5 fotografier att undvika att använda på dejtingsajter

Din profilbild på dejtingsajter har en stor inverkan på hur många som väljer att skriva till dig och att svara på dina meddelanden. Din profilbild kommer alltid att vara det första intryck de andra dejtarna får av dig – och det går inte att få två chanser.

För att veta vilka bilder du bör använda (och vilka du inte bör använda) måste du veta vad som är attraktivt för en kvinna. Män brukar fokusera på den som fotograferas, medan kvinnor tänker på hela bilden.

Så, vad tycker kvinnor på dejtingsajter är attraktivt? Oftast någon som är självsäker och som ser ut att kunna skydda dem. Använd alltså inte ditt utgångsfoto från gymnasiet. Det säger ingenting om dig som person, och om du inte gått i skolan på länge kan det ses som ett försök att lura de andra. Det säger åtminstone att du inte gjort något som är värt att fotografera sen du gick ut skolan – och ingen är attraherad till en tråkig man.

Visa inte ett fotografi på dig själv i en smutsig bakgrund. En sådan bild visar att du inte kan ta hand om dig själv, än mindre henne. Ingen kvinna som tittar på kontaktannonser vill bli din nya mamma och städa (efter) dig.

Använd inte heller en bild som visar dig när du utför en tråkig vardagsrutin. Du kommer utstråla att du är ordinär och inget speciellt – eller ännu värre, tråkig. En bild bör aldrig visa dig när du spelar TV-spel eller något liknande. En mycket bättre bild visar dig när du går igenom dokument vid ett skrivbord med en kollega. Sådana foton visar att du har auktoritet, något som folk på dejtingsajter gillar.

Ladda inte heller upp en bild på dig med en annan kvinna eller med dina kompisar. En bild på en annan kvinna kommer leda till att din potentiella partner genast frågar sig varför du och ditt ex inte är tillsammans längre – trots att kvinnan kanske inte är ditt ex. Och vad händer om en utav dina vänner är mer attraktiv än du är? Du blir genast normal igen.

Innan du använder ett foto bör du fråga dig själv vad det utstrålar om dig själv. Om du tycker det verkar bra – använd det. Annars kan du läsa mer dejtingtips här.