Annons:
 
 

Tävling med Smakförhöjare från Kryddhuset

Ny och spännande tävling hittar du hos Tack för maten,mamma !!

Lämna kommentar

Tack för maten,mamma….träffar ni även på

…….Tack för maten,mamma !!…..alltså en nyare sida med mer uppdaterade recept och mer tankar och inspiration kring maten. Välkomna dit !!

Lämna kommentar

Fish Taco Gratäng

Här hemma är Liv, nu 7år, väldigt försiktig med att äta fisk. Hon tycker ”inte att det är i hennes smak”. Fast tänkte att jag kunde lura henne lite. Taco gillar hon med alla tillbehör……så då testade jag att göra en gratäng med det temat…..och just fisk. Passande nog så var två av hennes kompisar på besök och blev givetvis också bjudna på middag.

Mycket fetaost på toppen innan gratängen åkte in i ugnen.

Lite taco-tillbehör på bordet verkar lockande.

Här serverades gratängen med ris.

Ja,det började med att de tre tog åt sig ordentligt på tallriken. Smakade och tyckte, tro det eller ej, att det var väldigt gott. Tallrikarna syntes snart tomma och lite påfyllning önskades.

Vill ni också överraska med en annorlunda gratäng så kommer receptet här

Fish Taco Gratäng för 4 personer

700g fiskfilé

2 påsar Santa Maria Tex Mex Fish Taco Spice Mix

400g krossade tomater

2 msk olivolja

1 dl strimlad purjolök

2 msk jalapeno

salt,peppar

100g fetaost

Jag serverade med kokt ris, majs,tomat,gurka och tacosås.

1 Kommentar

Absolut goda skorpor

            

Testade vi på här hemma……och det var Pågens Krisprolls Musli.

Helt underbart goda att äta just som de är eller med endast lite smör brett på. Liv och Ida höll fullständigt med och paketet var strax ett minne blott.

Det hör inte till vanligheterna att jag köper skorpor.Fick det en hel del i min uppväxt. Att doppa i nyponsoppa är för mig ett barndomsminne.

Lämna kommentar

Pasta är min stora passion

Lördagens sena middag avnjöts i all ensam/enkelhet här hemma efter en dags arbete. Denna enkla,men så goda tallrik bestod av Pasta med aningens grädde i efter koket, Serranoskinka,Pomamore och ett kokt ägg.

        

         Zetas Casa di Luca och Ridderheims Pomamore

Lämna kommentar

Chicken Cashew

Ja, idag var det ungefär som en vanlig eftermiddag. Lite sen både med att hämta Liv på fritids och blev i och med det även aningens sen hem. Och väl hemma hade vi knappt en timma på oss innan Liv skulle vara på dansen nere i Partille.

Det fick bli en enklare energiladdning med Smoothies,gjord på vaniljyoghurt och jordgubbar,samt ett äpple. Passade även på att plocka fram några kycklingfileér från frysen för att ha till middagen senare när vi kom hem.

Och då blev det……

Wokad Kyckling med Cashewnötter

500g finstrimlade kycklingfileér

2 msk rapsolja

1/2 grovt strimlad purjolök

1 dl skivade vattenkastanjer (på burk)

2 msk  ostronsås

3 msk ljus kinesisk soya

1 msk strösocker

1 msk maizena majsstärkelse

1 dl vatten

2 dl  cashewnötter

Häll oljan i en wokpanna och stek kycklingstrimlorna under omrörning. Tillsätt purjo och vattenkastanjer och stek i några minuter under omrörning.

Blanda ostronsås,soya,socker ,majsstärkelse och vatten i en skål och rör sedan ner det i wokpannan.

Sänk värmen och låt det puttra i ett par minuter så att såsen tjocknar till den typiska kinesiska simmiga konsistensen. Blanda ner cashewnötterna precis innan servering.

Servera tillsammans med ett gott ris.

Här hemma åts det med god aptit. Ida nyss hemkommen från fotbollsträningen och Liv efter dansen.

1 Kommentar

TacoKrydda

Egen Tacokrydda är ju inga större märkvärdigheter att göra själv. Oftast har man redan de få ingredienserna, som behövs,hemma.

Till min Tacokrydda använde jag:

3 msk Chilipulver

2 tsk paprikapulver

3 msk spiskummin

1 1/2 msk salt

2 tsk socker

1 tsk oregano

Blanda alla kryddor väl och förvara sedan i lufttät burk.

2 msk av kryddan är lagom till 500g köttfärs.

Lämna kommentar

Festligt bakat

Ja, inför Livs stundande födelsedag planeras det här hemma förfullt både med musik, inköp och bakning.

Liv önskade sig bland annat Silviakaka, så det har det bakats här idag. Jag valde att färga kokosen i rosa. Lite extra ”tjejigt” !!

Receptet till denna läckra Silviakaka har jag tidigare bakat med inspiration från Kalasgott. Så blev det även denna gång. Här får ni receptet igen.

Kakan:

4 ägg

4 dl socker

4 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

2 dl vatten

Glasyren:

100g smör

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

Så här gör du kakan:

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl,bakpulver och vaniljsocker. Häll i vattnet och vispa smeten slät.Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsplåt.

Grädda i 175 grader ca 25-30 minuter.

Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren.

Så här gör du glasyren:

I en kastrull smälter du smöret tillsammans med sockret och vaniljsockret.Vispa försiktigt ner äggulan och bred genast ut glasyren över den avsvalnade kakan. Avsluta med att strö över rikligt av kokos.

Sedan blev det även en stund över till att baka dessa söta små rosa maränger. Passar hur bra som helst till ett ”tjejparty”

Receptet till dessa lättbakade godingar får ni också:

3 äggvitor

2 dl strösocker

några droppar röd karamellfärg/hushållsfärg

Häll vatten i botten på en kastrull.Sätt en skål, gärna med run botten,ovanpå som täcker kastrullen.

Blanda socker och äggvita i skålen. Vispa, med elvisp, blandningen medan vattnet i kastrullen sjuder. Vispa tills marängen är fast. Prova med att forma smeten till toppar.

Droppa i några droppar röd karamellfärg och blanda smeten väl.

Fyll en sprits, med rund tyll, och spritsa ut små maränger. Antingen till gulliga hjärtan eller små bollar.

Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 minuter i 100 graders ugnsvärme.Har du gjort platta hjärtan ex. så är de kanske klara efter 45 minuter, men det tar kanske uppemot en timma för bollarna. De skall vara lätta och torra när de är färdiga.

Förvaras torrt i en burk.

Lämna kommentar

Feststämning när Kajsa firade 21 år !!

Med festhumöret på topp samlades vi för att fira Kajsas 21-årsdag !!

Tacobuffé är en stående rätt vid bjudningar för många

 

…..gott att själv välja vad man vill äta av…….

…speciellt uppskattat av de yngre gästerna……

Smaskigt kladdiga Cupcakes

Värre trängsel hittar man knappt på Avenyn. Mysigt !!

Ja,här sitter hon….jubilaren….ser glad och nöjd ut !!

Lämna kommentar

Tunnbröd på spisen

Favoritpålägget gott inrullat tillsammans med sallad i en härlig tunnbrödsmacka. Perfekt utflyktsmat !!

Dagens utflyktsmål blev inte en lång skogspromenad, men väl en fotbollsmatch ute vid Frejaplan inte långt från Mölndal. Strålande solsken och klarblå himmel gjorde att kylan gick att härda ut. Underbart med frisk luft

Dessa underbara tunnbröd bakade jag i morse. Inget större krångel, men kräver lite passning vid gräddningen.

Receptet till 12 tunnbröd.

50 gram smör

5 dl mjölk

1/4 paket jäst (12g)

1/2 tsk salt

1/2 dl socker

1 msk sirap

1/2 tsk hjorthornssalt

1 1/2 dl grahamsmjöl

2 dl rågsikt

7 dl vetemjöl + extra till utbakningen

Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills det blir fingervarmt (37 grader).

Rör ut jästen med lite av vätskan. Häll sedan i resten av vätskan och tillsätt även övriga ingredienser förutom vetemjölet. Rör om väl. Blanda till sist i vetemjölet.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Dela degen till 12 lika stora bullar och kavla sedan ut bullarna till platta,tunna kakor.

Stek till tunnbröd i torr uppvärmd stekpanna, på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. Passa noga så att de inte bränns. Sänk i sådana fall temperaturen.

Låt svalna på galler under bakduk.

Gör sedan goa rullar för utflykten/lunchen. Resten lägger du i en plastpåse och fryser in.

Lämna kommentar
Annonser:
reparera macbook
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet