Annons:
 
 

Mitt sista inlägg!!!

Jag önskar mina läsare en god jul och ett gott nytt år!!!

Jag har bloggtröttnat just nu och om jag kommer tillbaka blir det till våren/sommaren i en helt annan blogg på ett helt annat ställe.

Tack för mig !!!

20 Kommentarer

godmorgon lördag

Igår gick vi ut och åkte pulka i backen här och det var kallt. Men vi åkte oss varma. Barnen tyckte det  var jätteroligt, speciellt Elias som aldrig ville att vi skulle hem. Vi gick till lekparken med så fick de gunga och åka rutchkana med.

Lite senare åkte vi hem till min brors familj så barnen fick leka. Suleyman kunde även passa på att titta på alla turkiska serier han följer. Deras internet är ju lite snabbare. Där blev det tacos att äta, gott gott gott!!!

Idag har vi inte planerat in något alls, blir nog en sväng ut såklart. Sen blir det en lugn hemmakväll.

2 Kommentarer

Nu är det ruggigt kallt!!

Imorse när jag var ute var det riktigt kallt här. -8 grader så nu gäller det att klä sig varmt. Just denna dagen som var så kall och blåsig skulle vi till Bvc med barnen.

Det kändes som vi skulle blåsa bort och barnen var ledsna för de blev så kalla i ansiktet. Tyvärr går inte det att täcka bättre än vi gjorde, det blåste ju rakt in i vagnen hur vi än gick, konstigt!!

Idag var det läkarkontroll för Elias del, allt var ju på topp. Inga problem här inte, han ligger som han ska i kurvan. Hjärtat slår finfint och han väger 12.5kg och 82 lång. En spruta fick han också mot Phenmococ eller vad den hette. Vi tog aldrig den i Turkiet så det var dags för den nu.

Mellan 13-15 tog jag med mig barnen till Öppna förskolan. Jag kände så för det idag. Elif pysslade massvis, hon gjorde en smällkaramell, klistrade grejer på papper. Blev en ljuslykta och några glittriga kottar man kan sätta i granen (synd att vi inte har nån). Vi får hänga upp dom hos mamma. 😉

Nu kan mina barn sjunga och göra rörelserna superbra till I ett hus vid skogens slut. Jag måste bara filma!!!

3 Kommentarer

Möhippa!!!

Igår blev det en heldag att fira möhippa för min brors sambo. Det blev en jättekul dag. Vi hämtade henne på jobbet, men självklart hade hon redan sina aninngar om oss och smög sig bakom oss när vi skulle filma.

Hon fick sätta på sig fina kläder. Mönstrade tights, cykelbyxor, rosa body. Rosa peruk, rosa boa, luciakrona på huvet och diskhandskar med röda hjärtan på händerna. Ett par snowjoggers på fötterna med. Sen dags för försäljning av pepparkakor med eller utan glasyr på Coop. Hon fick sålt en hel burk och fick ihop över 100kr. De flesta skrattade så gott och köpte gärna en kaka av den blivande bruden. En del gick sura förbi som säkert avskyr försäljningar.

Sen åkte vi till Bodaborg i Sävsjö och fick Tacos där och bara lekte och lekte. Jag var en gång där 2004 tror jag så det var roligt att göra ett återbesök. Det var en hel del kluriga banor och en massa man skulle krypa och klättra i. Men vi fick ihop en hel del stämplar iallafall.

Vi åkte vidare hem för dusch och ombyte och sen blev det mat på soya. Vi tog alla den mongoliska buffen med förrätt, varmrätt och efterrättt.

Resultatet av dagen var en toppendag, vi hade lite mer som bruden skulle göra men vi hann inte med.

Idag hade vi planerat pepparkaksbak och lussebullar hos pappa. Men där var det magsjuka så det fick bli inställt. Så det blir lite städning här hemma och en sväng ut såklart.

3 Kommentarer

Jobb på schemat!!!

Då har jag gått iväg med barnen till dagis och nu är det jobb som gäller. Alltså att söka!!! Det är inte lätt och de flesta har nog redan klart med vilka som ska jobba extra inför jul osv. Men nån gång måste det väl finnas nåt till mig.

Suleyman sover fortfarande, borde väcka honom. Men tycker det är skönare att sitta här i lugn och ro vid datorn. Annars kommer han med tusen frågor 😉

Igår när vi lämnat av barnen på dagis hade vi bestämt oss för att gå. Ja alltså bara gå lite överallt. Så det blev uppför berget, dunkehalla som det heter. Lite kringelkrokar mellan fina villor, lite lekparker, djuren i stadsparken och gamla hus (hyddor) från 1700-talet. Efter 1,5tim vandrande var vi längst upp på Dalvik där min farmor och farfar bor. Så vi bjöd in oss på lite te, mackor och småpratande. Sen kunde vi vandra neråt igen och hämta barnen vid halv 1.

Ingen som har ett jobb till mig förresten 😉

4 Kommentarer

Liten sångtjej.

Sen Elif börjat på dagis sitter hon mycket och sjunger hemma. Jag har ju alltid sjungit massa med henne men först nu som man får höra resultat. Så här blir ett litet klipp, jag får hjälpa henne på traven lite då hon är blyg för kameran.

2 Kommentarer

Dagisinfo!!!

Första gången själva på dagis igår hade gått bra. Elif skrek när jag gick men sen var det över och båda barnen hade lekt och ätit mat utan problem. När jag kom och hämtade blev Elif ledsen igen.

Idag gick det betydligt bättre, jag hade ju redan pratat med Elif på morgonen att jag skulle lämna och gå direkt så det var inga problem. De hade ätit duktigt med mat idag och sjungit julsånger ute på gården.

De tyckte att Elias är ett härligt charmtroll som alltid är glad. Under maten åt han med både fingrar och sked och det lös i ansiktet på honom att han älskar mat och gör det med glädje. Låter roligt att höra.

Så inskolningen har gått jättebra och vi ska fortsätta lämna likadant hela veckan och så börjar de nästa vecka att gå 15 tim.

2 Kommentarer

En frukost på tu man hand :)

Idag var det upp och göra barnen redo för dagis igen. Har lämnat dom själva mellan 9.30-12.15. Så nu kan de utforska stället ordentligt och de ska både vara med ute och leka + äta mat där.

Jag sitter och äter frukost med min man, lite te, avocadoröra och ägg. Helt underbart! Sen ska vi gå till Bvc och berätta om Elias bula. Han trillade i lördags och slog i en soffkant och det blev en rejäl bula och man såg hela mönstret från soffan med blodröda prickar.

Sen får vi se vad som händer i em.

2 Kommentarer

2a advent!

Söndag idag och den 2a Advent, det går så otroligt fort. Innan man vet ordet av är det 2010.

Idag ska i på julskyltning i Bankeryd, ska bli mysigt. Vi var aldrig inne i centrum när det var här i jönköping så vi får åka dit.

Nu är det tvätt att fixa med, 3 hela maskiner fick vi ihop idag.

Igår hoppade Elias, livlig som han alltid är, i soffan hemma hos min bror. Han trillade kraftigt mot armstödet däär det var lite kantigt och fick en rejäl bula i pannan. Vi ska ringa Bvc på måndag och berätta om det ifall han skulle få några skadliga ärr eller andra men av slaget. Hoppas inte!

3 Kommentarer

Elias är ju inga problem…

Skönt! nu är det fredag och vi har helgen framför oss.

Idag var det bestämt att jag skulle äta tillsammans med barnen på dagis. Roligt att se lite hur maten är och den är bra. De har 2 kockar som lagar maten på dagis. Det var en jättegod kycklinggryta med ris till. De hade salld med morot, rädisa och rödkål. Sen var det gurka, tomat och isbergssallad. Även en skål med yoghurt så det var riktigt ordentligt.

Barnen leker jättebra inne när andra barnen är med nu det är inga problem. Sen var det dags att gå ut och jag skulle vara kvar inne. Elif o Elias fick gå ut tillsammans med de andra barnen och fröknarna. Elias följde med utan protester men Elif vägrade. Hon slänger sig på golvet, drar av sig kläderna och jag vet precis hur hon fungerar. Till slut fick hon vara med mig inne. Då vann hon tyvärr!!

Nästa vecka ska vi vara mellan 9-12.30 och lämna så mycket vi kan. Jag försöker berätta att det är bättre jag lämnar Elif direkt på morgonen men deras nya plan är annorlunda nu. De tycker också då jag inte ha nåt jobb kan man dra ut mer på inskolningen som jag tror kan bli ännu värre för Elifs del. Men de vet väl vad de gör.

Ikväll ska jag iväg och träna på Friskis och Svettis med Martina. Guuuuud, vad jag ser fram emot detta.  Innan jag fick barn tränade jag jämt där flera gånger i veckan på olika pass. Gym och Spinning intresserar inte mig. Idag blir det ett Michael Jackson pass som vi får betala 30kr för. Sen stannar vi och basta lite och man för öl eller cider. Inte illa!!!

2 Kommentarer
Annonser:
Laga iPad i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet