Återigen samlades Bubblan, Kräftan och Freaket för att dra till Motala och återigen åkte vi lyxig BMW med Fettot´s stand in – Enrique!

Denna resa blev de om möjligt ännu mindre fotbollssnack, det bjöds på samtalasämnen så som Valla FHSK, Kenneth Hedström, fyllehistorier och kanske ett och annat skvaller. Men de som sades i BMW´n stannar i BMW´n!

Väl på plats, i en för dagen nästan fullsatt Motala Sporthall… kom vi in i en väldigt tätt match mellan Boren C – Linghem. Väldigt mycket hets och väldigt underhållande i en av turneringens ända matcherna som sluta 0-0!

Stämmningen i hallen var typisk Boren Cup stämmning och en underbar stämmning inför Karle´s inträde i slutspelet.

När Kenty och Karle sedan entrade planen, så konstaterade Gnällbänken (internt) att de gällde att hålla nere siffrorna, för att ha chansen att nå kvartsfinal.

Men vi fick en försen julklapp som kanske dessutom var en av de bästa! Karle grabbarna kliver in på banan, helt respektlöst. Sätter försvarasspelet klockrent direkt från start… Anfallsspelet fungerar utan krussiduller… Ibra och Bob gör mål. Karle spelar som i trans och plockar fullstäningt bort Kentys stjärnor! Dock fick Målvaktspontus kapitulera en gång, men bara en gång….2-1 till de röd/blå i första matchen… 3 poäng mot Kenty och herre djävlar va bra de såg ut… !

På läktaren satt Gnällbänken och våra närmaste och bara njöt…. vilken start! nu gällde de att plocka ner Zeros och därmed vara mer eller mindre klara för kvartsfinal inför matchen mot det Rosa Laget.

Zeros inledde med torsk mot Rosa Laget och vi på läktaren var förberedda på att matchen mot Zeros skulle bli tuff. Dem hade juh revansch att utkräva och skulle Karle få ta smällen… Frågorna var många… nervositeten var stor inför matchen!

Men vi oroa oss helt i onödan…. Våra röd/blå hjältar, älsklingsgubbar och favoritspelare lugnade oss direkt….

”SuperIbrakadabra” satte fart på anfallsspelet och spelade in 2 bollar… ”SuperBob” gjorde ett och våran nya heta målskytt Nord var inte sämre han!

Men i denna match måste vi också omnämna, Målvaktspontus, Sesse, Stefan, Purre, Huvudet, Pontus och kanske inte minst coach och ass. coach. Underbar taktik från våra coaches, undebart genomförande av våra lirare och sjukt bra tagg på läktaren!

4-1 blev slutresultatet och nu var de nog mer eller mindre klart!?

Förutsättningarna var iför matchen mot de Rosa laget var väldigt fördelaktiga. Skulle Rosa Laget  och Kenty spela lika, skulle Karle vara klara, skulle Rosa Laget vinna skulle Karle vara klara och så hade juh Karle även allt i egna händer i sista matchen mot laget med de mindre manliga färgen på tröjorna, vinst eller lika i den matchen och kvartsfinal skulle vara ett faktum.

Inför sista matchen spelade Kenty och Rosa laget lika, de röd/blå var klara för kvart och nu var det bara att njuta. Spela av matchen och inte tappa farten…

Rosa Laget satte fart direkt, 0-1,0-2,0-3 och Karle såg något avslaget ut… Men då, plötsligt hände de… Coachricky bytte in sig  själv. Spelade ca. 40 sek och hann sätta dit 1-3 med vänstern ! Dock replikerade Rosa Laget ganska snabbt till 1-4 och matchen var rätt klar… Men de fanns en sak till som var tvunget att hända… Storebror Johansson hade juh sett lillebror att sätta dit en balja med vänster.. Jag vet inte om han lärde sig då eller om han bara inte ville vara sämre!? Men Purres 2-4 mål, med vänstern, stenhårt i krysset var en delikatess, ett sånt mål som Gnällbänken bara älskar!

2-4 blev slutresultatet. Grupptvå och kvarstfinal väntande…. LM-mästarna… IK Östria Lambohov väntade! Nu skulle väl ändå äventyret ta slut eller…. IK Östria Lambohov hade spelat en väldigt övertygande fotboll så här långt, så ruggit giftiga ut. De var bragdläge för Karle IF.

Match drog igång och vi satt som på nålar på de annars väldigt hårda stolarna i Motala. Karle kom ut och ställde upp ett fulländat försvarspel, pressade helt rätt. Spelade riktigt bra försvarsspel och mötte dessutom ett lika bra fotbollslag. Klassen på fotbollen i denna match var väldigt hög… De var lika i målchanser fram till de att ”Superbob” blev neddragen, strax utanför straffområdet. Sesse, eller ska vi säga ”straffkungen” var sjukt het på att slå frisparken. ”supebob” ställde upp för pet, men de behövdes inte. Sesse var lika iskall som i söndags, frisparken satt i krysset och bragden var nu på väg att inträffa. För efter 1-0 målet fortsatte Karle sitt nogranna spel… Grabbarna slet som djur och jobbade med en underbar inställning över hela banan… Men, Men… någon ville nåt annat…

Med enbart 50 sekunder kvar, gör så IK ÖL kvitteringsmålet… luften gick ur oss lite grann. Men förlängning skulle vi väl ändå nå?!

Jo visst. Förlängning blev de… en sån där rolig förlängning, där man startar 5 mot 5 och efter varje spelat minut tar man av en spelare i varje lag. Så spelar man till de blir mål eller tills de bara är två spelare kvar i varje lag och våra hjältar slet och stretade emot. De var två mot två, Sesse vann nedsläppet. Spelade Målvaktspontus som tog fart framåt, dock blev han överbemanad av Mourad i IK ÖL som dessutom kunde spela bollen i mål…… Nej! Shit va surt….var våran spontana reaktion!

Besvikelse och många tankar, kring vad som skulle gjorts och vad som inte skulle gjorts dyrftades på läktaren. Vi är juh mästartränare allihoppa! Eller vad säger ”idolRamma”!?!?

Besvikelsen satt i länge igår…

Men idag, med lite perspektiv på allt så är Gnällbänken väldigt nöjd! Vilken insats, vilka killar! VILKET INOMHUS FACIT, så här långt! Djävlit bra jobbat boys!

Gnällbänken bugar och bockar och säger tack för underhållningen!

(just de, IK Östria vann sedan hela turneringen)

Vi återkommer, som vanligt!

Kräftan signar ur och är fortfarnade lyrisk över vad de röd/blå kan prestera!