Annons:
 
 

Som sagt…

Enligt vad jag kan se här har jag fjorton Bloglovinprenumeranter här. På min nya blogg har jag ”bara” åtta.

Kan inte ni fjorton hoppa över dit?

http://gealach.wordpress.com

Lämna kommentar

*petar på*

Hörni, alla 14 bloglovin-prenumeranter! Jag finns här numera:

http://gealach.wordpress.com

Lämna kommentar

Följ med till min nya blogg

Jag gick in här och såg att jag har flera Bloglovin-prenumeranter kvar. Ni får gärna följa med till den nya bloggen som ni hittar på

http://gealach.wordpress.com

Lämna kommentar

Hejdå Metrobloggen!

Nu flyttar jag till och hoppas att alla som följt mig här kommer att fortsätta göra det där. Jag har ju hela 18 prenumeranter på Bloglovin, vilket är den högsta siffra jag haft någonsin, så jag hoppas att ni kommer att uppdatera till den nya adressen där.

http://gealach.wordpress.com

2 Kommentarer

Tjuvar märker husen

Tjuvligor märker villor med hemligt kodspråk (metro.se) 

Tja, jag skulle ju fort som attan springa ut och rista in på mitt eget hus att det inte finns något att stjäla…

3 Kommentarer

Kärlek

Jag fick inte vara med

Inatt drömde jag att jag skulle bo på ett jättekonstigt vandrarhem tillsammans med en massa folk ur min gamla högstadieklass.

Rummen var pyttesmå, såg ut som små skåp som man kröp in i, och det fanns ett antal sängar i varje, våningssängar i tre-fyra våningar, med väldigt lite mellanrum mellan varje säng.

Det var dags för oss att gå och lägga oss och jag behövde göra något först, så jag sa till de andra att ta en plats åt mig. När jag kom tillbaka var det ingen som gjort det, de hade glömt bort mig eller struntat i mig, så jag hade ingen sovplats.

Till sist lyckades jag få ett av de största skåpen/rummen helt för mig själv, men jag hade fortfarande kvar känslan av att vara bortglömd och sviken när jag vaknade.

Varför drömmer man sådant?

2 Kommentarer

Ska inte pappan vara med?

Ut med papporna från förlossningen! (aftonbladet.se) 

En fransk läkare anser att pappornas närvaro vid förlossningar kan vara skadliga och öka risken för akut kejsarsnitt. Det låter lite långsökt, tycker jag. Jag skulle tycka att det vore helt absurt om min man inte skulle vara med vid ett sådant tillfälle. Dessutom skulle han ju vara den av oss som inte är totalt neddrogad och kan hålla koll på vad som händer.

(Nu skulle jag ju förmodligen inte hamna i en sådan situation alls, eftersom jag skulle kräva att bli snittad redan från början, inte en chans i helvete att jag skulle föda annars. Jag vill komma in, bli drogad redlös och väckt när det är klart.)

Terri Herrera håller inte med den här läkaren. Hon menar att hennes man tog hand om mycket av det som den underbemannade personalen inte hann med.

Det jag däremot inte alls tycker är OK är när man släpar med barnets äldre syskon till förlossningen. En unge på två eller tre kan ju knappast tycka att det är speciellt trevligt att se mamma ligga och skrika, utan att ens förstå vad som händer.

2 Kommentarer

Allt fler lämnar Svenska kyrkan

Stort medlemsras för svenska kyrkan (metro.se)

Fler och fler väljer att lämna Svenska kyrkan. Själv gjorde jag det redan 1995, och då efter att i flera år varit aktiv i ungdomsgrupper och annat i min församling. Det hände en hel del saker under en period, som gjorde att jag insåg att jag faktiskt inte var kristen, inte delade det kyrkan står för.

En del av mina vänner tyckte att jag väl kunde vara kvar ändå, vi gjorde ju en hel del roliga saker tillsammans, och visst, ingen hade väl klandrat mig om jag valt att vara kvar för gemenskapens skull, men det kändes som att plocka russinen ur kakan. Skulle jag vara med skulle jag vara det till 100% och inte hålla på och hyckla. Så jag gick ur.

Jag har inte ångrat det beslutet heller. Visst tycker jag att kyrkan gör mycket viktigt när det gäller välgörenhetsarbete och liknande, men då skänker jag hellre en slant direkt till de projekten.

En nackdel med att folk går ur kyrkan är ju att många kyrkobyggnader inte kommer att kunna underhållas på grund av att man saknar pengar. Jag, som är konstintresserad går gärna in och tittar på fina målningar och skulpturer och annat fint som finns i kyrkorna, så det vore ju tråkigt om de inte kan hållas öppna så att man får göra det. Men där kan åtminstone jag tänka mig att betala en inträdesavgift om det skulle vara så.

Däremot tycker jag att det är lite överdrivet med organisationer som har som uppgift att påverka folk att gå ur. Det måste väl ändå få vara vars och ens beslut att fatta på egen hand?


GPDNSvDYstads allehandaHDSydsvenskan

3 Kommentarer

Djurbebisar!

Följ Kolmårdens bebisar i datorn (metro.se) 

Här kan man titta på djurparksdjur utan att lämna hemmet! Fast jag tycker nog att det är roligast att åka dit och titta på dem i alla fall… 🙂

Alltså – får man vara så här söt? Får man det? Utan varningstext? Kan man ha en sådan här? Och gå ut med i koppel? I alla fall när den är så där liten…

4 Kommentarer
Annonser:
Laga iPad i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet