Annons:
 
 

Jag har flyttat!

Nu hittar du mig på

http://sladdertackan.blogspot.com/

Nu flyttar jag även bokbloggen

http://sladdertackansbokhorna.blogspot.com/

Det känns sorgligt att lämna metrobloggen, men det är struligt att komma in och väntetiderna är långa. Kanske har metro tagit in för många bloggare och deras datorkapacitet räcker inte till, därför känns det nu som om det är tid att byta plattform.

2 Kommentarer

Nytt år igen

Oj, oj, samma elände igen – nu ska jag skriva nytt årtal i datumen – jag ligger fortfarande kvar på 2009, kom aldrig ifatt med 2010.

Jag trodde att det skulle vara lugnare med raketskjutandet i en småstad som Borås, men ack vad jag bedrog mig. Man startade två dagar i förväg! Plus att det var rena cresendot redan en kvart före utsatt tid och det höll i sig i alla fall till 01.00 då jag lade huvudet på kudden och somnade.

Lillkillen sköt raketer, den något mindre modellen, men det hindrade inte att mormor – som är skotträdd – lät som en häxpipa ibland. Det regnade och blåste ordentligt så det var svårt att få fyr på stubinen.

Kvällen spenderades i övrigt med att se tre stycket Harry Potter-filmer och att äta tårta. Svärsonen jobbade.

God fortsättning på er alla!

Jag kommer troligtvis att byta plattform när jag lärt mig det nya bloggverktyget på http://sladdertackan.blogspot.com, så det här inlägget kommer att publiceras där också.

Bilden hämtade jag från nätet, var alldeles för lat för att fotografera.

 

1 Kommentar

Träningskort och invägning

Årskort på Onyx var dotterns tanke när hon gav mig pengar i julklapp. ”Jag vågade inte köpa det, så jag gav dig pengar i stället”, sa hon. Men jag vågade. I dag. Efter att ha kollat runt på gymmet. Fräscht och på gångavstånd, massor med maskiner och – det fanns även en bubbelpool. Som pensionär kan jag ju gå mitt på dagen och då är det inte så mycket folk.

Invägningen var en rolig grej. Det är MediaMarkt som har en drive. Du går och väger dig i dag och i morgon och har du lyckats tappa några kilo vid kontroll den 7 mars så får du 100 kr per kilo i presentkort. Med tanke på att jag ökat 6 kilo de två senaste månaderna trots minskat intag (jag skyller på betablockerartabletterna – det står viktökning som biverkning), så är ju inte förutsättningarna så goda för min del, men man vet ju aldrig. Jag blir i alla fall inte skyldig MediaMarkt pengar om jag går upp i vikt.

Jag funderar på att byta bloggplattform – har flera metrobloggare än jag svåt att komma in på bloggen? Det är ju lite synd att man måste byta efter så lång tid, men ibland känner jag mig svartlistad.

10 Kommentarer

Toppenfilm

Jag är så imponerad av dagens barnfilmer! I går kväll blev det en vetepåse på ryggen för det ryggonda och första Harry Potterfilmen i DVDn. Suverän historia och en fantastisk film. Jag begriper inte att man kan trickfilma så trovärdigt. Nu har jag fem Harry Potterfilmer kvar att se (födelsedagspresent från dottern med familj).

I dag ska vi gå på barnteater ”Tyra Sventon” på Borås Stadsteater.

1 Kommentar

Receptfri död

Egentligen är det ganska skrämmande. SvD har en artikelserie om hur de receptfria och numera lättillgängliga läkemedlen med paracetamol, t.ex. Alvedon och Panodil används av unga flickor och pojkar. Främst flickor använder tabletterna mot i stort sett allt: huvudvärk, mensvärk, sömnproblem, stress, depression, trötthet, m.m.

Dessutom används tabletterna vid självmordsförsök, förhoppningsvis kommer patienten under läkarvård snabbt. Överdosering av t.ex. Panodil ger leverskador som inte går att reparera. Att kombinera tabletter som innehåller paracetamol med alkohol kan ge leverskador snabbare eftersom levern i första hand bryter ner alkoholen och paracetamolen lagras i levern. Skadan uppkommer efter flera dagar och leder obehandlad till döden.

Skrämmande! De här tabletteran säljs nu i matvarubutiken och försäljningen har ökat.

9 Kommentarer

I väntan på tomten

vill jag önska alla bloggar en riktigt God Jul! Hoppas bara att ni inte sitter fast i de allmänna kommunikationerna eller i en bil i snöoväder.

5 Kommentarer

Det spökar

i min lägenhet. I går blev jag övertygad, inte nog med att min hårborste var försvunnen utan 2 shampoflaskor, 2  balsamflaskor (alla fyra modell större). showerflaskan och Lactacydflaskan hade placerats i en perfekt rund ring mitt i duschkabinen. Det här hände andra dagen i rad, jag ställer dem allesammans i ena hörnet. I går kväll placerade jag alltså flaskorna i ena hörnet och stängde omsorgsfullt dörren till kabinen, stod de inte still nu så …

Det gjorde de! Senare på dagen hörde jag misstänkta ljud och smög in på toaletten.Vad får jag se? Jo, katten som försiktigt puffar den ena flaskan efter den andra med huvudet!

Undrar hur hon tänker?

10 Kommentarer

Finbulvinter

Vi vadar i modd på trottoarerna. Fötterna slinter hit och dit. Kylan biter i kinderna. Är det en ny istid på väg?

Isfisken på Stora Torget i Borås.

6 Kommentarer

Att leva med en neurotisk katt

Det är inte lätt, jag lovar. I natt vaknade jag av att hon startat TV:n, visserligen älskar hon att se reklamen, men i alla fall. Vanligtvis är det bara blomkrukor, tidningar och eventuella bordsdukar som åker i golvet. På dagarna roar hon sig med att riva upp min bäddade säng. Jag har tagit bort det virkade överkastet, hon biter sönder det. Däremellan far hon som ett jehu över stolar och bord, soffa och fönsterbräder och kattens ”dubbdäck” raspar när hon rivstartar iväg över parkettgolvet. Hon är snabb och hon springer mycket, tungan hänger ut och hon flåsar ljudligt.

Hon är inte speciellt kelen, bara när hon själv vill och hon blir mycket förnärmad när jag avvisar henne, som jag gjorde igår kväll. Då kröp hon in i sin transportbur och vägrade komma ut på flera timmar.

Hon smiter ut när jag kommer hem från affären. Jag öppnar dörren och som ett streck drar hon iväg upp till nästa våning. Där väntar hon på mig, men ser hela tiden till att jag inte lyckas fånga henne. Flåsande får jag jaga henne upp till nionde våningen. Sedan åker vi hissen ner. Det har vi gjort i tre dagar nu.

Varje morgon ser hon till att jag kommer upp ur sängen senast kl. halv sju, tidigare var det fyrasnåret som gällde. Hon hoppar upp till fönsterbrädan, tar sats och med ett långt skutt hamnar hon på min mage. Gissa om jag vaknar. Sedan får mina tår sig en omgång och då inser jag att det bara är att kliva upp. Nöjd, belåten och spinnande lägger hon sig då ner för att sova.

Hon är rätt rolig när hon vill leka. Favoritleken just nu är att jag kastar små bollar mot henne som hon fångar. Hon lägger sig ner platt på golvet, kurrar att nu får jag kasta bollen, ibland kastar jag över henne och då får hon hoppa upp eller så kastar jag rätt på henne. Ofta lyckas hon faktiskt hålla kvar bollen.

Hon ”pratar” mycket, ibland oavbrutet. Kurrar och muttrar. När hon sover sin eftermiddagslur snarkar hon ljudligt.

Hon tar stor plats, trots det lilla formatet.

11 Kommentarer

Julbord på Hofsnäs

I dag var det dags att äta julbord på Hofsnäs Herrgård – underbart vacker miljö och ett helt fantastiskt julbord.

Herrgården ligger på ett näs och har vatten på båda sidor.

Utsikt från ett av fönstren

Julbordet dignade av allehanda läckerheter, jag är fortfarande proppmätt och ändå tyckte jag att jag åt med måtta.

Lillkillen njöt av godisbordet

När vi mätta och belåtna satt och drack kaffe då kom lucia

Nu infinner sig verkligen julstämningen.

7 Kommentarer
Annonser:
Reparera iPhone i Stockholm
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet