Annons:
 
 

32 minuter och så kom vår lilla bebis

Natten till torsdagen förra veckan gick vattnet och barnmorskan gav mig en tid att komma för kontroll på torsdag eftermiddag. Det konstaterades att bebisens hjärtljud slog så fint och fostervattnet var klart, och de gav oss tid att återkomma kl 8 morgonen därpå. På fredagen åkte vi upp till förlossningen igen, med väskorna packade och förberedde oss på att gå igenom förlossningen. Jag mådde fint och inga sammandragningar men fostervattnet var ännu klart. Hjärtljudet på vår bebis var jättefint och varierande och på CTG:n fanns inga tecken på sammandragningar. De tyckte att vi skulle ge kroppen en chans att sätta igång sig själv och vi åkte hem ännu en gång.

I fredags kväll tittade vi på film och myste hemma med pizza, choklad och ostbågar. Jag fick några sammandragningar men inget mer. Jag sov riktigt bra under natten och på morgonen kl 9 var vi återigen på förlossningen. Vi fick ett rum och fick rådet att gå ut att promenera, vilket vi gjorde. Väl tillbaka på rummet så hände inget och på eftermiddagen vid 2-tiden beslöt sig läkaren för att ge mig någon gel i underlivet för att stimulera och försöka få igång mig. Det som hände var att jag faktiskt fick sammandragningarna och jag fick en tens-apparat samt någon spruta mot smärtorna, men det hjälpte ett par timmar max. Jag fick ganska ont och de kontrollerade mig med jämna mellanrum, men jag hade fortfarande inte öppnat mig mer än 2 cm på hela lördagen dock hade livmoderstappen kortats en aning. Så gick nattskiftet på och vår nya barnmorska, Liisa var helt underbart go och hon och läkaren bestämde sig för att jag skulle få lite lugnande för att kunna sova bra under natten till lördagen och så skulle vi återigen försöka sätta igång mig på söndagen, då jag inte hade öppnat mig något ytterligare. Klockan var halv elva på kvällen och jag blev lite dåsig men kände att jag behövde gå på toaletten då något tryckte på. Jag försökte tre gånger, men det som tryckte på kom aldrig ut och jag kände då i underlivet och kände något konstigt men vad förstod jag just inte då. Jag bad min älskade H att ringa på barnmorskan och de kom och sa att: Nu ska du föda. Huvudet var långt ner i födelsekanalen och de kände massa hår, som även H såg. Klockan var 01:30 på natten till söndagen. Jag blev körd till förlossningssal och fick helt enkelt andas djupt inombords och tre krystvärkar senare så såg vår bebisflicka ljuset. Klockan var då 02:02  den 20 mars. Hon var helt slät i ansiktet och huvudet var täckt med massa mörkt hår. 47 cm och vägde 3325 gram. H är en stolt pappa som knappt kan slita ögonen från sin dotter. H och jag har fått ett enskilt rum två nätter så vi har kunnat njuta tillsammans dygnet runt av vår lilla prinsessa. Utan H och hans lugna och trygga sätt hade den dagen inte varit densamma.

Barnmorskorna var också ganska chockade över att jag hade öppnat mig 8 cm på tre timmar bara sådär.


Igår kom vi hem efter mer än 72 timmar på BB och alla tester har varit bra på oss båda.

Sammanfattningsvis så känns det som en häftig upplevelse, och jag är fortfarande förvånad över den här smärtfria förlossningen och barnmorskan tyckte jag var gjord för att föda barn. Hoppas även att jag är gjord för amma, som just nu upptar all min tid, och nu börjar det gå ganska bra.

12 Kommentarer

12 Responses to 32 minuter och så kom vår lilla bebis

Stort grattis till eran nya familjemedlem.
Så skönt att det gick bra.
Kram M

Skrivet av slingersnoken 2011-03-31 vid 10:57 Svara

Stort grattis till er! Pîroz be =)

hoppas annars att mor och dotter mår bra

/A

Skrivet av A 2011-03-27 vid 06:44 Svara

Stort grattis till eran lilla prinsessa!!! Kan tänka mig att hon är helt undebart söt, och vilken förlossninG! Att föda utan att ha ont är nog första gången jag har hört talas om 🙂 Kram!

Skrivet av Maria C 2011-03-27 vid 08:05 Svara

Åh grattis mamman, vad duktig du är! Vad roligt för er att äntligen få träffa er lilla prinsessa! Njut nu av varenda dag med en liten bebis därhemma! Stor kram till dig

Skrivet av Mian 2011-03-25 vid 10:19 Svara

Stoooort grattis till er och er lilla tjej! Vad skönt att förlossningen gick bra! Visst är det underbart att bli mamma? =))) Nu får ni bara njuta och gosa med er lilla bebis!
Mutluluklar!
Kram

Skrivet av Josefine 2011-03-25 vid 09:16 Svara

Stort grattis till er! Gud va jag rös när jag läste din berättelse.
Nu har du upplevt det bästa här i livet. För för mig finns det inget som slår känslan att bli mamma. Njut av den mysiga bebistiden.

Kramar!

PS.Vad ska sessan heta? DS ;))

Skrivet av Birsen 2011-03-25 vid 07:46 Svara

Grattis!! måste kännas fantastiskt! 🙂

Skrivet av Mikaela 2011-03-25 vid 09:27 Svara

GRATTIS! förlossningsberättelser är bland det bästa jag vet 🙂 NJUUUUT! Kram

Skrivet av ida 2011-03-24 vid 10:20 Svara

Grattis kära Noelia och Hasan! Jag sitter här och storler för mig själv just nu, kan inte sluta! 🙂 Jag är SÅ glad för er skull!! Har också tänkt flera gånger på er efter att du skrev det senaste inlägget förra veckan, vad kul att läsa att allt har gått bra och att ni nu har fått er lilla flicka! Grattis än en gång!

kram!

Skrivet av Laura 2011-03-24 vid 09:11 Svara

Ååh grattis ! =)
va kul å vilken underbar förlossning.. måste ha vart helt underbart !
som gjord för att föda hehe =))

Grattis å njut massa nu =)

Skrivet av sarah 2011-03-24 vid 08:19 Svara

Åh, grattis, grattis – har tänkt mycket på dig, känt på mig att något hade hänt – och vad var det jag sa – en flicka =)=) STORT GRATTIS!
Så härligt med en nästan smärtfri förlossning. Önskar mig själv detsamma haha. Hur känns det?
Måste vara helt overkligt, kan inte alls sätta mig in i situationen hur mycket jag än tänker på hur det kommer att bli.
Tusen kramar till er!

Skrivet av jennifer 2011-03-24 vid 04:47 Svara

Så underbart!! Stort grattis! Njut nu massor av er lilla bebis 🙂 Kram!

Skrivet av Maria 2011-03-24 vid 03:59 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annonser:
Reparera iPhone i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet