%&#€(%# axel!!!

Jag vill så gärna göra slut med min axel här och nu. I över 6 månader har han smärtat, knastrat, stramat och allmänt förintat min styrketräning. Nu är jag så trött på skiten, men vet inte vad jag ska göra för att bli av med problemet.

Denna helg har annars vart lugn och skön utan allt för mycket inbokat. Vi har en dugga imorgon som täcker halva kursen, så från början trodde jag att all tid skulle gå dit, men det behövdes inte så mycket tid till att kännas sig hyfsad säker på att skrapa ihop lite poäng. Så i helgen har vi hunnit ikapp vardagen med handling, matlådefix, brödbak och müsli-skapande. Känns skönt att vara redo för nästa vecka. Tyvärr finns tiden inte riktigt till för det under veckorna så planering blir a och o nu.

Även träningen har blivit lidande under veckorna, men nu i helgen har blivit yoga, ben- och ryggträning samt högintensiva intervaller.

Det stör mig att träningen inte är min frizon längre. Istället för att stänga av omvärlden och få lägga all kraft åt något fysiskt så får jag hela tiden begränsa mig pga av min smärta. Jag är för det mesta positiv och försöker istället vara tacksam för allt jag kan göra, men just idag känns det mest hopplöst. Jag längtar till jag är helt frisk och återigen utmana kroppen som jag en gång gjort.

Den dagen…..

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Att hitta glädjen i det lilla..

Sommarlovet är slut och det är dags att hitta tillbaka till rutiner. Dagarna rullar på och det finns lite tid och ork över till spontanitet. Därför får man hitta små ljusglimtar i det lilla och vara tacksam över att man är frisk, har mat och tak över huvudet.

Just nu är jag lycklig över att:

♥ Jag klarade sommarens omtenta och åter är i fas i utbildningen.

♥ Jag och Signe körde ett jobbigt cirkel/intervallpass idag

♥ Hösten innebär tända ljus och massa varmt te

♥ Jag åker till Berlin om 21 dagar

♥ Det finns en sorbet glass som smaska äppelcider och den är ljuvlig

♥ Jag har en racer med turkost styre

♥ På onsdag fyller min älskling år

Även om dagarna numera är långa och fyllda med jobb och plugg, så finns det många ljusglimtar i livet. Ibland måste man bara stanna upp, reflektera och njuta lite extra av det. Glädje behöver inte orsakas av något stort, ofta är det de små detaljerna som gör det. De du kanske inte skulle räkna upp först.

Vad gör dig lycklig just nu?

IMG_2954

Photo 2013-08-14 17 23 50

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

True

”We are not given a good or a bad life

We are given a life

It’s up to us to make it good or bad”

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Med racer

Förra veckan bestämde jag att ta tag i något jag tänkt på de senaste månaderna.

Enda sen jag började instruera spinning har mitt intresse för utecykling bara växt och växt. Det började med en fantastisk inCycle-utbildning och sedan dess har jag fortsatt att inspireras av bl.a. Jessica Claréns blogg.

Trots suget ville jag tänka över köpet ordentligt – det är trots allt en stor summa pengar Jag VILL så gärna innan jag har något, men sen när det väl finns där så dalar intresset. Denna gång har suget ändå vart starkare än vanligt. Denna sommar har jag sett cyklar överallt och det känns som att ”alla” har en racer eller tänkt att skaffa en. (Vet såklart att detta är helt obefogat, men det var min känsla).

Så när jag klev in i cykelaffären förra veckan kände jag mig vilsnast i världen. Jag fick enkla frågor som jag inte visste svaren och tänkte att de måste tycka att jag är världens veligaste människa (min största skräck, haha). Jag hatar att inte ha kunskap och kontroll, och finns det inte det minsta av just då. Jag visste inte ens om det var en racer jag ville ha, eller en hybrid, eller något annat.

Fastnade dock för en Specialized Dolce med turkost styre och den blev det. Igår fick jag hämta den vackra skapelsen.

Så imorse blev det premiärrunda på 50 min. Det kändes lite ovant och jag är lite för feg för att våga dra upp farten allt för mkt. Men det var såå härligt att swischa förbi platser jag tidigare inte sett, trots att jag bott här i 3 år nu. Lovely!

Imorgon är det tjekväll på cykelaffären och jag ska lära mig att byta slang, sätta dit kedja, vård av cykel m.m. Mycket passande datum på den träffen 🙂

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Finbesök idag!

Idag kommer Ronja hit, en vän från Sthlm. Det ska bli så kul och det är första gången hon får se min och Jonas lägenhet. Förhoppningsvis ska jag få mitt hår fixat också, det är verkligen på tiden! Men vi får se vad tiden hinner med.

Idag vaknade jag kl 9 och det känns inte alls lika jobbigt idag med fastan. Hungern har avtagit, men jag känner mig något energilös och mina instinkter säger mig att göra frukost.

Det behövdes minst sagt en upprensning i kosten efter semestern då jag lagt på mig ett par kilo. 😉 Men nu, två dagar senare så ligger jag bara ett par hekto över min ”normala vikt” Det är ju skönt att det mesta var vätska av det som lagts till på vågen.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Periodisk fasta

Funderandet gick över till verklighet. I rena farten hoppade jag på periodisk fasta (PF) och har nu avklarat två dagar utav det.

Hittills har jag känt mig väldigt hungrig under fastan, men jag är inte energilös utan orkar köra på på gymmet som vanligt. Just nu vill jag dock bara svulla något onyttigt, tror att det är för att jag äter för lite under dagarna. Att gå från 6 mål/dag till tre kräver nog större måltider än jag ätit. Idag blev det:

Lunch:
Ca 200 g kyckling
60 gram ris
1 msk färskost
1 tomat
1 nektarin

Mellanmål:
1 dl lättyoghurt
125 g kvarg
1/2 dl müsli
1 banan
1 swebar

Middag:
200g torsk
3 potatisar
1 kokt ägg

Detta hamnar runt 1500-1600 kcal, vilket kanske borde höjas något med tanke på att jag tränat två pass idag.

Sen är det klart att det tar ett tag att vänja sig vid stora omställningar så det är väl inte jättekonstigt om jag skulle känna mig hungrig, trots att jag ligger som jag ska i kcal. Jag ger det 2-3 veckor och ser vad som händer. Lite spännande är det trots allt, jag är verkligen inte någon som hänger på trender och så, men detta upplägg önskar jag att det passar mig.

Det sägs ju ge så mkt positiva hälsoeffekter, mindre hunger samt att man sparar tid på morgonen, hehe 😉

 

Publicerat i Kost | Lämna en kommentar

Semestermode: Off

Det har vart några sköna sommarveckor för mig denna sommar som  inneburit besök på en rad olika städer i Sverige + Köpenhamn. På några veckor har jag åkt upp till Övik och hälsat på min mammas släkt, besökt Visby under Almedalsveckan, kultiverat mig i Gränna och Vadstena, andats ut i Linköping, besökt föräldrar och svärförälder i Stockholm och Jönköping, tittat på Operakonsert i Köpenhamn, firat midsommar i Mariefred och nu senast besökt Varberg för Fitness 5 och lata dagar.

Utan att gå in på allt för mycket detaljer och långdragna inlägg kan jag sammanfatta det hela med att det har vart helt underbart, något ”flängigt”, mycket god mat och sporadisk träning. Som det sig bör, tycker jag. Nu har jag laddat batteriet, fått tillbaka motivationen och längta smått till lite rutiner i vardagen. Här hemma väntar nu 4 veckors sommarjobb, en hel del koreografering utav pass samt tentaplugg i finansiell ekonomi.

Jonas ska starta upp periodisk fasta imorgon och det ska bli spännande att se hur det går. Jag är smått sugen på att prova på det och se om det är något för mig, men måste läsa på lite bättre hur det funkar att kombinera den med konditionsträning och lite annat. Men vem vet, kanske startar jag med om en vecka. Planer på att styra upp kosten framöver är iaf spikat och jag är sugen på formtoppa en period nu efter alla lata dagar. Jag ska klura  lite på detta och återkommer i veckan. Nu är det dags att sova inför morgonens jobb som startar redan kl 06.00. Jag kommer att vara en trött tjej imorgon.

Säger godnatt med några bilder från helgen

Photo 2013-07-12 16 22 05Jonas i action! Knäböj och Chins!

 

IMG_2854Turpuss inför tävlingarna

 

IMG_2839Solnedgång över getterön, Varberg

 

 

 

IMG_2870Frukostdags trodde vi – men måsarna var snabbare att sno till sig de sista surdegsbröden

 

Photo 2013-07-13 11 21 51 Varbergs fästning – Kanonkul (y)

 

 

 

Photo 2013-07-12 20 14 22Häng på västkustens klippor
Photo 2013-07-12 17 25 23Ni undrar ju säkert hur det gick för herr Leander. Han slutade på en 4:e plats, vilket är mycket imponerande! Är numera en mycket stolt flickvän 😉

Photo 2013-07-11 21 39 48Kvällspromenad runt småbåtshamnen

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tillbaka från midsommar på Kalkudden

Nu är vi i den ljusaste tiden på året. Jag älskar när man kan sitta uppe sena kvällar och tappa tidsuppfattningen. Se solen gömma sig lätt innan den går upp upp igen.

Liksom förra året firade jag och Jonas midsommar ute på min mammas stuga utanför Mariefred. Det är så fridfullt att vara där ute och dagarna har inte fyllts med något nödvändigt. Istället har det blivit mycket god mat, korsord, pussel och spel. Jag blir som ett barn igen när jag plockar fram mina 500-bitars pussel. De är det perfekta antalet på ett pussel, tillräckligt svårt för att få en utmaning och tillräckligt enkelt för att få det gjort på ett par timmar. Sedan har vi samlat lite sommarpoäng då vi genomförde sommarens första dopp. Det har även ätits smultron i massor, gått till majstången (det blev dock ingen dans) och promenerats både morgon och kväll bland sommarblommor och mygg. Det är sommar för mig!

Nu är jag tillbaka i Linköping och jobbar på Campushallen. Nästa vecka väntar ytterliggare ledighet och jag njuter. Håll nu tummarna för att det ska bli sol då.

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

What doesn’t kill you makes you stronger

Photo 2013-05-25 19 54 52Igår insåg jag att min axel blivit bra igen. Medan fokus har legat på träningsresan med Campushallen, Göteborgsvarvet och Blodomloppet de senaste veckorna har axeln liksom glömts bort och återhämtat sig själv. Ibland tror jag att det är det bästa. Försöka låta bli att fokusera på det som gör ont och istället se över det som fortfarande fungerar som det ska.

Jag kommer knappt ihåg hur länge min axel har satt käppar i hjulet för min styrketräning, men det känns som en evighet. Och det blev en liten resa på köpet. Som faktiskt har gett mig värdefulla lärdomar.

När jag först fick ont så blev jag förbannad. Jag kände mig handikappad och frustrerad över allt jag inte kunde göra. Att sätta sin fot innanför gymmets dörrar blev ångestfyllt och jag tappade lusten att göra någonting. Livet kändes inte fullständigt och ingen annan träning var kul.

Frustrationen övergick så småning över som tur var och jag började acceptera att läget var som det var. Det mesta kan man påverka, men inte allt. Och vissa saker blir bara värre om man kämpar emot. Då jag hade två lopp framöver började jag istället försöka få in mer löpning och även spinningen gav ljusglimtar i vardagen.

Och det gav resultat. Jag förbättrade min tid på gbg-varvet med nästan 9 minuter, trots att det var ett av de varmaste loppen på länge. På blodomloppet sprang jag min snabbaste mil någonsin och kom runt på drygt 46 minuter, vilket jag troligtvis inte gjort om jag inte haft den tid jag hade över från uteblivet gymande.

Så här i efterhand inser jag att man aldrig ska vara beroende av endast en sak. Visst så saknar jag fortfarande gymmet, men jag som person kan vara lika lycklig utan. Jag är glad att jag kan uppskatta olika saker och att inte kunna göra en sak, ger tid över till något annat. Kanske något man inte innan trodde var något som hetsar upp en.

Det ger mig också insikt om att verkligen inte grotta ner sig i negativa tankar, utan försöka se glaset som halvfullt. Och det hjälper inte att bara sluta tänka. För det går nog inte. Det behövs distraktion från annat. Något som ger en glädje.

Nästa gång något liknande händer jag fundera på vad jag vill göra med den tid som blir över. För det finns saker att prova. Massor.

Imorgon ska jag försöka starta upp min gymträning igen. Steg för steg. Små steg i taget. Då blir det revansch. Men idag ska jag bara njuta. Njuta över helgen som vart och som vart FANTASTISK! Jonas tävlade i rep-power och var hur grym som helst! Han kom på en fjärdeplats och missade pallen med minsta möjliga marginal. Sedan har vi bott på 5-stjärning hotell, ätit min livs godaste fisk- och skaldjurssoppa och vart på upptäcktsfärd i centrala Göteborg. Livet från en av de vackraste sidorna. Som jag njöt.

Photo 2013-05-25 19 50 32

Jonas in action 🙂

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Valborg

Trots yrväder och Valborg så var det 20 tappra deltagare idag. Kan inte låta bli att bli lite stolt över mina deltagare, de kommer varje vecka kl 7 på morgonen och ger järnet! Efter passet dukade jag upp lite Valborgsfrukost med hembakat bröd som Jonas fixat, smör, ost, äppelmust och kaffe. Mollbergs blandning, den är riktigt bra faktiskt. Tror det hamnar som favorit på kaffelistan. Det kändes lite speciellt att sitta ner och prata med alla deltagare. Som att man kände varandra, fast ändå inte. Men magkänslan var fin. Jag tror att det var uppskattat!

Gymglöden har börjat komma tillbaka. Jag kan fortfarande inte använda axeln på ett bra sätt, men den har gjort framsteg de senaste dagarna. Kanske, kanske vill den blir bra snart. Jag längtar tillbaka! MEN, mage och ben (begränsat) kan jag faktiskt köra och idag körde jag faktiskt mina livs första toes2bar och i söndags stod jag i plankan (på tå) i hela 6 minuter och 10 sekunder. Magträning har aldrig vart min starka sida, för jag blir så snabbt uttråkad. Men nu kanske det kan bli ändring på det.

I söndags var det även dags för lite backintervaller. Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg och det är mindre än 3 veckor kvar! Min måltid ligger på 1:45 och jag hoppas såå att jag ligger nära det. Blir 1-2 löppass innan jag åker till Lanzarote på fredag och sedan kommer jag bara hinna med ett pass till innan det är dags att springa. It’s getting close!!

IMG_4136

 

Publicerat i Instruktör, Träning | Lämna en kommentar