Annons:
 
 

På tal om rönnbärsvin

På ICA var det en man som köpte bara ett paket jäst och finns det män med vid kassan blir det ibland en speciell diskussion.
– Va, köper du bara ett paket, men du har väl förståss fler paket hemma!

Givetvis handlade det om det som är mera ”prat än verkstad”, dvs detta med hembränning, som sägs vara en folksport. Själv tror jag dock inte att det är så vanligt. Även om supandet ökat i landet sedan EU ordnade grön linje för smugglingen.

En man berättade om att de flesta tidigare hade en hembränningsapparat i hemmet – tryck-kokaren!

Själv berättade jag om mitt goda rönnbärsvin – rönnbärssherry, som jag numera har i årgångar, eftersom jag inte dricker så mycket sprit. Mitt recept finns på bloggen från 2008. Det finns även i min blok – ”Skriver som en kratta”, som du kan köpa direkt från mig för 200 kr + porto eller beställa från www.vulkan.se

Grannen jag pratade med kände till produktionen sedan tidigare. Vi pratade om det när jag plockade förra hösten.

Nu berättade jag om att jag brukade sätta de jästa bären på komposten eller ge till fåglarna. Men förra året smakade jag en del. Det är ju inte giftigt med jästa bär. Jag tog dem i filen – lite syrligt, med alkoholsmak.
Jag äter ju inte fil för att bli full på annat sätt än mätt.

Byprofeten

Lämna kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annonser:
laga iPhone
 
 
 
 
css.php