Annons:
 
 

hästägare&gravid

Jag tror jag måste skriva det här inlägget om ett par veckor igen faktiskt. Jag vet inte alls vad jag ska skriva, men det brukar komma efter som jag skriver.Att ha häst och vara gravid är för mig just nu – ingen svårighet. Jag är en riktig hästtjej. Har alltid varit och kommer alltid vara. Det är en del av mitt liv, har varit sen jag var liten liten liten. Så det är verkligen inga konstigheter för mig att vara i stallet och rida även när jag är gravid.

Däremot så orkar jag inte lika mycket.

Ridning – Om vi tänker på ett dressyrpass på ungefär 1timme. Jag blir heeeelt slut av att sitta ner i kort trav, tappar helt och hållet sitsen. Så därför rider jag lätt lite mer än vanligt.

Sitter jag ner för länge, speciellt i traven så gör det väldigt ont i svanskotan, och i nedre delar av ryggen.

Så lättridning funkar alldeles utmärkt. Kan tänka mig att den lilla skumpar runt lite där inne medans, haha..

Att rida ut har varit lite jobbigt faktiskt. Får väldigt lätt ont i nedre ryggen, men det är bara att bita ihop. Är det något jag ska göra länge till så är det att rida ut. Det gör vi ungefär 5dagar i veckan så det ska inte slutas med. Men samma sak där, sitter jag ner för länge tex i skritt så gör det ont. Travar jag och rör på mig så blir det lättare. När kroppen får jobba lite mer.

Hoppning är ju aldrig något jag och Verner har satsat på. Dels för att jag inte är någon riktig hoppryttare, även fast jag älskar att hoppa. Vi tränade och tävlade en del hoppning i skolan men har inte gjort på Verner och varken jag eller han är särskilt säkra på det. Så hoppning är inget vi pysslar med. Det skulle vara något naturhinder i skogen då 🙂 Det är större risk att jag ramlar av om vi skulle hoppa än om jag galopperar på en stor åker, heeh..

Stallskötsel – Mockningen går än så länge bra. Inte speciellt tungt jobb. Att fylla vatten i vattenhinken är dock rätt tungt att lyfta så jag brukar ta en vattenslang som vi har i stallet och fyller på efter att jag diskat ur hinken. Fylla höpåsar har inte heller varit ansträngande. Och eftersom vi inte har börjat med fodringar än så vet jag inte hur det blir tyvärr.

Jag älskar ju att vara med Verner och att vara i stallet så jag skulle aldrig kunna tycka att det var ansträngande och jobbigt. Jag är så van med allt och det är en del av min vardag.


Det jag tror kommer bli jobbigt är när fodringarna börjar. Även fast det inte är många så tror jag att de kommer bli pain att ta ut/ta in alla hästar, fram och tillbaka till hagar. Sätta på/ta av blöta tunga täcken. Hästar som rycker och sliter i armarna på en och sopa hela stallet.

Men det visar sig helt enkelt! Jag är inte den som ger upp.

6år & 7månader tillsammans, fler ska det bli<3

1 Kommentar

Ett svar till hästägare&gravid

Jag håller fullständigt med dig.
Jag har en nordis och en ardenner och jag vägrar ge upp mitt hästliv trotts att jag nu e hög gravid. Lillen ska komma ut på tis 2 aug men det kvittar mig jag tänker ta hand om mina hästar ändå.
Och självklart ska lillen bli en riktig hästkille:)

Skrivet av anna-karin 2010-07-29 vid 05:39 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annonser:
iphone 6 reparation
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet