Annons:
 
 

Ugnsbakad färskpotatis med Brie eller Chevré

(Bilderna visar rätten med Brie och utan Bacon)
Ett recept som jag fann i en matlagningstidning och som givetvis måste testas. Gott, riktigt gott!

Detta recept:
1/2 kg färskt potatis
250 gr Brie eller 250 gr Chevré
Olivolja
1 apelsin
1 msk vallmofrö (behövs inte, men ser rätt snyggt ut)
salt & grovmalen svartpeppar
Bacon – (valfritt, men ger rätten en touch ännu närmre Nirvana)

Klyfta potäterna och släng ner dem i en ugnsfast form. Ringla på rikligt med god olivolja, det finrivna skalet från apelsinen samt juicen från samma apelsin. Salta o peppra. Skiva Brien/Chevrén och lägg denna ovanpå potatisen. Ringla på mer olivolja samt mer salt o peppar samt på med vallmofröna. (Om du väljer att ha med Bacon i receptet, vilket REKOMENDERAS, så skiva ett pkt bacon i ca 1 cm breda skivor och strö detta över härligheten)  In i 180 grader varm ugn i ca 40 minuter. Gott? Nä, GUDAGÖTT!!!!

1 Kommentar

Ett svar till Ugnsbakad färskpotatis med Brie eller Chevré

nej men gd vad gott, vad avundsjuk jag är

Skrivet av Dotter Alberta 2009-05-31 vid 09:15 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annonser:
Laga iPad i Stockholm
 
 
 
 
css.php