Ny blogg

Eftersom jag inte kom åt denna blogg under flera dagar trodde jag att den hade kraschat.  Så jag gjorde en ny.

Bloggankaret

Men helt plötsligt kom den tillbaka. Så nu har jag två bloggar. Fancy!

Här kommer inga nya uppdateringar att göras så vill ni följa mig vidare – klicka Bloggankaret.

Händerna upp i luften

Händerna upp i luften

Jag fortsätter leka med mobilen, dricka mitt kaffe och skriva i min blogg – utan varken mening eller mål. Jag förstår att bloggandet håller på att dö ut, det är ju knepigt att få ihop en massa text om ingenting.

Så där ja! Nu fick jag ihop ett inlägg!

Ha en bra dag gott folk. (Kul att se att statistiken går upp.)

Älgjakt live på nätet

bth_hunters1

Följ med ut i skogarna på årets älgjakt | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV.

Underbart. Expressen i samarbete med TV 4 sänder älgjakt live på nätet.

Ungefär som att få se säljakt live. Spännande. Verkligen underhållande.

Jag hatar att älgjakt är något slags Svenskt folknöje. Vem som helst som har tagit sin licens kan gå ut i skogen med skarpladdat gevär.

Halvblinda, småpackade.

Jag är väl inte helt emot jakt, men det ska skötas av professionella. Inget jävla hemvärnstrams!

Bildtest

DSC_0042[1]

Eftersom jag har köpt en ny telefon så är det väldigt kul att ta nya kort och leka med bildredigerarprogrammet.
Jag är en glad amatör. But hey, so what? Ni får stå ut med bilder från gårdagens händelser:

DSC_0043-1

Bowling! Japp, roligare än så blir det inte.

spindelnät Mindre lyckat experiment med färger, typ.

DSC_0035-1[1]

Närbild på fikat. Tja, motivet skittrist med skärpan ok.

Kalasfrukost och hoppborgar

rascals

Idag, som de flesta dagar, ska ni slippa få se en bild på min fin-fina frukost. Ni vet – yoghurt, grenola, färska bär och te. Allt uppställt på en bricka från Svenskt Tenn.

Idag blir det en dag i kalasets tecken. 30 kids ska ränna runt på ett lekland. Snor, gräddtårta, tappade varmkorvar, hoppborgar och trasiga kalasbyxor så långt ögat kan se.

Shit vad kul de kommer att ha!

Det fina i kråksången är… att jag inte är ansvarig! Jag ska bara lämna liksom. Släppa in dem i kalas-huset och sedan lätta. Bye bye! Ha det så kul och röj järnet!

Youtube-film i very slowmotion då…

  Foto på Mattias Ribbing, lånad DN

”Se fakta som en Youtube-film” – DN.SE.

Jag önskar bara att jag hade motivationen. Blir imponerad av det här. Har läst boken om Mind-mapping, “Du kan om du vill” av Tony Buzan. Jag lärde mig att associera siffran 1 med en cigarr, 2 med en svan och 3 med ett par bröst.

Mer än så kommer jag inte ihåg, 25 år senare.

Hatten av för Mattias Ribbing säger jag.

Kaffe med smörgås – glutensmörgås

Kaffe och smörgås

Doften av nybryggt kaffe alltså. Oslagbart. Till det blir det idag en lång smörgås. En LÅÅÅÅNG smörgås. Ja ni fattar va? Den är lång. Opraktiskt men gott. Opraktiskt god för den innehåller ju en massa gluten.

Läser i DN att vi nog borde bli lite mera restriktiva med gluten, framförallt till små barn.

Ja ja, jag tuggar vidare på min macka. Jag ska nog dra ner lite på gluten i alla fall. En vacker dag.

LCHF-müsli 175 spänn för 500 gram

LCHF-müsli

LCHF-müsli Chunky 500 g | LCHFklubben.se för dig som vill gå ner i vikt eller bara må bättre.

Som hittat! 175 kronor för 500 gram. Femhundra GRAM!

Ett tips bara: i den lokala turkiska affären kan man köpa 400 gram nötmix (inga tillsatser) för 40 kronor. Pumpakärnor 500 gram – hoppsan, bara 20 kronor.

Do the math.

Men det är klart, du får ju bara 900 gram ren nöt- och fröblandning för 60 kronor. Vill du lägga till sötningsmedlet erytriol  får du räkna med att hosta upp mera kosing. Men det drabbar ingen fattig.

Puss.

Parisiska stjärnbartenders och höstiga drinkar

(Foto: Andreas Bardell)

Parisiska stjärnbartenders guidar till höstens drinktrender | Restaurang & Bar | Allt om Stockholm.

Oh, det låter tjusigt – “Parisiska stjärnbartenders”! Jag blir kär redan i rubriken.

Men så läser jag vidare om ingredienserna i de trendiga höstdrinkarna; Cachaça, Carpano, Chartreuse, St Germain eller Pommeau de Normandie? Oj oj, vad  är det? Jag vågar knappt uttala det. Nu blir jag nervös.

Vad hände med blå Curacao undrar jag?

Lamm i formalin vs Storpotäten

(Foto: AP)

Jag äser i DN att Damien Hirst gör barnbok – DN.SE. Det är tydligen en bokstavsbok där varje bokstav illustreras med en bild på något av hans konstverk. Bokstaven L illustreras med hjälp av ett lamm i formalin.

Som sagt. Damien är konstnären som stoppar ner hela kalvar, kor, får,  lamm, hajar och zebror i formalin. Ett och annat uppsprättat kadaver slinker också ner. Allt paketerat i en sober glastank.

Alltså, en barnbok illustrerad med djur i formalin?

Oj vilken skyddad verkstad jag har växt upp i! På min tid drömde barnen mardrömmar om Storpotäten i “Vilse i pannkakan“. De mardrömmarna ter sig ljuva jämfört med vad “Lamm i formalin” kommer att framkalla.

Cronut – bakverksforskningens nya patent

(Foto: Richard Drew) (Foto: Richard Drew)

Läser i SvD att bakverksforskningen går framåt: Hajpat bakverk i New York: cronut, en flottig hybrid av croissant och donut | SvD. Cronut. Det går visst bra för den där Dominique Anseln.

En kombination av munk och croissant. Jag läser “…laminerad deg lik den som croissant… friteras i druvkärnsolja, sedan rullas i socker, fylls med en kräm och slutligen glaseras.”

Oh yes.

Oh yes, baby! Oh my God, give it to me baby. Give It To Me! Rulla mig i socker. Fyll mig med kräm!

Eller så tar jag en mandarin. Ja. En mandarin får det bli.

Nakenskräck och kalkonfötter

Nakenskräck ett spökligt nöje på nöjesfältet Shocktoberfest i USA | SvD.

Ett skräcknöjesfält i USA har introducerat en ny attraktion: klä av dig naken och spring runt och skrik. Du får behålla underbyxorna på. Men det kostar pengar.

Blir jag förvånad? Nej. Vi är ju beredda på att köpa vad som helst:

* färdiga köttbullar

* kaffe gjort på bajs

* IKEAs matta “TÅSTRUP”

* kalkonfötter för 2000 spänn

Nya kostråd – grönsaker är bra

Fokus på våra matvanor i nya kostråd – DN.SE. (Foto: Leif R Jansson)

Ja det här var kanske ingen större nyhet. Måste läsa vidare i morgon. Men visst är det härligt med grönsaker!

Jag har fått lära mig av en kock att man ska anpassa sin matlagning efter säsongens grönsaker. Dvs satsa på sparrisrätter på försommaren och rotsaker under höst och vinter. Kolla av frukt- och grönsaksdisken innan du bestämmer dig. Vad ser fräscht ut idag?

Inte jag (ser fräsch ut idag alltså)! Men det mår ni inte dåligt av – för ni ser mig inte.

Dags att dra täcket över huvudet och somna i nya sängen.

Skiljsmässa och ny bok

DSC_0003[1]

Jag tänker ofta på skiljsmässan. Inte så konstigt kanske, det hände alldeles nyss.

Det finns stunder då jag saknar min gamla familj. Tryggheten i det bekanta, det vanliga. Idag är inte saker bekanta längre. Varje gång jag går in genom ytterdörren luktar det nytt (ok, ibland luktar det gammal kvarglömd soppåse och det är ju bekant). När jag vaknar på natten är det nya ljud jag vaknar av och golvet knarrar på ett annat sätt när barnen tassar upp på natten.

Jag har blivit ombedd att läsa denna bok, någon som har läst den? “Lev som du vill och inte som du har lärt dig” av Jeffrey E. Young och Janet S. Klosko.

Kopi Luwak Coffee

Kopi Luwak Coffee

Världens 10 dyraste kaffesorter – här är de | SvD. (Foto:COLOURBOX)

“Kopi Luwak är kaffebönorna av sorten Arabica eller Robusta som har ätits och passerat matsmältningssystemet hos palmmården.”

Varför i hela världen ska man framställa kaffe på det här viset? Voffö gör di på dette vise? Låta palmmårdana sitte i burer och bajse? Vaffö dårå? Göre kaffe på mårdbajs?

Voffö gör de på dette vise?

Och så får man Oprah att dricka skiten?! Grattis!