Annons:
 
 

Följ med mig & Malin Berghagen till Santorini på en Mat & Yogaresa maj 2013!

Dags att förverkliga nyårslöftet!

Att skriva morgonsidor i gryningen på en lavastrand med sinnet fylld av Egeiska havet.

Att träna yoga och meditera, stärka kropp och själ genom vandringar, glädjas över kroppens fantastiska förmågor och njuta av fantastisk mat och nya vänner!

Sista veckan i maj, (25/5-01/06) 2013 ordnar vi en magisk mat- och yogaresa till världens vackraste ö – Santorini!

bild

Då får du chansen att följa med på en exklusiv Yoga- och Gourmetresa där kroppen efter all fysisk och mental aktivitet belönas med de finaste råvarorna i specialkomponerade middagar tillagade av prisbelönta kockar.

Levnadskonstnären Malin Berghagen leder yoga och meditation i soluppgång och solnedgång.

Malin Berghagens Bok

Malin Berghagens Bok

Alexandra Pascalidou är vår ciceron i kulturen och maten. Hon guidar oss genom grekiska gränder och livets labyrinter.

Under vår vecka står yoga och kokkonst i fokus men också meditation, trappträning, strandpromenader, thaiboxning, vattensporter, beachvolley, havsbad, massage, mineralrik lavasand och nya vänner.Pris: 15 900 kronor.
I Priset ingår: Del i dubbelrum på fyrstjärniga hotellet Notos
Therme Spa. Enkelrum mot tillägg. Direktflyg med Apollo. transfer.

Makrobiotisk Frukost, lunch och gourmetmiddag, internet. transporter, all träning, inträde
på Arkeologiska museet, auktoriserad guide, introduktion till
den grekiska kokkonsten och kulturen, båttur runt ön.

Sista anmälningsdag: 30 mars 2013. Begränsat antal platser.
Anmälan skickas till: alexandra@pascalidou.se.

4 Kommentarer

Följ med Boot Camp & Yoga Retreat!

 Onar betyder dröm på gammelgrekiska
Följ med på en drömresa till Andros i Kykladerna, en magnifik ö i Egeiska havet. En perfekt retreat för inre och yttre skönhet. En Boot camp där vi trimmar kropp och själ och njuter av helande havsbad och naturupplevelser. En spirituell spa-vecka med yoga, dans, kickboxning och vandringar i en magisk miljö. Temat är tillbaka till naturen:


Boende: Vi bor i traditionella stenhus byggda av naturliga mate-rial i elegant inredda rum i St Nicholas helarens hemliga vik som bjuder på spektakulära solnedgångar i turkosblått välgörande vatten. Hotell: www.onar-andros.gr

Mat: Den makrobiotiska maten som bjuds är organisk, närodlad med grönsaker och frukt som rensar och vitaliserar kroppen

SCHEMA:

7 – 9.00 Yoga & Meditation

9-12.00 Frukost och havsbad

12-14.00 Lunch 14-16.00 Siesta / Havsbad /Tid för massage

17-18.00 Vandringar/ Dans/ NIA på stranden

18-19.00 Kickboxning/ Kampsport / Cirkelträning

19.00 – Middag Kvällsprogram med dans eller meditationer

Datum: Torsdag 24 – 31 maj 2012 24 maj ankomst Aten och transfer till Rafina där vi övernattar. 25 maj tar vi morgonbåten till Andros (2h) där vi körs med jeepar till Onar.

Pris: 16.000 kr. där allt ingår. Logi del i dubbelrum inkluderar tre måltider om dagen och alla klasser. Direktflyg med Norwegian från Stockholm till Aten, en övernattning i Rafina, båt till Andros och jeeptur till hotellet.

Packa: Badkläder, träningskläder, gympaskor, flip flops, solskydd, dagbok. Glöm resten!

Instruktörer

Sol Schmitz är ledarskapscoach och inspirationskälla utbildad till Psykosyntes terapeut, Hypnos Terapeut, NLP Practitioner och instruktör i NIA och Afro Power Dance. Hon är Yoga Lärare Certifierad av Int. Yoga Allience och undervisar Ashtanga Vinyasa, Iyengar och Anusara i Latinamerika, Grekland och Sverige. Sol låter oss möta oss själva på yogamattan, att lekfullt upptäcka och utveckla kroppen och sinnet.


Richard Seifert – Tvåfaldig Världsmästare i  Kickboxning och Sanshou 2010-2011. Richard har över 21 års erfarenhet av kampsport. Med en framgångsrik kampsportskarriär och 8 års erfarenhet som Personlig tränare, samt en passion för hälsa och kostvanor kommer han att kicka oss till en bättre livsstil. www.richardseifert.se

Alexandra Pascalidou

journalist, författare, programledare som nyligen gjorde dokumentären ”Vad är det för fel på grekerna?” i SVT och den prisbelönta ”Min stora feta, grekiska kokbok” Bonnier fakta. Alexandra var elitgymnast som ung, amatörtränade kampsport och yoga i några år och föll pladask för dansen i ”Let’s Dance” i TV4. Hon har deltagit på Boot Camps och Yoga Retreats Mexico, Thailand och Grekland. www.pascalidou.se

Alexandra är vår ciceron som inviger oss i Greklands hemligheter och inspirerar oss till att bli de vi innerst inne är.

Anmälan: Kontakt: alexandra@pascalidou.se Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

2 Kommentarer

Follow my new blog

Final

Dags att dansa en sista dans i årets final av Let’s Dance. Vilken Andersson vinner?

Nu ska jag börja blogga på Your Life. Ni hittar mig på: http://blogg.yourlife.nu/alexandra-pascalidou/

Metrobloggen har varit min hemvist länge och ni har följt mig under mitt livs viktigaste händelser. Min graviditet, Melinas födelse, amningar och en amatörmammas möra vandring genom moderskapet. Jag tackar er för all den kärlek, uppskattning, uppmuntran och omtanke ni förmedlat. Ni har ofta mildrat min ensamhet och gett mig hopp när allt verkat hopplöst. Jag kommer att fortsätta skriva i Metro och den här bloggen läggs inte ner utan kommer att finnas kvar som mitt vackraste minne.

Må ni alltid ha vinden i ryggen.

5 Kommentarer

När allt blir fel..

Ibland borde man bara hålla sig hemma och dra täcket över huvudet. Som igår. När det mest gick fel. Ett möte som spårade ur. Ett annat möte som inte ledde någonvart. En natts sömn som avbröts av en massa tankar som aldrig ville ta slut. En lämning på dagis imorse som inte kunde avrundas. Och som körsbäret på tårtan idag, stressade jag till genrepet på Let’s Dance där det visade sig att jag fått fel kallelse. Nu tvättar jag kläder i tvättstugan och hoppas att det i alla fall ska gå bra. Har ni sådana dagar?

5 Kommentarer

Morgonsamtal

Jag: ”Ska vi åka till Grekland i sommar och bada Melina?”

Melina: ”Ja, men du måste lova mig att farmor Barbro, pappa Johan, jajja Hrisula, Dimitra & Pavlos, Jordana & Leo, Sofia, Pippi & Lilla Gubben får följa med. Snälla mamma.”

Det blir en dyr semester i år. Dags att börja spara.

Igår på Junibacken. Det blev återigen en traumatisk upplevelse. Melina gick till kassörskan och sa: ”Det är farligt här. Jag tycker inte om Junibacken med drakar och pirater.” Hon fick en rosa ballong.

2 Kommentarer

Dagens miss och lustiga frågor.

Vaknade 05.45 av att grannens TV stod på högsta volym. Jag låg kvar i sängen och väntade på att han skulle sänka ljudnivån men det bara fortsatte och jag förbannade grannen och undrade om jag skulle ringa på hans dörr, ringa störningsjouren eller börja banka på elementen. När eländet fortgick klev jag så upp ur sängen för att upptäcka att det var min egen TV som stod på högsta volym. Melina hade glömt stänga av barnkanalen och de tecknade figurerna skrek ikapp. Stackars mina grannar. Hoppas de inte väcktes. Eftersom jag aldrig kan somna om var det bara att hoppa upp och konsumera DN och nyhetsmorgon. Nu väntar träning inför fredagens final. Vi får se vad jag klarar av med det skadade låret och nästäppan.

Ibland ställer vissa så lustiga frågor. Här kommer svar.

”Varför är du förkyld så länge?”  Det undrar jag också.

”Är hela din familj dysfunktionell?” Nej. Inte hela.

Ha en underbar dag. Må kärlek skölja över er.

3 Kommentarer

Me – The Fighter

Såg ”The fighter” nyss och identifierade mig så med hjälten att jag inte kunde sluta gråta. Min fascination för boxning går långt tillbaka i tiden men det var inte fajterna som fick mitt hjärta att brista utan alla nyanser av den dysfunktionella familj som skildras i filmen. Gripande film som inte får missas.

1 Kommentar

God vecka!

Inledde veckan med inhopp i Riks Morronzoo med sköna Roger och Ola. Det var vitaliserande för min förkylning. Nu skriver jag på artiklar och sen är det dags för fotvård för mina slitna dansfötter inför fredagens final i Let’s Dance. Annars är det ångestmoln på min himmel. Idag ska Melina hem till pappa och farmor som har längtat efter henne och jag vet just nu inte hur jag ska överleva två dagar utan henne. En separerad förälders förbannelse.

3 Kommentarer

Docklik diktator

Vad gör jag en ledig lördag när doktorn ordinerat strikt vila för att bota den numera kroniska förkylningen? Jo, jag går upp innan tuppen med en Melina som står upp i sängen och frågar: ”Mamma, har du vaknit?” Något alternativ till att inte vakna finns inte när hon sen beordrar: ”Välling, bok och blöja!” Jag fostrar en diktator utklädd till docka. Efter hes bokläsning när jag knappt kunde andas av nästäppa var det dags för ägg och kalkonmackor till frukost. Därefter lek i parken som bestod i att min älskling åt snö, slickade på en fontän och rullade i lera. Därefter lagade jag hennes favoritlunch och bjöd över några vänner. När jag dukade av dansade barnen till Melinas nya favoritlåt: Barbie Girl. Blir det någon feminist av denna lilla kvinna eller hyser jag ett litet våp i min famn? ”Mamma, sminka mig!”

Hennes ord min befallning. Sen bad hon om dans 43 gånger till samma förbaskade låt som hon hörde på minidiscot i Gran Canaria, sen bokläsning och bad. Nu är jag helt utmattad. Hur har ni tillbringat lördagen?

9 Kommentarer
Annonser:
iphone reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet