Annons:
 
 

Byter!..

Jag börjar på en ny kula och bloggar via Blogspot istället. Ha det!

/Naturvetaren

P.S. Och glöm för allt i världen inte att komma och titta på mig den 10:e maj på Boulevardteatern.

Lämna kommentar

Ombokning!

Det har blivit lite ändringar. Jag uppträder den 10:e, inte den 3:e maj på Boulverdteatern – boka biljetter nu, för de kommer att ta slut, vilket arrangörerna varnar för.

Lämna kommentar

…och exempel på ordlekar:

Läkaren: jag ska bara ta din puls.
Patienten: Nej, då dör jag ju!

Var är det bäst att se på TV?
I Venedig, där finns det flest kanaler.

Om du tar och bär skåpet, så tar jag och bär ansvaret.

Lämna kommentar

Lek med orden!

För övrigt. Ordlekar går inte alltid hem och brukar mötas tveksamt av publiken, men i Parlamnetets ”klart man hänger med” fungerar bokstavlig tolkning alldeles utmärkt, så och man slipar på det ska det nog gå i andra sammanhang också 🙂

Lämna kommentar

För den som behöver rekommendationsbrev AKUT

En viss Håkan Berg ligger bakom denna hemsida som levererar ett rekommendationsbrev lika snabbt som du kan skriva ditt namn på datorn.

Fyll bara i förnamn.efternamn i slutet på nedanstående adress, så har du en arbetsmerit extra helt plötsligt. Kan vara kul att klistra in kompisarnas namn också…

http://www.hakanberg.com/cv/H%C3%A5kan.Berg

Lämna kommentar

Värsta standup…minnet?

Jag har aldrig förr drömt om att jag kör standup. När jag väl gjorde det, var det en unik flopp – tänk er gladiatorerna, när de är liksom i ett hål tillsammans med ett par hungriga tigrar och publiken kan betrakta allt uppifrån. (Eller anatomiteatern i Uppsala, det är en bättre approximation med sittplatser som drastiskt ökar i höjd.) I ett sådant läge var jag, fast utan tigrarna. Det var värre än så; jag hade glömt manus. Jag sa det jag kom ihåg – och jag kom ju bara ihåg några ord utan tillhörande punchline, så jag började dra ut på o-o-o-rde-e-e-n, skrev med whiteboardpenna på en whiteboard i mitten av scenen (tavlan var en transparent bubbla) och gjorde fasliga grimaser, lite som i den nya versionen av Parlamentet på TV4. Och folk skrattade, särskilt ett tjejgäng längst fram (det enda jag såg någorlunda tydligt på grund av strålkastarljuset), men eftersom jag var så upptagen med att dra ut på tiden med mitt icke-existerande manus var allt bara ett töcken efteråt, så jag minns så lite som att publiken var ung, att det var mycket färgglad belysning och att det fanns rökridåer. Nästa person som skulle uppträda (en sexåring med tofsar och blommig kjol) var otålig och stampade demonstrativt med foten när hon väntade på att det skulle bli hennes tur (och jag inte visste hur jag skulle sluta), så det betydde att jag hade dragit ut på tiden.

Det positiva är att jag i alla fall kunde underhålla publiken!..

Lämna kommentar

Vad han skräms…

Förr brukade han stå runt hörnet i sin vita dräkt och le med hjälmen under armen, och det var hemskt trevligt. Numera står han vart jag än går – på toaletten, korridoren, utomhus, alltid med samma leende. Det är Christer Fuglesang jag talar om, en mycket verklighetstrogen papperskopia i färg som flyttas runt av ungar med bus i sinnet på min arbetsplats. Sverige ska för övrigt få en kvinnlig rymdfarare nu, Ann Klefbohm. Tydligen går det att köpa en tur (och retur) biljett till rymden om man har några miljoner över 🙂

Lämna kommentar

Stockholms universitet + standup = sant

Visste ni. Att. Stockholms universitet numera kör med standup! Mer konkret är det StudentKåren som anordnar pubar med detta tema på Campus Konradsberg en tisdag i månaden. Förra gången kom Soran Ismail med förband (egentligen andra, helt obeoende och på-väg-att-bli-etablerade komiker), den här gången kommer Messiah Hallberg (vann standup-tävlingen BungyComedy förra omgången) och Fredrik Andersson. Den 8:e april. Be there.

Lämna kommentar

Förnyad arbetskraft.

Viktigt. Datum och skolberättelser.

Ladda era kalendrar med rätt datum, boys and girls, för måndagen den tredje maj uppträder jag på Boulevardteatern igen, i semifinalen av BungyComedy!

Och ladda min kommentar-inbox med berättelser om vad ni har för roliga minnen från studietiden! Det kan vara gången då er föreläsare à 150 kilo slängde sig på golvet av förvåning när ni avslöjade att ni inte har betalat kåravgiften och alltså inte kunde skriva tentan, eller gången då föreläsaren blev upptäckt när han plagierade sig själv (läste högt ur egenförfattad bok, den som utgjorde kurslitteraturen). Eller när din klasskamrat ändrade i provfrågeställningen så att den matchade hans kunskaper bättre. Eller när en enda mening på provet gav ett MVG! (Filosofilektion: läraren ställer en stol framför klassen och säger att provuppsatsen går ut på att argumentera för att stolen inte finns. Den vinnande meningen: ”Vilken stol?”)

Lämna kommentar
Annonser:
iphone 6
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet