Kan det äntligen vara dax?

 

Godmorgon!

Vi börjar med lite glädjenyheter idag, tycker jag. Det finns en del familjer som går i väntans tider. Väntan har känts evigt lång både för dem och för oss men idag verkar det äntligen vara över. I dag visade nämligen Heidieh på lite löp 😉 Våra tikar blöder så lite vid löp att man måste ta en tops i vulvan för att se när löpet startat och att det pågår. Detta uppdrag har Heidiehs matte fått utav mig att utföra varje morgon och varje kväll, stackaren 🙂 I dag fick jag det efterlängtade meddelandet!

– I morse var det en roströd flytning på topsen!

Våra foderhundar Heidieh och Amon.

Hur glad kan man bli för dessa ord då? Otroligt glad 🙂 Det är nog mer än jag som blir glad haha. I o m detta så ser planeringen ut enligt följande.

  • Parning i Norge med den blivande pappan Urtehagens C Sativus Robbin: mån 2/4 (min födelsedag), onsdag och fredag.
  • Beräknad förlossning ca 6/6 (nationaldagen)
  • Beräknad leverans av valp 1/8

Aningen senare än vi tänkt men inget man kan påverka.

Nu är det här bara preliminära datum!!!!! Vi måste ju först se så att löpet verkligen kommit igång på allvar idag, ta fertilitetstester om ca 10 dagar för att veta att ägglossning är på gång mm. Ja, mycket planering har vi framför oss. Mycket kan hända på vägen. Framför allt ska hon gilla hanen vi tänkt ut till henne. Sånt vet man ju aldrig.

Blivande pappan Robbin.

En ny spännande valptid ligger framför våra fötter!

I går var jag borta hela dagen från våra valpar. I morse när jag tog ner dem i köket såg jag hur mycket som hänt på 1 enda dag. I dag far dem rundor i sin nya fina biabädd på alla 4 benen och inte vill dem stanna i den heller. Nä dem häver sig konstant ut över kanten så hela morgonen har jag tillbringat med att lägga tillbaka dem. Nog dax att snart låta dem flytta ner i köket i en liten inhägnad istället. Ögonen är helt öppna och dem ser bra liksom hörseln. Dem hör nu minsta lilla ljud. Är man hungrig piper och gnäller man inte längre utan man skäller högljutt och är det riktigt illa kan man även ligga till ett litet yl. Bäst på att låta är söta Leya 🙂 Hon vet vad hon vill den damen.

Jag spelade upp denna filmen när alla valpar låg och sov. Dem vaknade och for runder med en gång haha… Inget fel på hörseln inte.

Natten har varit ganska stökig men denna gången inte pga valparna. Var lite orolig för att det skulle bli en natt med magknip hos dem små för Chia fick faktiskt tugga lite tjurmuskel igår. Det funkade inte när hon hade sin förra valpkull för dem fick jätteont i magen då. Denna kullen verkar inte må dåligt av hennes lyx då och då tydligen. Skönt. Så, ja valparna har varit lugna men Daniel har haft ganska ont. Han tog en stark värktablett för smärtan. Det onda i knäet la sig men det satte sig i magen istället suck. I med nya tabletter mot magont och till slut la det sig och vi kunde sova någon timme igen. Ett par gånger vaken för toabesök mm. Upp vid 7 för att få sonen till skolan och jag passade denna morgon på att ta en långpromenad med Alize, Fei och Chia. Vi gick sk “Kråkeborundan” som tar ca 40 min i rask takt. En runda helt i skogsmiljö. Gick där och njöt av den friska morgonluften och ljudet av alla vårtokiga fåglar.

Nu ska frukosten plockas undan. Hemmet ska röjjas och sen ska det planeras inför kvällens valpkurs.

Önskar dig en bra onsdag.

Kramiz

 

 

 

About Monica Ottosson

Gift 46-årig kvinna sedan 22 år tillbaka med 3 barn. Bor på landet där vi har våra 3 hundar, 2 katter och 2 kaniner. Driver hundskola i Eslöv sen 8 år tillbaka vilket gör att jag jobbar med mitt stora fritidsintresse - hundar och hundträning. www.bonizashundskola.se Jag är också utbildad Service- och signalhundsinstruktör via Svenska Service- och signalhundsförbundet. Utöver min hundskola har jag hunduppfödning av Schapendoes. www.lightschaps.se Det är helt underbart att dem dem små liven komma till världen och sen flytta vidare till sina nya familjer. Jag har hela mitt liv lidit av övervikt och har pendlat från 58 kg till 94 kg. 13 januari 2010 fick mitt liv ny vändning då jag äntligen fick göra min Gastric Bypassoperation. Efter 1 år har jag nu nått min målvik = 45 kg lättare att förflytta. I denna bloggen får du läsa om hundar och hundträning så klart men även "gårdens" djur, familjen och om och när det händer något intressant i mitt privatliv. Hoppas du får en trevlig lässtund!
This entry was posted in Kennel. Bookmark the permalink.

Comments Closed

2 Responses to Kan det äntligen vara dax?

  1. Eva says:

    Full rulle verksr det som! Ha en härlig dag! Kram

  2. Gunilla says:

    Måtte det inte vara falskt larm. Nu vill vi ha en valp!