Stockholm i vårt hjärta

Stockholm känns ofta som två städer i en. Stockholms betydelse som Sveriges mest framtidsinriktade kommersiella centrum motverkar nästan den pastorala känslan av alla öppna ytor och vidder av vatten som finns där.  Det första intrycket kan vara att det är en en avlägsen och ogästvänliga plats men sanningen är långt ifrån det.

Gamla Stan var platsen för den ursprungliga bosättningen i Stockholm. Idag är det en stämningsfull blandning av pompa och historia, med ceremoniella byggnader omgivna av ett galler av medeltida gränder. I närheten österut finns den lilla ön Skeppsholmen, med fantastisk utsikt över det böljande vattnet, medans i norr finns det moderna centrumet, Norrmalm, med sina stora varuhus och många butiker.

Stockholms Djurgården är en ö mitt i Stockholm, känd för sina vackra grönområden, många sevärdheter, evenemang, parker och turistattraktioner. Stockholm består av ett antal öar som är sammankopplade med broar. Ön Djurgården är ett kulturellt centrum och en grönskande trädbevuxen park som stockholmarna har tilltalats av i århundraden. Det är rekommnderat att gå runt ön.  Det är en väldigt intressant 2 timmars promenad på Djurgården och alla som besöker Stockholm bör göra det.

Stockholm har ett väldigt stort utbud av hotell, läs om alla centrala hotell på denna webbplatsen och välj ett som passar just dig både vad det gäller läge och budget. Ett tips är att leta efter lite mindre familjehotell som oftast har förmånliga priser och väldigt bra service. Man skall också vara ute i god tid då hotellen snabbt blir fullbokade under framför allt sommaren.

Det finns mycket att göra även för den äventyrslystna i Stockholm. Det finns företag som är specialiserade på något som kallas upplevelse Stockholm . Det kan innefatta allt från ballongflygning till forsränning och köra sportbil på bana.

Sveriges huvudstad är enligt många en av de vackraste storstäderna i världen, en hägring av saffran-och terrakotta-färgade byggnader skimrande mellan blått vatten och blå himmel hela sommaren, eller täckt med snö och prickade med ljus på vintern. Det är också en levande, modern stad, känd för att producera snygg design, edgy mode och nattklubbar av hög kvalité.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar