Annons:
 
 

Kampen mot cancern är förlorad

Igår den 28 december tog Petras kamp mot cancern slut. 

Petra fick fira en jättefin och mysig julafton, precis som hon ville ha det.

Under annandagen blev Petra sämre och vårdades de sista dagarna på sjukhus. Hon var smärtfri och somnade in lugnt och fint med sina anhöriga omkring sig. 

Petra var en otroligt stark och positiv människa och vi kommer att minnas den kraft och livsglädje som utstrålade.

Detta inlägg är skrivet av Daniel (Petras sambo).

86 Kommentarer

Mycket att göra och så lite tid…

Igår fixades de sista julklapparna (tror jag) sedan var jag rätt slut, mamma fick baka mina pepparkakor. Det ville hon så gärna men idag var det bara gnäll om träningsvärk. Idag blev det ett kort besök på jobbet, ramlade i trappan på vägen hem, är nog svagare än jag trott.

Sedan kom mammas väninna och fikade en stund innann jag vilade igen, då ett par kompisar skule komma och göra middag till kvällen! Underbara kompisar! Massvis av blommor och hälsningar har kommit, de är jättevackra, tack! lyser upp minsta lilla vrå.

8 Kommentarer

Det var helt klart medicinen som tog bort sömnen!

Inte ens kortisonet jag tar på kvällen stör min nattro längre. Perefekt, då kan jag strunta i sovpillerna.

Idag blev en lugn dag, sov till ca 11. Skönt! Lång frukost, lite paketinslagning med julmusik och så kom ett par väninnor och långfikade. Lite sorg och många goda skratt, vi avklarade mycket angående sjukdomen och hur det blir den närmaste tiden, skönt! Det var viktigt för dem. Samtidigt fck jag tid att mysa med lilla nyfödda Freja. Bara gott idag!

10 Kommentarer

Sov som en stock igen!

Skönt! Behöver nog inga fler sovpiller på ett tag i alla fall!

Julklappar har inhandlats och efterskickade har avhämtats på posten. Läkar- och sköterskebesök har avklarats. Verkar trevliga!

En hel mysig/gosig förmiddag med brorsonen Dexter blev det och mycket julfika med hans mamma och min. 

På kvällen var jag på fredagsjobbet och hälsade god jul och fikade lite där… gott! Vad skönt det är att kunna äta och njuta lite av det igen!

Så avlutades kvällen med På spåret och Ernsts Jul, mysigt!

8 Kommentarer

Kom hem igår…

idag fick jag min nya ställbara säng från LAH och i morgon kommer en sköterska och en läkare därifrån som ska prata och berätta lite om vad de gör och läggaup lite planer inför framtiden. Tack det var allt om sjukdom för idag. 

Sov som en stock hela natten men måste tyvärr gå upp tidigt för att vänta på sängen, skulle komma efter 8.00, men när fick vi inte veta-det blev 11.30! Suck!

Mamma kon hit och bakade Vörtbröd (min assistent är bättre än hennes) så det har luktat jul här hemma hela dagen, dessutom har jag för första gången  fått en riktig gran till jul som vi klädde idag-julen är verkligen på väg.

Vi hade en 160 cm bred dubbelmadrass så den har vi hivat idag och köpt en madrass till mig och en ny säng till sambon, tack för IKEA, de har alltid nåt som passar!

För första gången på länge blev jag sugen på lite godis, hurra! Kanske hinner bli sugen på mat också lagom till jul! IKEA hade jordgubbs- och kolasnören så det blev en av varje.

På kvällen var det dags för pysselkväll med tre väninnor: knäckebröd, violtryffel, ischoklad och fikonbollar – gissa om jag har haft fullt upp idag!

Nu lär jag väl sova som en stock igen, utan  sömntabletter… Natti!

6 Kommentarer

Tack för alla värmande hälsningar!

Jag fortsätter nog skriva ett tag till, det är ju skönt att få skriva av sig lite och ett bra tidsfördriv på sjukhuset.

Just nu är det levern som stoppar alla vidare behandlingar. Om den på något mirakulöst sätt repar sig finns kanske en chans till t.ex. Caelyx. Jag frågade inte specifikt efter det när läkaren var här, men just nu klarar inte levern en cytostatikabehandling, punkt slut. Blir kvar här på sjukhuset en natt till, de vill ha lite bättre koll på att medicinerna fungerar och så vill läkaren ha en tid till LAH (hemsjukvård) innan jag åker hem så det är klart. Puss & kram / Petra

19 Kommentarer

Inget vidare…

Mina värden blir bara sämre och sämre. Levern håller på att lägga av… Inte konstigt att jag mått dåligt! Det betyder också att detta cellgift inte heller hjälper, så nu vet de inte om de kan göra så mycket mer förutom att se till att jag mår så bra som möjligt. Inte det roligaste beskedet såhär till jul. Får veta mer i morgon, ligger nu på sjukhuset för att få sova lite bättre.

God jul alla! Jag får se hur mycket jag kommer gå in här i fortsättningen… Kramar till er alla!

21 Kommentarer

Den senaste veckan

Efter en mysig helg i Karlstad hos kusinen, med god mat, shopping, julmarknad var det dags för veckan utan cyto. Förra gången var jag mycket piggare den veckan och mådde mycket bättre så jag hade lovat att jobba lite nu i veckan (inga elever ”bara” betygssättning). Det gick bra måndag-tisdag, trots att jag inte var så pigg som sist. Onsdag orkade jag inte alls ta mig dit men idag var jag där och var med på lite mysig julklappshazard på kvällen. Det var kul. Hoppas jag orkar i morgon också, det är ju luciatåg och luciafika då. I onsdags hade jag inte sovit många timmar på natten och hade ont i magen precis hela dagen, gick mest hemma och försökte göra nåt åt det, förgäves dock. Det gick över nån gång i natt för då kunde jag sova rätt bra!

1 Kommentar

Fortfarande såå trött!

Jag vet inte vad som är problemet, förra omgången var jag ju inte så här trött. Jag gör ingenting på dagarna utom läser, ser på TV. För det mesta orkaar jag inte ens slå på datorn… Konstigt för att vara en som hade datorn på flera timmar varje dag förut. Jag har så mycket mail jag inte har läst att jag knappt orkar öppna mailboxen. Inte kan jag laga mat heller. Mår illa av lukter och ibland bara tanken på mat!

”Svårt cancersjuka kvinnor tvingas söka heltidsarbete” (dn.se)  undrar hur det går med min sjukskrivning? Måste jag söka heltidsarbete snart? Hur ska det gå till?

8 Kommentarer

Oj, vad trött jag har varit i veckan!

Så här trött var jag aldrig under min första cytoperiod… Jag har varit hemma hela veckan och tänkt att det här och det här skulle jag kunna göra. Inga stora saker, tvätta någon maskin, städa bland alla pappershögar jag har, läsa en bok, se en film, laga lite mat… men nej, jag har liksom inte haft någon startmotor, jag kommer inte igång. Eller jag har inte kommit igång tidigare. Idag har jag mått ganska bra och fått lite tvätt klart i alla fall, har handlat mig lite julblommor och fikat med bror och lilleplutten. Kanske kan det bli en bra helg nu där jag får lite gjort! Trevlig helg!

13 Kommentarer
Annonser:
Laga iPad i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet