Annons:
 
 

Otrogen

*

Jag har varit otrogen.

Jag har testat något nytt – och nu bestämt mig att byta ut den gamla partnern mot en ny fräsch och mer samarbetsvillig.

En som dessutom är snyggare och har fler positiva och spännande egenskaper.

*

Så nu träffar ni mig säkrast på http://mayahel.blogspot.se/
(om jag inte hittar någon ännu snyggare och bättre bloggpartner)

Fast jag tror jag behåller denna också – som den polyamorösa person jag är. : )

Lämna kommentar

Naiv, paranoid, eller klarsynt medveten?

*
*

*
*

Internet har öppnat upp världen, fört in den i vårt hem om – och när – vi väljer det. Vi kan när som helst chatta med en vän på andra sidan klotet, lyssna på helt nyutgiven musik, titta på den senaste filmen. Ett klipp på Youtube kan plötsligt få en miljon tittare. Och med klippet informationen som följer med.

Hur lätt kan inte desinformation spridas på detta sätt? Ett snyggt budskap som packas in i en förförisk eller någotsånär trovärdig förpackning påverkar oss alla, mer eller mindre – om vi inte är vakna och alerta.

Internet är också (än så länge) en möjlighet för ”gräsrötter” att informera varandra om vad som händer i världen, sådant som media av någon anledning inte tar upp. För mig har det blivit mycket påtagligt den senaste tiden, eftersom miljö, hälsa och vår mode jord är så viktigt för mig har jag involverat mig i flera grupper, bl.a. på Facebook. Och den information jag får därifrån, de länkar som läggs ut, visar på en kritisk tidpunkt för vår jord – och för vårt samhälle. GMO (genmanipulerad organism) tar död på våra bin och insekter som är så viktiga för pollinering – och fortsatt gröda. Monsanto – en av livsmedelsjättarna är ansvarig för detta – plus att de är beskyllda för en hel del fula tricks för att ta över småjordbruk. Eller för att tvinga dem att odla GMO – de får, enligt utsagor, inte ens äga sitt eget utsäde.

Kan detta vara sant?

Är Monsanto ”djävulens utsände”? Någon som vill ta makten över det viktigaste för oss människor – vår föda. Ska ett globalt företag med de största bankerna som stöd bestämma vad vi ska äta – och vad vi ska betala för det? Ett företag som spelar med hela jordens växtbalans för egen vinnings skull? Grisar som ätit GMO-odlad majs sägs bli sterila, insekter dör. Och samma företag, Monsanto, som utvecklat GMO, säljer också det insektsmedel som tar död på allt, utom GMO –odlat.

Monsanto är också det företag som tillverkat något av våra värsta miljö- och hälsogifter t.ex. Agent Orange som användes bl.a. i Vietnam ; ca 400 000 döda, ca 500 000 barn födda med missbildning. Andra miljögifter de producerat är DDT, PCB och sackarin.
Och nu är de inblandade in producering av livsmedel!

Fler än jag som mår illa?

*

I år gav jordbruksverket tillstånd för Monsanto att ”i fältförsök” odla den genmanipulerade sockerbetan i delar av Skåne. Vad detta innebär på lång sikt för den ekologiska balansen i området är mycket osäkert. I prospektet står att inga pollen får spridas till omgivande fält – hur har de tänkt ha kontroll över bin och andra insekter? Och tyvärr verkar det inte gå att återställa när skadan redan är skedd

*
*

För den som vill läsa mer om Monsanto
http://www.barometern.se/ledare/monsanto-har-ett-morkt-forflutet-och-skapar-en-dyster-framtidsbild(882350).gm
http://www.organicconsumers.org/monsanto/
http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/genmodifierade-betor-testodlas

Eller gilla denna sida på Facebook. – om du inte gillar Monsanto.
https://www.facebook.com/pages/I-say-NO-to-GMO-and-Monsanto/184981361526431

*

Finns så mycket att skriva om i detta ämne, så mycket jag reflekterar över – men det får bli en annan dag.

För jag känner mig varken naiv – eller paranoid. Men jag behöver veta mer. Granska, känna efter – verkar detta stämma? För att sedan agera – när jag är övertygad.

*

Till dess vill jag dela med mig av en fantastiskt, uppväckande vacker film, ”Thrive”. Se den här gratis.


*

Och glöm inte att jorden – vår miljö – är vårt ansvar.

Vi är alla ansvariga för vår framtida värld!

Den vi lämnar efter oss till våra barn och barnbarn.

Vi kan inte längre blunda och låtsats att vi inte visste. Vi vet!

Lämna kommentar

Mitt Livshjul

*
*

*
*

Var på en mycket inspirerande och interaktiv föreläsning igår kväll med Pa Joof, utbildad av Anthony Robbins. (Unleash The Power Within – gratis preview i samarbete med Yes Group på Maximteatern). Det hela handlar om “hur gör vi för att nå våra mål?”. ”Hur blir vi vårt bästa jag?” Vad stoppar oss?

Jag hade gått dit, dels av nyfikenhet, dels med förhoppning om att bli inspirerad och få en extra energikick. Och energi fick jag – det var en konstant hög nivå av positiv energi i hela salen ledd av fantastiske Pa Joff. Längesedan jag dansat så vilt i bänkraden, hejat, skrattat, klappat händer – och masserat grannen. Vi betedde oss inte speciellt ”svenskt” – så befriande galet.

*

Den starkaste insikten som kom till mig idag, efter att ha landat i mig själv, är att jag är mitt bästa jag redan. Mitt bästa jag för dagen – imorgon är jag troligen ett ännu bättre jag.

Förståelsen kom efter att ha gjort övningen ”Mitt livshjul” – ett hjul där olika tårtbitar representerar olika områden i livet och där nivån närmast ”navet” är detsamma som noll i upplevd tillfredställelse och tio är längst ut. Målet är att alla områden ska nå en tia – för hur ska vi annars kunna ta oss fram smidigt och lätt på livets hjul om det inte är i balans. Mitt livshjul är ännu inte i helt balans, men tillräckligt för att få det att rulla. Och det fina med det här hjulet är att om man fått den viktigaste ”tårtbiten” upp till en tia, då följer oftast de andra med. Det gäller bara att urskilja vilken som är viktigast.

För mig är det ”mening och sammanhang” tätt följt av ”bidra/dela med mig”.

*

Det här hjulet är ett fantastiskt verktyg för att urskilja vilka områden i livet man behöver jobba med (ett verktyg som jag hade glömt bort). Jag har den senaste tiden arbetat mestadels med den fysiska delen, min hälsa, vilket var det klokaste jag kunde göra. Utan god hälsa faller alla andra bitarna. Men samtidigt har jag också, ibland omedvetet, arbetat med ”sammanhang och mening” samt ”bidra/dela med mig” och ”relationer”.

Trots att min ekonomi utåt sett är en katastrof, min karriär ligger i malpåse och min fysiska hälsa som sagt kunde varit mycket bättre – så har jag aldrig känt mig psykiskt starkare än nu. Aldrig så harmonisk. Aldrig så ofta SÅ bubblande av lycka, varvat av en skön eftertänksam trötthet som signalerar vila.

Och just därför är mitt livshjul i balans (även om det för en åskådare kanske verkar helt skevt).

*

Hittat denna på nätet

*

Så jag har bestämt mig för att ge mig själv MVG i Livets skola, årskurs 59. För de senaste terminerna har jag klarat alla testerna i Mod, Uthållighet, Behålla lugn och tillit i alla situationer, Utmana och övervinna gamla rädslor och demoner, Finna glädje i ett sandkorn, Finna min mening i universum del 1, Dela med mig av mina erfarenheter del 1, Mindfullness del 1, Visualisering del 1-2, Lita till min intuition del 1-2.

Nästa termin väljer jag fortsätta med del 2 -3 i alla ämnen med extra fokus på Tillit till mina förmågor och Dela med mig…

Vilket otroligt spännande och rikt liv jag lever.

För jag slutar aldrig att vilja lära mig mer.

Att utvecklas, kanske till något långt bortom min nuvarande föreställningsförmåga.

Woow!

*

*
*

Vill du veta mer om Anthony Robbins, se detta

Och här ett litet inlägg med Pa Joof http://www.youtube.com/watch?v=vdfi6z1p1ws

Stor tack till Yes Group som anordnade denna fantastiska kväll. http://sayyes.nu/

*

Lämna kommentar

Byta bostad inom Stockholmsområdet

*
*

(Utsikt från min bakgård)

*
*

Har du – eller känner någon som har – en liten billig lägenhet/ hus att hyra ut nära natur och vatten, och som vill flytta in till Södermalm? Kanske har du barn som ska flytta hemifrån och har en vinterbonad sjöstuga du kan tänka dig byta med. (min dröm)

Jag vill helst bo nära Nacka, Värmdö eller Tyresö eftersom min dotter bor i Skuru och jag ofta är där för att passa barnbarn – och umgås.

Jag har en hyresrätt, en liten nyrenoverad etta på 28 kvadrat, i nybildad bostadsrättsförening på Danviksklippan, Hästholmsvägen 17, Södermalm, (vid Hammarby Sjöstad). Lugnt område med fantastisk utsikt och grönska. Bra bussförbindelser till city. Vid byte före 1 juni får nya hyresgästen köpa lägenheten för samma pris som jag som hyresgäst själv skulle fått.

*

Rummet från köksbordet

*

Mat- och arbetshörna

*

Kök

*


*

Jag stormtrivs visserligen i lägenheten men min längtan ut till naturen blir bara starkare med åren. Min dröm har länge varit att sitta i ett hus ute vid havet och skriva böcker. Att odla mina egna örter, grönsaker och frukter.

Nu verkar det vara dags att förverkliga min dröm.

*

Kan du hjälpa mig med det?

*

Lämna kommentar

JORDAD!

*
*

*
*

Äntligen har jag fått jordningslakanet, som jag berättat om tidigare, installerat. Det var inte det lättaste eftersom jag bor på fjärde våningen över porten. Sladden från lakanet till pinnen som sticks i jorden var tvungen att dras runt knuten till en jordplätt. Så nu hoppas jag att ingen nyfiken drar i den.

Har sovit på lakanet två nätter nu – och vilken skillnad! Jag har vaknat pigg och utvilad för första gången på hur länge som helst, bara vaknat två gånger på natten och då känt glädjen från hela kroppen – hur den tacksamt tar emot jordenergin/neutronerna. Smärtan i kroppen har också minskat betydligt.

Ska bli spännande att se om det även får bukt med min ständigt blödande tarm.

Är du intresserad av hur det fungerar kan du läsa min tidigare blogg http://metrobloggen.se/mayahel/att-vara-jordad/
eller läs boken ”Att vara jordad – den kanske viktigaste upptäckten för vår hälsa i modern tid” (C Ober, S.T Sinatra, M Zucker).
http://www.earthinginstitute.net

Lakanet kan bl.a. köpas här: http://originalearthing.se/?page_id=164

*

May the Earth be with us!

*

Lämna kommentar

KÄRLEKEN ÄR – ALLT!

*
Såg nedanstående foto på Facebook – en text som inspirerade till dagens blogg.
(Tack Car-ina Belkå : ))

*

*
*

I min livssyn hör vi alla, allt levande, ihop i ett stort energinätverk, alla en del i samma helhet. Och energin i nätverket består av ren kärlek. Kärleken är det klister som håller sammman universum och kärleken är också dess skapare.

Därför kan kärleken aldrig vara en risk för min själ. Inte det rena ljus jag kallar Kärlek.

Men egot däremot har en del att riskera när hjärtat öppnar sig för att ta emot en annans önskan om kärlek. För det är när vi tappat kontakten med kärlekens urkälla vi söker den hos andra. Fast den hela tiden finns inom oss, ibland väl gömd. Om egot -som är rädd för att bli sårad, lämnad, utnyttjad – är för starkt vågar vi kanske inte alls ta emot kärleken.

Men vågar vi ta emot, och den andres kärlek är stark och ren kan den kanske belysa vår nyckel till den egna gömda skatten av kärlek. Även om det inte är nödvändigt med en partner för det, nyckeln kan vi också finna själva.

Jag ser ofta en partner eller en nära vän som en spegel. Någon som belyser saker hos mig själv jag annars kanske inte skulle sett. Denna roll kan egentligen vem som helst ha, kvinnan på bussen, mannen i kön, ja, alla som på något sätt berör mig. Gör mig intresserad.

Så den enda ”risk”/möjlighet jag ser när jag öppnar mig för kärleken är att ljuset sätts på mina egna mörka skrymslen, mina rädslor och demoner. Och det är en bra sak för i ljuset förminskas de, blir ofarliga.

Bakom alla dessa rädslor, när vi tagit oss igenom alla lager, finns vår egen strålande lyskraft. Vår källa, vår kontakt med urkällan.

DET är ”risken” vi tar – att lysa för alla att se. Att utsätta sig för en omgivning som kanske inte är redo. Att sticka ut.
Att vara den vi är ämnade att vara.

En risk väl värd att ta.

Med kärlek 🙂

*

Lämna kommentar

”Sjukdom är ett beslut.” – (En kurs i mirakler.)

*
*

Mina reflektioner efter ett inlägg på Facebook av min fb-vän Leif Grytenius

*

Om jag anser att jag är ansvarig för mitt liv – vilket jag gör – och om jag tror att jag redan innan jag gick in i detta liv bestämt livets inriktning, vad jag ska lära och uppnå – vilket jag också gör – då måste ju även sjukdom vara ett beslut taget av mig. Något jag behöver för att växa, att lära just det jag behöver för ett rikare liv. Och om denna sjukdom skulle ta död på mig, så kanske jag sätter igång något hos mina närmaste.

Denna tanke har grott inom mig sedan den morgonen jag vaknade upp i en sjukhussäng och insåg att jag vunnit kampen mot döden – för livet. Jag behövde min allvarliga sjukdom för att ge mig själv en riktig spark i ändan för att förändra mitt liv. Och att få min livslust tillbaka.

Förändringen innebar att jag började läsa allt jag kom över om hur man kan läka sig själv. Vad är det som är fel i min kropp, hur lindra smärtan, hur få perfekt hälsa. Med tiden började jag även intressera mig mer för hur läka vår miljö, vår jord. Mitt liv blev plötsligt så mycket mer spännande, jag fick en mening – ett syfte med mitt liv. Att dela med mig av min egen resa, att kanske kunna vara ett föredöme för dem som ännu inte kommit så långt på sin resa. Att visa att lyckan finns inom var en av oss, om vi söker.

Så idag är jag oerhört tacksam över min sjukdom för jag har fått ett mycket rikare liv. Ett liv fyllt av glädje, kärlek, lust och tacksamhet, men också en hel del sorg och smärta. Och det är ok, för hur skulle jag kunna uppskatta ljuset om jag inte upplevt mörkret. Och ibland tror jag vi behöver mörker för att vila in i oss själva.

2 Kommentarer

GÖRA ELLER VARA?

*

Mitt nuvarande dilemma:

Fakta: Jag är utmattad; min kropp orkar inget, min hjärna fungerar inte (min tarm varar och blöder, jag är ständigt förkyld, min kropp smärtar, jag sover dåligt.)

Jag äter hälsosamt (vad jag vet), jag rör på mig efter min något begränsade förmåga (qigong, yoga, promenader). Jag mediterar, affirmerar positiva tankar och söker svar på min kropps utmaning.

Fråga: Ska jag pressa min kropp och hjärna att prestera, fokusera, motionera ännu mer för att få tillbaka min energi?

Eller ska jag låta kropp och hjärna vila? Låta min inre läkning ta den tid den behöver?

Även om det tar år? (hemska tanke)

*


*
(hittat denna bild på nätet – vet inte vem som är kreatör – men fann den så träffande)

*

Jag vill så mycket – men orkar så lite.

Och pendlar fortfarande mellan att göra och att vara. Det finns så mycket jag vill ha gjort, sagt, upplevt. Så mycket att lära. Så mycket att dela med mig av.

*

Konstigt nog är jag ända mestadels lycklig.

Kanske jag börjar lära mig varandets svåra konst?

2 Kommentarer

LIVSVAL

*
*

*
*
The fastest way to come to internal peace about another is to say to ourselves: ”I can understand how they could feel that way. I am not in agreement with them, but I can remember a time when I have felt that way. We have all been in that place, and this is their turn.” When I give other people their turn to be less than who they really are, I acknowledge that God has given me my turn as well. And I have taken it. More than once. (Neale Donald Walsch)

*

Att jag lärt mig en sak innebär inte att jag är bättre än den som ännu inte haft möjlighet att lära sig just detta. Den personen kanske går en helt annan livsutbildning och har därför lärt sig – eller ska lära sig – andra saker. ♥ ♥ ♥

Med denna inställning är det mycket lättare att handskas med andras irritation, aggression och frustration för jag har ju själv varit där. Och lärt mig av mina känslouttryck. Vad som egentligen ligger bakom vreden, frustrationen. Sorgen.

Jag var tvungen att gå igenom allt för att lära mig – och detsamma kanske min medmänniska behöver – tänker jag.

Så idag kan jag se med kärlek – och en viss medkänsla – på alla stressade, frustrerade och ibland oförskämda människor jag möter.

Och jag hoppas att de också lär sig för livet blir så mycket skönare och enklare när man inte är ett offer för sina känsloyttringar.

Lämna kommentar

Att vara förändringen

*
*

*
*

Har vi inte alla ett ansvar för den värld vi lever i? Är vi inte medskapare till vår verklighet?

Jag är övertygad om att allt vi gör, alla tankar och känslor vi har, bidrar till den värld vi lever i. Sprider sin energi till omgivningen, som ringar på vattnet.

Då är väl den viktigaste insatsen vi kan göra för vår värld att sprida positiv kärleksfull glädjerik energi?

För att kunna göra det behöver vi känna verklig kärlek till oss själva. Till livet. Till Moder Jord.

Denna kärlek kan vi finna i givandet. När vi ger från hjärtat fylls hjärtat åter av kärlek i ett ständigt outsinligt flöde.

Det är min verklighet. Min sanning.

Vad är din?

Lämna kommentar
Annonser:
iphone 6
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet