Kanske ska skaffa webbhotell

Funderar på att skaffa mig en riktig blogg. Alltså en blogg med riktig adress och webbhosting. Nu är det ju metrobloggen som äger denna blogg. Om jag skaffar mig en egen domän så är det jag som äger min blogg och det är ju mycket bättre. Nackdelen med en egen domän är att man måste skaffa webbhotell och det är mycket dyrare. Ett webbhotell eller webbhosting innebär att man betalar för att någon lägger upp sidan på en server. Man kan lägga upp sida på sin egen dator men då måste den vara på hela tiden, om datorn stängs av så ligger inte webbsidan online. Du kan läsa mer om webbhotell på webbhotell247.se.

Det är bra att det finns gratisbloggar så att man kan blogga utan att behöva betala pengar för det. Man bör dock vara medveten om att gratisbloggar kan försvinna, eller stängas av. Man äger ju egentligen inte sin blogg och det är ju inte så kul om allt man har skrivit bara försvinner.

Fördelen med att avsluta sociala medier

Jag har slufacebooktet med facebook och twitter, jag kände att det tog en massa onödig tid, tid som jag kan ägna mig åt något vettigare. Jag känner inte att jag saknar det på något sätt men ibland så kommer jag på mig själv med att ta en bild på något bara för att dela det på facebook, det är en vana som verkar svår att bryta. Jag kände att det här med facebook tog för mycket plats, det blev som ett behov att uppdatera sig om vad alla har gjort, ganska onödigt egentligen. Jag ska fokusera på att få saker och ting gjorda istället. Jag känner mig mer motiverad att göra annat nu, jag blir inte lika distraherad av annat. Faktum är att jag har bara positivt att säga om att ge upp facebook och twitter och det är inget jag ångrar direkt. Så här i efterhand så inser jag ju att det är ganska självklart att det inte är givande att sitta på facebook och kolla vad alla andra gör, vilket slöseri med tid.

Hur man kommer på idéer till bloggen varje dag

”Hur ofta bloggar du?” Det är en fråga sowriterm jag har fått nyligen.

”Jag bloggar varje dag,” Skulle jag säga med den styva överläppen som ett sådan uttalande kräver.

”Shit! Jag vet inte hur du klarar av det. ”Jag brukar säga att det är som mitt andra jobb, att om de behandlade bloggandet som sitt jobb, skulle de också klara av att blogga varje dag. Men vissa är fortfarande inte övertygade.

”Jag skulle få slut på idéer!” Säger de.

Hemligheten med att ha tillräckligt med idéer till bloggen varje dag

Har du tillräckligt med idéer?

Är detta vad som håller dig från att skriva på din blogg varje dag eller ens varje vecka?

Jag klandrar dig inte. Jag var orolig för detta också. Det är egentligen så att jag nästan hade en panikattack varje gång jag skulle skriva. Jag vaknade upp i panik eftersom jag var tvungen att skriva ett blogginlägg. Vad skulle jag skriva om?!

Jag var orolig inte skulle klara av det i ens 6 månader, att jag skulle få slut på idéer.

Men jag har haft många bloggar sedan dess och har bloggat i flera år.

Så hur gör man det? Hur kommer man på något att skriva om varje dag? Detta kan naturligtvis tillämpas på allt, oavsett om du skriver noveller eller dikter eller om du har börjat på en roman.

Saker som inte fungerade

Det finns massor med andra bloggar att hämta inspiration ifrån. Jag tänkte att när jag var ont om idéer, kunde jag bara återvinna deras idéer. Men det kändes verkligt inte bra. Jag kunde inte hitta på ett sätt att göra det till min egen text och mina egna tankar. Så jag övergav denna strategi ganska snabbt.

Sen försökte jag komma på ett helt gäng inlägg på en gång. Jag försökte skriva fem eller sex blogginlägg på en dag och lagra dem till att lägga upp senare. Denna strategi fungerar för vissa, men för mig så känns det bättre att skriva varje dag istället.

Du kan också blogga varje dag

Hemligheten är att det egentligen inte finns en hemlighet. Det som förändrats för mig hände automatiskt. Jag visste att jag var tvungen att publicera ett inlägg på bloggen varje dag och så mitt sinne reagerade på egen hand och började samla idéer hela tiden. Det utvecklades på något sätt. Med andra ord så var det genom att tvinga mig själv att skriva varje dag, som mitt sinne var tvungen att ändras och börjar komma med idéer på egen hand.

Jag bestämde mig för att jag behövde en bra idéer en dag och mitt sinne anpassade sig för uppgiften.

Det var inte lätt. Det fanns några smärtsamma övergångs stunder. Men nu kan jag vakna på morgonen utan panik eftersom jag vet att jag har något att skriva om.

Den största förändringen är att jag började fånga idéer. Jag skrev citat från kända författare i min dagbok, och när inspirationen inte kom, bläddrade jag igenom sidorna i min dagbok för att hitta något att skriva om.

Jag kallar detta ”fånga idéer ” och det är mycket enkelt. Varje gång du har en idé, antingen för din roman eller din blogg, skriver du ner det någonstans där du kan hitta den, som din journal, så att du kan komma tillbaka till det senare. Detta fungerar också riktigt bra med citat. Om du läser något som berör dig, skriv ner det i din journal. Jag har massor med sidor med detta, och jag använder dem hela tiden.

Hur ofta bloggar du? Vill du skriva oftare eller är du nöjd som det är?

Sommaren är över för det här året

Det verkar som att sommaren är över för det här året, känns lite trist med tanke på att det inte har varit så jätte bra väder den här sommaren. Det var ju tur att man fick lite värme i slutet av sommaren i alla fall. I helgen ska det tydligen vara sista varma soldagen för i år och det måste man ju naturligtvis utnyttja så jag tänkte åka ut med båten. Nu är det ju ingen märkvärdig båt, det är en rodd båt med en liten elmotor som drivs av en solpanel som jag har i båten. Klart man skulle vilja ha en lyxbåt men jag tycker ändå att det är mysigt med en roddbåt, lugnt och skönt, ingen högljudd motor och dessutom så får man ju motion också.

sommar

Det här är sommar!