Annons:
 
 

Tack och hej!

Från och med nu kommer jag bara att blogga på DENNA BLOGG.

Tack för denna tid på Metrobloggen!

Lämna kommentar

Jag ska läsa den

Vet inte egentligen vad nytt som kan stå i hans bok. Perssons alltså. Men jag tänker läsa den. Det får bli litteraturen på vägen till Singapore om ett par veckor. Kanske finnns det trots allt något som han inte sagt i intervjuer, sina egna böcker eller i dokumentärserier. Kanske något som utmanar vår bild av honom som den oerhört starka ledaren med totla kontroll. Han ger i alla fall sken av att ha haft det svårt med Nuder.

Det lär i alla fall vara dagens stora snackis och säkert är det mer än en sosse som gruvar sig för vad som kan stå i hans senaste verk.

Lämna kommentar

Mona och djävulen

Jag hoppade till lite när Mona Sahlin i debatten menade att Djävulen finns i detaljerna och när hon studerade budetpropositionen så kunde hon tydligen sen djävulen där. Inte små ord. TT har också tagit detta till sig i sin rubricering: ”Sahlin anförde djävulen i riksdagen.

Lämna kommentar

Jag – en playboy

Jag kanske skulle vika ut mitt blekfeta lekamen någonstans. Blir i dag kallad playboy av Rune Lanestrand i Västerbottenskuriren. Tack för det!

Lämna kommentar

Om bloggande i dagens HBL

Finska Hufvudstadsbladet skriver dag om bloggande. Mediaforskaren Annika Bergström verkar tro att bloggarna dör med Schulman och Skugge, att ingen ny hittar till en via bloggen osv. Jag delar så klart inte den uppfattningen som jag kan motvebisa med min egen blogg 20 gånger om.

Nå väl. läs och fundera denna gråa morgon.

Lämna kommentar

10 dagar kvar

I tio dagar till kommer jag att blogga på denna. Samtidigt bloggar jag samma inlägg på den bloggen jag går över till som ni hittar här. Där kan i också följa mitt resande och annat eftersom jag kan mobilblogga på den bloggen.

Lämna kommentar

Iväg igen

Resan till Kiruna och Porjus var verkligen givande, spännande och trevlig. Tack alla för trevligt sällskap under de två dagarna och som jag redan tidigare skrivit är jag så oerhört glad att äntligen ha fått komma till Kiruna.

Under tiden ticker världen på och ingen har väl missat att Lars Lindblad (m) nu ett par veckor innan moderaternas stämma stänger dörren för marknadshyror. Utan egentlig argumentation så bara sopar han frågan och alla de problem som i dag finns med de reglerade hyrorna under mattan. Det är riktigt upprörande. Som tur är har i princip varenda moderat jag träffat de sista dagarna tyckt att det varit huvudlöst så förhopningsvis blir det Lars som får pisk på stämman.

Nu mellanlandar jag lite snabbt på riksdagen för att skriva ut lite papper och packa om i läsmappen. Om 2 timmar lyfter flyget till Helsinki. Där ska jag först tala på Svensk Ungdoms förbundsstyrelsemöte om centerpartiets idéutveckling.

I morgon är det debatt på nordsiak centret vid Haanaholmen precis utanför Helsinki i Esbo (om jag minns rätt). Med i panelen som ska handla om miljöutmaningar är bland andra min gode vän Minna Lindberg som är ordförande i Svensk Ungdom, och från Sverige ser jag att Mattias Vepsä (ssu) kommer och Jakob Dalunde från grön ungdom. Det kan helt klart bli ett spännande samtal.

Lämna kommentar

Inte mycket

Det har varit lite rörigt de sista dagarna så jag har inte hunnit blogga tillräckligt. I går var i alla fall Short Cuts gala där de utsåg årets 100 uppstickare. Jag fick den mycket ärofulla 28:e platsen. Det var heller inga dåliga namn som fanns med på listan. Tack för den utnämningen och för en kul fest.

Roligast var ändå att min barndomskompis Niklas Frisk också var nominerad och fick plats 37 tror jag. I dag är han Vd på Becker-Alcro. Vi har inte setts på kanske 10-15 år och helt plötsligt förra veckna när jag står vi bagagebandet på Arlanda så står han vid samma band och i går sprang vi på varandra igen. Världen är liten och vi har blivit stora.

Lämna kommentar

Gårdagens debatt

Inget upseendeväckande. Ingen direkt nyhet släpptes. En resonerande ton som bara hettade till en gång. Mona Sahlin lovade att innan valet redovisa vad de vill göra och med vilka samt i vilken form. Reinfeldt siktade längre fram.

Båda var vid gott humör, båda såg bra ut och båda hade energi. Jag var orolig innan att Reinfeldt bara skulle se lidande ut men han bjöd på ett par leenden. En gång brann han igång ordentligt vilket var oerhört skönt.

Kommer jag att komma ihåg debatten? Nej. Men det behöver inte vara debattörernas fel. Vi är mitt i valperioden och därför blir det mer sansat. Samtidigt var det samma koncept som detbrukar vara vid debater med tyngre företrädare.

Så blev det måndag morgon och vi går vidare med våra liv.

Lämna kommentar

Budgetfantasier

Inlägget finns också publicerat här.

V föreslår att rätt till heltid ska införas. Därmed skulle en stor del av de jobb som i dag finns som är deltid gå i graven. Främst skulle detta drabba kvinnor. Inte nog med det. Sen vill man straffbeskatta låginkomsttagar egenom att ta bort jobbskatteavdraget. Fint jobbet! De som får behålla jobben får mindre kvar i plånboken och de andra blir av med dem. Marie Wickberg skriver utmärkt om detta.

Sossarna har just nu presskonferens och det är den ena sagan efter den andra de hostar upp. De problem som uppstår när många nivandrare kommer till en kommun tror de att de kan påtgärda med indraget srtöd om 71 kronor per dag. Det räcker inte långt för att bygga skolor, vård och boenden med. Även om det skulle vara styrande till en del är det alladeles för svagt och det är fler jobb som leder bort från dessa problem. inte 71 kronor mindre per dag.

Noteras kan att Pär Nuder för första gången på länge verkade trivas. Ett rum fyllt av press och han kände sig som minister igen. Själv konstaterade jag att jag inte vill se honom som minister igen.

Tack och lov att vi har en borgerlig regering!

Lämna kommentar
Annonser:
iphone reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet