Så här jämför du smslån

Att jämföra smslån har blivit allt mer noga då antalet långivare fullkomligt har exploderat de sista åren. Det finns sannolikt cirka 30-40 aktörer inom mikrolån som erbjuder att låna ut pengar. Förr i tiden runt 2006-2007 fanns bara ett fåtal aktörer vilket gjorde att riktiga ockerräntor kunde tas ut. Det är som sagt annolunda nu när de måste slåss om låntagarna och det gör man bästa genom att behandla kunderna schysst samt erbjuda bra lånvillkor. Att dessa punkter numera är en självklarhet är fantastiskt bra men det gäller för kunden att faktiskt hitta den långivare som är bäst också. Alla skriver att de är bästa men så är givetvis inte fallet. Hur tar man då reda på det? Jo man surfar in till en lånjämförelse där man in lugn och ro kan sitta och jämföra de olika bankernas villkor och avgifter. Det finns många sajter som gör detta men smslaan.org är den bästa jag hittat.

Det finns motsvarande jämförelse inom alla möjliga sorters lån men det tar jag inte upp här utan det kommer inlägg om det senare.

Jämföra lån

Bild på bra lånjämförelse. Källa: Attac.nu

Så här ser en bra jämförelse av olika lån ut och det är många som borde använda den här typen av jämförelser för att få ner kostnaden för de lån man tar. Kan man spara bara 2% i ränta på ett lån på 320.000 kr så sparar man 6400 kr varje år! Bilden ovan är hämtad från attac.nu som är en av många bra lånjämförelser. Den här är lite bredare där man kan jämföra allt från 1000 kr upp till 100000 kr. Vill man jämföra lite mindre lån kan man exempelvis titta på lån2000.nu där man kan jämföra lån på 2000 kr. Oavsett vilken sajt du använder så är det i alla fall viktigt att man ser till att få så bra villkor som möjligt. Och kom ihåg att man kan faktiskt förhandla, kohandla och pruta. Lycka till!