browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Världens genom tiderna längsta man. 279 cm. Från Norge.

Posted by on 12 maj, 2010

 Jag tittade nyss på ett Norskt program, ganska bra om allt möjligt, ganska likt Landet Runt, fast på Norska. Där nämde de en man som blev 279 cm lång ! Han hade skostorlek 78 och vägde 10,5 kg när han föddes. Mannen växte tills han dog och toppnoteringen gjordes strax innan han avled, det kan vara därför att han inte nämns i rekordböckerna. Jag hade för mig världens längsta man genom tiden var en Amerikan på 272 cm, men enligt programmet, om jag minns rätt, var världens längsta man, officiellt, 278 cm, bara en cm kortare än Norrmannen, dock troligen samma Amerikan. ”Han” har jag sett på Gröna Lund i form av vaxdocka, jag gick till naveln ungefär och jag är två meter…skoja bara, 181 cm vid mönstring nu lite kortare. Jag har för mig Norrmannen hette Assaegård, eller  någonting åt det hållet.

 Norrmannen var inte bara lång han var grov också och förekom på filmer. Jag kännde igen stumfilmsnuttarna som visades och att han var lång och stor ser man, men att han var världens längsta det var häftigt. Stumfilmerna var troligen förvisso gjorda en bra bit innan mannen avled så då var han lite kortare. Även den Amerikanska långa mannen växte tills han dog. Hur lång världens längsta person utan den genetiska sjukdommen är kan man ju undra. Det finns någon som nu är 244 cm också med samma sjukdom. För ett tag sedan var en på TV4 nyhetsmorgon som var världens längsta, han var Kines, men sedan hittade de ”244 mannen” någon annanstans, Kinesen var något liknande, som en jätte i studion. Jag vet att när man sett den långa Norrmannen på film och inte haft någon att gemföra med så ser man inte hur stor han är men när han kommer brevid andra gubbar går är de två huvuden kortare. Norrmannens mor tror jag var 219 cm, om jag minns rätt, hon bodde med så låg ytterdörr att hon nästan fick krypa in och ut. Den de tror är Norrmannens pappa var en Svensk på 244 cm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *