Annons:
 
 

Våga ta steget till LED-ljus som köksbelysning!

Ska renovera hemma i lägenheten och byta ut den där förfärliga bänkbelysningen ovan diskbänk. Letade som fan efter halogen-spots på ramp men det fanns INGEN tillverkare som tycker att 40cm och 120cm är två vettiga längder att erbjuda, utom IKEA med sina 10W-spots vilket är för klent, det måste vara minst 20W.

Jag hade dömt ut LEDlampor för att jag upplevt det som för klent varje gång jag sett det ”live”. Dock så råkade jag av en händelse ringa till Ljustema (gällande halogenspots) och snackade med en trevlig kille där som rekommenderade LED-stripes. Jag sa att jag tyckte det var för klent men då sa han att de som nästan första butik i sverige fått in 14.4W LED-lister. Det kunde inte ens jag neka BORDE lysa starkt.

Så nu kommer jag beställa en 5-metersrulle varmvit 14.4W med transformator och en DC-dimmer med fjärrkontroll till det. Jag kommer posta resultatet här på bloggen när det är upphängt och klart. Tänkte köra 3 rader list för att göra åt hela rullen (1.6m x 3 rader) så att det blir riktigt fett med ljus!

Så här ser det ut idag. Kaklet ska också bort kan jag meddela

Vårt mörka fula kök innan nya kaklet och 14.4W ledlisten från Ljustema

Vårt mörka fula kök innan nya kaklet och 14.4W ledlisten från Ljustema

Lämna kommentar

Mamma scans bacon vattenfylld

mms_image

Mamma scans bacon vattenfylld Scans bacon går inte att steka eftersom den sprutats full av vatten. Kokt bacon är enda sättet med scan. Det bacon som har lägst vattenhalt är danska Tulip. Våga vägra vattenscan

2 Kommentarer

Gissa priset varorna! Köpta på ICA.

mms_image

Gissa priset varorna! Köpta på ICA. *63kr? *89kr? *117kr? Vad tycker DU det ska kosta?

6 Kommentarer

Prisjämförelse på mat – en konsumenträttighet?

Läste i somras vår lokal-tidning som hade ett sånt där ”billigaste matkassen”-test i butiker runt om i stan. Matkassen är ett hop-plock av varor som någon tycker är en bra standard-kasse att ha som jämförelse. Den stora draken, en Coop inte långt från där jag bor, vann och tackade tidningen med 12 helsides-annonser, en halvsida och en ¼-sida i det aktuella numret. 2:an i tävlingen, en Vi-butik, belönade tidningen med 1 helsides-, en halvsides- och ett par 1/5-side-annonser. 3:an… och så fortsatte det. Det ryktas att butikerna medvetet sänker priserna på ”standard”-kassens varor för att mäta sig bättre i dessa jämförelser. Detta gör att sajter som Matkompassen och Matvarupriser blir haltande.

I england har de en briljant sajt som heter ”MySupermarket” där man i realtid kan jämföra sin tilltänkta matkasse mellan de 4 stora snabbköpen med näthandel, Tesco, Asda, Sainsburys’ och Ocado . Jag var nyligen i Liverpool och vi handlade bloody-mary-ingredienser på Asda, vilket nu i efterhand visade sig vara det näst bästa alternativet efter Tesco.

MySupermarket

Snabbkaffe Gold 1853

Jag gjorde en manuell liten undersökning efter att ha handlat snabbkaffe på mitt lokala konsum mot våra egna online-butiker och kom fram till följande.

Coop

Mataffären.se

NetXtra.se

Nätlivs.se

Snabbkaffe 1853 Gold

43 kr

47.50 kr

54.90 kr

42.50 kr

Ganska intressant. En sann konsument-seger skulle vara att ha en svensk motsvarighet till MySupermarket.

3 Kommentarer

Livet som lyxgris i Spanien

Var inne på min Vi-butik idag för att köpa frukost efter ett kortare (patetiskt) träningspass på gymet. I god LCHF-anda valde jag 50g lyxsalami, närmare bestämt Iberico Bellota, från den manuella disken.

Iberico Bellota pigs grazing in Spain

Tjejen vid disken kämpade hårt med att skala av skinnet från korven och jag frågade vad det var gjort av. ”Naturtarm” svarade hon vänligt. Hon berättade sedan att Belotta-grisarna har det bästa grislivet som finns. De betar livet ut på oändliga slätter i Spanien, matas med ekollon av sina herdar som ägnar dagarna åt att slå ner dem med sina käppar.

”Ja, det låter minsann lyxigt”, sa jag och fortsatte leende ”Men därefter, efter allt ekollonätande så föser man in dem i trånga bås, hänger upp dem i klövarna, gasar dem groggy, slicear deras halsar. Därefter mal man dem till slafs och pressar ner dem i sina egna tarmar (d.v.s. ’Naturtarm’)”

”Ja, ungefär”, hon smålog och lämnade över mitt salamipaket som jag därefter mumsade i mig glatt på vägen till jobbet. Och jag är mätt/nöjd än.

Video: Grisslakt

Lämna kommentar

Förhållandekilon

Kärlek är något underbart. Jag fann min för ett år sedan och vi gifte oss på en äng samma sommar. Sjukt romantiskt. Men alla mynt har en baksida och förhållandets baksida är osundhet och lathet. Ingen träning, baconfrukostar och lata kvällar framför tv:n ersatte den ganska sparsamma träning jag hållit på med och den asketiska kosten likaså.

Men man kan inte skylla allt på kärleken. Ty under sommaren har det druckits och ätit i vanlig ordning och när jag hänger med mina LCHF-kompisar så mixar jag det bästa från deras diet med det bästa från kolhydratriket. Detta är förstås en ganska volatil coctail. På mitt första år som pojkvän har jag ökat 7 kilo och fettprocenten har ökat 3 procentenheter.Så här ser det tragiskt nog ut:

83 kg           17.7 fett%

Så nu har jag börja panikpromenera till och från jobbet som förr i tiden. Får hoppas jag kan hålla i det. Kosten försöker jag fixa på följande sätt. Dagens lunch:

Wish me luck…

3 Kommentarer

SMS-bloggat från mobilen

Välfärds- trivsel- förhållande- myskilon. Kärt barn har många namn. Vågen visade idag på 81.8kg, nytt personligt rekord i överkant.

Egentligen är det bara att inse, spymättportioner, ingen träning och en kombinerad high fat diet med även mycket kolhydrater ger inget bra resultat.

Dagliga 2-milspromenader och grillad kycklingdiet tog mig till 76.3kg och 14 i fettprocent. Den raka motsatsen tog mig till 81.8kg och 16 i fettprocent.

Skärpning

Lämna kommentar

Heinz ‘klämvänliga’ suger

mms_image

Heinz ’klämvanliga’ flaska suger. Kolla va fint min tjejkompis hand, tröja, leggings och strumplett blev

Lämna kommentar

Smakar som älsklingskorv

mms_image

Smakar som älsklingskorv ha ha. Baconlindad korv späckad med ost… Direkt från fabrik

Lämna kommentar

Mmm… Grillat

mms_image

Mmm… Grillat

Lämna kommentar
Annonser:
Reparera iPhone i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet