Annons:
 
 

Mullingstorp

Jag läste just på Mullingstorps sida att Victoria som äger Mullingstorp nu tvingats sälja det. Victoria har verkligen förrändrat mitt liv på ett avgörande sätt och jag tycker det är tråkigt att hon till slut behövde sälja. Men allt har en mening så det blir nog bra. Som tur var fortsätter Mullingstorp på i samma anda. Hade det lagts ned hade det varit ett mycket stort nederlag. Jag hoppas fortfarande på att jag ska kunna få möjlighet att gå steg 2.

Men jag vill av djupet av mitt hjärta tacka Victoria för den enorma frikostigheten  hon gav mig att låta mig gå steg 1. Jag har förrändrat mitt liv så radikalt och njuter av livet till fullo. TACK tack tack tack Victoria, min tacksamhet är såååå stor för utan steg 1 hade jag inte varit där jag är i dag i mitt liv. Du är kanon. Lycka till med dina hästar.

Varm kram till dig// Helena

Mina upplevelser på Mullingstorp och vad Victoria har gjort ser ni i spalten till höger.

1 Kommentar

Jag är med i Allt om husvagn och camping

I dag den 26/10 kommer intervjun med mig ut i Allt om husvagn och camping, jag har inte läst den själv ännu men nu finns den i handeln.

Allt om husvagn och camping

Förrutom artikeln om mig, tror den ska handla om min livsstil så finns det en artikel om Jan och Anna som jag läser allt de skriver om i samma tidning.

De bor i husvagn i Portugal – Jan och Anna fick kontakt via internet och flyttade till värmen här finner du deras blogg.

Andra medier jag har befunnit mig i om ni missat det:

Radio P1 Tendens, Jag vill säga upp mig från samhället, ett modern nomadliv

(först intervjuas mannen från skogarna, sedan kommer jag in)

Har lite andra saker på gång men jag väntar med att berätta till jag vet mer.

För er som läst tidningen och sedan landar här rekommenderar jag:

Kategorin: Mitt bygge från början till nu

(jag skulle gå längst bak i denna kategorin)

Om mig

Gå gärna in på min off-grid sida på facebook och bli medlem

(här finner ni massor av bilder på hela mitt hus på hjul projekt)

MIN HUVUD BLOGG

http://off-grid.se

Kommentarer inaktiverade för Jag är med i Allt om husvagn och camping

Paracord överlevnads armband

Jag säljer mina armband på tradera

Gå gärna in och kolla in dem och läs VARFÖR de kallas ÖVERLEVNADS armband 🙂

Det här armbandet har en historia bakom sig. De har två sidor dvs de blir två armband och du kan använda det i en katastrof situation.

www.tradera.com/auktioner/off-grid

off-grid.se

www.facebook.com/profile.php

www.facebook.com/pages/Off-gridse/128700211908

Kommentarer inaktiverade för Paracord överlevnads armband

Paracord och hus på hjul

Gå in och titta på mina paracord alster, ett måste för survivalisten, överlevaren ni kan även gå in och titta på mitt hus på hjul som jag bygger helt alternativ

Kommentarer inaktiverade för Paracord och hus på hjul

off-grid.se

Ja mitt nya projekt för vad jag brinner för sedan en tid tillbaka är att gå off-grid. Off-grid kan betyda ólika saker för olika människor. Endel går off-grid helt och hållet från samhället medans endel tar några steg för att nå de mål de vill uppnå med sitt liv.

På bloggen off-grid.se kommer jag att blanda sådant jag skrivit här, självkännedom, livsåskådning med hur jag praktiskt vill gå off-grid. Det blir en kombination med den här bloggen och min andra blogg om ekologiskt byggande. Jag försöker få en helhet med vad jag vill åstadkomma i mitt inre och i det yttre.

Jag är långtifrån att ha den nya bloggen färdig men är ni nyfiken så kan ni se det lilla och ännu inte färdiga konceptet.

6 Kommentarer

Expedition Robinson

Jaha, då har jag komponerat ihop ett brev igen till Robinson, får vi se om jag kommer längre än till intervjuerna den här gången. Har berättat massor om mig själv och hoppas att det ska föra mig till en plats på en öde ö.

Förra året kom jag till audition, jag var bra nervös.

Den 25 ska alla pappren vara inne ska bli intressant att se om lika många ansöker den här gången för det var ju faktiskt hårt för de som fick vara i träsket.

5 Kommentarer

Att leva det liv jag vill

Ja ni undrar väl om jag någonsin kommer att skriva här igen. Det kommer jag nog men jag håller på och arbetar med ett projekt som kommer leda till att jag senare kommer att ha ett annat ställe att skriva på.

Jag ska förverkliga mina drömmar som inkluderar 10 delar av mitt liv. Varje del kommer att tittas på så att jag kan leva det liv som jag vill. Det vill säga ett fritt och enkelt liv där jag själv väljer att göra det som jag brinner för just nu och att jag själv styr över min tid.

De 10 delarna som jag behöver titta på för att komma till insikt om vad jag ska göra är dessa

Det andliga/min livssyn (min livssyn ska spegla alla kategorier, VAD är min livssyn?)

Familjen (när familjen mår bra mår jag bra, är de andra kategorierna i symbios med denna kategori?)

Ekonomin (hur kan jag leva som jag vill inom alla områden och ändå har tillräckligt med pengar)

Effektivt leverne (att uppnå mer med mindre tid, pengar, energi och resurser)

Yrke/sysselsättning (hur vill jag spendera min tid)

Aktivist (dvs. hur kan jag påverka mitt liv och världen)

Det mentala (hur tänker jag och hur påverkar det mig)

Det sociala (hur kan jag förbättra mina relationer, hur ser kommunikationen med omvärlden ut?)

Det medmänskliga (Hur kan jag hjälpa andra,, att hjälpa andra ger tillfredställelse i livet)

Jag har börjat planera och det kommer ta ca 5 år att förverkliga pga av ekonomi, familje förhållanden, tid och planering.

Tanken är att ha mycket få utgifter per månad vilket ger frihet att göra det jag vill. Det jag vill ska förhoppningsvis täcka utgifterna varje månad.

Som det ser ut i dag så blir det ett mobilt litet boende med energi från sol och vind.

4 Kommentarer

En blogg av min dotter

Godmorgon! Så skönt det var att få sova ut. Öppnar min mail och får ett mail från min dotter som skriver att hon också startat en blogg.

Ziliana

Gå gärna in och titta!

Rösta gärna också nu är hon nära sin dröm. I morse var hon nummer sex på toplistan. Är hon nummer 1 den sista i den här månaden så går hon vidare till en final i Juni där hon har chansen att vinna ett modell kontrakt. Så trött som hon är på skolan nu så skulle det vara något att göra tills lusten kommer åter.

4 Kommentarer

Svart och grått och vitt

Människan är lika mörk som den är ljus. Det handlar om balans ALLT i livet strävar efter balans. Kallt blandas med varmt och blir ljummet och på samma sätt påverkas du i livet hela tiden.

Du möter en positiv människa som ler och inspirerar dig och du känner dig mycket gladare. Men sedan möter du en annan människa med en annan stämning och ni ”smittar” varandra och blir ett mellanting av det ni är. Har du upptäckt hur svårt det är att behålla en positiv hållning bland sura och kritiska människor OCH hur lätt det är att smittas av en kreativ och glad människa?

Men det var inte det här jag vill prata med er om. Jag vill prata om att jag själv har upptäckt med åren att om jag vill nå djupare i en känsla av tex. glädje så behöver jag gå djupare ned i min sorg. Det är nämligen genom att lära känna den andra motpolen av glädje som jag verkligen kan glädjas väldigt djupt åt saker. Om jag aldrig kännt sorg  kan jag heller inte förstå vad som är så speciellt med glädje.

Tänk dig att du aldrig har sett färgen vit HUR vackert skulle då inte vitt bli i dina ögon. ELLER om du bara sett vitt och nu kommer svart in i ditt liv som bryter av det vita. Man vet inte hur vackert eller hur bra något kan kännas om man inte känner dess motpol.

Just nu känner jag känslor som många skulle benämna som mörka och tunga dvs. sorg, skuld, saknad, ensamhet och övergivenhet.

De är känslor som känns tunga, en energi som är trög och förlamande DET är motsatsen mot den ljusa energin som är lätt och livlig. Jag tenderar till att gilla att befinna mig på den lätta och livliga sidan men uppskattar även den tunga och tröga sidan av detta ”mynt”. För vad är väl GRÅTT, lagom tungt/lätt och lagom livligt/trögt.

ALLT har sin tid och den här tiden av sorg och kanske ger mig djupare horisonter att beskåda av glädje i framtiden. För nu har jag en större känsla av att glädjas för det jag verkligen har i livet.

Att vara TACKSAM för det lilla och det stora.

Svart eller Vitt, är det ena bättre än det andra?

8 Kommentarer

Mode

Ja nu ska jag visa min egen dubbelmoral. Så här skrev jag om mode för ett bra tag sedan. Tycker fortfarande så att mode tar för stor plats i speciellt unga människors liv, att vilja passa in.

MEN nu har min dotter en lust att bli modell och hon har utseendet (tycker jag) och hon har en känsla för vad hon tycker är fint. HENNES längtan är att bli modell. Själv tycker jag att vi ska följa våran egen längtan för den för oss oftast rätt eller leder vidare till insikt om vad man verkligen vill. Så då gäller det ju även henne vad än jag tycker. Dessutom så har hon haft det struligt i flera år och det här är ett intresse som hon ger uttryck för. Därför vill jag stödja henne i att nå hennes dröm.

Om du vill hjälpa henne så gå gärna in och rösta på henne HÄR man kan rösta en gång per dygn.

4 Kommentarer
Annonser:
laga iPhone
 
 
 
 
css.php
Hoppa till verktygsfältet