Annons:
 
 

Godaste tillbehöret

En av de godaste kryddorna här i matlivet måste väl ändå vara färsk chili… 

Hemma i vårt kök ska det förstås vara en chilisort med lite krut i, eller åtminstone ligga på 7 och uppåt på den 10-gradiga skalan. Det spelar ingen roll vilken färg den har, men vad gäller det här smarriga tillbehöret ska man tänka färg. Mat ska vara vacker att titta på, då kittlar det lite extra i smaklökarna.

Du behöver följande:

3 färska chilifrukter

3 paprikor, gärna i olika färger

3 stora tomater

1 handfull oliver (valfri sort)

5 klyftor vitlök eller 1 hel solo

1 kruka färsk persilja

1 dl olivolja (välj en mild sort utan alltför mycket karaktär)

0,5 dl saft från limefrukter (finns att köpa färdigpressad på flaska)

Smakrikt salt (gärna Gourmetsalt)

Koka upp en kastrull vatten. Snitta tomaterna i skalet på några ställen och släng ner dem i det kokande vattnet. När du ser att skalet börjar att krulla sig tar du upp dem, kyler av dem snabbt och skalar dem noga. Ta ur tomaterna och använd bara det fasta köttet. Hacka sedan tomaterna, chilifrukterna, paprikorna, vitlöken, oliverna och persiljan i små bitar. Häll över olivoljan och limesaften, och smaka av härligheten med saltet. 

Du kan äta röran till i stort sett vad som helst; grillad kyckling, stekt eller grillat kött, lax, eller något veg-alternativ som t.ex. en helt vanlig avklädd avokado. Grillad entrecote, klyftpotatis och hemmagjord tzaziki tillsammans med röran är en favorit hemma hos oss. 

Tänk på att låta den kryddiga röran stå en stund innan du serverar den. Du kan t.o.m. låta den stå i kylen över natten, men ta då fram den en stund innan du ska servera, då smakar den ännu ljuvligare…   

Mmm

1 Kommentar
Annonser:
laga iPhone
 
 
 
 
css.php