Topinulin aktiv och Topinulin diabetes produkterna.

>stärker effekten av probiotiska bakterier och förlänger dess verkan

> stimulerar tillväxten av bifido och lacto bakterie stammarna

>hämmar förruttnelsebakterier

>>>Bildar skyddande slemskikt på tarmväggarna (mot irritationer)

>motarbetar tumörbildning

>motarbetar spridning av mikrober

>tömmer eventuella tarmfickor

>ökar koncentrationen av kalcium och magnesium i tarmen

>bidrar till bildning av galla och gallsyror och skyddar kolonocyter från skada > stimulerar peristaltiken och gynnar en friskare och mer normal tarmfunktion > gynnar B-vitaminsyntesen i tarmen

>gynnar produktionen av antiinflammatoriska smörsyran i tarmen

> gynnar upptag av flera viktiga mineral

>stödjer sänkning av förhöjda kolesterolvärden

>avgiftar från skadliga bakterier genom tillväxt av de goda

> stabiliserande för blodsockret

> tar bort sug efter sött och annat. Underlättar viktreducering

> Avgiftning från skadliga bakterier sker genom kraftig tillväxt av de goda bakterierna som tränger undan och ut dem som avger de skadliga ämnena.

Källa: Kurera.se och Aktiv syn AB.  Länk till referenser:   

http://www.aktivsyn.se/referenser.html

Topinulin produkterna är GMP certifierade, som för läkemedel.

Ha en skön sommar,

Farmakologen

 

 

Lämna kommentar

ARED studien – Klarin Perfekt art. nr 289

Det propageras oerhört stenhårt med ARED studien som argument i diverse produkter för synstörningar. Men de fåtaliga näringsämnena som ingick i studien innehåller bara en bråkdel av senare fynd som mot Gula fläcken till exempel.

Man vet nu att syncellerna förtvinar av näringsbrist. Detta beror i sin tur på allt trängre blodbanor främst genom åderförkalkning med stigande ålder. Blod och näring till ögonen ska först passera genom hjärnans alla redan trånga vindlingar, när dessa förkalkas minskar flödet till ögonen som är hjärnans yttersta del.

Man har dock sett att förtvinade synceller kan komma tillbaka, då näringen ökar. Precis som till förtvinade muskler t.ex. Kroppens egna förmåga till läkning  är rent fantastisk.

Klarin Perfekt innehåller utöver alla komponenter från ARED studien en hel mängd andra viktiga näringsämnen och även antiinflammatoriska.

Kombinationen av högvärdigt extrakt från vilda blåbär – antocyaner, och extrakt från en unik tallbark ( Pycnogenol  – Proantocyaner  vilket fått vetenskapligt stöd för att den vidgar trånga blodbanor. Det sker genom avslappning av musklerna i blodkärlens väggar vilket då medför att cirkulationen förbättras i hela kroppen, även genom hjärnan och ut i ögonens alla hinnor / synceller.

NI kan läsa betydligt mera och hela bipacksedeln . Jämför man med allt annat som finns på marknaden framstår Klarin Perfekt som en skinande stjärna totalt överlägsen allt annat, och med godkända hälsopåståenden samt GMP certifikat som för läkemedel.

Här får ni länken till Aktiv Syn

Produktsida för Aktivsyn.se

Ha det gott, bara det bästa är gott nog för synen.

Farmakologen.

Lämna kommentar

Du tänker med tarmen. artikel 288

Tarmen och dess bakterier styr faktiskt hela dig, även hur du tänker. Ny forskning visar att tarmbakterier påverkar hjärnan. Kan göra dig till en okuvlig fajter eller en lallande demenspatient.

Styr humöret, genom påverkan av humöret med sina signalsubstanser, kan orsaka både psykiska och fysiska sjukdomar, och oerhört mycket annat. I nummer 3 / 2016 finns sex sidor i Illustrerad vetenskap som förklarar hur oerhört viktig balansen av bakterier i tarmen är för i princip allting för hjärnan och hela kroppen.

Det framhålles bra bakterier som Lactobacillus och Bifidobakterier  vilka dämpar ångest och depression, hämmar inflammationer i tarmen och främjar matspjälkningen. Ett villkor för ett fungerande immunförsvar.

Tjocktarmscancer: en söt kost orsakar sannolikt att mängden sockerälskande mikrober tar över i tarmen.

Irritabel tarm: forskarna har sett tydligt samband med  detta och kraftigtillväxt av dåliga bakterier i tarmen.

Crohns sjukdom: Obalanser i tarmfloran kan utlösa Crohns.  Studier visar att denna kan botas med bakterier.

Parkinsson: Forskarna har visat att dessa personer uppvisar en helt annan bakterieflora än his friska personer.

Depression: Många av dessa har en läckande tarm vilket medför att bakterier från denna tar sig ut i blodet och når hjärnan.

Övervikt och diabetes: Den som har en kost utan fibrer förlorar lättare välgörande bakterier som då ökar risken för fetma och diabetes.

Man nämner också bl.a. Schizofreni, ångest, autism, och mycket annat som har tydligt samband med bakterieinnehållet i tarmen. Påverkan genom dels blodet, men också genom signaler till hjärnan via Vagusnerven.

NI som har följt mina skriverier genom åren, vet att jag har skrivit om detta för mer än sex år sedan och sedan återknutit till  samma temna flera gånger.

Jag fick mina första lärdomar i detta under 1950-talet, och sedan under åren 1965-66, då det fortfarande var meningen att jag skulle blir rättsmedicinare, blev erbjuden en fast anställning under studietiden faktiskt.

Det är underbart roligt naturligtvis att det jag skrivit i så många år nu äntligen bevistas av forskarna.. men i många andra länder där läkarna utbildas i näringsfysiologi – naturmedel, är den allmänna kunskapen betydande och läkarna där vet hur man klarar även svåra tarmtillstånd med enkla naturmedel.

Det gäller att ge de goda bakterierna Lactobacillus och Bifidobakterier näring nere i tarmen så att de tillväxer och får ett övertag över dem som avger skadliga ämnen. Vi har mer än ett kilo bakterier i tarmen. I våra fekalier utgörs hälften av döda eller utstötta bakterier.

Extra svårt läge får man efter antibiotika kur som slagit ut de goda bakterierna, men det finns alltid en rest av dessa i blindtarmen som kan föröka sig och återkomma.

Den bästa näringen, man hittills känner till är den unika mixen av för kroppen osmältbara sackarider:

Fruktooligosackarider.  I koncentrat av jordärtskocka viss  sort finns en unik mix av dessa som blir i sin helhet rena supernäringen för stark tillväxt av Lacto och Bifido stammarna nere i tarmen.

TOPINULIN AKTIV och TOPINULIN DIABETES innehåller koncentrat av detta, ett enkelt helt naturligt och ekologiskt naturmedel med tillsats av blåstång som innehåller jod och krom båda viktiga för näringsomvandlingen  – upptaget. Avgiftar och återställer den rätta mikrofloran nere i tarmen.

Produktsidan för Aktiv syn AB / Topinulin

Rullar ni nedåt, så hittar ni mera information om hur Topinulin fungerar i kroppen.

 

Ha det gott, det våras så nätt

Farmakologen

 

 

 

 

 

 

2 Kommentarer

Din hälsa avgör ditt 2016 – Art. nr 287

NYÅRS HÄLSOPAKET – TOPINULIN + KLARIN PERFEKT

Utöver genetisk betingade hälsotillstånd så är vår kost fullständigt avgörande för hur vi mår. Vi äter oss till det helt enkelt. Mestadels kan vi då också äta oss till en förbättrad hälsa, det mesta styrs av bakterierna i grovtarmen som nu vetenskaparna koncentrerat sig på stenhårt de senaste åren.

Man har i gamla tider kallat grovtarmen för ”lilla hjärnan” men nu förstår man varför. Det finns väldiga kopplingar via vagusnerven direkt till hjärnan. Variationen av bakterietyperna nere i grovtarmen styr hela vårt liv. De påverkar allt från vikten, diabetes, fetma, kolesterol, och det viktiga immunförsvaret.

Goda bakterier kallas för probiotika, = för livet, medan andra anses skadliga. Tyvärr är det oerhört enkelt att få mest av de skadliga än de goda. I synnerhet efter antibiotika kur, stress, socker som göder de skadliga, och brist på sådan näring i den moderna maten som göder de goda bakterierna.  I fickor i tarmväggarna ansamlas gammal jäsande mat som är supernäríng åt de skadliga bakterierna, som sedan avger skadliga ämnen ofta helt orenade rakt ut i blodbanorna.

VAD ÄR PREBIOTIKA ?

Prebiotika kallas den näring som göder de goda bakterierna nere i grovtarmen som då blir PRO biotiska. Dessa avger sedan viktiga ämnen för att underlätta omvandling av näringen och upptaget av den. De avger också K – vitamin, B – vitaminer antiinflammatorisk smörsyra och mycket mera.

Vissa skadliga bakterier saboterar upptaget. De kan omvandla näring till vitt fett istället för till energi. Då spelar det ingen roll vilka plågsamma bantningskurer man än genomlider faktiskt.

TIPS:  Det finns tack och lov supernäríng – Prebiotika som göder de goda bakterierna nere i grovtarmen. Fruktooligosackarider med inulin gör just detta. De bildar dessutom ett slemskikt på tarmväggarna som skyddar dem mot skadliga ämnen stabiliserar blodsockret – tar bort sug efter sött. och ger mättnadskänsla.

Drar ut gammal jäsande mat ur eventuella tarmfickor. Under en kur får tarmväggarna en avlastning och kan  återhämta sig .

IBS – IBD – ANDRA STÖRNINGARR

De allra flesta med dessa störningar och andra problem i tarmen brukar få väldigt god hjälp genom att tillföra koncentrerad näring – Prebiotika . Då ger man de goda bakterierna näring som genom tillväxt nere i grovtarmen tränger ut de som avger skadliga ämnen. Helt naturligt utan konstigheter. Man återfår en normaliserad tarmflora som sedan stöder immunförsvaret istället för att skada det.

 

TOPINULIN AKTIV GÖR JUST DETTA

ett koncentrat av jordärtskocka + blåstång med jod och krom. Används inom vården i många länder sedan mer än 50 år  mot alla former av tarmstörningar och mot fetma särskilt för diabetiker, och all annan övervikt. När suget efter sött dämpas, och blodsockret stabiliseras underlättar det betydligt att banta. Med en god mikroflora normaliseras även  omvandling och näringsupptag.

SÅ BÖRJA 2016 PÅ RÄTT SÄTT, AVGIFTA OCH ÅTERSTÄLL DEN GODA MIKROFLORAN

Här får ni en länk till Topinulin aktiv där ni kan läsa mera om den,  och många andra unika naturliga

produkter. Ögon -syn, bantning, kolesterol, hudvårdsprodukter med mera

Produktsidan med Topinulin aktiv med flera alla certifierade produkter

 

RIKTIGT TRÖTT – STRESSAD ?

Då kompletterar man med KLARIN PERFEKT, som ni kan läsa mera om längre ned i bloggen. De båda förstärker effekten av varandra, den återställer skadorna efter fria skadliga radikaler, innehåller all näring hela kroppen behöver, är antiinflammatorisk, vidgar trånga kärlväggar så man får en bättre genomströmning i hjärta, hjärna och ut i ögonen.

Ha det nu gott vi hörs snart igen

Måste också tacka alla

ER för såväl tackbreven som för alla intressanta frågor

Farmakologen

PS:    I USA   vid test av Klarin Perfekt mot alla former av synstörningar:

What incredibel  composition och  totaly outstanding

 

 

 

 

 

Lämna kommentar

Fräscha upp ansiktet, nyheter art. 286

TRÖTT ANSIKTE ?

Huden vårt största organ slits, och utsätts för allt möjligt. Ansiktet som speglar hur vi mår är ju mest utsatt naturligtvis. Ser man sliten ut, så känner man sig därefter. NU finns det en nyhet i Sverige en ny produkt med peeling och massage verktyg tillsammans med djuprengörande creme. Allt i ett på riktigt.  Den innehåller bl.a. verkligt för huden välgörande ämnen som t..ex. olja från Babassofrön för stimulans till nybildning av hudceller och då snabbare förnyelse . En hudens detox kan man säga.

Kan användas dagligen, även för känslig hud. Dermologiskt testad, inga allergener, ger en skimrande glatt yta på huden perfekt som make up underlag dessutom. BIOLIQ CLEANSING HETER DEN  – Undre bilden.

EN ANNAN NYHET ÄR BIOLIQ PRO STICK, NEDAN SOM FYLLER RYNKOR OCH DESSUTOM MOTVERKAR PÅSAR OCH SVULLENHET UNDER ÖGONEN.

Intensiv serum fyllnings stick

Intensiv serum fyllnings stick

Bioliq Clean - żel oczyszczający do mycia twarzy

BÅDA FINNS NU TILL SUPERPRISE:  Produktsidan hos aktiv syn. Hudvård längst underst på sidan

Ni hittar även 4 andra nyheter alla nya i Sverige till superpriser. Fräscha upp er själv inför nyår och det nya året.

ÁKTIV SYN HAR SÄNKT PRISERNA ORDNETLIGT PÅ KAVIARSERUM, OCH LABOTEQ SKIN EN OTROLIG KOMBINATION I SIG. LÄS MER PÅ HEMSIDAN. DET FINNS ”PAKETPRIS ”! PÅ DESSA.

Ha det gott,  rulla nedåt i bloggen, där hittar ni många tips mot syn och mag-tarmstörningar, kolesterol, diabetes m.m.

Farmakologen.

Lämna kommentar

Vad vågar man äta ? Artikel 285

Vi överöses med larmrapporter om cancerdrivande i allt från kött och grönsaker  bara under senaste veckan till detta kan vi läsa att varannan är överviktig och var sjunde plågas av fetma.

Risken att allt fler utvecklar diabetes har aldrig varit större än nu. Den moderna maten och mycket sött, gör att man göder de skadliga bakterierna nere i grovtarmen. När dessa får övervikt så drabbas man av alla möjliga olika störningar. Försvagat immunförsvar, omvandling av näringen till fett istället för till just näring. Ökad risk för diabetes, högt kolesterol, och fetma. Fetma kan dessutom orsaka en hel rad andra tillstånd som försämrad näringstillförsel till ögonen med synstörningar som följd. Diabetes drabbar också ögats näthinna, och orsakar sköra, stela artärer och blodbanor. Hamnar fetman kring organen så fungerar dessa sämre då de kommer i kläm.

VAD KAN MAN ENKLAST GÖRA FÖR ATT MOTVERKA ALLT DETTA ?

Man måste börja med att vinna kriget nere i grovtarmen mot de bakterier som avger de skadliga ämnena och orsakar störningarna. Det innebär att man göder samtliga av de goda bakteriestammarna så att de genom tillväxt tränger undan och ut de skadliga bakterierna. Extra viktigt efter antibiotika kur som slagit ut viktiga bakteriestammar också.

Det naturliga är det rätta säger man, utan konstigheter och kemi som stör ytterligare. Det finns sockerarter som kroppen inte förmår att ta upp. Men de blir i sin helhet supernäríng åt samtliga av de goda bakteriestammarna som får en kraftig tillväxt nere i grovtarmen. Dessa heter Fruktooligosackarider och bästa mixen av dessa finns i viss sort av jordärtskockor. Det är bundna i inulin en kostfiber som bl.a. tömmer tarmfickor.

Koncentrat av detta heter TOPINULIN AKTIV, Berikat med blåstång som innehåller naturligt jod och krom, viktiga ämnen för en normal näringsomvandling och upptag.

Detta bildar ett nytt slemskikt över hela tarmens väggar som skyddar mot irriterande ämnen och ger tarmen avlastning att återhämta sig. Stabiliserar blodsockret vilket tar bort sug efter sött och annat, underlättar därför för bantning. I takt med att de goda bakterierna tillväxer trängs de skadliga ut.

En kur, som kan upprepas omfattar 25 dagar. Jag har tagit del av vilka abonnenter som idag använder sig regelbundet av Topinulin aktiv. Det ger nämligen en väldigt god uppfattning om nyttan av Topinulin aktiv.

IBS & IBD, Ulcerös colit UC, Crohns sjukdom, är de vanligaste abonnenterna. En del sedan flera år tillbaka och som klarar sitt jobb tack vare denna.

Andra tar sig en kur varje 4-5 månad rent profylaktiskt för att tömma ev. tarmfickor, för att behålla en sund tarmflora – immunförsvar, eller som stöd för vanlig bantning.

DETOX: många tvingas till Topinulin Aktiv efter reaktionerna på annan detox för att återställa balansen, Topinulin Aktiv är i sig som en detox eftersom alla orenheter tvingas ut, på naturlig väg.

Därtill har vi riskgrupper för diabetes. Topinulin finns i en variant Topinulin Diabetes, för dem som ännu inte måste använda medicin av olika slag. Man får inte använda både och eftersom Topinulin Diabetes är snarlik till funktionen av mediciner mot diabetes.

Har man svåra och långvariga tarmstörningar kan man komplettera med Klarin Perfekt som har en kraftigt antiinflammatorisk effekt. Ni kan läsa mera om denna under denna artikeln.

HÄR får ni en länk till en produktsida där ni hittar mera om nämnda produkter.

Alla frågor / beställningar kan också besvaras om ni skriver direkt till: Infolinje Aktiv Syn ( info@aktivsyn.se )

Produktsidan för Aktiv Syn    ( aktivsyn.se )

Ha det gott, se till att Er mage är i form inför julbord, resor, och julstress som många far illa av. I onödan.

PS: NU finns en mängd nya hudvårdsprodukter hos ww.aktivsyn.se Unika utvalda produkter som finns endast hos Aktiv syn AB.  En revolutionerande nyhet är peeling –  massage verktyg med unik rengöringscreme allt i ett. Med mycket mera.

Farmakologen

 

 

 

 

 

Lämna kommentar

Oj vilken succé i USA art. nr 284

Topinulin Aktiv ger er en ny tarmflora bildar probiotika.

Jag beklagar att jag på grund av tjänsteresor inte kunnat skriva så ofta som jag brukar, men nu blir det bättre ordning igen.

USA:  har gjort en marknadsanalys där avseende vår Klarin Perfekt och Topinulin aktiv. Båda fick uppseendeväckande omnämnanden.

För perfekten sades det bl.a. What an incredible composition, och totaly outstanding jämfört med vad deras enorma sortiment innehåller. Målgrupperna är ju som bekant alla över 50 + i synnerhet med tilltagande försvagning av synförmågan, och diabetikernas sköra blodkärl i näthinnorna och i underben – fötter.

Klarin perfekt är också antiinflammatorisk och används av många med inflammatoriska sjukdomar samt KOL då det minskar slemproduktionen och därmed hostan  säger användarna.

Topinulin aktiv, som förr fanns på de privata apoteken  i Sverige tills insulinet uppfanns och staten tog över, stabiliserar blodsockret, tar bort sug efter sött och annat, avgiftar och återställer tarmfloran. Den bildar också ett skyddande slemskikt mot innerväggarna i grovtarmen som skyddar mot retliga ämnen. Det ger tarmen tid att återhämta sig under en kur. Mycket använd av personer med  IBS problematik, crohns och UC.

Utöver detta så drar de olösliga fibrerna med sig ut gammal jäsande mat ur tarmfickor som annars göder de skadliga bakterierna och ger upphov till allehanda störningar.

Den ger också mättnadskänsla så det underlättar bantning. Vet att i Tyskland används den som rent bantningsmedel och profylaktiskt mot cancer i grovtarmen eftersom den tömmer tarmfickorna.

Klarin perfekt börjar nu säljas i allt fler optiker och apotek, hälsokostar m.m. Ni kan också beställa den via hemsidan för aktiv syn AB

Hemsidan för Aktiv syn AB

Bi-packsedeln för Topinulin aktiv

Frågor: Skriv till: klicka nedan info@aktivsyn.se.

infolinje för frågor och beställningar

Rullar ni nedåt hittar ni många intressanta hälsoartiklar, oftast med någon ny studie länkad.

Detta var lite i alla korthet,

Farmakologen

 

 

 

 

 

 

 

Lämna kommentar

Ögonen skadas av sämre blodflöde art. 283

Denna bloggen handlar om att bevara sin hälsa med naturliga näringsämnen,

Uppdaterad den  19:e oktober  2015

Rullar ni nedåt hittar Ni varierande teman, oftast med länkar till ny forskning, med förklaringar och tips om hur man bäst och enkelt kan sköta sin egenvård. Att förebygga är mycket enklare än att tvingas till behandling som min professor sa.

______________________________________________________

Jag har i flera år hävdat att syncellerna skadas, förtvinar då blodcirkulationen försämras. Med ökande ålder får man allt trängre blodkärl i hela kroppen, men särskilt genom hjärnans och ut i ögonen redan trånga blodkärl.

Med detta följer bl.a. Gula fläcken sjukan, starr, och andra störningar i ögonen, då näring och antioxidanter inte når fram som tidigare.

NU har även forskarna hunnit ”i kapp” med det jag hävdat i mer än 10 år. Ni kan läsa om det här från netdoktor:

Ögonen skadas svårt av näringsbrist

Vetenskapliga rådet i Bryssel som godkänner hälsopåståenden för bl.a. kosttillskott har godkänt och även av Svensk egenvård att Klarin Perfekt får använda detta påstående om att kombinationen i Klarin Perfekt vidgar trånga blodkärl vilket ger mer syre, blod och aktiva näringsämnen till hjärnan, ögonen och i övriga kroppen. Med vidgade blodkärl får man också ett lägre blodtryck.  Det har utredarna funnit bevisning för, vilket  är förutsättningen för ett godkännande. Den är också antiinflammatorisk.

Klarin perfekt är för övrigt den enda produkten som fått detta godkännande i sin klass. Den är också ensam om att innehålla samtliga av de näringsämnen som såväl hjärnan som ögonen måste ha. De motverkar åldersförändringar och är antiinflammatoriska. Rekommenderas också till diabetikers sköra blodkärl och näthinnor eftersom kärlens väggar blir mjukare och genomströmningen ökar.

DET FÖRSTA APOTEKET

som nu säljer denna heter Apoteket i Vårby Centrum, Stockholm. Offerter har skickats till flera, liksom till optiker, hälsokostbutiker och diverse terapeuter som själv efterfrågar dem.

NI kan köpa dem via nätet, faktura 14 dagar medföljer så det är 100% säkert att få dem hem i brevlådan per omgående.

LÄS MERA här är bi-packsedeln:

bipacksedel för Klarin Perfekt

Våra affischer börjar synas lite mera allmänt, så här ser de ut, ni kan se dem på vår hemsida i delen för återförsäljare:

Återförsäljare erbjudande Klarin Perfekt

Alla frågor om produkten med mera kan ni ställa till: info@aktivsyn.se

Ha det gott, sköt om era ögon, hjärna, hjärta och kroppen i övrigt. Det räcker med en enda kapsel om dagen! Ni får 100% av alla vitaminerna och mineralerna samtidigt. Stärker immunförsvaret inför höstens influensor på köpet.

OM man redan har pågående dålig utveckling i ögonen, kan man ta 2 kapslar dagligen de första två veckorna för snabbare reaktion. En till frukost och en på kvällen.

Glöm inte solglasögon när ni går ut

Farmakologen.

Rullar ni nedåt i bloggen hittar ni mycket intressant, bland annat nyheter om tarmhälsa, avgiftning av skadliga tarmbakterier,  bantning och alternativ till statinerna med Polikosanol+2 som den heter.

KLARIN PERFEKT läs mycket mera i artikel nr 281.

 

 

 

 

Lämna kommentar

Fetma ohälsa via tarmbakterierna. art. 282

Är det mina tarmbakteriers fel att jag är tjock?”

Frida Fåk är biolog och arbetar i gränslandet mellan biologi, medicin och livsmedelsteknologi. Hennes forskning är framför allt inriktad på åderförkalkning och hur man ska kunna hindra att ”plack”, ansamlingar av kolesterol i blodkärlen, lossnar och ger upphov till blodproppar.

– Plack finns hos de flesta äldre människor. Men vad är det som gör att placken sitter stabilt på plats hos somliga och aldrig gör någon skada, medan de lossnar och ger blodproppar hos andra? undrar hon.

Mer gynnsam bakterierflora

Hon tror själv att det delvis beror på tarmbakterierna. Undersökningar har nämligen visat att åderförkalkningspatienter har en annan tarmflora än friska personer. I så fall kunde man kanske förebygga åderförkalkning genom fiberprodukter som gynnar bra tarmbakterier, och behandla redan uppkommen åderförkalkning genom att ersätta dåliga bakterier med en mer gynnsam bakterieflora.

”Är det mina tarmbakteriers fel att jag är tjock?” vill Frida Fåk svara ja – åtminstone när det gäller råttor. Om man ger en fet råtta tarmbakterier från en råtta som fått samma mat men hållit sig smal, så går den ner i vikt så att båda råttorna snart blir lika smala.

Mer än 80% av vårt immunförsvar härstammar från de goda bakterierna nere i grovtarmen där vi har ca 2 kilo som vuxna.

_________________

Man har visat att det är ingen skillnad på råttor och folk i detta avseendet. OM man ger en svårt diarré sjuk avföring från en ”frisk ” tarm reagerar man också med normalisering  på samma sätt. De goda bakterierna avger ämnen vi är helt beroende av för att vårt immunförsvar ska fungera, liksom omvandlingen och upptaget av näringen.

Omvänt kan man ha fått en skadlig tarmflora som avger ämnen direkt skadliga för oss. Bl.a. vet man nu att näring kan omvandlas till vitt fett, istället för som normalt till energi. Då spelar det ingen roll hur man än bantar.

Längre ned får ni länkar till hennes forskning vid Lunds Universitet där hon är professor.

Supernäring till de goda bakterierna.

Det forskar helt enormt på tarmbakterier. Det bästa och mest effektiva är att nere i grovtarmen ge supernäring åt samtliga av de goda bakteriestammarna som det alltid finns en liten rest av. Med kraftig tillväxt av dessa så tränger man efterhand ut dem som avger de skadliga ämnena och är upphov till en mängd inflammatoriska processer i kroppen, allergier, fetma, diabetes, åderförkalkning, högt kolesterol är några av dem.

Supernäringen FOS – Fruktooligosackarider bundna i en osmältbar kostfiber inulin, är svaret på detta. I en unik sort av jordärtskockor hittas den bästa mixen av de osmältbara sockerarterna som blir supernäring nere i grovtarmen åt alla de goda bakterierna. Fibrerna drar med sig ut eventuella jäsande matrester ut tarmfickor och sprickor samt bildar ett skyddande slemskikt på insidan av tarmens väggar så dessa får avlastning och återhämtar sig. Stabiliserar blodsockret och tar bort sug efter sött och annat.

Allt detta finns samlat i ett väldigt enkelt kosttillskott Topinulin aktiv, finns även Topinulin Diabetes för den som befinner sig i riskzonen.

Oavsett om ni vill banta, har någon form av tarmstörning eller bara vill avgifta och återställa en frisk tarmflora fungerar Topinulin Aktiv för alla individer . Genom tömda tarmfickor profylaxar man mot cancer i grovtarmen så det är enbart rena plusfaktorer.

Här ni hittar ni en direktlänk till bipacksedeln för Topinulin aktiv , en kur 25 dagar a 225:- faktura bifogas.

Bipacksedel Topinulin Aktiv

Här hittar ni länkar till en del av Frida Fåks forskning , vill ni läsa mera om henne så googla på hennes namn, hon har uträttat mycket positivt i fråga om tarmbakteriernas påverkan på vår hälsa.

Tarmbakterier kan hejda åderförkalkning m.m.

 

Det anses fullständigt klarlagt att bakteriefloran avgör hela ens välbefinnande, vikt och många sjukdomar och är extremt viktig för immunförsvaret.

Ha det gott, nu kan ni med väldigt enkel egenvård av certifierat kosttillskott både åtgärda och förebygga er hälsa. Hälsan är förutsättningen för allt annat ni vill göra.

 

HÄR HITTAR NI EN VÄLDIG MASSA EXTRA INFORMATION OM TARMFLORAN OCH FORSKNING:

FLER FORSKNINGSSRTIKLAR HÄR:

Farmakologen, vi hörs snart igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna kommentar

Otroligt många hälsonyheter art. 281

Det har aldrig förr publicerats så otroligt mycket ny forskning som nu för tiden. Jag abonnerar på dem och det kommer ett antal varje dag så man hinner inte med helt enkelt.

När det gäller kombinationen av antocyanerna i extrakt av blåbär och proantocyanerna från barkextrakt finns nu vetenskapliga bevis för att det verkligen sänker blodtrycket, vidgar trånga blodkärl och minskar blodkärlsstyvheten. Detta finns i Klarin Perfekt tillsammans med övriga ingredienserna och ingår som godkänt hälsopåstående sedan tre år tillbaka från vetenskapliga kommittén  i Bryssel EFSA, samt av svensk egenvård.

Jag har samlat några av dem här för den som är intresserad. Artärsstyvhet är en högrisk i sig, minsta inflammation kan skada ordentligt. Klarin Perfekt är antiinflammatorisk.

”Länkbibliotek ” nyare forskning på Blåbär – extrakt från Pine Bark

 

Länk till extrakt av Pine Bark extrakt – ingredienser / funktion:

http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Pine-bark-extract-shows-memory-focus-and-decision-making-benefits/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=21-Jan-2015&c=e4vJDCsUUjmuCt7xPeCGKJszDR%2BL9i1E

Tillsammans med extrakt av blåbär godkänt hälsopåstående Främjar blodcirkulationen i blodkärl, vars väggar vidgas. Ökar därför cirkulationen av blod och näringsämnen i hela kroppen, genom hjärnan ut i ögongloben. Kraftigt antiinflammatoriskt.

Motverkar artäriell styvhet. Sänker blodtrycket. Stabiliserande på blodsockret. Skyddar näthinnorna hos diabetiker, samt artärerna i underben / fötter.

Länk om ovanstående:

http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Blueberry-powder-shows-big-blood-pressure-benefits-Study/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=12-Jan-2015&c=e4vJDCsUUjkFGmBqu%2Fo9Rc69wNyeIf8V

Om artär styvhet & blodtryck:

http://www.nutraingredients.com/Research/Blueberries-could-lower-blood-pressure-RCT-data/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=12-Jan-2015&c=e4vJDCsUUjnX4W97MbJLhddP9havvpAZ

Artikel från ögonspecialist:

http://www.dinaögon.nu/frebyggande/ny-syn-pa-antioxidanter

Klarin perfekt Innehåller samtliga näringsämnen som synorganet behöver. Man ger ögonen maximala förutsättningar för att behålla vitalitet, stärka synförmågan och ökar tillförseln av näringsämnen till syncellerna som återhämtar sig om de inte är helt döda. Motverkar ansamling av slaggprodukter i ögongloben samt fria radikaler.

OM fetma – inflammation – blodtryck.

http://www.nutraingredients.com/Research/Wild-blueberries-may-counter-obesity-inflammation-and-hypertension/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=19-Dec-2014&c=e4vJDCsUUjkv1%2FfE1jngUcUilhiHCA84

 

Om blodtryck, artärstyvhet, och hjärta, antiinflammatoriskt

http://medicalxpress.com/news/2015-01-blueberries-small-fruit-big-reward.html#nRlv

REFERENSER FRÅN KUNDER:

http://www.aktivsyn.se/referenser.html

ARTIKLAR OM SYN + antioxidanter:

http://www.aktivsyn.se/syn.html

Nedanstående återfinns också underst på hemsidan för www.aktivsyn.se

http://webnews.textalk.com/se/article_print.php?id=64448     OM SYNEN

 

http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=20101010&art=1282&tem=3 Diabetes / högt blodtryck

 

http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?TYP=visa&art=719&tem=3&iRecordsCount=1&td=20100923

Denna ovanstående om blåbär / Parkinsons

http://www.doktorn.com/artikel/bl%C3%A5b%C3%A4r-motverkar-tarmsjukdomar

 

http://www.lifesciencesweden.se/forskning/nya-ron-kring-blabar-och-cancer/

 

Utöver dessa finns några tiotal ytterligare, men jag har tagit med de viktigaste sett ur hälsorisker.

Klarin perfekt är ursprungligen framtagen med tanke på synstörningar och diabetes / hjärta / artärer.

En förpackning om 30 dagar = 30 kapslar kostar 225:- / månad portofritt vid abonnemang. Utan abonnemang tillkommer 20:- för porto. Normalpriset är 279:- Men www.aktivsyn.se behåller kampanjpriset 225:-

Ha det gott

Vi hörs snart igen nu då jag får mera tiden för bloggen. OM länkarna ovan inte fungerar direkt, så kopiera dem till er nätsida.

”Farmakologen”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna kommentar
css.php
Hoppa till verktygsfältet