Annons:
 
 

BF

I dag är dagen då bebisen förväntas komma, men nej..än så länge är det ingen bebis på väg. Jag och Timon har en innedag som sig bör så här den första riktiga höstdagen. Timon tittar på Bamse och jag tänker snart försöka mig på en tupplur. Så mycket mer action lär det inte bli i det här huset i dag.

Sen kan vi ju låtsas att jag inte alls är frustrerad och trött på att vara gravid och vänta, att jag inte sover som en kratta om nätterna och att jag inte alls för länge sedan har tröttnat på mina få klädesplagg som jag kan använda såhär i vecka 40.  Men..nästa vecka fyller jag 30, enligt planen ska jag ha både nya kläder och en ny bebis då, det är en mycket trevlig tanke.

Lämna kommentar

Seminarium ett.

Förra veckan var en fin vecka när jag kunde ligga i soffan och slumra/slösurfa medan han var i förskolan. Den här veckan var tyvärr inte likadan. I dag hade jag mitt första seminarium och direkt efter det bar det av till MVC och sen hem och äta för att slutligen promenera och hämta Timon igen. Inte en endaste en blund hann jag med. Men, seminariet gick bra och allt var bra på MVC.

Nu tänker vi ta helg och vara lata och kanske föda barn. Vi får se.

(Jag tänker att om jag skriver ett nonsensinlägg lite då och då så kanske jag en vacker dag får till något extraordinärt, vi testar.)

Lämna kommentar

Medan han tittar på ”spändelman”

Grejen är att jag gillar ju att ha mitt lilla arkiv här, att kunna resa tillbaka några år och se hur väl allt har löst sig ändå. För det är så arkivet ofta fungerar, det finns så mycket frustration och osäkerhet inför framtiden insprängt i mitt lilla arkiv. Från studerande, gravid och väntande på besked om huruvida barnets pappa skulle kunna flytta till oss eller ej. Till nu; snart tvåbarnsmor i radhus med sambo som fick komma hit, fick stanna och fick arbete. Det  har hänt väldigt mycket på fyra och ett halvt år.

Grejen är också att jag inte längre känner mig bekväm med att dela med mig på samma sätt. Jag har heller inte längre samma behov av att dela med mig. Men, jag tycker ju om att skriva och känner ibland att jag faktiskt har något som jag vill sätta tankar på pränt i annat format än en statusuppdatering på facebook eller en ögonblicksbild på instagram.

Så kanske, kanske, börjar jag skriva igen. Nu när jag snart går in i vecka 39, samtidigt som jag försöker underhålla en energisk fyraåring, samtidigt som jag börjar plugga Svenska som andra språk på halvfart och distans. Kanske behöver jag mitt i allt detta sätta mig ner ibland och sätta tankar och känslor på pränt.

För tillfället tittar han på ”Spändelman” så nu borde jag nog passa på att förbereda mig inför torsdagens första seminarium.

Lämna kommentar

Varianten med bilder.

Lämna kommentar

Hej.

Vill ni veta vad som hände? Det hände massor av saker: Mtheza fick sitt körkort och permanenta uppehållstillstånd. Jag började plugga African studies, efter en fantastisk termin fick jag ett nytt jobb på halvtid. Nu pluggar jag och jobbar samtidigt alltså. Mitt nya jobb är hur kul som helst; jag undervisar i svenska som andra språk :)

Mer då, vi åkte på en supersemester i ett soligt sommarsverige innehållandes massor av besök hos vänner och systrar, fyra olika sorters djur och nöjesparker samt ett stycke finlandsfärja.

Ännu mer? Jul och nyår tillbringade vi i gassande sol hos andra halvan av familjen i Port Elizabeth, Sydafrika.

Sådär, det var väl ungefär vad jag hade för avsikt att göra förra året. Om jag bara uppdaterar min blogg en gång per år så verkar det ju faktiskt som att allt alltid går enligt planen. I sånna fall borde det ju vara dags för en plan även för detta år:

-En fantastisk semester
-mer jobb i höst
-en magisterexamen

Ungefär så får min lista se ut.

Det här är nog mest ett försök att se om jag evetuellt skulle kunna tänka mig att börja blogga igen i ärlighetens namn. Ni vet när man träffar någon man inte sett på länge och utbyter stela artigheter om vädret och vad man har gjort på sistonde…ungefär den känslan tror jag det här inlägget ger. Kanske borde jag slänga upp lite bilder istället :)

Lämna kommentar

Sommarlov.

Ja det är väl just precis det som jag har nu. Just nu har jag dock lite svårt att njuta av ledigheten. Jag vill nämligen veta vad jag kommer att göra i augusti innan jag fullt ut kan njuta av sol, sovmornar, bad, grillande och sånt där som man gör på sommaren.

Dock vet jag ju att jag kommer att göra något, men jag vill veta vad! och det nu. Yes, jag är otålig.

Hur som helst, mellan all otålighet ägnar jag mig åt just sådana där saker som man ska göra på sommaren. Det vill säga inte bloggande. Förhoppningsvis återkommer jag dock snart med någon form av besked.

Lämna kommentar

Möjligheter

Förra veckan fick jag slutligen reda på något som jag egentligen hela tiden vetat men ändå hoppats lite smått inte skulle ske ändå: mitt helårsvikariat kommer att bli just ett sådant. Det innebär alltså att jag från och med någon gång i mitten på juni står utan jobb igen.

Detta var som sagt väntat eftersom det stod klart och tydligt på kontraktet som jag skrev under i augusti förra året. Såklart hade jag ju dock ändå hoppats att det skulle finnas plats för mig även i höst. Men nu gör det inte det eftersom läraren jag vikarierar för ju faktiskt kommer tillbaka i full tjänst.

Så vad göra? Jag har lyckats skapa både en plan A, B och C.

Plan A: söka och finna ett jobb. Förslagsvis ett lärarjobb. Detta jobbar jag på i dagsläget. Jobb finns inte i mängder eftersom jag inte direkt kan flytta i dagsläget. Men jag söker och hoppas.

Plan B: Magisterprogram i african studies. Tillbaka till studentlivet alltså. Detta är en utbildning på ett år som i teorin skulle innebära att jag sedan kan börja forska inom historia. I praktiken är det såklart ganska klurigt att antas på en forskarutbildning. Hur som helst så har min ambition alltid varit att doktorera inom historia, så varför inte nu?

Plan C: A-kassa, timvik och jobbsök. Det minst spännande alternativet.

Jag har nu gått från framtidsångest till framtidstilltro. Det känns spännande att det väntar något nytt runt hörnet!

Så till något helt annat, grattis till Teres och Martin som fick en liten dotter i natt!

Lämna kommentar

Att lära sig något nytt.

Oj då, nu ser allt nytt ut på bloggen. Inte för er kanske men för mig, från mitt redigera-, skriva- och klippa- och klistra-perspektiv alltså. Kanske blir det något bra av det här.

Eller så fortsätter jag som vanligt och läser bloggar utan att tillföra så mycket själv. Å andra sidan vet jag ju att man inte bara ska sitta och vänta på inspiration, den måste tvingas fram. Det säger ju jag till mina elever dagligen.

Hur som helst, nu är det måndag och det betyder att jag är ledig imorgon. Jag åker dessutom hem om lite drygt tio minuter. Men bäst av allt är nog ändå att Timon tycks ha lärt sig den mening som han kommer ha bäst användning av under hela sin livstid: ”Snoppe kissa”

1 Kommentar

Hej.

Ibland och plötsligt händer det, ibland och plötsligt är för tillfället just nu.

Vet ni, det händer inte så mycket i mitt liv. Jag jobbar, Timon går på dagis och växer. Mtheza jobbar. Vi bor kvar i samma lägenhet och gör samma saker.

Jag har alltså inget spännande att blogga om. Nu är väl iofs merparten av alla bloggar som finns halvtråkiga vardagslivsbloggar där samma text repeteras varje dag med några nya verb, adjektiv och substantiv till och från.

Vi gör så här i stället då. Detta hoppas jag att min blogg ska handla om i år:

1. Om vår rest till Stockholm (eller vart vi nu får åka) för intervju med migrationsverket när Mtheza ska uppgradera sitt UT till ett PUT (permanent uppehållstillstånd alltså) Och om hur bra det gick. Och hur knäpp Linda var.

2. Om vår härliga semester i Sverige där vi leker Svennsons och besöker allt från Ullared och Victor till både djuren och Kansarna i E-tuna.

3. Om våra jobb som kanske blir nya eller samma gamla men som vi i alla fall har även i höst.

4. Om det där huset som vi planerar att köpa/bygga. Tills vidare kanske om målarfärg när vi får tummen ur och målar om vårt röda vardagsrum.

5. Om resan till Sydafrika och släktingarna, elefanterna och solen.

6. Om körkortet, inte mitt utan Mthezas. Mitt får bloggen handla om nästa år eller så.

7. Om sol (mer sol alltså!), vår, glass och vilken otroligt bra mamma jag är, HELA tiden (jag lovar)

Så där ja, nu vet ni. Nu ska jag bara leva upp till det här då.

Lämna kommentar

Som vanligt; mitt 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Började jobba i Malung. Där hade jag aldrig varit förut vad jag vet.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hafe jag några? kanske att jag skulle styra upp mitt liv? Det gjorde jag ju iaf..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, igen och för första gången för andra. Eller kanske bara Stina då, som iofs är min syster.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. Och jag håller alla tummar och ber till eveentuella gudar.

5. Vilka länder besökte du?
Inget alls tror jag. Eller räknas NORRKÖPING/PEKING? (katten klev på caps lock)

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Nja, mer pengar vore ju inte helt fel. Mer fest. Fast jobb och ett hus kanske. Och resor. Nästa år tänker jag åka till Sydafrika igen, så det så!

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
16/8 när jag började jobba. Mitt första riktiga jobb.

8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag lyckades ta min lärarexamen samtidigt som jag var mammaledig. Ett tag hade jag två heltidsjobb ungefär. Men det gick, oftast med stor hjälp av bland annat Stina och Putte (tack!)

9. Största misstaget?
Det vet jag faktiskt inte. Att jag ätit för mycket godis?

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite förkylning och sånt där. Då var det värre med Mtheza som först fick bältros, sen en konstig böld i örat och sedan slutligen halkade och bröt armen.

11. Bästa köpet
Sängen. Fast den köpte ju inte jag utan den fick vi av mormor och morfar. Hur som helst är den alldeles precis lagom stor för alla tre som oftast sover i den. (jäkla Timon)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. Seriöst, alla pengar försvinner på mat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Vetskapen att jag fått mitt första riktiga jobb som det jag precis utbildat mig till gjorde mig lycklig i flera veckors tid. Annars lyckades Mtheza alltid få mig på gott humör och Timon fick mig att skratta en hel del han också.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Hmm Johnossi kanske? Det känns väldigt vår/sommar 2010.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer stabil och mer åt glad hållet skulle jag tro. Men främst stabil och det om något gör mig glad.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest. Men det kommer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig. Det skerv jag förra året också. Allting löser sig, till slut.

18. Hur tillbringade du julen?
Med alla, utom Puppy fish, hemma i Våmhus. Jag och Timon och nästan alla andra var mer eller mindre sjuka. Jag så till den grad att jag totalt tappat smaksinnet. Det var ingen hit direkt.

19. Blev du kär under 2010?
Jag är alltid kär. Ibland blev jag kärare och ibland mindre kär. Men jag är alltid kär i min lagom galna och väldsbästa sambo.

20. Hur många one night stands?
Massor, men han vägrade ju gå hem. Har jag missat något här?

21. Favoritprogram på TV?
Top model. Det är typ det enda jag har sett. På datorn ska tilläggas.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, hatar ingen men tycker kanske att Åkesson kunde läsa en bok eller två och sedan faktiskt försöka förstå den. Kanske tillochmed en bok av Moberg?

23. Bästa boken du läste i år?
Läste mest en massa deckare som råkade bli beställda av misstag. Annars har jag en Auster i jobbväskan som jag ska plöja så snart jag får tid. Jag gissar att den är grym!

24. Största musikaliska upptäckten?

Att p3 spelar ganska bra musik?

25. Något du önskade dig och fick?
En lägenhet, ett jobb till både mig och Mtheza. Det var fint.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nej faktiskt inte.

27. Årets bästa film?
Harry Potter 7 del 1. Den var grym! Gillade även Inception.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Fick frukost på sängen och sovmorgon. Sedan hade jag nog kalas. Tror jag, jag minns inte så noga.

29.Var det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En resa till SA. Och X antal resor till alla grymma vänner på olika håll i Sverige. Men annars; ärligt, det var ett grymt år!

30. Vad fick dig att må bra?
Mtheza. Alltid. Träning på friskis, att åka iväg och jobba och att komma hem till en sprallig Timon gjorde mig också glad och nöjd.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen alls. Vad menas med sugen? Jag skulle gärna ta en fika eller så med en hög olika kändisar. Men ligga med? Nä, ingen.

32. Vem saknade du?
Just nu Mtheza eftersom han är i SA. Men om 6 dagar kommer hn hem igen!

33. De bästa nya människorna du träffade?

Mina nya elever såklart!

Lämna kommentar
Annonser:
reparera macbook
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet