Annons:
 
 

Att ha samhälle kostar

Det lilla kittet som håller ihop människor i ett samhället kostar. Vi är så bortskämda med att samhället alltid funnits att vi nu tar det för givet. Att vi nu börjar se våra medmänniskor som kostnader och röda siffror är extremt farligt. Oavsett om de människor vi ser som kostnader är invandrare, socialbidragstagare, arbetslösa, sjuka eller fattiga.

TV4:s dokumentär om Sverigedemokrater tar fasta på detta. ”En billig människa är en som inte finns. Då finns inga kostnader”

Detta kan dessvärre appliceras på Allianspartiernas hetsjakt på sjuka.

Lämna kommentar

MMS-bloggat från mobilen

mms_image

Alliansens Försäkringskassa verkar tappat kontakten med ”verklighetens folk”, eftersom en verklig människa kan vara sjuk hur länge som helst.

Lämna kommentar

MMS-bloggat från mobilen

mms_image

Stor humor i Tensta

Lämna kommentar

MMS-bloggat från mobilen

mms_image

FRA börjar betala sig. Blott en notis om att någon mörkhyad (förmodat) gripits för terrorbrott i en förort ingen bryr sig om. Det var så här jag lovade att det skulle börja. Vi kommer nog aldrig få veta om det var en falsk positiv.

Lämna kommentar

Sexiga barn från TopShop på heluppslag i Nöjesguiden

Klicka för stor bild

Jag trodde först att Nöjesguiden skämtade eller att någon barn-skyddar-verksamhet (typ BRIS) ville göra ett statement men såg sedan att avsändaren var klädkedjan TOPSHOP. Kom igen för fan, 12-åringar i genomskinliga toppar, höga klackar med vadstrumpor, tights, suktande läppglansade munnar och ögon med tom blick?

VEM är den tilltänkta mottagaren av detta? Nöjesgudienläsare är väl knappast grundskole-elever i mellanstadiet som ska shoppa sin sexiga sommargarderob när mamma tittar bort? Snarare är det väl lönnfeta gubbar i mediasvängen som är huvudmålgruppen.

Vem på Nöjesguiden / TopShop är det som har en pre-teen petit-fetish?

Se bilden på TopShops sexiga barn sid 2-3 i Nöjesguiden

Lämna kommentar

Broken Window theory – obligatorisk läsning

Broken window theory går ut på att om en krossad ruta lämnas trasig för länge signalerar samhället att ingen bryr sig och då krossas snart alla rutor. Teorin menar att i områden där småbrott, vandalism, nedskräpning och en allmän oro härskargår det snabbt utför i och grövre kriminalitet flyttar in och goda medborgare ut.

Dessvärre fick vi aldrig läsa om denna grundläggande samhällsteori som barn eller halvvuxna och förmodligen kan mycket av bristande samhällsansvar bero på det.

Lämna kommentar

Annons fa1l.

mms_image

Annons fa1l. Tågannons under relevant artikel om tåg… som folk dött på

Lämna kommentar

Lektion 1 i marknadsföring

mms_image

Lektion 1 i marknadsföring: Ett ansikte lättar upp ditt budskap. Fa1l

Lämna kommentar

Världen enligt Telia

mms_image

Världen enligt Telia: Tjejer ska vara blonda och ha bröst det dubbla sitt midjemått. Killar ska se ut som Krister Pettersson, det diggar brudarna.

2 Kommentarer

Tidningen MAD 1981. Inget har förändrats

mms_image

Tidningen MAD 1981. Inget har förändrats…

Lämna kommentar
Annonser:
iphone 6 reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet