Annons:
 
 

BLOGGEN HAR FLYTTAT

Det sägs att man ska sluta när man är på topp. Jag fick känna av förstaplatsen på metrobloggen. Nu har jag dragit vidare. Ni hittar mig på Finest.se under adressen http://www.finest.se/lailani

Följ min vardag och läs mina tips om kost och träning. För nu ska det bloggas! Glöm inte ändra ditt bokmärke.

Lämna kommentar

Frågestund om kost och träning i Katrin Zytomierskas blogg (3)

Ställ dina frågor om kost och träning i Katrin Zytomierskas blogg så svarar jag på dem fortlöpande här i min blogg.

Hej Philip!
Jag har gått ner 30 kg på flera år, de sista 10 kg sitter kvar sedan 3-4 år tillbaka. Jag kör så mycket LCHF jag kan, tränar 2-3 ggr gym + jympa och löprunda 1-2 i veckan á 30 min, kör detta sedan 6 månader.
Socker, pasta, ris, potatis och nästan ingen bröd finns i min mat just nu. Är 180 cm lång väger 95 kg, benpress orkar jag 100-110 kg. Fria vikter bröst 14 kg. Är ganska stark och använder endast slowprotein under min träning.
Några tips hur jag kan bli av med de sista 10 kg? Är i samma ålder som Katrin.
Är svag för glass ibland 2-3 i veckan kanske.
Ska jag ändra min träning eller är det maten jag ska tänka på? Känns som totalstop i viktnedgången.
Marie

Vad kul att du lyckats gå ner så pass mycket! Det är alltid svårare ju närmare målet man kommer. Du säger att du kör så mycket LCHF du kan. Är du säker på att du inte får i dig en massa kolhydrater på annat håll? Bönor, linser, nötter, frukt, grönsaker och liknande. Tänk på att din glass kan förstöra din LCHF kost med. Glass innehåller mängder av socker nämligen. Socker i kombination med fett är ingen höjdare.
Du har en stark kropp. Men varierar du din träning? Det är vanligt att man fastnar med ett träningsprogram och missar många av kroppens andra muskler. Tänk på att ryggen är en stor muskelgrupp som kräver mycket energi vid återhämtning. Prova intervallträning när det gäller konditionen. Du kör högt tempo in några minuter, sedan en aning lugnare. Variera intervallerna från gång till gång. Kanske bör du även öka tiden du löper. 30 min under ett halvår gör att du inte utvecklas helt enkelt.
Mitt sista råd är att du ser över maten. Kanske äter du för lite för att din kropp ska prioritera att bli av med fettet. Men det kan även vara så att det totala intaget av mat är högt. Varenda kalori räknas. Glöm inte att muskler väger mer än fett. En högre vikt kan bero på ökad muskelmassa.


Jag väger nu ca 63 kg och vill gå ner till 55 kg igen som jag alltid vägt. Hur ska jag träna? Ska jag satsa mest på kondition eller? Och så undrar jag även hur det skulle bli om jag endast skulle köra styrketräning? Skulle allt fett vara kvar ändå eller kan fettet ”förvandlas” till muskler?
Elvira

Det viktigaste för dig är att börja se över kosten. Med kosten kan du göra underverk. De flesta vill dock unna sig något gott då och då. Därför är det bra att kombinera med träning. Jag rekommenderar en kombination mellan styrketräning och kondition. Konditionsträning är effektiv fettförbränning, men även styrka kommer att hjälpa dig bränna fett. Du kan aldrig omvandla fett till muskler men samtidigt som du bränner fettet kommer musklerna under att tonas och bli fastare. Hur grymt är det inte att kunna ligga sova och ändå bränna fett? Glöm inte variera din träning bara för att slippa hamna på en platå efter ett par veckor.Hej! Jag har hört att punktträning inte fungerar stämmer det????
Vicky

Att träna enskilda muskler på kroppen fungerar utmärkt, men jag antar att du syftar på fettförbränning. Tyvärr kan man inte välja var på kroppen fettet ska försvinna. Även om någon enstaka forskningsrapport hävdar det så är det inte många procents skillnad. Du får helt enkelt träna på och invänta minskningen där du är ute efter den. Oftast försvinner fettet du la på dig sist först och i den ordningen.Hej!
jag skulle vilja börja tävla i body fitness. Jag har tränat i typ 8 månader och jag tycker själv att jag har fått resultat. Jag tränar 5 gånger i veckan, två muskelgrupper per gång och jag trivs jätte bra med det upplägget. Jag pressar alltid de sista repsen och jag äter ordentligt och får i mig den protein och kohlhydratmängd som behövs.
Nu snacka jag med en kille som påstog att jag borde träna 3-4 muskelgrupper per träning och köra 3-4 gym pass per vecka för att växa så mycket som möjligt. Jag undrar nu om detta kan stämma? Räcker det inte med 5 pass och två muskelgrupper per pass? Passen blir ca 60 min långa..

Vad kul att du vill satsa på body fitness! Du ska veta att det finns lika många träningsupplägg som snubbar på gymmet. Vad som fungerar bra för en kanske inte ger samma resultat för en annan. Det finns de som blir stora genom att träna med lättare vikter och många repetitioner och så finns de dem som tränar med tung belastning och färre reps. Jag tycker att du ska fortsätta som du gör och den dagen du hamnar på en platå kan du testa något annat upplägg. Visst skulle du kunna testa hans teori redan nu men eftersom du växer så du knakar skulle du inte märka om det blir någon skillnad. En del föredrar dock att köra fler muskelgrupper för att känna att de kört ett riktigt hårt pass. Personligen kör jag bara 1-2 muskelgrupper per pass. Jag kör totalt slut på muskeln och skyndar mig sedan med återhämtningen. Jag kör ofta två pass per dag så mitt upplägg blir som ditt i princip.Hej!
Det är så att jag har inte fyllt 16 än(15 December).
Jag är irriterad på min kropp. Jag är den här typen med liten stor afrikans rumpa med lite stora lår.
När jag var liten var jag alltid den här smala pinnsmala tjejen. Så nu när folk se mig hatar jag deras kommentar’’ Men gud vad du har gått upp! med ett leende på ansiktet…
Jag vill verkligen skaffa muskler samt magrutor som vissa tror att det ej kommer att ske pågrund att jag är så lat..
Jag har en SATS center vid mig. Men eftersom jag icke har fyllt 16 år så kan jag inte börja.
Så skulle du föredra om jag köpte motionscykel hem till mig. Jag har astma med så därför är jag lat.
Har svårt att ändra mina matvanor här hemma. Hur ska jag stå ut?
Susan

Jag förstår att dina bekantas kommentarer kan vara jobbiga när du inte vill annat än att gå ner. Du bör se över din kost eftersom det förmodligen är den som är boven i dramat. En motionscykel låter som en god idé. Se till att använda den regelbundet bara. De flesta som köper hem redskap glömmer bort dem efter några veckor. Snart kommer du att kunna börja träna på gym. Men till dess kanske du kan börja med någon sport? Kampsport eller lagsport? Annars har du naturen att vara ute i under hösten. Raska promenader gör underverk. Se till att inte äta något före din promenad. Du kan exempelvis gå före frukosten. Börja lugnt och öka successivt. Har du frågat på gymmet om du får börja träna med målsmans godkännande och be att få instruktioner av en instruktör. Det kan gå ibland.Har hört att det finns en träning med hantlar som går ut på att man står rakt (rak rygg, raka armar) med en hantel i varsin hand och liksom vickar åt sidorna. Man sänker liksom ner högerhanteln, axlarna tippar med åt det hållet och andra armen åker uppåt (och vice versa). Kan inte beskriva tydligare än så (svårt ju, haha) Det ska minska valkar runt magen och göra midjan smalare. Stämmer det? Är det en övning du skulle rekommendera?
Pia

Så många gånger jag hört det påståendet. Tyvärr är det inte riktigt sant. Att luta kroppen åt sidan med belastning bränner inte fettet kring midjan. Övningen stärker musklerna och kan vid för mycket träning göra midjan bredare. För att bränna fettet bör du se över kosten och satsa på konditionsträning i kombination med styrketräning. Övningen du beskriver och liknande kan man köra då och då. Det ger en snyggare bål när man väl gått ner i fettvikt. Sedan är det ju alltid positivt med en stark bål.

2 Kommentarer

Onsdagen har börjat

Fick två inställda PT-pass idag. Inte mycket att göra åt. Då har jag tid att sitta och svara på ännu fler frågor från Katrins blogg. Ska givetvis bli ett bra pass på gymmet om några timmar med. Dagens första av två.

Jag ska förresten ta en runda förbi gymgrossistenbutiken om en stund. Dags att inhandla lite nya produkter. ZMA, proteinpulver och någon form av gainer står på köplistan. Funderar på att köpa Omega-3 samtidigt. Äter tyvärr inte så mycket fet fisk som jag borde. 

Blir väl att hänga på facebook en del idag med. Bra sätt att hålla kontakt med vänner man inte träffar.

Lämna kommentar

Mest lästa bloggen på Metro

Så kul! Min blogg är den mest lästa på Metrobloggen för tillfället. Alltid kul att kunna inspirera och hjälpa folk med träningen.

1 Kommentar

Kul respons från en klient som börjat med LCHF

”Tack för alla bra länkar och tips. Jag har redan tappat sötsuget och känner mig mycket piggare om dagarna. Midjemåttet har minskat med 2 cm sen i torsdags (4 dagar), vilket jag är nöjd med.”

2 Kommentarer

Forma och gör din rumpa fastare i ditt hem

Nedan följer ett par övningar du kan göra hemma för att stärka och forma din rumpa. Två övningar kräver gummiband. Ett sådant finns att köpa i sportbutik eller på nätet. Vi är alla olika starka men 15 repetitioner i fyra omgångar brukar räcka för de flesta.

1. Stå med benen lätt böjda. Håll armarna framför dig eller placera en skivstång på nacken om du vill ha mer belastning. Böj knäna genom att sänka rumpan neråt. Var vaksam på att hålla knäna bakom tåspetslinjen. När du kommit så långt ner att du inte kan hålla ryggen rak längre vänder du upp igen.


2. Ligg på alla fyra och knip fast en hantel i knävecket. Lyft sedan samma ben rakt uppåt. När du känner att rumpan är så spänd den kan bli vänder du ner igen. Upprepa rörelsen precis innan knät slår i golvet.


3. Stå med fötterna bredvid varandra. Fall fram med valfri fot och sjunk ner med bakre knät mot golvet. Tänk på att ta ett rejält steg så vinkeln på främre knät blir 90 grader. Se även till att ryggen är rak under hela utförandet. Skjut sedan tillbaka igen och upprepa rörelsen med andra benet.


4. Ligg med skulderbladen på en bänk eller liknande. Håll balansen med armarna. Placera sedan fötterna på något i samma höjd. Sänk ner rumpan och lyft den sedan uppåt tills du känner att du kan spänna den riktigt mycket. Upprepa rörelsen.


5. Fäst ett gummiband runt vristen och i något stabilt i andra änden. Stå rak, alternativt lätt framåtlutad och pressa benet bakåt utan att böja i knäleden. När du känner att rumpan tar stopp vänder du kontrollerat tillbaka till startläget. Du fortsätter så långt fram att du känner att musklerna i rumpan sträcks ut.


6. Stå med ett lagom spänt gummiband runt vristerna. Tag sedan ett steg åt sidan. Följ efter med den andra foten och upprepa rörelsen. När du gått en sträcka vänder du tillbaka och tränar på så sätt andra skinkan.


Lämna kommentar

Dagens lunch

Det blev att köpa lunch på ICA idag. Jag fick frossa i en massa protein, vilket var riktigt nice efter dagens axelpass. Kolhyratsintaget har jag hållt ganska lågt idag. Hade väl kunnat hoppa över Brämhults hallondryck. Men något ska man ju kunna unna sig, haha.

2 Kommentarer

Frågestund om kost och träning i Katrin Zytomierskas blogg (2)

Ställ dina frågor om kost och träning i Katrin Zytomierskas blogg så svarar jag på dem fortlöpande här i min blogg.

Är det farligt/dåligt att träna när man är sjuk (såsom förkyld och feber?), eller är det helt okej?

Tack på förhand.
Ashley

Jag råder dig att ta det lugnt när du är sjuk. Speciellt om du har feber eller ont i halsen. Lyssna alltid på kroppen annars kan det gå riktigt illa. Jag har varit med om en kollega som dött på gymmet framför ögonen på mig då hon körde ett pass sjuk så det är inte bara något jag säger för att skrämmas. Det är helt enkelt bättre att ta en extra vilodag för att bli ordentligt frisk än att pressa kroppen ännu mer när den är som mest upptagen med att göra dig frisk. Varför inte bara ta en lugn promenad och ladda inför nästa träningsperiod.Hej! Hur ska jag lägga upp träning (och kosten) om jag vill bränna fett, bygga muskler, blir slankare och mer tonade muskler UTAN att gå ner i vikt? Tränar redan regelbundet, gym & löpning. Tacksam för svar!
Hanna

Vad som händer med vikten är egentligen orelevant i ditt fall. Du förklarar precis hur du vill se ut och då spelar det ingen roll om vågen visar fler eller färre kilon när du nått ditt mål. Men för att svara på din fråga så bör du äta nyttig mat och inte allt för stora portioner. Se till att få i dig tillräckligt med protein. Det är bra att du kombinerar gym och löpning. Se till att träna igenom hela kroppen när du gymmar, även benen. Det är stora muskelgrupper som får din kropp att bränna lite extra även under vila. Efter dina pass så bör du se till att få i dig en måltid med protein och något snabbare kolhydrater för att fylla på depåerna. Du kommer bränna fett och bygga muskler samtidigt, även om det förmodligen skulle gå en aning fortare att göra det ena eller det andra först.Hej!

Jag har muskelknutar i nacken, de gör så att det ser ut som en ”tjurnacke” typ. Hur ska jag göra för att träna bort dem? Det gör väldigt ont.
Matilda

Det viktiga är att du börjar röra på dig. Har du ett stillasittande arbete är det lätt hänt att du får stela muskler i nacken. Massage kan hjälpa till att öka cirkulationen men jag rekommenderar att du börjar med någon form av träning. Styrketräning är bra men du kan också välja någon sport eller gruppträning som passar dig.
Det är viktigt att du samtidigt förändrar det som gjort att du blivit stel i nacken. Positionen framför datorn eller liknande. Tänk på din hållning och se över ergonomin.Jag undrar om du kan tipsa om några ben rumpa övningar jag kan göra hemma? Jag tunna ben och obefintlig rumpa och vill gärna ha lite mer hull/former där. :/
Anna

Håll utkik i bloggen så ska jag se till att lägga upp bilder på bra rumpövningar som du kan göra hemma.Hej Philip!

Hur effektiv träning är power-walking och jogging? Är det möjligt att på riktigt gå ner i vikt genom att endast utöva dessa två? Och äta lite hälsosammare än tidigare, självklart!
M

Man kan säga att ju mer otränad du är desto bättre fungerar powerwalk som motionsform. Jogging är nästa steg. Det är inte alla som klarar av att jogga i början av träningsperioden. Men när du känner att du inte blir ansträngd av en rask promenad är det dags att ta steget. Det är lagom hastighet när du är andfådd men fortfarande kan prata med personen som går bredvid dig. Att springa förbrukar givetvis mer energi under samma tidsperiod så varför inte prova intervallträning där du kombinerar de tre olika hastigheterna. I kombination med hälsosammare kosthållning får du givetvis ännu bättre resultat.Det jag har svårt att komma på är bra mellanmål som följer LCHF-tanken. Har du några bra förslag som jag kan ta till på tre-fikat för att ”klara mig” till kvällens middag?
Susanne

Mitt tips till dig blir att skriva ”LCHF mellanmål” på google. Där kommer du att hitta mängder av recept tillsammans med bilder. Lättare att kika runt där efter något man gillar än att börja rada upp förslag här i bloggen. Smaken är ju som baken.Om man inte kan leva helt utan det söta i livet ska man ändå köra typ GI och ha en ätardag/vecka eller ska man satsa på en annan metod och i så fall vilken?
Ps. Vill gå ner 15 kg.
Maria

De flesta som börjar med LCHF upplever att de förlorar sötsuget efter en till två veckor. Har du väl förlorat det går du egentligen inte miste om något. Men vill du av andra skäl unna dig något då och då så fungerar en GI-kost bra. Ätardag kan du ha en gång i veckan. Mest för att hålla motivationen uppe och ha något att se fram emot när det är som jobbigast. I de flesta fall är du ändå inte sugen på något då ätardagen kommer. Ätardag innebär egentligen att man ökar kolhydratstaget en aning. Men de flesta passar på att slänga i sig något med hög andel fett också. Gör det som känns bäst för dig. Det totala veckointaget kommer ändå att vara till din fördel.Vilken är den bästa och mest effektiva vardagsträningen?
Marie

Det är helt enkelt den som blir av. Bor du i stockholm är trapporna istället för rulltrapporna bra vardagsträning. Kör du bil kan du parkera en bit ifrån affären för att kunna promenera en bit. Hoppa av en hållplats tidigare med bussen. Varför inte sätta på din favoritmusik och dansa när du gör rent där hemma. Sedan ska vi inte glömma att ett aktivt sexliv med partnern också förbrukar energi och stärker kroppens muskler. Förena nytta med nöje helt enkelt.

2 Kommentarer

Dagens träning

Dagens träning gick bra trots att jag inte haft möjlighet att besöka något gym senaste veckan. Det blev en kickstart med rygg och bicepsträning som hette duga. I morgon blir det axlar för hela slanten!

Lämna kommentar

Frågestund om kost och träning i Katrin Zytomierskas blogg (1)

 

Ställ dina frågor om kost och träning i Katrin Zytomierskas blogg så svarar jag på dem fortlöpande här i min blogg.

Hej Philip! Jag skulle vilja ha tips på vad för träning man kan göra enkelt hemma med redskap man redan har liksom, för att minska måttet på stussen (asså rumpan då) och midjan på effektivaste sätt! Och är det då något man inte bör äta som lätt sätter sig på rumpan?
Linn

Det finns några bra övningar du kan göra hemma. Knäböj är en av dem. Med eller utan belastning. Du står med lagom brett avstånd mellan fötterna och sänker ner kroppen genom att böja på knäna. Tänk dig att du ska sätta dig ner på en bänk eller liknande. Vänd upp igen när du inte kan hålla ländryggen rak längre. Du kan även göra utfallssteg eller bara promenera/jogga i kuperad terräng. Tänk på att du inte kan bestämma var kroppen ska bränna fett, utan det sker på flera ställen i din kropp samtidigt. Många upplever att fettet försvinner först där det la sig sist och fortsätter i den ordningen. Mitt råd är att inte kombinera snabba kolhydrater med stora mängder fett. Till exempel glass, chips och kakor. Om det sätter sig på rumpan eller någon annanstans avgör dina gener.Jag är 19 år och är 170 lång och väger 84 kilo. Jag äter helt normalt och inte onyttigare än andra. Jag har gått upp 10 kilo på 1 år och jag tränar då och då. Jag vet inte vad jag gör för fel. vad jag än äter/tränar går jag inte ned i vikt.
Josefin.

Det är svårt att säga på rak arm varför du gått upp. Jag skulle behöva få en överblick över dina aktiviteteter och kost under ett helt dygn för att se om det är maten det är fel på. Tänk på att det inte spelar roll om du äter lite ifall du äter vid många tillfällen. Då blir det totala intaget stort ändå. Många tror att nötter är nyttigheter som man kan äta hur mycket som helst av. Det innehåller mängder av energi och kan lätt skapa ett överskott som gör att man går upp i vikt eller har svårt att gå ner. Du kanske bör uppsöka en läkare för att utesluta att du inte har hormonella problem. Tänk även på att muskler väger mer än fett. Du kan ha gått upp i muskelmassa, vilket gör att vågen visar mer än förut.Hej!
Jag är nyutbildad RPM instruktör (spinning, Les Mills). Jag älskar att träna men är väl inte i superform. Jag är 1.67 och väger runt 62-63. Jag tränar även body pump och gym. Går morgonpromenader osv. Jag äter mat enligt GI/LCHF men följer det väl inte slaviskt.
Nu har jag dock haft semester i 5 veckor och formen är väl inte på topp. Jag ser på min kropp att jag har lagt på mig sen i våras då jag tränade i snitt 3-5 gånger i veckan + morgonpromenader. Ingen annan i min omgivning tränar så mycket som jag eller äter så bra, men ändå är de 10 kg lättare och smalare.
Då är min fråga, vad gör jag fel? Varför går jag inte ner i vikt?
HUR ska jag komma i form till hösten då jag ska börja instruera? Jag vill bli FIT! 
Lovisa

Jag har träffat ett par kvinnor som lider av samma problem. De tränar mer än många andra men lyckas ändå inte gå ner i vikt. Det vi gjort är helt enkelt att lägga om träningen och i många fall ta bort ett eller flera pass. Deras kroppar har varit så påfrestade att de inte lyckats bränna fett, utan snarare tvärt om. När du säger GI/LCHF, menar du i olika perioder eller kombinerar du dem? I ditt fall skulle jag rekommendera GI då du förmodligen behöver vartenda kolhydrat du stoppar i dig. Tänk på att äta ofta och gärna inte så stora portioner. Efter träningspassen kan du fylla på med något högre GI-värde för en snabb återhämtning.Hur ofta ska man äta och ge ex på en bra frukost. Vilken tid är en bra tid att äta frukost enligt dig. Hur lång tid ska man ha mellan måltiderna och när ska man äta sista måltiden på dagen? Vilken tid är bäst att träna på?
Karin

Om man äter vanlig kost anser jag att man bör äta 3 huvudmål och lika många mellanmål. Man börjar dagen med en stabil frukost. Hur denna ser ut beror helt på vad man själv är van vid. Man bör basera den på något proteinrikt och se till att man får i sig både långsamma och medelsnabba kolhydrater (GI). Vill du ha lite sylt eller bär på gröten är det helt okej. En del väljer ett glas Juice vid sidan om för att få snabb energi. Ungefär var tredje timme brukar vara lagom att äta. Har man tränat kan man räkna in återhämtningsdrycken om man dricker någon sådan som ett av mellanmålen. När du äter sista måltiden beror helt på din dygnsrytm. Att inte äta efter exempelvis kl 19 är bara dumheter . Tränar/jobbar du sent eller är uppe länge kan du äta något en timme innan läggdags. Undvik kolhydrater och se till att det du äter har hög andel protein och nyttigt fett. Makrill, lax eller ägg är bra mat att äta sent.Hur tränar man lättast bort fett?(runt armar, lår, mage)
Hur ofta bör man träna per vecka för att se snabba resultat?
Några tips om hur man får motivation till sin träning?
Jessica

Var fettet bränns är det din kropp som bestämmer. Jag rekommenderar dock att man tränar de partier man vill få smalare så att när de väl blivit smala har du en snygg och fast muskel under. För att bränna fettet gäller det att du äter sunt, styrketränar för att öka energiåtgången i kroppen och kör någon konditionsträning för att trigga igång förbränningen ytterligare. Hur ofta du bär träna beror helt på vad du tränar och om du är nybörjare eller inte. En gång är bättre än noll, men två gånger är dubbelt så bra. De flesta rekommenderar jag dock att försöka hinna med i alla fall tre pass i veckan. När du tränat ett tag kan du öka till fyra-fem om du har tid. Men då bör du se över träningsupplägget så du inte blir övertränad.
Mitt tips angående motivationen är att göra något du tycker är kul. Sätt upp mål och delmål – skriv gärna om dem i en blogg eller liknande. När andra följer dina framsteg är det lättare att kämpa vidare. Eller varför inte anlita en PT för att få en varierad och rolig träning? 

Hej! Hur bra är det egentligen att äta kesella? lätt 1%? och kesella vanilj när suget kommer ? Har hört att det är bra, kan man lika gärna äta någon smaksatt filmjölk?
Lovisa

Kesella är väldigt vanligt livsmedel hos folk som tränar hårt. Det beror på att det är ett lätt och smidigt mellanmål. Kesella innehåller nästan bara protein och obetydligt med kolhydrater och fett. Vaniljkesellan är om jag inte mins fel något fetare. Många blandar koncentrerad fun light i kesellan för att smaksätta och förändra konsistensen till något mer yoghurtliknande. Filmjölk innehåller inte lika mycket protein så i praktiken skulle du få äta mer för att få i dig samma mängd. Sedan är det en aning mer kolhydrater i filmöjlk med. 

Hej! Va tycker du är den bästa träningen när det kommer till fettförbränning & viktnedgång?
Jessica

Jag är noggrann med att inte blanda ihop fettförbränning och viktnedgång. Du kan bränna fett utan att gå ner i vikt. Detta genom att stärka musklerna samtidigt. För att bränna fett så fort som möjligt rekommenderar jag en kombination av styrketräning och konditionsträning (Gärna intervallträning för det sistnämnda). Du kommer att gå ner i vikt men ett måttband skulle i detta fall visa ett bättre resultat än en våg. Jag brukar lugna mina klienter med att när de nått sina mål när det gäller fettvikt kan de dra ner en aning på styrketräningen ifall de tycker att de blivit för stora rent muskelmässigt. Då går de ner en aning. Muskler som inte används minskar nämligen i volym. Kan tilläggas att de flesta väljer att behålla sina muskler som de är.Hej jag undrar över om knäckebröd är okej att äta om man helt skippar kolhydrater?
Maria

Knäckebröd innehåller en hel del kolhydrater. Wasa brungräddat knäckebröd innehåller exempelvis 63,5 gram kolhydrater per 100 gram. All beror egentligen på hur stor mängd du äter. De flesta väljer ”lättare” alternativ som flatbröd och finn crips. De väger helt enkelt inte lika mycket som vanliga knäckebröd. Då kan du fokusera på att toppa dem med lite mer tillbehör som inte innehåller kolhydrater för att bli mätt.

 

Lämna kommentar
Annonser:
Laga iPad i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet