Annons:
 
 

Mitt SISTA inlägg…

i den här bloggen. Nu är det dags för bloggbyte. Det är i alla fall värt att testa det så får jag se framöver hur det blir. Satt många timmar i går (natt) och försökte lära mig den nya bloggen. Nu har jag skrivit mitt första inlägg i den bloggen.

Hoppas att ni fortsätter att följa mig även i den bloggen som inte kommer bli annorlunda än den här bloggen mer än att det är en annan bloggportal.

Adressen till den bloggen är: http://nykternu.bloggplatsen.se/

Ja men vad väntar du på – kika in då vetja och skriv, skriv, skriv en liten kommentar så blir jag glad.

6 Kommentarer

Slutkursat nu – tack och lov

Nu är det slutkursat för den här gången. Jag tycker att det mesta av det vi fått lära oss har varit väldigt bra och nyttigt. Allra bäst tyckte jag om det som det handlade om i dag – roller och bemötande. Bemötandet är ju så viktigt och allra helst då personen har en hjärnskada och oftast inte ens kan tala eller ens vet om själva att dom har en skada. Dom kanske reser sig upp och tror att dom kan gå och då faller dom handlöst.

Nu skulle jag behöva sätta mig med psykologin så att jag får den sista uppgiften inskickad – men det blir nog inte så…

I morse så var det ”bara” – 4 grader men det känns kyligt ändå för luften är väldigt rå.

Hoppas att ni har haft en bra fredag hittills och att även eftermiddagen och kvällen blir det!

17 Kommentarer

Går inte att lägga in några bilder

 

   

I morgon är det sista dagen på kursen. I dag kändes det väldigt segt på eftermiddagen. Märks att jag är för gammal för att sitta 4 dagar i rad mellan 8.15-16.30 och lyssna på olika föreläsare.

Vi har också fått prova på lite olika övningar och testat hur det är för en som fått en hjärnskada och som inte kan utföra allt eller inget själv. Många saker som man inte tänker på för att det sker med atomatik för oss friska.

Kallt i dag också. Det var minus 13 i morse när jag gick upp. Nu på kvällen när jag åkte hem så kändes luften mycket fuktigare och råare än i morse.

Ha en fin kväll!

11 Kommentarer

Blir trött i huvudet på kursen

Jag är med i en tävling hos Gilla där man kan vinna dessa söta handledsvärmare som är stickade med flätor och broderade med pärlor och har en silverkant som avslutning. Visst är dom fina!

Kika in till Gilla och var med du också i tävlingen och samtidigt som du är där så kan du gå in och rösta på henne i en tävling som hon är med i. Vad det är för tävling avslöjar jag inte hos mig  utan det får du se i Gillas blogg.

Kallt väder som sjutton är det i dag också. Just nu så är termometern på -12,9 grader.

Kursen går bra men jag blir trött i huvudet. Skriver lite om den när den är klar på fredag.

Ha en fin kväll alla!

13 Kommentarer

Härliga lediga måndag!

I dag gör det ingenting att det är måndag för jag är ledig. Känns alltid extra skönt att få vara  ledig just på en måndag.

Den här veckan fr o m i morgon tisdag till fredag så är det utbildning mellan 8.15 – 16.30 inom arbetet. Vi är 2 stycken från mitt arbetslag som ska gå på den och en person från kontoret. Jag har skrivit om den här utbildningen tidigare när jag skulle ha gått den men då kom jag inte med. Det var och är många sökande till den. Det är visst en dyr utbildning enl arbetsledaren.

Utbildningen/kursen heter: Att ge stöd till personer med förvärvade hjärnskador. Det blir 4 intensiva dagar med mycket information som ska läggas på plats i min hjärna och samsas med psykologin (skratt). Vi har givetvis lön under dessa dagar.

Kallt som tusan i dag. -12 var det när jag gick upp i morse men solen är framme och det piggar upp tillvaron.

Ha en fin dag!

19 Kommentarer

Första advent 2010

Önskar er alla en riktigt skön & fin 1:a advent!

KRAMAR MI!

 

13 Kommentarer

Ricardo Ausin – en riktigt bra underhållare

Finns att läsa om Ricardo bl a här

Hinner inte med bloggen alls nu för tiden känns det som. Jag hade sett fram mot en ledig fredag då jag tänkt lägga mig i ett bad, göra hårinpackning, fila fötterna m m – försöka att koppla av inför kvällen då det var julfest med jobbet.

Jag blev väckt av telefonen. Dom ringde från jobbet och undrade om jag kunde arbeta mellan 8-15. Jag svarade som jag alltid gör JA!

Ville jag arbeta, NEJ – men jag behöver pengarna eftersom jag ligger lite minus pga all ledighet när brukaren haft semester och varit utomlands.  Jag trivs väldigt bra hos min brukare annars så hade jag sagt nej. Okey jag ska inte gnälla jag har mig själv att skylla.

Kvällen blev riktigt trevlig med massor av allt som hör till ett julbord. Det var både musikunderhållning och en riktigt kul kille som showade som heter Ricardo Ausin. Han är både underhållare, komiker, skådespelare och trubadur.

Lite stjärnor och ljusstakar har blivit framtagna i dag så det är klart tills i morgon 1:a advent.

Önskar er alla en bra lördagkväll och missa inte ”Så mycket bättre”!

13 Kommentarer

Olikheternas psykologi – suck!!

Han inte skriva något inlägg igår. Jag hade tvättstugan mellan 12-15 och under den tiden så ringde dom och frågade om jag kunde hoppa in och jobba. Så jag snabbade mig med tvätten och jobbade mellan 15-21. (Det var inte lätt att snabba sig med 3 veckors tvätt).

I dag har jag suttit med psykologin från kl 10 tills nu. Nu är jag ikapp mig. Det kommer en ny uppgift i morgon men det är skönt att veta att det som ska vara klart är det. Det jag arbetat med idag är socialpsykologi och olikheternas psykologi. Olikheternas psykologi var så jobbigt och svårt, bl a så skulle vi svara på för och nackdelar med introspektion, experiment, observation, test, intervjuer, enkäter, andras bedömning. Det handlar om intelligens och vad som menas med det och hur den kan mätas och olika sorts intelligens. Vilka felkällor kan finnas vid all bedömning av andra människor? Och sist men inte minst – arv och miljö som är en av de största stridsfrågorna inom psykologin. Är det arvet eller miljön som formar oss. Suck säger jag bara!

Men, men,nu kan jag känna mig lite glad att det är klart och att jag har gjort uppgifterna  efter min bästa förmåga. Mer kan jag inte göra. Nu är det inskickat till läraren. Förresten så känner jag mig mycket glad för att det är klart!

Önskar er en bra kväll!

16 Kommentarer

Rubrik ska det vara ja

Har ingenting att skriva i dag. Jag är trött – ovanligt va (skratt).

Hoppas att ni får en bra kväll!

15 Kommentarer

Nu har jag fått mina provsvar

I dag har jag varit och besökt pappa på hans boende en sväng. Han är deppig pga mammas bortgång och det är ju inte så konstigt.

Läkaren ringde i morse ang provsvaren. Totalkolestrolet var i januari 7,2 och det ska vara under 5. I april var det 6,4 och nu i november låg det på 6,3. Alltså ingen skillnad från i april. Hon sa att eftersom det finns i hela släkten på mammas sida och är ärftligt så kan jag nog inte få ner det mer så hon ville att jag skulle börja medicinera. Blodsockret var på samma nivå som i januari – alltså ingen förändring men hon ville vänta ett tag till med att göra något åt det eftersom det oftast hänger ihop med blodfetterna. Ska ta nya prover om 2 månader och är det ingen förändring på blodsockret så sa hon att då får vi börja kalla det diabetes. Det är alltså gränsfall och hon ville inte kalla det för diabetes än. Ja, ja. Det är bara att fortsätta att vara trött och slut ett par månader till då – årstiden gör väl sitt till. Ska väl inte gnälla om dessa prover – det finns dom som har det värre. Inget att gnälla över egentligen.

Det jag inte är förtjust i är att jag måste börja medicinera mot blodfetterna. Det är så mycket biverkningar på dessa mediciner men jag vill ju inte heller få hjärtinfarkt som mamma och hennes 4 bröder haft och min ena bror – så utav två onda ting så väljer jag medicinen till att börja med. Vid minsta värk i kroppen så skulle jag sluta medicinera.

Nu får det fan vara slutgnällt Monica. Skärp dig nu. Va inte ett offer.

Snön yr i luften lite lätt och det är blåsig som sjutton i dag och grått, grått.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

19 Kommentarer
Annonser:
iphone reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet