Så här lånar du snabbt

Om du är i ett trängande behov av några tusen kronor för att hantera en nödsituation så är så kallade snabblån ett väldigt bra. Via den typen av lån kan du låna allt från 500 kronor ända upp till 10000 kronor och det bästa av allt är att det går snabbt som bara den. Man ansöker om lånet online via ett webbformulär och man får ofta svar direkt om man blir godkänd eller om man av någon anledning fått avslag på lånet. Inkomstkraven för smslån eller mikrolån som det här lånet också kan kallas är ofta ganska låga men normalt behöver du i alla fall någon form av inkomst för att få lånet beviljat. När du väl är godkänd dröjer till dagen efter innan du har pengarna på kontot, detta är något som Finansinpektionen fått igenom då tillgängligheten för dessa lån var allt för stor tyckte man. Det är alltså lagstadgat att man inte kan få lånet direkt efter bara några minuter.

Låna pengar fort

Hur som helt så är det givetvis ett snabbt lån även om man får det dagen efter istället för direkt. Det absolut viktigaste när du skall låna pengar är att du jämför bankernas olika räntor och avgifter. Det kan skilja ganska mycket mellan bankerna så det är absolut värt  den uppoffringen. Det finns många lånjämförelser på nätet, både inom snabblån och blancolån. Här är några av dom: Lanapengarfort.se, Smslan5000.se och Bank24.nu.

Uppstyrt

Numera är mikrolånsverksamheten på internet bra uppstyrd och ganska säker. Det har publicerats många rapporter om den här låneformen genom åren. Läs exempelvis FI:s rapport om hur man måste identifiera låntagarna innan lån beviljas: http://www.fi.se/upload/20_Publicerat/30_Rapporter/2008/Rapport2008_1.pdf .  Att verksamheten varit föremål för olika undersökningar är ett friskhetstecken och tyder på att man vill förbättra sig mot sina kunder. En annan positiv sak som många kanske inte tänker på är att med det rejält ökande antal långivare som numera finns på nätet kommer också en ökad konkurrens och prispress. Vem får fördelar från detta då? Jo självklart konsumenten som får bättre lånevillkor!