Annons:
 
 

KAJSALISA THE END

Som ni ser är jag helt grådaskig och håller på att tyna bort

Allting har en början och ett slut, tyvärr är det bara att inse det. Så är det även med bloggar. Dom känslor, reflektioner och signaler vi sänder ut till andra är ju borta i samma stund vi gjort det och finns bara kvar som minnen som tynar bort så småningom. Tack vare bloggar har vi kunnat bevarat dom en liten stund på elektronisk väg.

Men när strömmen slås av, så försvinner dom också för evigt. En del sidvisningar kommer att defilera förbi på min likvaka fram till den 25 april, sen finns inga Metrobloggare längre.

Vi frågar oss ofta, finns det ett liv efteråt, genom historien har åtskilliga skarpa hjärnor försökt luska reda på detta, men samtliga misslyckats. Jag kan nog inte heller svaren, men en sista video med ett innehåll som passar detta sorgliga inlägg kan jag väl bjuda på i alla fall.

INNAN RIDÅN GÅR NED

Fast det kanske finns något på andra sidan i alla fall, videon tyder ju på det, man verkar ju genomgå en rekarnation till något ännu vansinnigare, häftigt. Här ligger det visst en länk också, medan jag lägger mig tillrätta för att dö kan ni väl klicka på den.

BLOGGHEAVEN

Yes I belive, se you on the other side.

Vill du kolla det senaste, gå in här.

kajsalisasblogg.wordpress.com/

KajsaLisa

4 Kommentarer

NEJ, JAG HAR INTE DÖTT

HELA BLOGGEN LIGGER PÅ WORDPRESS NU.

NU MÅSTE JAG SPARA OM ALLA BILDER I DEN.

Kommer att börja blogga igen i början på nästa vecka.

Vi hörs.

KajsaLisa

6 Kommentarer

TJOHOOO MADE IT

Jag har nu flyttat alla inlägg till blogger, det fungerade utmärkt även med Mac. Nackdelen är som jag skrev tidigare att kommentarerna inte följer med. Det kommer att stå 0 kommentarer under varje inlägg. Fick inte till det med wordpress.

Jag ser blogger som en säkerhetskopiering just nu och kommer att fortsätta med mitt projekt på:

kajsalisasblogg.wordpress.com/

Kolla några inlägg ned.

Det återstår alltså hundra inlägg att flytta, sen skall alla bilder sparas om. Jag tänker hålla på med detta hela veckan och nästa helg, sen återkommer jag här.

Ifall du själv vill flytta din blogg så är det rätt enkelt, gå in på

www.flyttametroblogg.se/

I rutan lägger du in adressen till ditt översta inlägg, det som syns när du öppnar bloggen eller trycker visa blogg. Hänger det sig så är metrobloggen överbelastad, men det är bara att försöka igen. fungerar det inte så testa nattetid då det är lågtrafik.

Ett tips

Gå in på www.blogger.com och starta upp en blogg innan, sen öppnar du den i ett separat fönster. När du går in på flyttametroblogg så kommer instruktionerna upp efter att alla inlägg sparats ned i en fil.  Trycker du på Bloggerlänken så kommer du in till dom och efter att du startat upp din blogg så är det ett helvete att hitta tillbaka och läsa hur du går vidare. Jag fick till det i alla fall.

Nu är Metrobloggen så dålig att när jag kopierar över mina hundra återstående inlägg, så kommer jag att hamna på deras hundra i topplista igen, har legat där hela helgen när jag jobbat med det här.

Jag har alltså tryckt upp mig själv till plats 39 och det säger ju en del om Metrobloggen eller hur

På det viset kommer fler Metrobloggare att kunna läsa detta, men även du kan sprida informationen vidare.

Hjälps alla åt löser vi det här.

KajsaLisa

4 Kommentarer

KOMMIT EN BIT PÅ VÄGEN.

Nu har jag flyttat över 457 inlägg totalt. Hundra stycken kvar att flytta. Sen skall alla bilder fixas. I inläggen under står det hur man flyttar inlägg.

Nu räcker det för idag, jag är tvärslut.

KajsaLisa

1 Kommentar

BARA EN KORT GREJ IDAG

Håller på att jobba ihjäl mig med min inläggsflytt, men om man vill flytta sin blogg utan att behålla kommentarer finns ett alternativ.

www.flyttametroblogg.se

Tack krulli och Saint Mary för upplysningen.

Nu fortsätter jag med mitt vansinniga kopierande. Undrar om det finns fler som är lika galna ?

KajsaLisa

2 Kommentarer

KAJASALISAS METROBLOGGSHJÄLP DEL 3

LEDSEN, JAG HAR MISSAT EN GREJ.

Fick reda på av ”Jimmy” att det är en sak till som måste fixas. Annars kommer bilderna att försvinna när Metrobloggen läggs ned.

Kolla kommentaren under detta inlägg. han förklarar det bättre än jag.

www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp

Tack för hjälpen Jimmy.

1 Kommentar

KAJSALISAS METROBLOGGSHJÄLP.DEL 2.

När jag kom hem i Måndags från jobbet möttes jag av ett besked som jag väntat på.

Metrobloggen skulle läggas ned.

Jag fattade ett beslut efter att jag läst flera inlägg med människor som uppgivet undrade  ”Men allt jag skrivit kommer ju att försvinna, vad gör jag?” Sen jag började på Metrobloggen för två och ett halvt år sedan har jag vant mig vid trevliga bloggare och en strulig portal. Okej det finns jättetrevliga bloggare på andra portaler också  ( Bäst att nämna det. )

Jag beslöt att jag skulle slå två flugor i en smäll, dels snabbare komma bort från den här portalen och dessutom försökta hjälpa andra. Jag skulle ta en bloggpaus på en och en halv vecka för att flytta inlägg i snabbare takt. Dessutom lägga ut en manual för hur man gör. Under pausen skulle jag försöka sprida manualen till dom som behöver.

Idag kom nyheten att det finns någon som tar över. Men många är säkert oroliga, dessutom har jag kommenterat en massa bloggar och lovat att göra det här, så mitt beslut ligger fast. Om man väljer att ligga kvar är ju upp till var och en, men det är ju bra om det går att spara ned.

Jag dyker upp här igen om en och en halv vecka. Tills dess får det här ligga överst.

KajsaLisa

www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp

1 Kommentar

KAJSALISAS METROBLOGGSHJÄLP.

ETT INLÄGG OM HUR MAN RÄDDAR SIN METROBLOGG.

( Obs viktigt, jag har missat en sak, kolla Jimmys kommentar under inlägget )

Detta inlägg riktar sig till dig som vill rädda gamla metrobloggsinlägg men inte är tekniknörd.
Så hände det tillslut, Metrobloggen lades ned, nu har man två månader på sig att fixa det. Som dom skött den här portalen på sistone så är det inte förvånande. När till och med deras egna modebloggare får egna hemsidor för att slippa ligga på deras egen portal är det ju illavarslande.

Jag kommer att köra vidare på WordPress så småningom, men fortsätter här ett tag till. Jag har flyttat över 130 inlägg dit, nu har jag två månader på mig att rädda det som finns kvar och det är därför jag skriver det här inlägget. Jag gör nu en paus på lite över en vecka för att hinna flytta över inlägg. Detta innebär att detta inlägg kommer att ligga överst så länge.

Det här är sidan vi skall jobba med, tyvärr blev bilden inte så bra, Men numren på rutorna jag markerat är: Till vänster och nedåt, 1, 2 och 3 till höger ovanifrån 4 och 5

Därför har jag nu chansen att hjälpa andra att göra samma sak.

Lite win-win situation alltså, på konsultsvenska

Jag förstår att det här känns jobbigt, man ser vilken energi många lägger ned på det här och så skall allt försvinna. Men om jag upptäckt hur lätt det är, så varför inte hjälpa andra.

DÄRFÖR, DU SOM LÄSER DETTA SPRID DET VIDARE TILL ANDRA , LÄNKA GÄRNA HIT!!!!!!!!!!!!

Den här grejen kanske fungerar på fler portaler, men jag valde WordPress. Skillnaden är mot Metro att där behöver man inte behöver kopiera in som text ,utan kan flytta rätt av med bilder och allt.

Jag har hållitt på med detta projekt ett tag, tyvärr kan jag inte bidra med någon support, men kan man hantera metrobloggen så är det inget problem.

Ni kan titta själva så får ni se. Då kan ni ju passa på att läsa lite snusk som ligger överst.

kajsalisasblogg.wordpress.com/

Okej, jag kanske hunnit flytta fler inlägg när du läser detta så jag länkar väl till snusket då.

kajsalisasblogg.wordpress.com/2011/02/19/kajsalisas-dejavu/

NU TILL HUR MAN GÖR

Starta en blogg på wordpress. Detta är en mycket mer avancerad portal, det finns många möjligheter med den. Jag har knappast lärt mig allt om hur man pimpar bloggen och andra funktioner, men det är ju inte intressant nu utan vad vi skall göra är att rädda gamla inlägg. Resten kan man ju sätta sig in i sen. Men funktionerna är rätt lika dom på metrobloggen, så vill man blogga enkelt där så går det också. Det är många som bloggar, så behöver du hjälp med detta känner du säkert någon som kan hjälpa dig. Men jag lovar, det är skitlätt.

Länk

sv.wordpress.com/signup/

Okej, du har nu fixat en blogg, kör du fast så kolla instruktionerna. Att starta upp den är inte svårare än på metro.

Jag har valt att spara inläggen ihop med kommentarerna, dom kommer då att ligga med i inlägget du spar ner.

Öppna metrobloggen först.

Gå in i ”Visa alla inlägg” och välj ett inlägg. Tryck på Visa. Du har nu inlägget med kommentarer uppe på skärmen. Öppna ett nytt fönster och öppna din WordPressblogg, inloggad naturligtvis. Jag jobbar i Mac med Firefox, men detta borde fungera i fler webbläsare som Internet explorer.

Du har nu två fönster öppna, markera inlägget på metrobloggen utan överskrift och tryck kopiera.
(Håll ned musknappen och dra över inlägget så det färgas blått )

Gå över till wordpress

sv.wordpress.com/

Klicka på Min blogg på listen längst upp. Välj Nytt inlägg klicka där.
Markera i wordpressutkastet  3 under verktygsraderna och tryck klistra in. Kopiera och klistra in finns naturligtvis inte i bloggarna utan du använder den funktionen på din dator.

Nu skriver du in överskriften manuellt i fönstret ovanför inlägget 1. ( Ange rubrik här )

Till höger finns en Publiceraruta  5 under publicera står det ”spara utkast” klicka där.

Grattis, du har just sparat ner ditt första blogginlägg.
Men publicera det inte än.

Nu ska vi fixa till det lite. Det finns lite länkar som kanske kan ställa till det med din gamla blogg om någon klickar på dom ( vet ej, har aldrig vågat testa ), Ibland står det med blått ”Redigera inlägg” överst, radera det i så fall. Sen går vi ned i inlägget, som du ser har du fått med både foton och text, men det kanske fattas en sak, det återkommer jag till.
Mellan inlägget och kommentarerna ligger det en stor reklamblaffa. Den är lite lurig, hade du inte tryckt spara utkast så hade den inte synts utan dykt upp i bloggen vid publicering. Radera den.
Därför, tryck alltid spara utkast när du klistrat in.
Så raderar du länkarna för varje kommentar där det står anmäl kommentar eller ta bort.

Tryck spara utkast igen och du är klar.

Du kan nu välja att publicera eller låta det ligga kvar som utkast och publicera fler samtidigt om du vill jobba rationellt. Du kan ju förhansgranska med knappen till höger om spara utkast 5. Ser du att det står redigera ( inte redigera inlägg ) med små bokstäver under överskriften, så beror det på att du är inloggad och inget att bry sig om. Om du går in under fliken Inlägg högst upp till höger 4 och trycker på utkast på gardinen, så får du fram dina sparade inlägg. Dra med musen över dom så dyker det upp olika alternativ. Vill du publicera så tryck på redigera, du får upp inlägget i rutan och sen är det bara att klicka på den blå Publiceraknappen och du har inlägget på din blogg.

Nu har du ju blivit så duktig att det är bara att fortsätta.

Markera ett nytt metrobloggsinlägg och gå in igen på wordpress och under inläggsgardinen uppe till höger 4 klickar du på Nytt inlägg och fortsätter. Det förra ligger nu tryggt på utkastsidan om du tryckt spara utkast.

Just det, det som saknades, har du youtubeklipp så följer dom inte med, men alla andra länkar fungerar. Vill du lägga in t.ex. en rockvideo, så dubbelklicka på videon i metrobloggen, den spelar nu i ett youtubefönster. Kopiera adressen och ställ markören där du vill ha din video i wordpressinlägget. Klicka nu på på rutan ovanför verktygslisten  2 till vänster bredvid notrutan. Sen väljer du fliken ”Från addressen” och klistrar in i fönstret. Tryck sen ”Infoga i innehåll ” klart.

Jag hatar aslånga inlägg med bara seg text, så jag lägger in en egen youtubefavvo här.

Men det finns ett snabbare sätt.

Det här sättet att spara är skitsnabbt, inte lika snyggt och man missar kommentarerna. Men du spar ner 50 inlägg på en kvart. Jag använder det inte, men har testat och det fungerar. Jag körde på 25 inlägg och wordpress blev lite segt men det borde fungera på 50 också.

Gå in i din metroblogg på fliken inställningar under bloggkategorier finns en gardin med inlägg per sida. Välj det du vill ha 10, 25 eller 50. Spara ändringar längst ned på sidan.

Tryck nu på Visa blogg snett ovanför raderaknappen ( OBS AKTA DEN ) . Du har nu det antal inlägg på din sida du valt. Markera hela sidan med musen, dra nedåt till hela sidan är blå. Tryck kopiera och klistra sen in det på wordpress. Du har nu ett wordpressinlägg med 10 25 eller 50 metrobloggsinlägg i. Ta bort ”redigera inlägg”. Sen fortsätter du bara som förut och tar bort det du inte vill ha med. Sen är det bara att bläddra bakåt i bloggen och fortsätta. Du kan naturligtvis gå in på din blogg via din bloggaddress och göra samma sak.

Det enda krångel jag stött på när jag jobbat med detta är ifall man lagt in bilder på Metrobloggen och lagt dom till höger eller vänster om text. Bilden ligger kvar när man kopierat, men texten hamnar under. Samt att jag som ofta använder textstorleken xsmall får väldigt liten text på wordpress. Dom här sakerna går ju att fixa i efterhand om man vill.

Dessutom är gamla youtubeklipp ofta bortagna, men om man letar hittar man det ofta under en annan address.

LYCKA TILL

KajsaLisa

www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp

4 Kommentarer

HJÄLP PÅ VÄG TILL METROBLOGGARE.

Eftersom Metrobloggen försvinner om två månader, så kommer jag att lägga ut en manual till helgen hur man enkelt sparar sina inlägg. Ser du det här inlägget på senast inlagda och vill spara inlägg men inte vet hur man gör, så länka upp mig eller kom ihåg addressen. Med reservation för om den här skitportalen fungerar då.

Vi hör i helgen.

KajsaLisa

1 Kommentar

KAJSALISA PÅ GÖRDETSJÄLVMÄSSA

Wow, jag har sett dom i verkligheten

Igår gjorde jag något jag egentligen inte hade lust med.

Äntligen Hemmagänget från TV4 hade mässa i Kista Min kompis Marie och hennes tjej Emma ville gå dit. Jag hade inte träffat dom på ett tag så jag hängde med när dom frågade. Bägge är någon form av  lesbiska varianter på Ernst Kirsteiger, det pysslas och målas i deras sommartorp. Dom var naturligtvis helt i extas. Själv gick jag runt bland montarna för skorstenar och bubbelbadkar och snodde karameller, som låg i skålar framför säljarna. Medan jag väntade på att vi skulle fika så hittade jag på en liten dikt.

Igår var jag på mässa med Äntligen hemma.

Hade helst sluppit om jag fått bestämma.

I montrarna runt mig allmogedörrar fanns.

Fast ingen av dom ledde nån´ stans.

Men det var inget för allmogedrängar.

Dom kostade helt på tok för mycket pengar.

Ett kök dom byggde, från Cylinda kom häll

Och bredvid hällen stod Martin Timell

Dom sade,  en pool har du väl inget emot ?

Snälla staten är med och betalar med rot.

Kände bara hur köplusten gick över

Tänk vad mycket man inte behöver.

Jag handlade varken stuprör eller hängrännor

Men fyllde på mitt förråd av reklamkulspetspennor.

Så någon valuta fick jag väl för 130 kronor i inträde.

KajsaLisa

6 Kommentarer
Annonser:
iphone 6 reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet