Annons:
 
 

Erikas kokoskakor

Smidig krispig chokladkaka med kokosknäck. Kakan bakas i långpanna och kan serveras med bär och grädde. Kakan är en riktig favorit och är perfekt att servera till efterrätt eller dessert.

Till chokladbotten

4 ekologiska ägg

5 dl strösocker

200 g smör

5 msk kakao

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

2 tsk bakpulver

Rör ihop ägg, socker och rumsvarmt smör i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna och häll smeten i en långpanna. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

Fyllning

100 g smör

200 g kokos

2 dl strösocker

1 dl sirap

1,5 dl grädde

Smält smöret, tillsätt kokos, socker, sirap och grädde. Låt det koka ihop ca 10 minuter. Ta ut kakan och bred kokosblandningen över den varma kakan och grädda ytterligare 5-10 minuter.

3 Kommentarer

3 Responses to Erikas kokoskakor

Dom här ser jätte goda ut!

Skrivet av jenny 2011-02-27 vid 11:44 Svara

    De är jättegoda (och smidiga att göra) =)

    Skrivet av Erika H. 2011-03-28 vid 12:00

Åh vad gott!!!

Skrivet av Jannica 2010-11-17 vid 10:50 Svara

    Ja, det är supergoda!!! =)

    Skrivet av Erika H. 2010-11-19 vid 12:00

oj den seer fantastiskt god ut

Skrivet av Annica. 2010-11-17 vid 08:53 Svara

    Det är den! =) Och lätt att göra ;)

    Skrivet av Erika H. 2010-11-17 vid 12:00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annonser:
iphone 5
 
 
 
 
css.php