De viktigaste egenskaperna hos en projektledare

Vilka är de fem viktigaste sakerna en projektledare måste behärska? Nedan listar jag fem. Har jag rätt?

Kommunikation: Det är av stor vikt att en projektledare kan kommunicera med kund, styrgrupp, projektgrupp om hur projektet ligger till. Viktigt är också att få till kommunikation mellan projektmedlemmar.

Motivera och driva på projektmedlemmar: En projektledare som har fått en uppgift av beställare eller någon annan måste sen själv kunna driva på och motivera sin projektgrupp för att fullfölja uppgiften.

Helikopterseende En projektledare för större uppdrag måste kunna hålla helikoptersyn över vad som pågår i projektet och kunna stanna kvar i detta även när vissa delar kräver mer energi och styrning.

Ständig strävan att förbättras En duktig projektledare har förmågan att se sina svagheter och kompensera för dem. Dessutom strävar en duktig projektledare efter att ständigt förbättras genom att efterfråga och lära sig från feedback samt att själv reflektera över hur något kan korrigeras ytterligare för ett bättre resultat.

Engagemang En projektledare har ett starkt engagemang i sitt projekt, en vilja att verkligen vilja göra sitt bästa i alla lägen.

Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.

Post Navigation

css.php
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet