Juldag 2011

GROD FOTSÄTTNING

 

Spegel, spegel…

Jag känt mig ganska håglös
och sliten likaså
Var morgon ganska svårt gå upp
och fram till toa gå

Och när jag kommit fram till klo
jag mig i spegeln ser
En glåmig, skallig, härjad typ
framför mig står och fånigt ler

 Och då jag säger till mig själv
i tydligt ordalag
Du är duktig du är bäst
krafter har du som en häst.
Välkommen till din dag!

Spegelbilden tittar stadigt
säger med en blick gemen
Ta och lugna ner dig nu
och lägg dig strax igen
dra filten över huvet ditt
och dröm att du är tjugosju.

 

Sikta högt mot kvistfritt kvastskaft

Skönt med lite ledighet nu. Det behövs. Det är bedrövligt behövligt. Och hockeymatcherna avlöser varandra och jag avlyssnar avlösningarna och kollar på det som levereras. Nu är det Finland mot Ryssland. Ser tufft ut. Men Finland har komplex och svårigheter för Ryssland. Hur dom än häver sin röst tar det inte på folket från öst. Skulle bli förvånad om Finland tar hem detta. Men hoppas kan man ju. Då skulle det bli Sverige mot Finland eller tvärtom. Och då, då skulle allt Sverige få se på Öst.

Hej hopp i trädet opp!

 

På försök

Måste testa hur det funkar med det nya bloggeriet. Baksidan är ju ändrad också. Tar väl ett tag att bli van.

 

Lite knirk

Jag skriver nån rad här emellanåt. Håller ju till på Spotlife också. Det var en vacker morgon i morse igen. Det var så fint så man fick lust att vara tyst och bara använda morse i morse. Bara skicka tysta signaler så inte fåglarna skulle sluta knirka i björktopparna. Fast det minus femton vid 06 snåret. Ja denna tiden är fin på nåt bestämt sätt. Sätt er på gatan så ser ni det tydligt. Jag satte mig på gatan i morse, det var halt också nämligen. Det kom konstiga inte speciellt ljudlösa läten och ord ur min mun då. Jag störde nog friden.

 

Handsken är rastad

Slappsöndagen lider mot sitt slut. Här har varit riktigt grått idag. Tankarna har delvis gått till japanerna som råkat ut för såna förskräckligheter. Det är grymt och meningslöst. Men vi får alla försöka göra nån mening i a f. Var och en på sitt sätt.

Jag kan rapportera att skatorna nu blir mer vakna och oskygga. Samma sak händer varje år. Med ljusets successivt ökande insteg törs dom liksom mer och mer. Kan det verkligen hänga ihop? Ovanligt många sparvar verkar ha överlevt vinterns köldnätter. Dom måste ha stärkt stammen, flocken, som håller till här. Och så har dom ju också fått en och annan brödskiva och lite frön och nötter.

Livet på Sjövägen går alltså sin gilla gång
Pling plong

 

Hebbe och Lotta

Hebbe + Lotta Uth = Sant

 

Utsikt från ett soligt fönster

Det blåser idag. Vinden viner runt knutarna. Ja nu är det så att suset ute överröstar suset och bruset inomhus från den nyinstallerade thermopumpen, en sån luftvärmepump alltså. Den låter lite för mycket, måste jag säga. Man är inte van vid det. Det är ju så tyst här annars. Det är bara dom skrattande skatorna som brukar höras. Utomhusifrån alltså. Inomhus finns inga skator. Är det bäst att tillägga, annars kan det bli hett om öronen och man blir då inte precis uppskatad. Eller tvärtom då blir man uppskatad.

Sonen ska till stan idag, själv ska jag gå på innebandymatch och hustrun tvättar. Vilket innebär: storstryk ikväll! Liksom troligen i innebandyn, men hoppas ändå inte!

OBSERVERA: Jag finns även HÄR

 

Hebbe lottar ut!

Farfar Hebbe lottar ut film. Kolla HÄR.

 

Cirklar

Ibland går livet och dagarna liksom i cirklar. Man börjar med en sak och efter ett tag märker man att man är tillbaka där man började. När man kokar kaffe för tredje gången och ser att det på paketet står cirkelkaffe, ja då vet man att cirkeln är sluten.

Så var det i går. Jag gjorde ett besök i storstan och på vägen kände jag att det var nåt med den där cirkeln och då kom jag ju på att jag var på hemväg igen och kom ihåg att jag såg en såg, jag såg liksom en cirkel samtidigt, och det blev en cirkelsåg på Jula och den sågen som jag sett hade jag inte sågat utan den låg i baksätet, ser ni.

Som i cirklar liksom.

Snart cirklar ormvråkarna över fälten i dom här trakterna. Och då känns det definitivt som om cirkeln är sluten. Fast jag måste ändå erkänna att jag egentligen mer gilla öppna cirklar. Vråkar som snirklar i öppna cirklar, den synen sågar man inte!


Cirklandes i närheten av Friedrichshafen

 

Min profil

Pege
Namn: Vinkelaktig backup SPOTLIFE
Bor: http://petroskoj.spotlife.se/
Om mig: Vårdjobbare, som spikar på regelverket och masar sig sakta framåt om dagarna. Här (på sajten, i bloggen), kan dom som vill mötas och ha roligt, hitta på nåt kul och filosofera när humorn eller allvaret gått på grund. Men OBSERVERA! Vissa saker som skrivs och beskrivs här kan händelsevis likna verkligheten men behöver för den skull inte vara verkliga. Allt är ändå av nöden inte alltid det som det ser ut att vara!
Man

Tid e pengar, jag har inte tid heller!

  • http://www.metrobloggen.se/petroskoj

VAKNA! I TID!

Enter Search KeyWord: