Annons:
 
 

Och nu äntligen egen domän!

Och nu har jag äntligen skapat mig en egen domän, helt fri från reklam och där man har mycket större utrymme att göra det man vill layoutmässigt. Min blogg hittar ni här:

http://salmoniserad.se

Välkomna, gamla som nya läsare!

Lämna kommentar

OBS! Sidan byter plattform!

Då jag senare tid kännt mig ganska begränsad på metrobloggens plattform har jag beslutat att flytta min blogg till:

http://salmoniserad.wordpress.com

I samband med detta får alltså min blogg ett nytt namn:

”Salmoniserad – Flugfiske efter Lax & Havsöring”

Den nya bloggen/sidan är under konstruktion, men ni är välkomna dit och tjuvkika.

Om någon av er läsare har ett hum om hur man kan exportera historiken härifrån till wordpress så får ni väldigt gärna kontakta mig.

Lämna kommentar

Utförsäljning på GuideLines lager!

Just nu pågår årets utförsäljning på GuideLines lager ute på Kärrlyckegatan 29, Hisingen. Ola och jag var där när dom öppnade och fyndade. Prisexempel: Altavadare 750kr, Quadra laxrulle 900kr, Alla Power Taper 200kr, flugbindningsgrejer 10kr/st, Partridge flugkrok 20kr/ask (10st).

mms_image
2 Kommentarer

”Husbehovsfiskare”

Östersjölaxen är extremt hotad trots att drivgarnsfisket är borttaget. Uppgången av lax har mer än halverats mellan 2009 och 2010 i flertalet älvar.

Det bedrivs tydligen ett fullständigt sinnessjukt s k ”husbehovsfiske” längs norrlandskusten vilket många ser som den kanske största anledningen till minskad uppgång.

Bilden nedan är tagen i en liten hamn uppe vid Kalix älv. Man undrar hur många familjemedlemmar denne husbehovsfiskare har… Man blir så fruktansvärt ledsen av hur människor beter sig för sin egen vinnings skull!

1 Kommentar

RISE – Fly Fishing Film Festival

Nu var det dags igen för 2 timmars härlig fiskefilm på biosalong Roy, avenyn. Nu på onsdag den 24e November kl 18:45. Jag var på plats förra året och det var en riktig höjdare. Nu har filmteamet varit på Island en hel säsong och filmat vilket vi bl a kommer få se på onsdag. Mer info här!

Biljetter handlas här!

Lämna kommentar

Home for salmon

Hela filmen av ovan teaser, ”Home For Salmon”, går att beställa gratis här!

1 Kommentar

Rädda den vilda atlantlaxen!

Gör som jag och skicka ett mejl till Norges statsminister för att få stopp på den växande oppdrettsnäringen. Detta gör du enklast genom att klicka på länken till FISKEJOURNALEN . Där finns mer information och ett färdigskrivet mejl där du bara fyller i ditt namn.

Lämna kommentar

Härliga föreläsningar i vinter!

I vanlig ordning så kommer Säveåns Flugfiske Sällskap i samarbete med Sportfiskarna Väst att anordna föreläsningar med kända fiskeprofiler vid fem tillfällen i vinter. Dessa arrangemang brukar vara mycket trevliga och man har möjlighet att köpa lotter och fika på plats.

Allt överskott går till fiskevård.

Först ut den 17e November är en personlig favorit; Pelle Klippinge.

Senare i vinter, närmare bestämt den 19e januari, är det dags för Kent Håkansson att berätta om Emån. Den tänker jag under inga omständigheter heller missa!

Mer information finns på SFS´s hemsida

2 Kommentarer

Atlantic Salmon Reserve

Kollade just på en go film med Micke Frödin från Kharlovka & Litza. Det är förjäkla synd att vi inte kan ta hand om älvarna i Skandinavien på samma sätt…

2 Kommentarer

Anråse å förblir orörd!

Det var med väldigt stor glädje som jag idag läste att Anråsån, som hotats av utbyggnad, förblir orörd. Denna pärla bland åar på västkusten har skänkt mig många fina stunder och uppgången av havsöring är mycket stor. En och annan lax ses också då och då.

Läs mer om beslutet här!

1 Kommentar
Annonser:
iphone 6
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet