En galen far och en galnare son

I Sydsvenskans söndagsbilaga var det ett reportage om Ted Gärdestads son som han fick tillsammans med skådespelerskan Ann Zacharias. Man kan verkligen säga att päronet inte faller långt äppelträdet. Ted son som idag kallar sig Moishe Zacharevsky bor i Jerusalem och är ultraortodox jude. Han tillbringar sin mesta tid med att studera Talmud och Toran i den strängt religiösa chassidiska sekten Satmar. Övrig tid tillverkar han barn och tiffilin – bönekapslar, han ser det som sin främsta uppgift att producera soldater, barn alltså, åt Hakodosh Borich Hi ( Den helige, välsignad vare Han) judarnas Gud – JHVH. Hittills har det blivit tre.

Det är individer som Teds son Moishe som ytterst hindrar freden i Palestina/Israel. Det är de ultraortodoxa judarna som oftast är de olagliga bosättarna som ockuperat Palestins mark. Måhända var Ted Gärdestad galen och schizofren de sista tio åren av sitt liv, men hans son är som jag ser det ännu galnare. Religiösa fanatiker är bland det värsta som drabbat mänskligheten. Den judiskt/kristna läran är av ondo och tillber en hatisk ond hämdgirig gud.

6 Kommentarer

6 Responses to En galen far och en galnare son

Jag har släkt i USA som tillhör chassidismen. Du har fullständigt fel kan jag meddela. Det är ett otroligt starkt stöd för Palestinas folk och INTE Israels folk inom chassidismen. Hur kan du lyckats få detta helt om bakfoten? Dessutom kan jag meddela dig att över 90 procent av de israeliska bosättarna är vanliga judar. Inte ortodoxa, ultraortodoxa eller kabbalister. Det finns överhuvudtsaget i Israel väldigt få judar från chassidismen, därför att dom ses som svikare och ”självhatande” judar. Helt enkelt förrädare. Därför förtrycks dom i Staten Israel.

Skrivet av Netherworld 2011-01-02 vid 12:34

  OK jag kanske har fel, men det är ju för djävligt att judar förtrycks av andra judar. De judar som tillhör chassidismen är det de judar man brukar hänföra till kazarjudarna?

  Skrivet av Elake Karsten 2011-01-02 vid 06:28

Läs på lite åtminstone. Chassidim dvs ultraotrodoxa producerar visserligen många barn, men inga soldater. De lever på socialbidrag och alla slipper göra militärtjänst, till skillnad från de sekulära israelerna.

Skrivet av israel 2010-12-21 vid 08:42

  Och….

  Skrivet av Elake Karsten 2010-12-21 vid 11:52

Många ultraortodoxa judar är faktiskt emot Israel eftersom det är en sekulär stat.

Skrivet av ALJG 2010-01-26 vid 12:17

  Det vet jag väl. Ultraortodoxa och kabbalister eftersträvar ett judiskt gudsrike ett andlig land. Där Torans bud efterlevs till minsta punkt och komma.

  Skrivet av Elake Karsten 2010-01-26 vid 07:01
css.php
Hoppa till verktygsfältet